Tuesday, March 31, 2009

KiSaH aKu & JaJa...

Sambungan n3 pasai aku jemput jaja tue...
Aku hantar jaja sampai ke Shah Alam.. sempat gak lew aku tunjukkan kat jaja tempat kerja mamat colek N cium tu wakakak (kekasih ati hana wakakak)
Kononnyer menurut kata jaja, ayah dia nak banjer dinner (wahhh gitew) tapi oleh kerana aku (sambil mengenyit mata kat jaja wakakak) nak kasi mereka anak beranak beramas mesra setelah sekembalinyer jaja dari menuntut ilmu di negara matahari terbit tue.. yer arr dah lew aku ler orang pertama yang jumpa dia wakakak family dia sendiri pun sampai sesat2 lew cari kami wakakak mungkin sebab ayah jaja tak familier jalan klia maklum ler dari Pahang... (aku pun sebab dari melaka wakakka masa nie lew ngaku melaka wakakak) 6 taun weiii jaja dok sana wakakak
Sekali aku follow lew sampai ke shah alam. Pastu aku kuar jer dari kete ...
adoii gastrik pak cik... (ayah jaja dah ngadu wakakak)
pak cik... saya minta maaf sesangat sebab tak dapat nak join pak cik makan malam sebab saya on call laaa.. (dan2 on call... keji aku!!! gebang kata aku kakitangan spital wakakak adoaiii maaf bebanyak yek pak cik... keadaan memaksa saya tuk tipu sunat huaaa.... sah raya tahun nie aku kena g umah ang jaja minta maaf kat family ang wakakak)
loh... baru ingat nak belanja makan (adik jaja kalu tak silap aku yang bawah jaja... aik... mesra alam plak budak nie wakakak)
ala... maaf bebanyak... tadi dapat call kena balik spital...
jauh2 datang tak sempat nak makan...
tak per lah pak cik... anggap jew bukan rezeki saya ari ni... (senyum sipu2 aku wakkaka sebab adik ang dah usha2 aku dah wakakak) pak cik kim salam kat mak cik yer.. maaf sekali lagi yer.. jaja cakap kat mak ang yek maaf...
nanti datang kuantan singgah lew rumah... (wahhh adik ang jaja... kemain laie men jemput2 anak dara orang depan ayah ang wakakak jatuh rahang aku wkakak)
insya'allah... (wakakak aku rasa masa nie cam nak gelak guling2 dah wakakak)
Jaja sempat lew merenung tak puas kat aku wakakaka tk terkata dah dia wakakak plan aku yang mengejut wakakak dalam ati aku dah nak tergelak2 dah wakakak tolak rezeki tul aku wakakak lepas salam2 jaja polok2 pun walaupun bacin wakakak aku terus shoot balik wakkaak
Terpaksa aku gebang cakap on call wakakk on call keje per memalam??? tak kan nak gebang technician??? aku repair per??? terpaksa cakap kakitangan spital wakakak sebab teringat yang aku ada mandat leh masuk spital sesuka ati wakakak
Sampai umah aku tdo sambil tersenyum kepuasan wakakak bukan puas sebab adik ang jemput aku g umah ang taw wakakak puas sebab dapat jumpa ang lew wakakak

KaKi KiPaS MeRoYaN BiL3R BaCa BL0G aKu WaKaKa...

So what!!! ada aku nyusahkan idup ko??? aku tak kaco idup ko.. ko tak yah ler nak jolok sarang tebuan!!! besday ko bila yek pompuan??? meh aku adiahkan sarang tebuan... ngan tebuan2 nyer sekali ndak??? (dalam kepala dah ada list saper lew yang jadi mangsa aku tok rembat sarang tebuan kat memana pokok... tak laen tak bukan... dak2 putus fius wakkak)
Aku dah tak menahan laie dah nie Fara... dari tadi dok tahan diri... penat aku pujuk jari jemari nie tuk masukkan n3 pasai pompuan meroyan nie lepas jam 5.30 tapi nak wat cam ner kan bengang nyer pasai wakakak
Apa yang aku nak luahkan kat sini langsung tak der kena mengena ngan Fara key.. kalau ko tak puas ati meh cari aku... bukan susah pun kan... aku ada jew kat depan nie...
umur jer 30 tapi blog cam budak2...
So akhirnya ko ngaku gak le aku nie awet muda kan wakakak apasal???? tebakau darah kew baca blog aku?? apa pun aku nak ucapkan terima kasih (tak berapa nak ikhlas wakakak) bebanyak lew dalam pada ko anti ngan aku, ko berminat gak nak bukak blog aku kan... tak taw ler aku cam ner ko leh dapat link aku... samada ko tanya orang tak pun ko bukak komputer aku kan wakakak kalau tak komputer aku sah2 ko men bukak jew komputer orang kan...
Aku taw ler ko kaki kipas so tak payah lew nak memburuk2kan orang (diri sendiri buruk tak sedar)... aku burukkan ko??? memang patut pun aku memburukkan ko sebab ko suka sangat nak mengata orang kan... walaupun aku tak der kat opis tapi ko jangan ingat aku tak taw per yang berlaku.
Sebenarnya aku dah lama tahan benda nie sumer... malas jew nak luahkan... tapi bila aku terdengar jew ko dok ngata aku... hah amek ko!! nie baru kat dalam blog... lom dari face 2 face ko dah meroyan... lom laie ko kena penangan aku laie... jangan sampai aku dah nek antu wakakaka sendiri mau ingat lew!!!
Cakap orang pandai tapi pernah kew ko balik umah... hah!!! ko kan suka tengok cermin lelama kan apa kata selain daripada ko dok telek taik mata kat cermin tue, elok bebonar lew ko tengok sekali diri ko tue... orang tak kan cari pasai kalau ko tak men cakap lepas jew... sekurang2nya sejaat2 aku idak lew aku pangai cam ko... ada aku susahkan idup ko kew??? setahu aku ko jew yang selalu menyusahkan orang lain...
Apa masalah ko??? sebelum cakap org cuba tengok diri ko dulu!!! nak aku wat list kew satu2 pangai ko kat dalam blog nie??? ko nie bodoh kew bangang??? (wahhh hanya ada 2 pilihan jew tuk org cam ko, pilih antara satu) org buat blog sebab nak luahkan perasaan yang terbuku dalam hati sebab tak nak menyakitkan ati sesiapa. Tapi kalau ada yang terbaca dan terasa ati g mampus lew... ada kew aku mention nama??? kalau ada yang terasa tue sendiri mau ingat lew... dan aku tak pernah sesekali larang saper2 nak mengata aku dalam blog korunk!!! blog ko... suka ati ko lew nak wat apa kan... agak2 aku sakit ati, aku closed kan jew abis citer wakakaka sama gak cam aku!!! ni blog aku, suka ati aku lew nak citer pasai saper pun!!! umur dah lanjut... tapi bangang nak mampus!!!
Kalau dah kaki kipas.... kaki kipas gak arr... kipas .. lipas sumer arr ada kat ko... saper suh ko cari pasai ngan aku kan dah kena!!! wakakaka
Yang pasti bila aku suh orang teka age aku... rata2 akan cakap 26-27 so... aku taw lew ko jeles kan sebab ko tue dah lew tua dari aku... pastu bila org laen teka age ko rata2 over da limit gitu!!! wakakak
Kalau di takdirkan aku tak der rezeki kat sini pun... aku akan tetap berblog!!! hah!! masa tue aku yakin benar yang ko akan bukak gak kan blog nie wakakak tak per... mana lew taw kot2 one day nanti aku akan paparkan pic ko kew (kasi glamer sikit) wakakaka masa tue aku sememangnyer bersikap paling keji!! dan jangan plak ko tanya kenapa kan wakakak
Apsal??? sakit ati??? wakakak nak ngadu kat saper??? ngadu lew... apsal!!! nak suh aku jangan citer pa per pasai korunk dalam blog aku??? sape ko nak larang aku???? wakakak
Selama nie aku diamkan jew... tapi sabar aku pun ada had nyer gak... kira ok lew nie wakakak kira aku nie baek ati gak lew sebab just luahkan kat dalam blog jew...
Hah!!! n3 kali nie aku pasti ko dah baca kan... so per perasaan ko??? dengan luahan aku nie??? wakakaka 'Don't trouble the trouble, if you don't want the trouble to trouble you'...

w3Lc0M3 BaCk JaJa DoDoLZ...

Semalam aku el.. sebab otak tak tak dapat berfungsi dengan agak baik tuk arie nie... aku kasi sms kat pah bedah cakap...
salam... pah bedah (lekat nama ang wakakak)... esok sy el nak amek cosin balik dr jepun...
Wakakak siap mention Jepun laie tue wakakak
Yang menyampahnyer bila aku cuti kemain susah nak bangun lewat (bila duk umah baru nie) nawaitu dah cakap nak bangun jam 12 tengahari. Biar matahari bebetui dah naik atas pala. Hampeh jam 6.15 pagi aku dah bangun. Teringat akan kewajipan terus mandi dan solat. Ingat nak sambung tdo... alahai tak leh.... mata kemain begau laie tak nak tido.. huh!! sudahnyer aku langsung tak sambung tdo.
Hampeh!!! layan TV pastu baring2 dengan harapan leh lew tdo... tue jer lew keje aku seharian. Dalam jam 4 petang aku masuk bilik dok baring2 cadangnyer nak lew membuta kejap, kang jam 5 petang baru gerak ke klia. Sekali Apul Dodolz dok call
oittt dodolz... mana ko...
umah lew atas katil laie nie... baru nak membuta nie...
membuta?? ko nie elok minum racun jer qla... (caker aku di suruh minum racun!!!) ko taw tak dah kul brapa nie? kata nak amek jaja kul 5...
taw...wakakak
abis kul brapa ko nak gerak nie dodolz!!!
nak gerak lew nie... yer arr... aku siap sat... kang aku sampai sana aku roger ang...
pantas!!!
Tanpa berbekalkan apa2 no tepon ahli keluarga si jaja nie aku dengan slumber jer terus shoot ke klia dan aku sampai sana dalam setengah jam kemudian. Park kete tepi.. lepak dalma kete sambil layan sms... dari saper??
cimoi - dok tanya jaja sampai kul brapa?
apul dodolz - info dah sampai dan plan jenayah wakakak
remy : dah lama tak lepak ngan dak2 MM
heze : ngapa aku x on9?? wakakak rindu lew tue... ngaku jer lew wakakak
panjang : gtaw ada kt klia... terkejut dia bila taw aku el arie nie wakakak

Sepnjang aku lepak kat situ aku bebetui berharap jaja akan call aku bila kaki dia dah jejak lantai klia tue wakakak kalau lah dia tak call aku... alamatnyer masak lomak cili api lew aku kat situ wakaka

Tak lama lepas tu aku dapat panggilan dari jaja... Ya Allah bersyukur ke hadrat mu kerna sahabatku ini selamat sampai ke mesia...

Cam orang giler kami kat KLIA tue wakakak apa pun aku happy kerna dapat gak aku berjumpa dengan jaja dan bonus buat aku... adalah aku lah orang pertama yang Jaja jumpa sebab keluarga dia lom sampai laie wakakak

aLhaMduLiLLaH... aKhiRnYa K3BeNaRaN t3RbUKti Jua...

Ahad, 29 Mac 2009
Keletihan begitu terasa sehinggakan aku hampir2 nak mencium bontot kete orang lain masa memandu. Terasa semangat aku melayang lew kejap pergh!!!! tapi dengan pantas aku merembat balik semangat yang hampir2 ilang tue wakakak...
Adoaiii cam ner lew aku leh nak terlena masa ngah drive... giler!!! bukan jauh lagi padahal dah nak sampai umah dah... alhamdulillah...Allah masih panjangkan umur aku...
Sampai umah... nengok si Farah dah ada kat umah... tak balik agaknyer budak ni... hati berdetik... mandi manda siap segalanya aku pun lepak lewkat ruang tamu dengan Farah. Segar plak nawaitu nak tdo terus pas mandi. Sekali dah alang2 masing2 dah lepak kat ruang tamu ada lew perkara yang di sembangkan... tetiba...
alamak!!! (sambil tepuk dahi)
apsal??? gaya cam ada gempa bumi jer??? (terkejut... per taknyer sore aku satu taman leh dengar wakakak)
alamak beb... aku lupa lew... esok jaja balik dari Jepun... dia minta aku amek (tak der maknanyer aku nak una perkataan jemput tue wakakak) esok... aisey...
hah!! amek jew lew...
ada 2 masalah beb...
loh... apa plak masalahnyer???
pertama : aku tak apply cuti dan aku ada nawaitu ingat esok nak half day arr... sebab katanya dalam jam 5 dia sampai...
kalau dia cakap jam 5 baru sampai, aku rasa jam 7 baru dia kuar...
ko biaq betui??? (jatuh rahang aku)... jam 7...kang buatnyer aku gerak dari umah jam 6.30 taw2 dia dah bla ngan family dia kang... aku nak jadi chtters pertama yang jumpa dia nie (niat jaat... berlagak nak mampus wakakak) hmm... tengok arr cam ner nanti...
tu yg pertama... cam banyak jew masalah??
idak lew banyak wakakak ada 2 jew (sambil wat jari peace wakakak)
hah apa laie???
masalah yang terakhir... (tersipu2) aku tak taw jalan ke klia lew (terus buat muka ketat)
masing2 terdiam... aku pandang Farah, Farah pandang aku... terburai gak gelak kami...
chikanos ang.. aku dah agak kompom ang gelakkan aku nyer.. (baling bantal kecik)
adoaiii.. nadia...nadia... cam ner lew aku tak gelak.. duduk KL dah bertahun2, klia pun tak taw wakakak itue arie ko tanya aku klcc... mau terburai perut aku nie wakakaka
dah2 lew tue... gelak sikit2 dah lew...
wahhh pandai ko... tang ko, aku kena gelak sikit...tang aku, ko nyer gelak tue mau seminggu tak stop wakakak
huh!!! (jelingan maut) aku bukan tak taw... aku cuma ingat2 lupa.. ang pun taw kan aku pernah citer kat ang pasai aku dating kat klia tue wakkaka kisah lama.. mana nak ingat!!!!
ok... ok... ko ikut jew dengkil pastu nengok lew signboard...
hmm... ang ada ngadate tak mlm nie?
tak der... ngapa?
jom...
p mana???
g jahanam wakakaka
wayar berselirat tul lew ko nie...
g klia lew... usha..
Dengan pantas kami bersiap ala kadar dan terus usha jalan ke klia (tue kompom ramai dok gelak guling2 silap2 siap ngan lesung sekali wakakak gelak sikit2 dah arr... kang ada gak monitor korunk kuar lesung kang wakakaka)
Masa ngah drive tue tetiba aku dapat satu panggilan. Pergh!! aku rasa masa tue jantung berenti lew kejap... selama setengah jam aku kat tepi jalan. Farah dah tak terkata hanya diamkan diri... nak tegur aku agaknya dia takut kot.. sebab keadaan aku masa tue agak 'lost'. Last2...
ko, ok tak nie??? apa kes???
(diam sambil merenung ke hadapan)
nadia... jangan cam nie... takut aku... cakap lew... (dah nak nangis alahai... cemengnyer...)
(diam laie...)
nadia.... (dah laen dah sore dia... ada getaran..)
kasi aku relax dulu... 15 minit...
Suasana sepi.... setengah jam berlalu. Farah dah gelisah...
ok... jom shoot... (senyum)
ko ok tak ni??? nak aku drive kew??? (mula risau)
ok lew... ang dah lupa kew? kan aku kalau nak taw jalan, aku kena drive... kang kalau org lain drive alamatnyer sah2 lew aku tak ingat jalan...
aku ternampak sebuah senyuman paksa tue...
atleast aku senyum kan... yer arr aku pun rasa kelat jew
tak nak share???
not at this moment...
ok... apa pun kalau ko perlukan some1 aku ada jer key... please... jgn berahsia laie...
aku berahsia kew ngan ang?
ko taw tak.. ko nie aku tak taw ler pakai ilmu apa... ko leh taw orang tue ada prob or not, but u r different... org susah nak taw ko ada masalah...
erk... cam tue kew???
yer arr... happy jew manjang... tah bila masa ko sedih, ada masalah pun aku tak taw. Betul kata ros.. aku yang kenai ko dah lama sejak zaman kolej laie pun tak dapat nak baca ko... ni kan plak dak2 ko... dan apa yang terjadi tadi, bebetui wat aku terkejut. Aku rasa ko dapat call 'sesuatu' yang penting... tapi ko leh handle benda tue. Ko hanya amek masa setengah jam jer tuk cool semula dan sekarang... see... ko leh sembang ngan aku cam biasa... aku tabik spring ngan ko, nadia... ikhlas nie...
hmmm... aku anggap tue satu pujian... mayb tue kelebihan aku.. dah2 cut...
Kami masih meneruskan perjalanan dan akhirnya kami sampai gak kat klia. Pastu usha kat balai ketibaan. Dan agak2 aku dah taw jalan so aku pun meneruskan perjalanan balik ke rumah.

Adoaiii yang kelakar nyer datang tak der tol, balik plak leh ada tol adoaii sah lew aku salah masuk lorong wakakak
sepanjang aku balik dari klia, tak pernah plak aku kena tol weiii
abis aku pernah kew?? mana jalan ke dengkil wei??? wakakak
sah2 lew dah sesat wakakak
belasah jew lew asalkan selamat sampai ke rumah.. pelik aku mana jalan ke dengkil? wakakak
nak kata malam keliwon tak weiii...
argh!! molot puaka berpenunggu ang!!!! keliwon2 jgn sebut arr...
aiii... fobia kew???
bukan fobia... segan wakakak
Dah satu hal kami balik ikut arah ke shah alam... mangkuk tul masa tue nampak jew signbord ke bangi, tapi tangan punya ler malas nak pulas stereng ke kanan... sah!!! keliwon sudah!!! wakakak... sudahnyer masuk signbord ke putrajaya melalui highway ke shah alam.Akhirnya kami sampai jer kat umah dengan bersahaja wakakaka
Alhamdulillah... aku bersyukur sesangat dengan apa yang di anugerahkan oleh Allah. Akhirnya aku dah mampu tersenyum walaupun dalam keperitan. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui... aku hanya mampu berdoa dan terus berdoa... aku taw kalau tak der orang nak tolong aku, tapi aku ada Allah Ta'alla yang sentiasa di sisi. Allah maha Berkuasa... berdiam diri tak semestinya mengalah... berdiam diri adalah satu2nya jalan yang terbaik dari membuat apa2 statement. Satu hari kebenaran pasti akan terbentang depan mata.
Andai suatu hari nanti kebenaran telah terbukti, jangan cari aku dan jangan sesekali menyesal dengan apa yang telah di lakukan.

Friday, March 27, 2009

Me3TiNg KeLaB SuKaN aKu NgaN FaRa DaPaT CaBuTaN B3RtuaH...

Ari ni jam 3 petang ada meeting kelab sukan kat auditorim... oleh kerana report aku tak siap laie aku dah racun kak yan dan fara tuk join aku g ngular lepak kat meeting kelab sukan tue so nanti nak kuar kira ada lew alasan sikit... kira kami nie wakil dari department kami lew.

Bijak... bijak... anak saper lew nie... keje tak siap dan malas nak bersoal jawab ngan awang buncit gunakan strategi laen wakakaka

Oleh kerna aku menggunakan racun tikus, fara ngan kak yan pun setuju join aku (masa nie aku dah terasa dah kuar tanduk dah wakakak) kami p nek pajero si fadzli bawak.

Sampai2 kena daftar cam biasa lew... pastu depa kasi buku, pen, mineral ngan kuih (sah tak der lew makan2 wakakak) sekali ada cabutan bertuah... aku nyer no 222.

Nasir : aku jampi no ko nie naik taw...
Aku : ang kalau nak pakai jampi kasi kaw2 sikit... biar dapat kete sport wakakak
Nasir : nafsu besar...
Aku : loh... baru taw kew wakakaka

Aku bla sambil gelak jaat wakakak sepanjang meeting tue aku dok sembang ngan si fadzli dan dak2 nie... malas nak amek port sebab benda yang sama... aku datang pun sebab nak meramaikan orang jew wakaka (selain niat keji aku tue lew wakakak) si panjang ngan geng ada lepak kat belakang...

Tiba acara cabutan bertuah...

Fara : beb... katakan lah kalau nama ko naek... kompom ko kantoi beb... dah arr pakai selipar wakakaka

Auto aku scan kaki... hulamang aiii... selipar... mata plak ngan pantas scan kaki fara wakakaka

Aku : ang pun sama beb wakakaka ang dah lew pakai suar laie tenat... aku kira ok laie lew.. pakai kain kira leh cover laie... jangan dapat memo dah lew wakakak

Kami sama2 gelak... lepas jew fara sound aku pasai selipar... selang 2 no... no 222 naek... memula wat deek jew... sekali...

Kak Umi : 222... Nadia!!!

Jatuh rahang aku!!! bukan sebab no aku naek sebab dia sebut nama aku kemain kuat laie wakakak aku pandang Fara, Fara pandang aku... serentak kami ketawa... masa nak bangun tue aku punyer lew dok tarik2 kain supaya leh cover selipar wakakak

Dengan langkah bersahaja dan penuh gaya... mutu... keunggulan aku pun bangun dan g lew amek hadiah tue .... kat belakang aku dah dengar dah org dok seru2 nama aku dah... saper laie dak2 si panjang lew...

No 9 aku nyer dan no 6 fara nyer wakakak
frust kak yan ngan fadzli sebab tak dapat wakakak


boucer jusco... nak beli apa yek... hmmm...

kalaulah ianyer merupakan wang tunai.... wakakak
alhamdulillah kira aku nie tergolong dalam golongan orang yang bertuah... syukur wakaka


aku ngan fara bersama dengan boucer memasing waakakka

adoaiiii... jangan lew kerna selipar nie kami dapat memo wakakak
itam pilihan ku wakakak


Tak lama selepas aku dapat hadiah cabutan bertuah tue... (kira ok per dapat boucer jusco tue... nak tunggu korunk kasi adiah kat aku... alamatnyer banjir lew mesia wakakak) tetiba...

Kak Umi : no seterusnya... 164...


Tetiba aku nengok Fara bangun... caker aku tak taw plak no dia wakakak... melulu dia ke depan... sampai kat depan dah kena tahan sebab no dia tak bawak... aku dah bantai gelak kaw2 dah kat situ... dia balik semula kat tempat duduk.. nengok dalam buku ada tak terselit... sampai kak yan tolong cari lew... aku dah tak leh nak cari sebab dah tak menahan nak gelak wakakak sampai berair gak lew mata aku ...

Aku dah dengar kat belakang dah dok cakap... no tak der tak leh dapat... keji pangai... aku toleh lew belakang... nampak plak panjang dah sengih2...

Nasib baek jumpa... wakakak Fara gie depan amek adiah wakakaka...

ko jgn masukkan dalam blog arr... (kemain awai2 laie dah sound aku wakakak)
harus aku masukkan dalam blog weiii wakakaka

Sampai jew kat opis... apa laie aku merembat kejap hp yana terus snap pic wakakak dengan pantasnyer masukkan dalam blog wakakak

KeLiWoN... BeNarKaH aTaW HaNYa S3bUaH iLuSi???...

Nie aku nak citer pasai malam tadi... entah lew antara reality ataw pun hanyalah mainan perasaan aku jer..

Malam tadi aku terpaksa stay kat opis sampai jam 11 lebih sebab nak menyiapkan satu sistem ni. Dalam pada aku dok kusyuk menyiapkan kerja dan sesambil tue aku nengok lew spa Q secara online. Citer upin & ipin dan 2 kali aku khatam wakaka. PM pun aku layan dengan rizz dan miskim adoaiii betapa sibuknyer aku.


Ada jugak aku bukak citer keliwon tapi tengok sekejap jew sebab tetiba jer rasa cam tak leh nak bla wakakak aku jeling lew jam hulamak!!! dah 11 lebih??? ish... aku perhatikan persekitaran... awat lew sunyi sangat kali nie?? selama nie aku ada gak ler lepak kat opis sorang2 sampai jam 1-2 pagi tapi idak lew terasa sangat cam malam ni... pelik semacam jew aku...

Aku cuba fokus pada kerja walaupun time tue aku rasa perasaan cam dah lain macam. Jeket yang tergantung kat kusi segera aku capai dan pakai. Awat sejuk jew? sedangkan hanya 1 ekon jew yang terbuka??? pastu aku wat kopi bagi menahan mata aku yang kian berpinar sebab asyik sangat mengadap komputer. Nasib baik lew aku nyer pantry nie dah di buat kat atas nie... rasa nak terkencing terpaksa aku tahan (alahai... batu karang lew aku) entah lew awat malam nie lain macam jew. PM rizz sembang ala kadar sekali dia cakap dia ngan nengok citer keliwon!!!! what!!! malam jumaat kew ni???? adoaiii tepuk dahi aku (sakit lah plak) cam ner lew aku tak pasan nie???

Dalam pada aku ngah kusyuk dok menaip, tetiba jew pintu opis terbukak besar!!! aikkk!!! bukan kew aku dah tutup rapat2 tadi??? terus berdiri aku!! dengan gaya bersahaja aku pun g ler jengah mana lew taw kot2 ada orang yang nak datang (panjang pada awainya nak temankan aku tapi last2 aku cakap aku nak balik) aik!!! tak dew orang??? wahhhh serta merta meremang segala bulu yang ada wakakaka

Apa laie??? tak kan nak tunggu plak... aku pun terus save... (walaupun tak siap!!!) off main suiz komputer (jahanam lew komputer), off ekon, tutup lampu... sambil baca ayat kursi kekuat (aku rasa aku nyer sore ler yang paling kuat sekali siap tak yah pakai mic). Tutup pintu opis dan terus turun tangga.

Chilakak!!! tangga nie gelap plak... sebelah tangga tue ada toilet... serta merta aku rasa cam nak terkencing... tahan laie... jangan harap aku nak mendinding time2 cam nie... dengan teraba2 aku terus terjun dari tangga aku rasa ada lew dalam 6 anak tangga aku dah terjun (sebab aku rasa cam tinggi jew) nasib baek aku pakai suar... sampai bawah aku terus punch card (time nie aku langsung tak pandang mesin punch card tue buatnyer tetiba kuar muka laen tak ker haru!!!) apa sahaja yang melibatkan cermin langsung aku tak pandang!!! masuk kete.. start enjin kete... terus jalan (langsung tak der istilah panaskan enjin dulu)

Sepanjang perjalanan aku langsung tak menggunakan khidmat cermin yang ada dalam kete tue wakakka (masa ni lew mengamalkan konsep Jangan Pandang Belakang)... kelajuan tak yah cakap lew...

Sampai jer umah.. terus basuh kaki, baca ayat kursi (kat luar umah sebelum masuk... mak farah yang ajar) dengan langkah kanan baru lew aku masuk umah... alhamdulillah... selamat sampai... keletihan malam nie aku rasa paling letih arr sepanjang penglibatan aku dengan xtvt malam nie... huh!!! tak lama lepas tue Farah pun balik dari spital... aku sembang ala kadar dengan dia... pastu terus cakap nak tdo... mandi??? non ada wakakak dah letih gegiler weiii... pastu dalam bilik aku ada cermin!!!! wakakaka

Peliknyer aku tdo lena giler wakakak

Thursday, March 26, 2009

sTaYBaCK KaT 0piS...

Jam menunjukkan pukul 7.08 malam. Adoaiii aku masih laie kat opis... ada report yang perlu aku siapkan adoaiii rasa cam nak jew hempuk pala bos aku ngan lesung batu... giler per ada ker patut dia suh aku rekodkan semua data dan projek yang di terima oleh pihak company sejak company nie di bukak. Korunk ingat tak sebelum nie aku pernah cakap pasai aku kena wat satu program hah... benda tue lew...

Selepas report dan data telah siap di scan, rekod dan di masukkan dalam sistem, semua report2 tue akan di musnahkan. Hulamakkkk banyak lew kerja aku... sekarang nie aku kena stayback kat opis sebab nak kena masukkan data dalam sistem. Adoaiii nie jam berapa lew aku leh balik... yang awang buncit nie pun satu... ada plak dia nak semua report tue siap esok. Memang lew rabu (minggu lepas) dia ada tanya aku bila agak2 aku leh submit report. Aku plak dah terlepas pandang aku cakap lew dalam seminggu (means rabu ni lew iaitu semalam) kira tuk update dalam sistem aku siap cakap dalam minggu yang sama gak aku cuba siapkan.

Aku tak sangka plak dia benar2 tuntut adoaiii... dan tadi masa aku ngah masukkan semua data tetiba jew pah bedah datang (pergh!! masa nie sib abek aku tak buat blog wakakak)

nadia.... esok haji nak nengok report... semua (caker siap mention semua laie...)

Jatuh rahang aku!!!

esok????!!!! sure???
yup...
adoaiiii.. (tepuk dahi aku wakakaka) den torai... dah2 jangan kacau!!!!

Dengan pantas aku wat slogan kat table aku...

Jangan Dekat Dan Jangan Kacau Kalau Tak Nak Kena Penampau!!!!

Wakakaka garang giler aku wakakak

PizZa WaRTa Di SeRaNg HeNDaP...

Pagi tadi (idak lew pagi sangat kan..) dak opis aku si yana ada lew dapat pm dari bekas rakan sepejabat (skema... sekma... sambil geleng pala) si ct. Sekarang nie ct dah kerja kat tempat lain, dia keje kat LLM ala... sebelah jer ngan tempat aku kerja sekarang nie wakakak

Ct nak banjer aku, fara dan yana... yang paling best nyer adalah siap kasi pilihan samada nak makan KFC ataw Pizza wakakak... awai2 laie dah cakap tak nak McD. Walaupun Yana cakap kat aku dan suh aku buat pilihan tapi tangan dia dah type pizza... (keji sungguh wakakak) kira ok gak lew kalau makan pizza laie pun dah lama tak makan wakakak

Dengan pantasnyer kami decide nak gerak kuar opis tuk lunch jam 12.30 wakakak wahhh kemain awai laie nak kuar p lunch keji sungguh pangai memasing wakakak aku masa nie kat bilik puaka so aku dah cakap kat yana apa2 hal nak kuar roger aku. Pergh!!! lom jam 12.30 dia dah suh kuar wakaka

Aku kuar jew nengok dak2 nie dah lepak kat tepi punch card... keji nak kuar awai tapi takut2 segan jew pangai sensorang wakakak aku cam biasa (ada mandat) dengan slumber jew g kat kete dan start enjin kete. Kuar dari opis nengok ct dah ada kat depan. Kami g warta ngan kete ct.

selamat datang ke pizza hut... makan lew sampai lebam wakaka
sempat laie aku bergambar kat pizza nie semata2 nak tunjukkan kat korunk aku makan pizza arie nie wakakaka keji kan cam lew korunk heran sangat ngan pizza tu... ada aku kisah??? yg penting aku kenyang wakakka
memasing terjah dulu menu wakakak

aku dan ct : yer encik... nak mencekek apa??? pilih2...
yana kata dah cam org jual barang jew aku ni siot jew... wakakak

fara ngan yana : yang nie best...
cakap orang... korunk nyer gaya pun sama gak wakakak

fara : ishhhh malu laa...
yana : nak jugakkkkkkk

aku : betapa gumbiranyer ati aku arie nie.. cik ct nak banjer makan pizza wakakak
ct : ala... rezeki...
aku : banjer lew selalu wakakak
mMMmmmm DaaAAaPPppp....


selera yana ... pizza sorang sekeping wakakak

selera ct... wakakak alamak!!! tinggai 2 jew huhuhu... sah yana rembat lebih wakakka

selera fara waakkakak sampai sanggup bukak pose wakakak pizza nyer pasai wakakak keji....

selera aku... hehehe spegetti jadi pilihan wakaka

ya allah... nikmatnyer.... MMmmm DaPPppp...

ct... terima kasih yek sebab banjer kami wakakak

tibai roti plak wakakak...
boy nak??? kim salam wakakak
rizz ang pandang jew lew yek wakakak
tani... telan jew air liur tue
rhudy... tak yah telan air liur tue biarkan meleleh wakakak
pojie... ngah bayangkan roti nie ngan pp pojie wakakak
muka aku yang dalam keadaan kenyang... betapa sucinyer muka aku wakakak

aku dan ct... gambar di ambil agak tak berapa nak clear sebab cermin kena minyak wakaka

harus minum duluuuu... wakakka

tersandar kekenyangan wakakak

aikk... laie sekali wakakak suka nau ct nie bergambar ngan aku wakakak

ehhhh ada mamat kendu lew wakakaka
Lepas abis makan jew masing2 baru tersedar dah jam 2.30 hulamak!!! dah lambat... apa laie ct plak kasi aku bawak kete kancilnyer... besitttttttttt lew wakakak

pRaNk RhUDdY TaK M3nJaDi waKakaka...

Malam tadi masa aku ngan golek2 atas tilam, tetiba telefon berbunyi ring... ring... ring... ku angkat ku tanya siapa... wakakak (tetiba plak masuk iklan wakakak)

Ngah dok golek2 atas katil... mengimbas kembali kisah2 lama (huh!!! tetiba plak teremosional aku mlm nie wakaka) tetiba jew hp aku berbunyi... kemain terkejut aku!!! nengok no yang naik (bukan nama) ati dah berbisik...

Panggilan Pertama :

Hati : saper plak yang dok rajin nau nie call aku... dah arr jam 10.40 malam.

Aku angkat phone..pastu pakat keras... dengar bunyi di sana... senyap!!!

Pemanggil : letak.

Hati : sah!!! ada lew nak wat prank kat aku nie.. tetiba jew otak aku yang putus fius nie dok scan dak blogger...

Panggilan Kedua :

Hati : aik!!! call laie... no yang sama nie... otak dah muskil dah nie...

Aku dah malas hp dok jerit2 suh angkat... aku angkat kali nie...

Aku : Hello.. balai polis kajang...

Pemanggil : letak!!!

Wakakak aku dah tergelak2 dah... terus letak tue baru aku cakap 'balai polis kajang'... buatnyer aku cakap 'rumah mayat kajang' hah!!! tak kew ngan aku2 sekali langsung tak leh tdo wakakka (boy dah terkena dah wakaka) padahal aku dah bagi hint dah... siap dah mention kajang laie... mangkuk ayun sungguh!!!

Panggilan ketiga :

Hati : wahhh!! nampaknya bebenar nak prank aku wakakak sekali diri sendiri yang kena prank atas plan sendiri wakaka

Aku : Hello...
Pemanggil : boleh bercakap dengan nadia (dengan sore kepitnyer wkakak aku dah bantai gelak kaw2 dah wakaka)
Aku : encik nie saper??? encik... sy nie sebenarnya ada masalah pendengaran (OKU wakaka) so sy rasa elok lah encik tak yah nak kepit2 sore tue...
Pemanggil : (tahan gelak walaupun aku dengar) sore sy memang cam nie laaa... mana ada sore kepit..
Aku : Encik... encik yang kepit sore, sy yang terseksa encik.. sy dah rasa cam encik nie dah tertelan halkum jew gayanya..
Pemanggil : Gelak wakaka

Mesti korunk nak taw kan saper yang dok call aku.. yang ada nawaitu nak prank aku, sekali diri sendiri yang kena prank wakakak... mangkuk nie (gitue wakakak) dok menyamar kata dia abg rizz wakakak siap cakap macam2 aku kutuk rizz wakakak cam lahanet jew kononnyer marah lew aku dok bahan adik dia wakakak aku siap cakap pasni sah2 kalau aku kuar minum ngan rizz aku order clorox tuk rizz wakakak... ati aku dah cakap.. caker nyer rizz... siap ngadu kat abg dia laie aku dok bahan dia wakakak sah2 memng aku pakukan plewod tue kat tiang lampu jalan TP tue kang wakakak

Bila mamat tue wat sore biasa aku sebenarnya dah terkedu dan terkelu... sebab sore dia... sore dia mengingatkan aku pada seseorang... argh....rindunyer... (rindu org tue yek bukan ang wakakak) terbuai gak lew aku dengan sore dia... korunk taw tak saper yang wat keje keji tue??? si rhudy wakakka aku memang dah syak tak asing laie wakakaka

First time lew aku ngan dia wat phone sex ... eh!!! silap wakakak kali pertama aku dan rhudy dok berbual... perbualan berkisar pasai :
  1. kejinyer aku sebab bahan rizz wakaak dia siap mention laie cam new lew aku leh putus fius agak kronik cam tue? wakakak aku tak der lew dok diam jew... serangan balas beb wakaka aku cakap lew ang pun putus fius gak saper suh layan aku wakakak saper yang layan aku sah2 putus fius gak wakakak
  2. dia konpius hana ngan fara wakakak aku dah gelak guling2 dah kat katil (port paling sesuai kalau nak gelak guling2 wakakak) dia cakap fara ngan hana adalah orang yang sama!!! mangkuk tul penat aku xplain wakakak
  3. dia konpius gak fara ngan Farah wakaakak.. tak ku sangka lampi gak ang rhudy wakakak Farah tue dak umah aku.... Fara tu plak dak opis aku... mereka adalah 2 orang yang berbeza key... (sama rupanya ang ngan rizz tu wakakak)
  4. dia cakap kalau dia masuk blog hana... (dia kata ang jiwang karat hana wakakak) dengan tak semena2 persekitaran dia (rujuk pada bilik wahhh pandai aku pilih nak bilik jew wakakak) sah2 kuar lew bunga2 berguguran... penuh warna warni (aku harap2 bukan bunga kubur wakakak sambil bayangkan bilik aku di penuhi dengan bunga sakura wakakak)
  5. tapi kalau masuk jew blog aku... secara automatik (tanpa kerelaannyer) persekitarannyer di selubungi oleh antu, jembalang, puaka, dan yang seangkatan dengannya. (kemain caker laie wakakak) dia siap cakap blog aku adalah lubuk puaka!!! (tak menahan aku wakakak)
  6. lesung aku di bahannyer... dia tanya aku apsal lew aku basuh sekali lesung dalam mesin basuh (ibu lesung taw bukan anak wakakak) aku jawab lew dah lesung tue dah lama tak mandi manda dan tetiba jew terasa nak tunjuk bakat membuat terjunan tiruk dengan harapan aku akan calonkan lesung tersebut dalam sukaneka wakakak
  7. pastu bukak topik pasai honeymon kat PD 5hb April (ahad) aku dah racun dia ngan menggunakan racun tikus wakakak tak pasai2 dalam phone ang kena mangkuk ngan aku kan wakakak yer arr dia cakap event dia 1hb -3hb so per jadahnyer kata 5hb x dapat join?? so bila aku menggunakan hikmat kuasa puaka lesung aku (dengan mengetuk pala dia secara santau angin wakaka) terus dia cakap yer tak yer gak yek... % nak pergi tu cam tinggi jew... wakakak nanti pa per hal dia akan roger aku. Harap2 jadi lah yek sebab aku dah sediakan kapur barus nie nak basuh badan dak2 putus fius dengan air laut nie wakakaka
  8. kisah dia dan netball... sabtu dan ahad nie dia ada game kat bank negara!!! oittt saper taw g sana??? aku nak wat serangan hendap!!! call aku yek wakakak

Perbualan berakhir dengan sms aku yang berbunyi :

Aku :

thanx 4calling. Suka dengar sore ang wakakak terubat gak lew rindu pada seseorang wakakak baru leh tdo wakakak kejikan aku!!! nantikan kemunculan n3 aku mlm esok wakakak (tak dan mlm wakakk aku dah masukkn pepagi laie nie wakakak)

Rhudy:

Oit jgn merapu taw dalam n3 tu hahaha wei sore ko pun sama taw ngan seseorang (dan2 wakakak keji!!!) aku dah sampai umah.. nak mandi pastu tdo... tq sudi gak nak sembang ngan aku hehe nite...

Terus aku baca doa tdo dan terus beradu dengan senyuman wakakak

CiNTa B3rBisiK PaDa HaTi YaNg SePi...

Semalam aku langsung tak der mood nak masukkan n3 dalm blog. Entah kenapa tah rasa cam moody plak... piyed kah aku? tak plak wakakak yang pasti aku sedang merindui seseoran huhuhu... adakah dia juga begitu?? entahlah...
Salahkah aku kerna mempunyai perasaan sedemikian?? kenapa perlu adanya perasaan nie??? adoaiii bertambah putus fius aku dibuatnyer... argh... sakitnya menanggung rindu... perlukah aku membuat 'kerja gila' lagi semata2 kerna dia???
Yang pasti aku hanyalah manusia biasa yang telah Allah anugerahkan satu perasaan yang begitu bernilai dalam setiap CiptaanNya. Sesungguhnya aku bersyukur atas kurniaannya.
Tue kompom ramai dok bantai gelakkan aku lew tue... ratu putus fius berada dalam keadaan separa sedar wakakaka

Tuesday, March 24, 2009

PeRaNcaNGaN PeRcuTiaN WaRGa PuTuS FiuS...

Tadi ada mesyuarat tergempar dari menteri2 negara putus fius... sambil menggunakan cop mohor lesung di raja aku telah di jemput oleh perdana menteri rizz untuk masuk ke istana (nama pun ratu wakakak). Aku tengok menteri perlancongan negara putus fius dah ada... saper laie sis heze lew wakakaka (tak pasai2)

Perbincangan berkenaan dengan projek pertama putus fius iaitu acara mandi manda di pantai Port Dickson. Dengan titah ratu aku telah menggunakan mandat yang ada untuk menjemput beberapa menteri yang ada iaitu:
  1. rizz - perdana menteri
  2. heze - menteri perlancongan
  3. hana - ketua dayang istana
  4. mimi - menteri tukang urut
  5. pojie - menteri belia dan sukan (menteri baru wakakak)
  6. boy - menteri dapur putus fius wakakak (perbualan melalui telefon)
Kata sepakat telah di ambil di mana kami akan mengadakan mini gath blogger putus fius pada 5hb April 2008 iaitu arie Ahad (tak pasai2 aku terpaksa mengorbankan arie rehat sedunia aku huhuhu)

Memandangkan hanya aku ngan heze jew yang ada kenderaan, maka kami akan mengamalkan konsep suka dan duka bersama wakakak (tong2 lew wakakak). Kata sepakat antara rizz ngan pojie di mana aku akan kutip depa kat umah rizz jam 8 pagi ... (kemain awai laie wakakak sah2 lew salah sorang kena jadi jam loceng aku wakakak). Boy plak aku akan roger dia gtaw cam ner planning sebab masa nie dia ngah wat nota katanyer wakakak nota lah sangat.... aku dengar kemain bising laie umah wat nota kew wakakak

Heze, aku akan jumpa kat tol klia... saper2 nak join kami roger2 leh yek... harap2 5hb nie akan jadi kenyataan dan aku rasa kompom air laut akan menjadi kering kontang tak sanggup menerima kehadiran warga putus fius nie wakakak. Hana dan mimi kita akan berjumpa di sana key apa2 pun roger meroger key...

Ada request... depa nak suh boy masak wakakak rentung lew ang boy dak2 nie sumer nak rasa masakan ang wakakak

PanGai JaNGaN CaM HanJJJJ...

Pagi tadi sebelum aku masuk bilik puaka aku ad alew baca n3 dari hana pasai tikam menikam... sambil2 aku pakai pakaian serba kuning nie (maklum arr masuk bilik puaka) aku jeling2 lew baca n3 dia...

Adoaiii malas aku nak komen pasai tikam belakang nie, cuba lew sesekali tue tikam depan2 plak aku nak lew gak nengok muka orang tikam depan tue wakakak

Kesian aku dengan hana dan rakannyer (rakan aku gak) dan aku rasa aku cam kenai dan taw jer saper yang di maksudkan tue... kadang2 bila di pikirkan balik, elok di jadikannyer kenyataan abis citer... sekurang2nyer kita di tuduh atas sesuatu yang benar2 kita buat... nie tuduh kita pada benda yang kita tak buat!! tak ker terbakar!!!

Aku tak kata aku nie baek... dan aku jugak tak kata aku nie jaat (keji wakakka) kira ada masa aku baek dan ada masa aku jaat. Aku akan bertukar jadi jaat kalau orang men bangsat ngan aku... tue pun apabila nafsu amarah dan sampai ke kemuncak (menuju puncak... sambil menari step AF wakakak)

Pasai bab rebutkan jantan kat ym nie pun satu hal wakakak adoaiii weiii kamon lew ym... aku dah masak siap rentung laie bab2 ym nie wakakak kalau ang nak taw pompuan tue kan memang tak suka orang lebih dari dia... kemain lahanat laie bila satu ketika dulu dia dok fitnah aku... sengaja nak memporak perandakan hubungan aku ngan korang sumer tapi aku malas nak layan... wat per nak semakkan otak aku yang sememangnyer dok putus fius nie wakakak elok2 leh berfungsi, kang tak pasai2 jer langsung tak berfungsi tak kew haru!!!

Sebenarnya hana pasai dia fitnah aku tue, aku memang mengharapkan ang mengerti dan taw aku saper... dan aku agak dukacite lew sikit bila ang hampir2 cayakan apa yang telah di cakapkan tue. Tapi alhamdulillah Allah sentiasa membantu 'orang yang benar'.

Lahanet nie kan nak dia jew yang popular kat room tue. Dia sebenarnyer bengang ngan aku sebab aku kan artis kat room tue, penuh kegemilangan dan glamer, so dia jeles lew tue. Kalau ang pasan lew dia kan selalu cakap yang dia kaki boot, orang lama cam kimak jew kan... jenayah aku buat sepanjang penglibatan aku dalam dunia ym nie dia tak pikir??? (mula lew aku nak wat pengakuan... kang kompom ramai maki aku wakaka)... dia tak pikir plak brapa lama plak dia dah tak masuk room tue (icon bersama) huh!!! mula lew aku nak memaki nie wakakak... (kepada yang tak suka sila tekan tanda 'X' kat sebelah kanan paling atas yang bewarna merah... nasihat ikhlas aku : cepat2 kang tak pasai2 korang dapat dosa kering wakakak)

Lahanet tue dah taw dia takkan dapat apa2 dengan cara cam tue so dia gunakan lew nama orang2 yang glamer sambil memburukkan orang supaya dia akan dapat perhatian... normal lew beb.. dengan cara memburukkan orang lew baru nama dia naik... wakakak cam cibaiiiiiiiiiiiiii wakakak

Cam nie lew hana... tak payah ang nak caya cakap orang... ang caya dulu pada diri ang sendiri dan jagalah hati mereka2 yang rapat ngan ang (aku lew wakakak keji tak wakaka) jer yang laen p mampos wakakak

Pasai jantan... per jadahnyer nak bergaduh pasai jantan???? dia pun pernah men bangsat ngan aku hana... pasai aku ngan 'dia' wakakak cuma aku jer lom nak meletop laie wakakak

Kang kalau aku dah meletop aku rasa kompom rahang korang jem selamanyer wakakak

Kalau ang nak taw... pompuan lahanet nie bakal di lesung batukan dengan aku dan beberapa orang laie wakakak tunggu masa jew... so beware key wakakak
'Don't trouble the trouble, if you don't want the trouble to trouble you'...

Aku dengar dia nie dah kawen... so wat cara dah kawen... adoaiii pelik aku cam ner dia leh wat pengakuan yang dia janda??? nak sangat kew jadi janda??? wakakak meh aku jadikan ang janda nak???? aku suh hana kew saper2 kew, dok goda laki ang pastu paksa laki ang ceraikan ang nak???? free2 ang dapat title janda wakakak (keji giler aku wakakak siap suh orang laie dok goda... sendiri tak nak goda wakakak laki ang bukan taste aku wakakak laie keji wakakak)

Ang tengok lew cara dia dulu hana... masa ang ngan aku berbaik dalam room tue... kan dia keras kat tepi terus senyap... plan tak menjadi lew tue... plan nak laga2kan aku ngan ang... sekali nengok kita masuk room siap huru harakan keadaan dalam room tue laie... siap leh gelak2 laie... dia cam ner??? kan dia pakat keras jew kat tepi... dah kena sumpah jadi batu agaknyer wakakaka

polan ni memang hensem. yang minah ni kalau lelaki tak h emsem dia akan kutuk. kalau laki hemsem baru dia layan.

Ni mula lew aku nak kutuk dia nie... ang jgn nak kutuk org sesuka ati ang yek... ang sendiri tak sempurna mana suka2 ati dok kutuk orang pastu ang cakap kat orang yang ang kutuk tue sipolan dok kutuk dia... tak ker pangai cam hanjjjj!!! orang cam nie elok di kasi jew minum kencing hanjjjj wakakak

Sama macam ang wat kat aku ngan hana kan... tapi aku elex jer aku tanya sendiri hana dan alhamdulillah... hana taw aku cam ner walaupun mangkuk nie hampir2 nak caya (sambil ketuk lesung batu nie mata dok jeling2 wakakak)

Dia tanye polan ni betul ke polan ni ada hubungan ngan aku... Dah tentulah polan ni menafikannya. Aku pon satu tak berpakat ngan polan tu... wakkakakka.

Dasar pompuan murahan sungguh!!! sekeji2 pangai aku idak lew aku sampai sanggup nak wat cam tue wakakak sah2 dia dah kemaruk jantan waakakak

si minah ni tuduh aku rampas bf dia. Masalahnya aku rampas bf dia yang mana satu yek. Aku kenal bf dia pon tidak. Yang lagi menyakitkan dah lah aku rampas bf dia dia leh kata aku dah main ngan bf dia.

Len kali men bebetui ngan bf dia wakakak pastu ang rakam pastu ang masukkan dalam utube wakakak amek ko wakakak persoklannyer dia ada kew bf wakakak

Kesian aku baca ang nyer n3 hana wakakak (per jadahnyer kesian pastue gelak nie wakkak) apa pun orang cam nie arus di tikam beramai2 jew wakakak

p/s : agak2 ang nak jumpa dia nak belasah dia roger aku yek... tapi kalau takat ang jumpa dia pastu slow talk tak yah roger... buang masa aku jew wakakakak

aWaRd DaRi SuZiEy... tHaNx Sis...

siap frame dan gantung kat bilik laie wakakak aku amek 1 jew lew yek sebab aku bukannyer tamak haloba wakakak yang laen kasi kat dak2 laen plak kang kalau aku amek sumer kang depa dapat per? wakakaka

Leganyer baru kuar dari bilik puaka wakakak seperti biasa aku akan bukak blog dan on aku nyer ym setelah jam menunjukkan kul 5.30 petang. Masa nie aku rasa line cam agak suam2 kuku sebab tak der sapa akan marah kalau kita wat kerja2 jenayah di dalam komputer wakkaka (jenayah kew?)

Setelah membuat beberapa serangan hendap terhadap beberapa blog, dan tadi aku bukak blog suziey dan ternampak.... tetiba jew aku dapat award dari dia... wakakak sib baek gak lew dia ingat aku walaupun nama aku berada di kedudukan hampir2 hujung (tue ada gaya hampir di lupakan tue wakakak)

antara list nama yang di berikan award nie dari suziey adalah:

asyida, atty, anil, aza(alfa juliet), cieka, connie, aisyah, ayu, cik anie, cikgu intan, cho zila, azura aqil, azure, corey, cutemiut78, elliya, dyla, fara adura, fied, khas, kak ina kl, ibunurin, maksu, mija, miza, mas hana, mama aqish, mama danish, mummysya, mummYaeesh, mummyIla, hezesuze, nasz, naurah, neeza, niza, nenekrock, mar (ungu violet), suzi, vagg, Qielah, zueyi, za

cepat letak kt dinding umah korang..blog korang sume mmg cantek2..so ptt dpt award kretip ni.. ;)
p/s: kali ni aku nk buat sportcheck..sape xtepek award nih..aku pok dahi..ekekek:p

wahhhh!!! betapa gegehnyer aku kalau bab2 award nie wakakaka...

Monday, March 23, 2009

SeaT GeLoNgsOr Vs PoLiS KeNdu...

Kali nie aku nak citer pasai kejadian semalam (ahad 22hb).

Memandangkan dah 2 arie aku bertapa kat umah (jem otak aku weiii wakakak oleh kerana aku sememangnyer tak leh lepak umah sensorang aku start enjin kete terus ke kedai... angpa taw aku beli per??? aku beli eskrim soda sebotol wakakak terus balik umah asalkan aku kuar umah walaupun kejap wakakak) Farah ajak aku g spital nengok abah dia masuk IJN masalah jantung. Dengan tanpa berfikir panjang dan sememangnyer aku ngah sanggap aku pun kata okey... Lepas makan, mandi2 kami pun gerak lew ke IJN.

Masa dalam kete Farah tue (harus naek kete dia dah dia yg ajak aku kuar wakakak keji!!) aku dok lew adjust seat sebab Farah nie kalau dok kat bahagian co pilot tue dia suka sangat seat dia ke belakang dan aku plak tak suka sebab rasa cam tak balance ngan pemandu. Aku terik lew tempat adjust seat tue sekali stuck!!!! alamak!!!


oiitttt... awat ang nyer seat nie stuck???
tak leh adjust kew???
nak adjust lew nie masalahnyer ang nengok... aku dah cam men gelonsor dah nie wakakka (aku ngan Farah sama2 gelak wakakak)
dah loose arr tue wakakak... ang pakai lew belt...
alahai nie yang aku nyampah nie... belt ngan aku... alahai cam anjing ngan kucing lew... (aku sememangnyer tak suka pakai belt lew)
selalunyer kat tol tue ada roadblok...

Huh!!! aku pun pakai lew belt...

Sekali sampai kat pandan indah (kat ekonsave tue) Farah pakat brek emergency!!! aku apa laie... dah mengelonsor ke depan dah wakakak lawak giler keadaan masa tue sib baek aku pakai belt kalau tak kompom aku dah cium cermin... korunk bayangkan lew cam ner keadaan aku masa tue ngan melatahnyer... sekali aku terasa cam wat slide plak wakakak Farah dok bantai gelak kaw2 sampai berair mata dia... memang chikanos sungguh!! wakakak

Kami sampai kat IJN dalam jam 7 lebih naek atas tingkat 4 jumpa lew abah dia... kesian aku nengok abah dia dah susut dah badan...

Lepas sembang sikit2 (mana leh sembang lelebih kang bertambah bermasalah plak jantung abah dia tak kew aku puncanyer) pastu kami balik lew. Dalam otw balik ke kajang aku ada lew pasan kete polis. Aku dok usha lew kete polis tue aku nengok polis tue (yang kat bahagian co pilot) dok men sms... mulut aku nie kan memang puaka sikit aku pun cakap lew...

hah!! men sms... men sms...

Tak sangka plak mamat polis tue nampak!!! dia dok usha kami... aku apa laie usha lew dia...

hah!!! tak pakai belt!!! ooOOooo kalau kita tak pakai belt kemain laie dia nak saman... ni kalau dia tahan aku cakap ngapa tak pakai belt.. maunyer aku sound balik...
apa ko nak sound dia...
weiii ang slow sikit... kendu plak aku nengok mamat polis tue... aku sound lew eleh suh org pakai belt ang sendiri tak pakai per kes!!! (leh kew??? wakakaka)
kendu tue per weiii
adoaiii ang bukak kamus wakakak

Sekali kete polis tue nyalakan lampu dia caker!!!! kami di suhnyer ke tepi... malu giler dah arr banyak kete...

chaker!! dia suh berenti tepi arr... nak berenti ker tak nak nie weiii???
ang giler per!!! berenti lew...

Farah pun berentikan kete kat tepi jalan. Aku ngan Farah dah bantai gelak2 dah dalam kete.... yer arr dok kerek laie sekali polis tue gunakan mandat dia daaa wakakak. Polis tue kuar dan datang kat kete.

cik... tengok lesen...
ala.. kat belakang lew...
orang sebelah punya pun tak per...

Jatuh rahang aku!!!

aikk... apsal plak sy punya... dah terang2 kawan sy yang bawak kete, sy punya plak awk nak nengok... (wahhh tak nak ngalah tue wakaka)
yer arr dah sy tengok awk cam nak cakap sesuatu jew tadi... awk cakap per...

Masa nie Farah dah kasi lesen kat mamat tue... dan polis tue plak wat2 ngah tulis sesuatu kat buku dia wakakka berlakon lew tue wakakak

tak der ler sy cakap awk men sms...
bukan sy yg bawak kete
sy x kata pun awk bawak kete (serangan bermula wakakak)
awk nak no sy kew sorry lew sy dah kawen (wahhh balas serangan nampak wakakak)
tak tanya pun.... (serentak aku ngan Farah jawab wakakak)
kerek yek ... dari mana dan nak ke mana...
dari melaka... ke negeri pahang.... (sambil nyanyi wakakakk)

Polis tue datang kat tempat aku wakkaka bengang kot...

bak sini awk nyer ic...
nak saman sy kew???? belt sy pakai... sumer lengkap...
sy leh saman awk sebab menyusahkan keje polis...
eleh... apa nak susahnyer... awk nak ic sy??? hah amekkkkkk (aku kasi ic aku kat dia) nak apa laie... lesen???? amek.... business card??? amekkkkkkkkk apa laie? wakakaka
nazaitul nadia binti mohd ali... sy akan ingat nama awk nie... (ic ngan lesen di pulangkan) business card awk nie sy simpan.... hahaha (leh plak dia gelak wakakak... kendu seh!!!)
amek lew... sy taw awk x der keje kan... sebab tue tahan kami kan wakakak tak per lew kang agak2 awk free call je wakakak...
awk nie nakal kan...

Lepas tue dia bla wakakak sah2 abis idea nak betah aku wakakak Farah siap cakap giler lew aku nie wakaka ngan polis wat memain... memain mendanyer dah tak wat salah apa nak takut wakakak....

Lawak... lawak... alahai mamat polis....