Thursday, January 29, 2009

CiNTa BeRBiSiK PaDa HaTi YaNg SePi 1...

Nurul Iman merenung ke langit menikmati keindahan alam ciptaan Ilahi. Sesungguhnya dia amat bersyukur kerna sehingga kini Nurul Iman masih di beri peluang menikmati kehidupan yang bersifat sementara ini walaupun ada ketikanya Nurul Iman berasakan segalanya telah musnah. Nurul Iman cuba mengenang kembali perjalanan hidupnya selama 29 tahun. Banyak sungguh dugaan yang melanda dan ada ketikanya Nurul Iman terpaksa pasrah dengan ketentuan Illahi. Sesungguhnya dia hanya mampu merancang namun sebagai hamba Allah, Nurul Iman terpaksa akur dengan ketetapan Illahi.

Teringat kembali bagaimana Nurul Iman boleh terdampar di sini. Semuanya gara-gara ingin pergi jauh dari semuanya akhirnya Nurul Iman membuat keputusan untuk berada di luar kawasan Kuala Lumpur bagi mendapatkan ketenangan.

Setelah memandu hampir 5 jam akhirnya Nurul Iman telah sampai ke Nadia's Inn. Itu pun secara kebetulan Nurul Iman terjumpa pamplet yang terdapat di ruangan surat. Rasanya pamplet tersebut adalah kepunyaan rakan serumahnya. Dengan hanya meninggalkan sekeping nota yang berbunyi "Iman akan berada di luar kawasan selama beberapa hari. Maaf kerna tidak memaklumkan kepada kalian terlebih dahulu. Jangan risaukan Iman, Iman ok. Kemungkinan besar tempat yang akan Iman pergi nie tidak ada coverage. Apa pun nanti bila ada kesempatan Iman akan hubungi kalian. Sayang kalian semua" Iman terus mengemas pakaian dan terus memecut pacuan 4 roda miliknya yang telah di beli hasil titik peluhnya setelah berkhidmat di salah sebuah syarikat gergasi di kota mertopolitan ini.

Semasa dalam perjalanan Nurul Iman berasa pening namun di gagahkannya juga untuk sampai ke destinasi. Teringat kembali bagaimana dia menerima sebuah pesanan ringkas yang telah mengubah seluruh kehidupannya semasa di pejabat siang tadi. Terus Nurul Iman mengambil cuti kecemasan dan segala temujanjinya dengan beberapa orang pelanggan terpaksa di batalkan memandangkan Nurul Iman sendiri tidak dapat memberi fokus kepada tugasan yang diberi.

Sampai sahaja di lobi Nadia's Inn, sakit di kepala makin menjadi-jadi sehinggakan Nurul Iman terpaksa berpaut pada kerusi yang berdekatan.

"Assalammualaikum... adik tak apa-apa ke? akak tengok muka adik pucat dan nampak cam tak sihat sahaja" tegur seseorang di belakang Nurul Iman.

"Wa'alaikum salam. Kepala saya sakit.." sambil memegang kepalanya Nurul Iman terus rebah.

Salmah terkejut melihat gadis di depannya jatuh pengsan namun tangan sasa milik Badrul, adiknya sempat memaut pinggang Nurul Iman. Terus Nurul Iman di bawa ke dalam sebuah bilik di chalet milik kakaknya.

Salmah menguruskan semua urusan check-in Nurul Iman dan memilik bilik yang terbaik di dalam chalet tersebut.

Tidak lama kemudian Nurul Iman mula sedar dan pelik memikirkan bagaimana dia boleh berada di dalam bilik ini. Tidak lama kemudian datang seorang wanita yang berwajah penuh keibuan merapati Nurul Iman sambil membawakan makanan untuk Nurul Iman.