Friday, March 27, 2009

Me3TiNg KeLaB SuKaN aKu NgaN FaRa DaPaT CaBuTaN B3RtuaH...

Ari ni jam 3 petang ada meeting kelab sukan kat auditorim... oleh kerana report aku tak siap laie aku dah racun kak yan dan fara tuk join aku g ngular lepak kat meeting kelab sukan tue so nanti nak kuar kira ada lew alasan sikit... kira kami nie wakil dari department kami lew.

Bijak... bijak... anak saper lew nie... keje tak siap dan malas nak bersoal jawab ngan awang buncit gunakan strategi laen wakakaka

Oleh kerna aku menggunakan racun tikus, fara ngan kak yan pun setuju join aku (masa nie aku dah terasa dah kuar tanduk dah wakakak) kami p nek pajero si fadzli bawak.

Sampai2 kena daftar cam biasa lew... pastu depa kasi buku, pen, mineral ngan kuih (sah tak der lew makan2 wakakak) sekali ada cabutan bertuah... aku nyer no 222.

Nasir : aku jampi no ko nie naik taw...
Aku : ang kalau nak pakai jampi kasi kaw2 sikit... biar dapat kete sport wakakak
Nasir : nafsu besar...
Aku : loh... baru taw kew wakakaka

Aku bla sambil gelak jaat wakakak sepanjang meeting tue aku dok sembang ngan si fadzli dan dak2 nie... malas nak amek port sebab benda yang sama... aku datang pun sebab nak meramaikan orang jew wakaka (selain niat keji aku tue lew wakakak) si panjang ngan geng ada lepak kat belakang...

Tiba acara cabutan bertuah...

Fara : beb... katakan lah kalau nama ko naek... kompom ko kantoi beb... dah arr pakai selipar wakakaka

Auto aku scan kaki... hulamang aiii... selipar... mata plak ngan pantas scan kaki fara wakakaka

Aku : ang pun sama beb wakakaka ang dah lew pakai suar laie tenat... aku kira ok laie lew.. pakai kain kira leh cover laie... jangan dapat memo dah lew wakakak

Kami sama2 gelak... lepas jew fara sound aku pasai selipar... selang 2 no... no 222 naek... memula wat deek jew... sekali...

Kak Umi : 222... Nadia!!!

Jatuh rahang aku!!! bukan sebab no aku naek sebab dia sebut nama aku kemain kuat laie wakakak aku pandang Fara, Fara pandang aku... serentak kami ketawa... masa nak bangun tue aku punyer lew dok tarik2 kain supaya leh cover selipar wakakak

Dengan langkah bersahaja dan penuh gaya... mutu... keunggulan aku pun bangun dan g lew amek hadiah tue .... kat belakang aku dah dengar dah org dok seru2 nama aku dah... saper laie dak2 si panjang lew...

No 9 aku nyer dan no 6 fara nyer wakakak
frust kak yan ngan fadzli sebab tak dapat wakakak


boucer jusco... nak beli apa yek... hmmm...

kalaulah ianyer merupakan wang tunai.... wakakak
alhamdulillah kira aku nie tergolong dalam golongan orang yang bertuah... syukur wakaka


aku ngan fara bersama dengan boucer memasing waakakka

adoaiiii... jangan lew kerna selipar nie kami dapat memo wakakak
itam pilihan ku wakakak


Tak lama selepas aku dapat hadiah cabutan bertuah tue... (kira ok per dapat boucer jusco tue... nak tunggu korunk kasi adiah kat aku... alamatnyer banjir lew mesia wakakak) tetiba...

Kak Umi : no seterusnya... 164...


Tetiba aku nengok Fara bangun... caker aku tak taw plak no dia wakakak... melulu dia ke depan... sampai kat depan dah kena tahan sebab no dia tak bawak... aku dah bantai gelak kaw2 dah kat situ... dia balik semula kat tempat duduk.. nengok dalam buku ada tak terselit... sampai kak yan tolong cari lew... aku dah tak leh nak cari sebab dah tak menahan nak gelak wakakak sampai berair gak lew mata aku ...

Aku dah dengar kat belakang dah dok cakap... no tak der tak leh dapat... keji pangai... aku toleh lew belakang... nampak plak panjang dah sengih2...

Nasib baek jumpa... wakakak Fara gie depan amek adiah wakakaka...

ko jgn masukkan dalam blog arr... (kemain awai2 laie dah sound aku wakakak)
harus aku masukkan dalam blog weiii wakakaka

Sampai jew kat opis... apa laie aku merembat kejap hp yana terus snap pic wakakak dengan pantasnyer masukkan dalam blog wakakak

7 comments:

b-boy said...

wahhh..contoh PENGULAR yang dedikasi..wakakakak

rizz said...

hahaha hajarnye dpt boucer kn.kkeke bnje aku hikss...kemen pkai slipa je g metting kan hiksss

atty's said...

nie..sbb pakai sipar..tu yg bertuah tu..congrat..dpt lucky draw..

[-suziey-] said...

hahhaa..sliper pnye pasal pn dpt memo ke:p
aku xpnh nye bertuah:D

hezesuze said...

erm report lom siap da p tmpat len ek...hiks!

Alaz's Alang said...

wah wah wah.....dapat cabutan bertuah tu blh aaaaaaa blanja aku makan hahahaha..mari ramai2 ucapkan terima kasih pada Qiella hehehehe..........tima kasih huhu

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

boy : ang selalu jadi pengomen yang pertama yek wakakak biasa lew... wakakak

rizz : capal tue (selipar sorry wa panggil capal wakaka)tak pasan dah men sarung jew mana nak pasan wakakak

aty : yer tak yer gak yek (sambil cungkil gg) tue namanyer tuah capal wakakak (bukan tuah anak yek wakaka)

suziey : oiittt tempat aku nie jgn wat pasai beb... ngalah keje gomen jew gayanya huh!! aku rasa omen pun tak der cam nie wakakak

heze : ang nie suka sangat slalu potong stim arrr heze (sambil gosok2 lesung)

rhuddy : bila dah sebut terima kasih tue tandanya aku tak yah banjer korunk wakakakak mangkuk gak ang nie... nama [un dapat boucer bukan wang tunai lew... kalau wang tunai ... kompom kuar dari auditorium aku terus g shoping wakakaka