Thursday, April 30, 2009

HaMpiR t3rKuCiL aKu WaKaKa

Malam tadi aku ngan Farah ngah dok lepak tengok tv... sekali kami tengok lah 8tv... dengan pintu dan grill terbukak, slumber jer...

Aku tak taw ler samada korunk tengok ker tak citer tue... tajuk dia House Of Wax... Rumah Lilin... (so kepada yg suka men lilin tue elok bobonau tengok citer nie) memula ingat citer biasa2 jew... sekali cam dah terasa lain macam... aku sempat sms rizz suh tengok citer tue waakakak caker member dah tengok dan sedang tengok wakakak

Suspen giler citer nie... aku yg bran ni puin tengok hampir2 goyang wakakak apa tah laie si Farah. Member dah berkali2 nak tdo dulu aku siap pujuk rayu dia supaya temankan aku tengok citer tu wakakak

Dalam kelompok nie dia 6 orang, 2 pompuan dan 4 lelaki wakakak sib baek bukan 5 orang kalau tak aku dah bayangkan dak2 putus fius wakakak hajarnya wakakak (apa pun minta di jauhkan lah dak2 putus fius nie dari sebarang kecelakaan)...

Paling best umah lilin nie sumeryer nampak ori bai... giler arr aku nengok pun nek seriau... tak sangka rupanya rumah lilin nie pun dari lilin... dah nama pun umah lilin kan... pergh!!!! aku malas lew nak citer kisah berkenaan per... kang panjang plak aku menaip... dah arr keybod nie cam caker... kemain kuat laie bunyinyer... dah arr aku type laju dah cam berirama plak... dak2 kat sini sumer pakat cakap... lajunyer ko menaip... ada yang kata aku marah kew.... keji sungguh!!! padahal keybod nie yg cam caker.... nie aku type nie pun ala2 kononnyer ngah wat kerja ataw send email... tension nyer wakakak

Part nie paling kesian... mangsa pertama mamat kendu nie... merupakan bf kepada awex kecik tue... kononnyer dia cakap nak p toilet... sekali dok gatai masuk salah satu bilik puaka saper suh kan dah terkunci... rupanya mamat yg bawak depa nie balik jaat... pembunuh... aku tak taw ler motip depa adik beradik (3 org sebenarnya) nie membunuh.. mungkin depa nak wat org lilin kot...

Mamat nie dah terkunci dalam sebuah bilik... pastu lampu plak tak der... sekali tetiba ada satu lembaga tue dok bawak gunting besau... p dok guntingkan betis mamat nie... adoaiii aku ngan Farah dah jerit2 dah kat umah tue... kompom jiran ingat ada yg kena rogol kew per wakakak

Pastue kena tikam kat dada... sekali mamat nie di bawak oleh vincent (agaknya) ke sebuah bilik bawah tanah.. rupanya kat situ dia mandikan mamat nie ngan lilin... pergh!!! proses dia mengerikan giler... sakit nak mam.... last2 dia di jadikan patung lilin sedang men piano... huhuhu... peling mengerikan dan menyedihkan bila salah sorg kawan dia datang dok cocok muka dia ngan jadi... sekali terkoyak kulit muka dia... sampai menangis2 mamat nie... yg leh gerak hanya mata... tak kew kesian... rupanya semua penduduk kat pekan tue sumer di jadikan patung lilin...

Yang selamat hanya 2 adik beradik kembar nie jer... nasib baik kendu gak abang dia kalau tak memang meraung aku kat situ gak... dan ada sorang laie orang jaat tue nyer adik idup gak... tapi cam sewel jew budak tue wakakka

Abis jer citer tue masing2 dah takut nak tdo wakakak hajarnya... masih terbayang2 agie kat mata cam ner mamat tue lepas sorang2 kena bunuh.... geram tul aku bila org jaat tue susah nau nak mati wkakaka apa pun citer nie memang best... laie best kalau dapat tengok kat wayang wakakak

Wednesday, April 29, 2009

baLiK KaMPuNg oOOOoo baLiK KaMPuNg...

Tadi aku ngah dok lepak makan, tetiba dok teringat... Jumaat nie cuti sebab Hari Pekerja... so kepada para pekerja aku nak ucapkan selamat bercuti dan teruslah memberi perkhidmatan yang memberangsangkan (aku??????? wakakaka) dan bekerja demi mencari rezeki yang halal... wakakak ok x??

Ngah dok wat blog terbaca lew blog rizz dan sis heze di samping tue dapat plak pm dari depa dok ajak aku melepak wakaka keji sungguh!!! time aku balik kampung time tue lew nak wat sesi meroyan wakakak

Sorry lew abah ajak balik kampung (Melaka) katanyer ada kenduri kawen... tah saper kawan tah aku pun tak taw... bila di tanya dia kata sedara sebelah mak.... ala... kalau aku terangkan kat sini pun last2 aku sendiri yang konpius wakakak pening aku kemain banyak sedara aku rupanya...

Bila tak nak balik.... seperti biasa kasi lew alasan banyak kerja (caker time nie lew nak jadi pekerja contoh kononnyer waakakak) mula lew abah aku akan membebel kata masa nie lew nak kenai sedara ... dah lew jarang balik kang bila selisih bahu buat2 tak kenai sedangkan sedara. Adoaiiii.... abah aku nie laen sikit dia memang menitikberatkan hubungan kekeluargaan nie... so nak tak nak aku terpaksa lew ikut...

Bila tak p kenduri tue kang mula lah kata 'nanti ko kawen aku tak nak datang....' nie laie aku menyampah... suka men ugut2... ko nak datang, datang jew ler.. tak nak datang sudah!!! ada aku kisah??? adoaiii... mula lew aku nak menyusun stratergi nak menjawab ngan orang kampung pas nie wakakaka

Rindu plak ngan suasana kampung huhuhu ada laie kew pokok kelapa yang tinggi melampai tue? wakakak agak2 leh kew aku dok melepak kat serambi??? panjat pokok... ada kew buah??? tak der buah pun tak per asalkan dapat panjat kejap pun jadilaaaa...

Kemungkinan besar aku akan balik ke rumah mak arie Khamis lepas abis kerja dan Jumaatnyer terus shoot ke Melaka... agak2 jalan jem tak????

nGaNTuK GiLeR aRie Nie...

Semalam balik jer dari kerja, perut dah lapo giler wakakak... nampak tak pic apa kat atas tue? wakakak (1st time kuarkan logo putus fius nie wakakka)

Lepas siap2 masak, si Farah nak buat sambal belacan plak... pergh!! kemain pedas nak mam sambal belacan dia... aku yg selama nie cili api tue leh makan begitu sahaja tak tahan... cam cacing kepanasan... berketul2 ais aku dok geget cam tue jew wakakka masing2 dah kepedasan wakakak pulak tue leh dok bahan sesama sendiri plak sambil gelak2 wakakak

Lepas makan mata mula laa mengantuk... lepas lepak kejap ngan Farah kat luar umah... sambil menikmati angin malam dan keindahan bintang2 yang berkerlipan di langit.... aku dah minta diri nak beradu... jam 9 lebih aku dah bantai tdo wakakak.

Ngah elok2 tdo... tetiba tersedar... nengok jam kul 3.05 pagi... pergh!!!! mimpi yg agak indah wakakak adoaiiii kemain awai laie... pusing sana, pusing sini... argh!!! sudah... mata tak nak lelap plak... sudahnya sampai ke pagi aku dok golek2 atas katil...

Arie nie datang opis cam biasa... wahhh ada sesi sing arr kat sini wakakak aku yang tak taw pa per nie... dok lepak diam jew arr... dengau depa sing wakakak cam zaman sekolah plak wakakak tapi kira oklah sekurang2nya depa nie praktikkan apa yg depa dapat masa attend mana2 kursus... yang nie depa p kursus ESQ.

Tepat jam 10 lebih aku dah tersadai kat table cam pic atas nie... adoaiii ngantuk giler wei.... aku dah puas bantai sing sorang2 sampaikan kak ani ngan lee dok gelakkan aku wakakak adoaiii cam ner nie... ngantuk giler nie... dapat kew aku siapkan 5 report arie nie????? dalam keadaan cam nie??? adoaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Tuesday, April 28, 2009

eRK!!! t3RsaLaH p0Rt Daa...

Arie nie aku nak citer pasai kisah semalam yang pada mulanyer aku cam berbelah bagi nak cer wakakak kisah pasai toilet... (mengong toilet pun nak cer kew??? wakakak)

bestnyer dapat toilet cam nie wakakak bersih bai...

Cam nie... kisah bermula apabila aku dah di tahap beku gegiler mengalahkan salji wakaka.. kalau dulu kat opis lama tue toilet lelaki dan pompuan bersebelahan. So kalau nak g toilet tue memang akan jumpa toilet pompuan dulu baru toilet lelaki. So bila dalam keadaan cam nie ada jugak lew beberapa insiden aku (dan aku pasti dak2 opis lama kompom) ternampak beberapa orang dok melepaskan hajat wakaka hajarnya!!! salah saper??? aku kah??? ataw korank yg terserempak gak??? apa laie dah nampak tue... dengan pantas aku membuat lipatan petala ke 8 berpaling ke arah laen... (tue ada yg nak kata aku dok tengok gak lew tue hajarnya korunk!!) adoaiiii aku pun tak taw lew ngapa depa tak tutup pintu? dah lew kencing berdiri adoaiii kemain tak senonoh giler wakakak dah tua2 pun still laie buang tebiat wakakak... tue kisah masa kat central...

oitttt.... skodeng kew??? p jejauh aku nak terberi nie...

Kisah aku plak semalam lew... aku ingat toilet sama gak... tak laen tak bukan kes tersalah masuk toilet hajarnya... tah ngapa semalam aku langsung tak terpikir nak nengok atas tengok toilet laki kew pompuan men belasah jew masuk wakakak darurat bai... dah tak tahan nak terkucil wakakak lepas jew aku menunaikan tuntutan batin, dengan muka kelegaan aku basuh tangan pastu siap betui2kan tudung laie depan cermin... kuar dari toilet baru pusing kiri kanan.... aikkkk!!! aku dah scan sesuatu yg berbeza... awat jarak sebelak kanan nie cam jauh jew dari longkang???? bukan kew sepatutnya dekat sebab toilet pompuan dekat sikit ngan longkang??? erk!!!! dengan perlahan2 aku pun dongkak!!!! jatuh rahang aku!!!!! toilet lelaki???? akus alah masuk toilet???? pergh!!!! dengan pantas aku bla... sepanjang perjalanan ke opis aku dah bantai gelak gedik sensorang wakakak celakak!!! cam ner aku leh masuk toilet laki nie??? wakakak seumur idup aku 1st time masuk nie wakakakak nasib baek tak der orang wakakaka

Monday, April 27, 2009

aLhaMDuLiLLaH... aPa yaNG aKu uSaHaKaN m3NdaPaT k3PuJiaN...

Setiap hari selepas bersiap2 sebelum melangkah keluar dari rumah memang dari dulu lagi aku telah membuat perancangan arie nie nak buat apa... so arie nie aku dah buat satu rancangan yang aku akan siapkan 5 projek FBI.

Alhamdulillah berkat dari kesabaran dan ketekunan dalam menjalankan misi arie nie, aku akhirnya berjaya menyiapkan 8 buah report wakakkaka percaya ataw tak kalau aku katakan...

andaikata sedang kita membuat sesuatu dalam keadaan gembira insya'allah hasilnya pasti memberangsangkan dan tak pernah terduga yang kita akan berjaya melakukannya... so amat penting untuk kita happy dengan kerja yang kita lakukan...

Aku akui... kadang2 timbul rasa boring dan bosan tapi kita nie kan dok cari makan, so pepandailah timbulkan perasaan happy itu...

Berbalik pada citer aku tadi, dalam pada aku dok happy tue tetiba jew....


nadia... arie nie dapat siap berapa report? dapat satu report? (nie perli aku kew apa?)
alhamdulillah... dapatlah 5 report...
wahhh... pantas... selalunya berapa?
sebelum nie, dapat 3 ataw 4 report setengah jew... makarimi nyer target 5 report sehari... nie pun alhamdulillah arr dapat 5 report....
pantas gak u buat kerja...
yang penting happy bos... insya'allah semuanya under control

Dapat gak pujian dari bos... alhamdulillah... kalau nak taw bos baru aku nie agak susah nak bagi pujian kalau tak kena gaya. Memang aku selalu dengar orang dok cakap pasai bos baru aku nie... majoriti sumer negatif... tapi pada aku, aku suka sikap dia yang ramah dengan staff... tapi kalau bab kerja harus hati2. Pada aku dah oklah kalau bos cam nie so maknanyer dia frendly ngan staff dia. Terkejut gak aku masa dia tegur aku...

aikk... sampai dok bersila nampak
(jatuh rahang aku!! cepat2 turunkan kaki) kesejukkan bos... otak sy nie dah beku dah... opis nie cam dalam peti ais plak wakakka

Bos aku senyum dan gelak jew... siap suh aku abiskan pisang ngan kopok lekor laie wakakak (ingat aku nie DBKL kew??? ops... rhuddy wakakakka)

siap berapa report???
8 bos...
bagus... bagus... tak sia2 sy amek awk...

p3rJaLaNan k3HiduPaN s3OraNg NaDia...

Nak taw sabtu dan ahad nie aku wat per? memandangkan arie sabtu dan ahad aku tak bekerja (Farah keje wakakak padan muka) aku lebih suka melepakkan diri dan bermalasan di arie minggu sekiranya tiada sebarang xtvt.

Owh yer... rizz ada gak sms aku ajak p joging... per kes??? jatuh gak rahang aku bila dia ajak aku p jogg... aku tak per lew kalau nak p jogg pun sebab comei sangat kan wakakak tapi kalau rizz?? aku rasa kompom dak2 yg dok jogg tue ingat aku jogg bersama ngan plewod plak wakkkaka

Bila dah dok umah sensorang, dah siap segalanya, mulalah kebosanan melanda. Aku nie kalau korunk nak taw susah nak stay kat umah lelama... kali nie aku nekad!! nak buang tabiat suka kuar rumah walaupun time cuti... aku rasa kompom ramai yang setuju kan aku dok umah... jadi anak dara sunti wakakak (apa korunk ingat kalau kuar umah bukan anak dara sunti kew??? ada gak yg aku wat lemparan lesung maut nie kang wakakak)

Apa laie aku pun gantungkan kunci kete kat tingkap bilik paling atas wakakak so kalau nak amek dah tentu aku kena memanjat. So oleh kerana kemalasan akhirnya aku berjaya dok kat umah selama 2 arie wakakak

Bila dah dok umah tak der xtvt aku pun cuba lah sedaya upaya menyiapkan manuskrip aku yang selama nie tertangguh wakakak kemain gegeh laie aku memerah idea wakakak

Bila petang ujan turun dengan lebatnya... adoaiii masa nie plak jiwa agak teremo plak... memang situasi yang paling baek punya... terus capai diari lepak kat luar... dengan berbekalkan mp3 aku terus hanyut dengan alunan melodi sekaligus telah membawa aku mengimbas kembali perjalanan hidup aku di muka bumi Allah nie... dalam sedar dan tidak pelbagai dugaan yang telah aku lalui dengan penuh tabah dan keredhaan. Memanglah aku akui ada ketikanya aku sendiri kecewa dengan perjalanan hidup nie tapi aku percaya, apa yang berlaku pasti ada hikmahnya... semuanya telah aku coretkan dalam sebuah diari.. (kalau dulu aku selalu sound keluarga aku.. saper baca diari aku nie... kalian seolah2 telah menganggap aku telah tiada lagi di muka bumi Allah nie)

Sempat laie aku mandi ujan sambil basuh kete wakkak... motip utama nak mandi ujan sebenarnya wakakak tapi tak kan nak tunjuk kita mendi ujan.. kang orang kata buang tebiat plak wakakak
Sebagai manusia biasa, sesungguhnya aku tak kan terlepas dari melakukan kesalahan dan insya'allah sedaya upaya aku akan cuba baiki. Aku percaya tiada siapa di dunia nie sempurna, tetapi aku akan berusaha untuk menjadi seorang hamba Allah yang menuju ke arah kesempurnaan.

aLhaMDuLiLLaH... b3RJaYa...

Wahhh arie nie aku rasa cam bangga sangat (harus key!!! tahniah Nadia!! gud job) buat pertama kalinyer sepanjang aku bekerja kat Paves nie, arie nie aku berjaya siapkan 5 report dari jam 9 pagi- 1.30 tghari wakakak bangga!!! bangga!!!

Memang capai sungguh sasaran aku wakakak selama nie aku cuba gak tuk siapkan 5 report dalam masa sehari tapi selalunya tak berjaya... kalau tak 3 mesti 4... kalau tak 3 setengah... tak kew aku rasa cam nak jew aku hempuk computer nie wakakak

Alhamdulillah aku berjaya gak siapkan 5 report sebelum jam 2 petang.... nampak gayanya cam arie nie aku leh wat lebih jew wakkaakkak

Apa pun tahniah yek nadia... cayang kamo!!!

Mungkin pada mereka yang langsung tak der perancangan kerja tuk arie nie rasa cam tah pa per tah n3 aku nie kan... tapi pada aku... oleh kerana setiap arie aku dah plan arie nie nak wat per... so bila apa yg di rancang tue berjaya di laksanakan sudah semestinya aku akan mengucapkan tahniah pada diri sendiri... dan kegembiraan akan menjadi milik aku untuk sepanjang arie... insya'allah

Friday, April 24, 2009

m3R3mPiT di T3nGaH MaLaM...

Semalam lepas balik kerja jer adoaiii... memang letih giler... sampai umah jew nengok si Farah dah ada kat umah... member dok basuh baju... guna apa laie... tak kose nak guna tangan bai... ada mesin basuh guna jew lah... lepas Farah basuh baju... giliran aku plak wakakka kalau nak taw mesin basuh tue ehsan awang buncit taw... wakakak tapi tak der lew mesin basuh baru... kira dia kasi pun dah cukup bersyukur wakakak dengan waktu kerja yang tak menentu nie dah tentu malas nak basuh baju guna tangan... nak antau dobi?? pikir banyak kali... duit ke dobi tue leh makan seminggu wakakka

Lepas siap sumer... dalam kemalasan tue sempat gak lew aku masak mee hoon sop... adoaiii pastue dengan berbaju tdo masing2.... apa laie dah dok usha moto bf si Farah nie...

bai... jom... rempit...
okey jew...
apa guna moto park sini tapi tak kasi guna bai wakakka
ang memang keji... pantang ada peluang kompom rembat jew
wakakak aku kan... bukan KR bai (kaki rembat) cuma amek peluang jew wakakak
nadia... nadia...

Dengan berbaju tdo aku ngan Farah dah merempit kat kawasan umah kami wakakak best gak jenjalan memalam buta nie wakakak ala... orang mana ada nampak kami pakai per... asalkan pakai baju settle... ada lew hampir setiap lorong dan pelosok taman kami terjah wakakak yang pasti kami sempat lew usha umah lama wakkaak motip utama sebenarnya nak usha Faiz ngan dak Razif tue wakakak malangnya Razif tak der... (pulang dengan kecewa wakaka) sekali nampak tuan rumah kami kuar rumah dengan pantas masing2 pandang arah lain dan terus merempit wakakak sampai kat simpang dok bantai gelak kaw2 wakakak nasib baek aku tak jatuh wakakak hajarnya dak Farah sebab tak gtaw aku nak pecut wakakak

Nengok... binatang pun taw nak jenjalan (hajarnya kalau korunk nak taw masa aku nengok pic nie aku dah bantai gelak guling2 dah kat opis nie wakakak) comei jew kan... nie namanya keluarga bahgia wakakak yang bawak moto tue tentulah si Farah... dah moto bf dia kang ada plak yang jeleskan wakakak

SeSi MeNgeMaS RuMaH...

Ops... nie anak saper plak nie??? apa ko ingat budak tue barang kew apa!! kemain hajarnya!! tapi kalau lah masa dok ngemas2 nanti tetiba plak ada baby... bestnya... leh aku jadi mama instant wakakak

Esok ada orang nak masuk umah aku... wahhhh ada lew kawan aku wakakak yer arrr selama nie kalau bukan aku yang tengok muka Farah, Farah plak yg tengok muka aku wakakak
Adakah barang dak ct nie cam nie??? harap2 tak der lew banyak cam nie sebab aku tak der lah rajin sangat nak bantu wakkaak statement agak keji wakakkaa
Adakah ramai yang akan membantu???? wakakka eh2... ada orang laki??? alamatnyer kena kekah lew jawab nyer wakakaka

Thursday, April 23, 2009

aGaK KeLeTiHaN...

comei plak icon nie aku nengok wakakak korunk taw tak... aku siap jelirkan lidah ikut icon nie wakakak
tue tandanya dah sengal... dah weng wakakak

Adoaiii... baru ler berkesempatan nak update blog... sejak kerja kat tempat baru nie masa terluang aku adalah time lunch dan time nak balik tue... bukan nak kata kat sini tak leh nak berym dan blogging... rata2 aku nengok sumer staff sini ada jew YM... tak cam opis lama aku ... malas nak cakap... sendiri pikir lah...

Keletihan melanda dan rasa time2 cam nie kalau ada orang yang sudi mengurut bahu aku nie... pergh!!! alangkah nikmatnyer... (ada saper2 offer diri tak)

Kat sini aku kena wat report bagi projek under JKR dan target report sehari 5 buah. Rasanyer aku cam tak leh jew nak siapkan 5 buah report sehari... selain dari masalah line tenet dan tahap 'kerajinan' aku sendiri. Tapi terus terang aku katakan aku suka dengan kerja aku nie...

Cuma invironment kat sini jew berlainan... yer arr kalau kat central aku leh bergelak guling2 dan nyanyi cam wat konsert tapi kat sini nak sing pun nek segan wakakak hajarnya... korunk bayangkan nak angkat phone pun cuak wakakak sampaikan aku nak angkat phone tekan kaler hijau tertekan merah wakakak tak kew hajarnya wakaka...

Suasana bila time bekerja tue memang lew sunyi sepi... tapi bila dak2 site nie balik alamatnya opis di landa tsunami abis sumer orang di kacaunya wakakak aku yang elok2 punya lew concentrate wat kerja terus terlebih vitamin 'm' wakakak

Oklah aku nak balik nie... penat giler... sabtu nie plak dak siti nak masuk umah aku... kenalah kemas bilik belakang tue... Farah plak sabtu kerja tak kan aku nak paksa dia kemas bilik belakang tue... ala... apa nak berkira... kadang2 Farah nie rajin, dia masak... aku makan je dan aku agak rajin mengemas rumah... kira ok gak cam tue kan wakakak

Wednesday, April 22, 2009

aLaHai... ciaN aKu NeNGok Ko NIe OKU...

Ko nie kan memang bangsat arr!!! aku tak kaco ang... tapi ang sajer jew dok bakau2 aku kan wakakak memang lew sah sang nie BANGKAI OKU... bangang kew apa ang nie??? orang dok luahkan apa yg di rasakan dalam blog... ang tulis dalam diari tapi aku type dalam blog... so nie blog aku... aku nyer pasai lew nak cakap per... kutuk??? memang pun... dosa aku yg tanggung... awat??? ang nak share dosa kew??? kalau nak cakap... aku leh transfer kan dalam akaun ang... kemak tul lew...

Dah berkerut2 dah dahi aku wat n3 nie... wakakak tapi tak per still laie wakakaka kalau ang nak kutuk org cam ner aku wat nie... ang buat lew blog... sumpah tak kena bayau pun dah tue siap lew share dosa ngan org laie wakakak (hajarnya statement aku) aku nyer suka lew nak kutuk saper2 pun... blog aku... aku happy sangat sebab ang baca gak blog aku nie kan... kalau tak idak lew ang tetiba jer meroyan kat sana kan wakakak

Awat??? ang nak merasa kew aku maki ang face 2 face??? kew dalam phone?? aku x der hal... sebab benda nie aku dah lama tahan bai... org kalau tahan berak pun leh buasir... tahan kencing pun leh dapat batu karang wakakak tahan maki dapat per??? tapi kan aku nak gtaw ang awai2 arr akan tiba gak masanyer wakakak

Nasihat aku pada ang arr... jangan sampai aku sedut sumer lemak2 dan darah ang dah akhirnya tengkorak ang aku wat meja solek wakakak ataw....

Aku wat sebagai tempat lepak2 kat luar umah wakakkaa sambil minum petang ngan bf, ataw somi ang wakakak aku rasa ang nie elok arr p minum racun arr... wat menyusahkan masyarakat cam aku nie jew arr wakakak takat maki org time aku tak der kat opis tue per jadahnya??? bak kata kawan aku...

time ko tak der dia berani lew dok sound2 ko... tapi per jadahnya sebab ang bukannyer ada... cuba tengok dia bran tak maki ang??? takat nak tunjuk hebat kat orang laen .. rentikan lah... orang laen tue sumer bukannyer apa... dok kesiankan ko jew... wakakak

TuK k0 YaNG b3RnaMa BanGKai iDuP...

Tadi aku bukak blog Fara lepas aku balik dari central... sempat laie aku tanya Fara ada berita terkini tak wakakaka Fara kata ... blog!!! paham lew aku ...

Sampai kat Paves ngan pantas aku bukak blog... cam kimak kan pangai ko pompuan!!! walaupun tak di mention nama saper... aku dah taw saper... pakal lew... aku still laie kerja kat sini kalau tak memang aku maki2 dan kimak2kan ko jew... (dengan harapan ko baca lew blog aku nie)...

Oleh kerana pangai ko cam kimak... so aku akan kasi nama baru tuk ko... g mampus arr ngan ko... ko sedar tak ko tue dah cam bangkai idup dah kat sana... ko kalau tak taw perkembangan tak yah lew nak tunjuk pandai... memang bangkai kurap tul lew...

' ha, kalau dia dah pergi boleh lah cari ganti orang baru. yang tau buat kerja...'

Best tul ayat ko nie... sebenarnya dah lama dah aku tunggu ko kuarkan statement nie wakakak sebab pada aku statement tue elok di serahkan kat ko jer sebab ... ha!!! meh sini... cuba ko senaraikan job function ko sepanjang ko selama 10 tahun??? walaupun aku nie bukan lepak kat hr tapi pasai ko sumer aku taw... kadang2 admin tak taw aku dah taw wakakak kadang2 aku leh taw apa yang admin taw... so tak payah lew ko nak sibuk2 kan pasai orang... aku taw ko marah aku sebab aku betah type borelog kan wakakak dah 2 tahun aku di suruh tuk type borelog tapi aku tetap dengan pendirian aku wakakakak

Per jadahnya aku nak type borelog tue... dah keje ko dari dulu sampai sekarang 10 tahun dok type borelog... aku rasa ko mesti dah xpert type borelog tue kan... tapi tak pernah laie arr aku nengok ko type borelog tue sambil tutup mata wakakak tapi kalau tdo duduk tanpa penyandar memang ko paling xpert wakakakkaakakak

Nanti yek... bila aku dah berenti kerja kat sini... aku akan citerkan pasai ko lebih lanjut wakakka ko gak yg cabar aku kan... kan aku pernah cakap dulu... jgn di jolok sarang tebuan wakak ni ko wat balik... so nantikan jew lah yek kali nie siap ngan pic laie... g mampus arr... kalau org kata aku nak mengaibkan ko... jawapan senang jew.... memang pun aku nak aibkan ko... so ada aku kisah??? wakakaka

Ko memang jeles kan bila org naik gred, pangkat ataw apa jew... ko ler yg akan melenting... tak sedar diri langsung... cuba lew jgn nak maki2 org nengok dulu diri tue... tanya pada diri ngapa org laen leh naik ko tak leh??? tue bermakna ko lom cukup bagus nak tandingi aku wakakak amek ko ayat super riak dari aku wakakak so ko gunakan cara laen tuk dapatkan perhatian kan... aku taw ko dok kipas saper

Kalau aku tak pandai wat kerja tak der nyer aku sampai tahap cam nie.... tak der nyer bos suh aku wat program... tak der nyer bos suh aku siapkan kerja ko mangkuk!! wakkaka

p/s : caker tul ... tak dapat aku nak maki pepuas wakakak hajarnya!!!! fara taw ler maksud aku wakakka

p3Rk3mBaNgaN oPiS BaRu...

Wakakaka mesti korunk rindu kat aku kan wakaka yer arr dah arr semalam aku langsung tak update blog... dan aku pun rasa mesti korunk sumer (mana yang mengikuti perkembangan aku samada suka ataw pun tak) tertunggu2 dan tertanya2 kan.

Wokeh arr... tuk perkembangan korunk, semalam aku telah di masukkan... di pinjamkan dan entah kemungkinan andai ada rezeki akan terus di serapkan masuk ke department nie. Memandangkan department nie ada 2, tapi mempunyai bos yang sama, so tak pasti laie samada aku akan di serapkan ke Paves or Infotree (nie company IT)

Buat masa nie aku di kehendaki untuk menyiapkan projek under JKR iaitu projek FBI (dah cam polis plak aku wakakak) aku akan buat projek nie selama 2 bulan. Dan selama 2 bulan gak arr Fara dan Yana akan demam merindui aku wakakak dan selama 2 bulan gak arr dak2 opis central tue wat pesta buih wakakak hajarnya...

Semalam semasa aku di suruh lapor diri kat Paves nie, aku dah bersoal jawab ngan Pah Bedah dah... berkenaan dengan status aku so yang aku taw aku still laie staff central tapi di pinjamkan untuk projek penting nie (FBI jadahnya wakakak tak kew dah melambangkan betapa pentingnyer projek nie) so andai kata bos sini nak aku jadi staff dia masa nie lah aku akan di masukkan terus ke sini... maka dengan itu... aku hanya mampu memandang Fara dan Yana dari jauh arr wakakak (tak lew nengok lew aku akan kerap wat serangan kat central tue wakkaak ko suka kew tak suka kew dulik per aku... bukan bapak ko nyer company!!! hamek ko wakakak)

Kat sini still laie leh berblogging dan men ym wakakak sebab aku dah usha semua kakitangan kat sini sumer ada ym hajarnya wakakak tapi cam biasa arr... aku tak de ler nak berblogging sangat dan ym sangat tempat baru bai... nanti bila aku ada masa aku snapkan pic key tuk tatapan korunk...

Bos kat sini pun agak ok dan staff sumer memang best sebab gurau senda memang x lepas wakakak apa laie aku jadi mangsa jer arr... maklum arr ramai bujang kat sini pastu aku plak banyak mulut wakakak dan tuk pengetahuan korunk opis nie dulu tempat kerja anak ikan aku wakakak sib baek dia dah p keje kat bentong hajarnya wakakak so kawan2 dia sumer aku kenai dan ada antara nyer taw pasai aku ngan mamat tue wakaka... tak per buli lew aku... kira aku tadah diri lew untuk di buli nie tapi nengok lew lelama kang wakakak samada aku dibuli ataw korunk wakakak

Fara & Yana...

Aku sayangkan korunk cam aku sayangkan adik2 aku... so nasihat aku tuk korunk... apa yang berlaku kat opis tue korunk sendiri taw kan... so untuk menjaga hak asasi bangunan tue (jadahnya) aku rasa tak perlu lah aku nak citer kat sini, so kalau korunk dapat peluang tempat lain g lah yek... aku sentiasa sokong korunk dari belakang... kalau ada yg dok mengata kat belakang2 tue korunk abaikan jew anggap jew depa tue wat part time kat pasar malam hajarnya wakakak

Monday, April 20, 2009

InT3RviEw... 3s0K???? aDoiAiii...

Arie nie aku g kerja cam biasa walaupun ngantuk giler... sampai opis terus cafe beli neslo ais.. adoaiii aku nie... dah makin tenat dah aku nengok... tabiat ataw tebiat??? pepagi laie dah rembat ais... hmmm.... biler lew nak berentikan tabiat nie?? nak mampus agaknya...
Owh... baru teringat Fara cuti arie nie katanya maknya dari Perak mai... kira entertain arr wakakaka adoaiii bertambah mengantuk aku... yana pun dah sound aku... ngantuk giler... maunya 2-2 dok terlentok depan pc ni kang...
On9 kejap arr... uiks... dak plewod ada?? wakakak sajer jew aku x nak pm dia wakakak nengok dia pm aku kew tak wakakak hajarnya tak lama kendian terus dia pm aku wkakaka sembang laa kadar dan tetiba teringat esok aku ada interview...
Aku paling malas bersoal jawab wkakak keji kan.... kerja nak tapi tak nak interview... per kes??? sebelum apa2 terjadi elok ar aku angkat kaki (wahhhh dah cam lagu plak) ngapa aku cari kerja laen??? sebab rasanya dah cukup arr 6 tahun aku kat sini... penat bai... asyik wat benda yang sama dan kalau ada kelainan pun sebab dok siapkan kerja org laen... laie pun ada masalah sikit kat sini... (fara ngan yana taw lew wakakak ala... aku rasa dak2 opis aku yg bukak blog aku nie pun taw masalah department aku ni... kalau ada yg wat2 tak taw tue nasib ko lew labu... jangan nyesai dah lew wakakak)

Cam ner lah aku nyer interview esok nie? aku yg di interview kew ataw aku yang menginterview??? wahai mulut... jangan lew esok ang men belasah jew key... jangan lew mulut aku nie wat pasai plak esok... apakah tempat yg akan aku interview tue cam pic kat atas nie? wkakak hajarnya aku... masalahnyer esok aku kena interview ngan Hj Zamri (ada n3 sebelum nie) adoaiiii sebelum nie aku slumber jew dok bahankan dia haaa kali nie aku rasa kompom arr dia tak kan lepaskan aku wakakaka masalah besar yang aku ngah hadapi nie adalah sijil2 aku... adoaiii!!! ori kat kg... yg ada nie pun yg fotostat... gasak lew... redah jew arr...

Kalau ada rezeki aku adalah... kalau tak der cobalah lagi wkakaka sementara tunggu 'panggilan' laen baek aku try kuar dari sini dulu... kalau korunk rasa korunk tue kawan aku... wish me luck key... (hah!!! jam nie lew ada yg x nak ngaku kawan lew tue wakakaka ada aku kisah???)

Esok kul brapa yek interview??? adoaiiii... jam 9 pagi??

Friday, April 17, 2009

t3MpaT BaRu YaNG LeBiH S3L3Sa...

Demi tidak menghampakan permintaan sesetengah blogger, aku dengan berbesar hatinya loadkan pic keadaan tempat aku kat opis untuk tatapan korunk... mungkin keadaan agak berserabut dari tempat kerja korunk sebab function department aku nie tak seperti korunk wakakak
wahhhh lawanyer table nie... kemain kemas laie... saper nyer lah yek wkakak eh2... ada novel 'sehangat asmara???' motip??? (hajarnya g kerja bawak novel wakakak) eh2.. cam pernah nampak jer pic kat desktop computer tue... tapi kat mana yek??? alamak!!! cam ner leh kantoi ada lemau tue??? hajarnya wkakaka (yana dah 2 arie dok usha lemau nie wakakak) tapi kalau korunk pasan lah kan... ada satu kekantoian berlaku di situ wakakaka kalau nampak lew... kalau tak nampak p pakai kanta pembesar wakkaka

Eh2... ada plak tuan punya tempat wakakak hajarnya... kedudukan lemau agak berubah sebab yana dak beberapa kali dok jeling2 wkakaka dulik apa aku korunk ingat aku tak leh nak berblog kew??? wakakak tetap!!!

Nampak tak ada awex kat tepi tue??? haa tue lew yana wkakak dia nie pemalu... puas aku nak enterprem kan muka dia dalam blog nie.. tapi kemain seksa gak lew dia nak pose wakakak nie pun aku dok snap ala2 ngendap gitew wkakak

Amacam bro corey??? luas tak??? hajarnya mesti ang yg dok report kat bos aku kan wakaka (nak jugak aku seret nama bro corey dalam n3 kali nie kan). Pic nie aku amek dari tempat Fara so korunk bayangkan lew cam ner aku dok bergebang ngan Fara... kedudukan kami tak der lah jauh... so memang men belasah jew dok bersembang wakakak yana laie lew suka...

Yana kemain suka bila aku duduk sebelah dia or dekat ngan dia... bleh plak dia bantai cakap sejak aku ada kat situ dia dah tak mengantuk laie wkakak hajarnya!!! nampak sangat yang aku nie memang banyak bercakap kan wakakaka (psst... kat tetengah tue kalau bro corey nak bentang tikar membuta kat situ pun leh wakakak pastu aku hempuk ngan kusi tue wkkaak)

Bila dah kedudukan cam nie biasa lah gosip mula berleluasa wakakak nampak tak ada partition tue??? ha!! tue lew tempat Fara (hajarnya siap ada penghadang laie wakaka) tapi bagus gak ada sebab kami leh lepak kat situ dok mengumpat... motip??? kami lah 3 dara pingintan kat opis nie wakakaka tapi agak selesa gak lew bila dah duduk cam nie kan... memang best jer nak sembang... sembang2 kami pun kerja tetap siap kan... nak skodeng??? skodeng laaa... aku tak kisah... kalau nak duduk sebelah aku pun leh gak meh nengok apa aku buat... kononnyer kami jer lew yang tak amanah dalam berkerja... yang laen tue amanah giler arrr... kalau nak taw tak der sorang pun kat opis tue 8 jam bekerja dari pagi sampai ke petang begitu tekun dok wat kerja bai wakakaka

aLaHai... JaDi aGaR2 aKu s3K3JaP...

Korunk ingat tak, kan aku pernah citer pasai ada budak praktikal kat tempat aku nie? ala... yang kendu tue.. dia tue anak buah awang buncit.. pergh!!!! walaupun pernafasan aku hampir2 terhenti apabila yana gtaw yang mamat kendu tue sebenarnya adalah anak buah awang buncit... tetapi itu tak bermakna aku harus membatas kan mata aku nie untuk scan di mana kelibat dia wakakak hajarnya... aku juga tak kan sesekali mengunci mulut dari berbicara tentang dia (wahhh dah cam tajuk lagu dah wakakak)
Ala...cam biasa lew.. jangan kata yang bujung yang dah kawen pun, kalau ada yang menarik perhatian dah tentu akan jadi bersemangat kan bila nak g kerja tue... pergh!!! bila tang malam jer... nak tdo tue rasa cam lambatnya masa berlalu... hati dah melonjak2 nak jumpa ngan si dia kan... jangan kata korunk tak alami benda tue sumer arr... (memang aku lepuk ngan lesung kang)
Aku pernah gak arr meroyan wakakak sanggup bangun pepagi siap mandi2 laie... dengar jew azan dengan pantas aku dah start mengadap sejadah wakakak masa tue org kata angau lew kan wakakak lepas jew solat terus siap2 nak ke opis... orang laen still laie membuta atas katil. Masa tue aku rasa aku dah cam pak imam dah dok bangun pepagi wakakak orang kata masa bercinta nie sumer nyer sanggup kan ... cuba tengok kalau dah bernikah... sanggup kew??? wakakaka
Aku ngan Fara dah dok usha mamat kendu tue ala... takat wat lepas geli2 kat mata jer dah lew... wakakak tetiap hari mesti dok usha dia pakai baju per wakakak keji sungguh pangai sekor2 wakakak kalau waktu memula masuk kerja dulu dia pakai kemeja putih siap ngan tie laie sekarang tidak laie wakakak cukup sekadar berbaju T ngan jeans, dia dah cukup cute dah wakakak
Apa yang nak aku citer kan adalah kisah tadi. Yana dok call lab gtaw yang awang buncit nak jumpa anak buah dia nie dan minta dia naek atas. Aku apa laie dok pasang tinge arr pastu dengan pantas dok gtaw dak Fara. Dan2 ler time tue aku dok menebeng kat table Fara. Pastue mamat tue pun naek ar jumpa awan buncit... aku ngan Fara dah dok usha2... penat wei dok kerja jew... mesin pun taw berenti. Aku nie plak kalau bekerja tak suka dalam suasana sunyi sepi... rasa cam kat tanah perkuburan plak.
bai... apsal camera ang nie cam hang jer (suara sengaja di kuatkan... caker tak leh plak nak load pic tempat baru aku) dan2 lew dok belek hp Fara...
hang kew? aku mana ada wat pa per bai...
Tangan aku dah standby dah... asal lalu jew memang dapat 'hasil' arr...
caker ko bai... nak wat jenayah rupanyer...
diam jer laaa...
Sekali mamat tue kuar dari bilik awang buncit... masa nak lalu depan aku tue dia tunduk jer muka... masa tue aku dah 'standby' dah... sekali bila bebetui depan aku, member dok angkat muka then terus senyum sambil anggukkan kepala... alahai... jadi agar2 aku jam tue gak hajarnya wakakak ngalah sotong kurita wakakak aku apa laie... terus tersenyum lebar arr terus aku pusing badan pandang Fara... dah tak leh nak bercakap dah time tue... argh!!! sudah!!!! keras plak wkakaka Fara dah wat muka blur...per kes???
bai... ...dd....d... dia se...se..senyum kat aku bai... akhirnya terlepas gak ayat aku wakakak
hah!!! jatuh rahang aku bai... siyes kew???
Aku dah bantai gelak2 ngan Fara... siap tunjukkan lakonan semula tue wakakak aku rasa time nie kompom aku leh dapat anugerah pelakon popular wakakak
jadi agar2 aku bai bila dia senyum...
nie yang tak best nie... ang dah mendahului aku nie.... aku dah rasa cam tak best dah nie...
alamak bai... maknanyer dia sedar akan kewujudan aku...
Kami dah bantai gelak dah... sekali pah bedah datang daaa...
gelak2 nie dah banyak ker scan??? merujuk pada report yang berlambak... potong tul laaa...
gelak2 arr pah bedah... tak kan nak gelak pun kena minta kebenaran... per kes??? banyak dah tue... sambil gelak2... hajar sungguh!! nak jugak teruskan gelak wakakak Fara dah terkujat kat tempat dia wakakak
Adoaiiii tdo lena aku malam nie hajarnya wkakak dan2 Fara memasang strategi agar dapat bertegur sapa ngan mamat kendu tu wakakak

TuKaU LaiE... PaS Nie M3H TuKaUkaN aKu KaT LuBaNg kUBuR pLaK...

N3 kali nie aku nak bercerita pasai opis aku.. wahhh rajin tul aku dok cite pasai opis aku kan hajarnya wakakak

Semalam aku tukau tempat laie wakakak hajarnya... kot yer pun nak suh aku berhenti cakap jew lew... nie asyik suh tukau2 tempat plak... pastu motip utama nak suh aku mengemas opis nie lew gitew...

Bukan tukau apa pun cuma kedudukan computer dan table jer yang cam sesak nafas sebelum nie wakakak (sah2 ler bro corey dok gtaw bos aku kot hajarnya wakakak)

Alkisah.... semalam aku mengantuk giler kat opis sampaikan wat kerja pun dok tersengguk2 depan pc... sudahnya tepat time lunch aku p bantai membuta... naik jer opis tetiba yana cakap...

bad news... pah bedah suh tukar table sebab awang buncit tak nak duduk cam tue

okeh tapi kena kemas arr...

Pastu aku panggil Fara, Yana, ngan Fazli minta tolong kemas... sekali bila dah kemas hah amek ko wakakak sumer benda yang aku rasa tak perlu memang aku buangkan jew... per jadahnya nak simpan lelama kalau benda tue ko tak guna.

Bila dah mengemas tue hah!! riuh lah sekampung kan wakakak aku nie mulut mana reti dok diam wakaka sesambil kemas sempat gak lew aku shoot 'mereka2' wakakak kalau mereka2 tue sedau diri kompom tebakau darah nyer arr...

Si Fara plak jadi nasi tambah wakakak laie lew menjadi aku... yer arr... tempat depa tak der saper nak kacau kan... tempat org len sumer nak kacau... pastu leh plak nak suh kedudukan computer aku tue suh letak cam nie cam tue plak... yang nak guna ko ker aku??? ikut suka ati aku lew nak computer tue ngadap mana... adoaiii pening aku.... kalau pasai nak kata men ym or xplore internet... aku leh appoint sorang2 lew yang dok men... cuma aku malas jer nak seret sekor2...

Tak kisah lew duduk mana pun yang penting... aku tetap akan berblog walaupun di ubah cam ner sekali... even aku dah berhenti pun aku tetap akan berblog dan akan mencoretkan kisah tuk korunk wakakak hajarnya...
Pas nie kat mana plak nak tukaukan aku? wakakaka ker aku yang akan menukaukan diri??? lu pikir lah sendiri wakakaka

Thursday, April 16, 2009

TeRuBaT KeRiNDuaN...

Semalam aku balik kerja agak lewat sikit rasanya adalah dalam jam 7 malam. Yang ada kat opis masa tue si Fara ngan si Fazli. Dak 2 orang nie tetiba plak awang buncit suh print ada report tue wakakaka aku apa laie...
bai... balik lambat sikit yek arie nie (sambil wat muka toye wakakak)
set... aku pun kena print out kerja si awang nie...
Kalau dulu, aku lah yang jadi mangsa awang buncit dok print out kemain banyak laie sampaikan abis ink printer aku hajarnya... sekarang oleh kerana dah menyampah sangat kot nak nengok muka aku Fara lah jadi mangsa wakakaka keji!!!!
Aku ngan kerja2 aku si Fara ngan printer wakakaka lepas siap sumer dokumen yang di perlukan aku teringat aku nyer surat beranak!!! adoaiiii kat umah mak... pantas aku call abah kononnyer nak minta abah faxkan kat opis esok pagi... alih2 korunk taw abah aku cakap per??
nak surat beranak balik!!! kalau tak balik, beranak kan jew surat yang ada kat opis ang tue...
Jatuh rahang aku... putus fius ker abah aku nie??? wat lawak plak... nak tak nak terpaksa rela lah balik... terus gtaw Farah (dak umah) balik jap amek baju (kompom kena tdo umah lew tue... kang watnyer abah gunakan mandat dia tak kew terkujat aku kang)
Sampai umah makan dulu wakakak hajarnya!!!! lapau seh... pergh!!! mak masak ikan parang masak asam pedas... kecur liur aku wakakka lama nau rasanya tak makan masakan mak (nak makan celah mana dah susah nau nak nampak muka tue kat kampung)
Siap segala urusan terus lah aku bermesra2 ngan dak adik wakakak rupanya dak adik nie rindu sangat kat aku selain dari mak lew... per tak nya bagi salam jer mak dah gomol satu muka aku nie wakakak terharu seh!!!!
Dak adik langsung tak nak berengang dengan aku wakakak rindu gak kat adik dan keluarga tapi nak wat cam ner dah nasib merantau wakakak (cam lew jauh sangat waakakak)
Good news adik aku si dak e tue dapat duit socso (men belasah jew eja wakakak) RM 12 ribu wakakaka jadi OKB lew adik aku tue .... dah jadi OKB jangan plak wat2 lupa kat akak ang sorang nie wakakak lepas lew wat duit kawen nanti wakakak insya'allah kalau ada rezeki dan jodoh, hujung tahun kot adik aku yang no. 3 akan membina masjid. Nanti korunk datang taw umah aku...

PeLiK aKU NgaN PaNGai KaWaN aKu Ni3...

N3 kali nie adalah aku nak citer pasai pangai sorang kawan aku nie... adoaiii angpa taw tak?? dia nie keje kat salah sebuah syarikat swasta... masuk keje jam 9 pagi sampai 6 petang. Satu penyakit mamat nie adalah... dia dah terlebih vitamin 'M'. Aku pun ada ketikanya terlebih gak vitamin 'M' tapi idak lew sekronik mamat nie.

Paling koman pun aku kalau terlebih vitamin 'm' aku akan wat keje laen... tapi mamat nie dok menghitung masa jew kekdahnya wakakak tetiap pagi kalau nampak jew id aku menyala kompom dia lew orang yg paling rajin dok pm aku wakakak

Cam ner aku tak kata dia nie dah tenat... pepagi laie dah kata...

lambatnya kul 6...

Tak kew jatuh rahang aku... montot tue tak panas laie kat kusi ... dah dok melonjak2 nafsu nak balik... apa tah nak buat kat umah tah aku pun tak taw... nak kata dah kawen lom laie... nak kata ada anak ... huh!!! kawen pun lom nak ada anak mendanya...

Last2 aku bahankan jer dia...

ang nie elok arr terjun bangunan....

ang nie elok minum racun jer laaa rizz...

Ops... terkantoi!!! wakakak tersebut nama plak wakakaka rizz bukan nama sebenar wakakak hajarnya!!! nampak sangat sejak kebelakangan nie dok makan gaji buta wakakaka hajarnya!!! aku?? sekurang2nya aku idak ler memang gegiler makan gaji buta jer... atleast aku makan gaji ala2 celik tapi segan wkakakak hajarnya!!!

Wednesday, April 15, 2009

LaWak2... soRrY FaRaH aKu GeLaKKaN aNG...

Lawak... lawak... nak taw apa yang lawaknya??? wakakaka
Arie nie aku g kerja cam biasa... perjalanan dari rumah ke opis hanya mengambil masa 15 minit jew... kalau drift x sampai pun 15 minit...
Sampai kat opis haruslah bersemangat kan... maklum arr dah ada daya penarik walaupun mamat tue telah di tugaskan kat lab wkakaka tak nampak orgnya asal nampk pintu dia masuk kerja pun ok lah wakakak hajarnya...
Ngah syok2 wat kerja tetiba dapat sms dari farah...
aku tak kerja arie nie... aku jatuh depan umah tadi arr... malu giler...
Aikk... jatuh rahang aku... apa kes??? dengan pantas aku call Farah. Hajarnya... dengar jer sore aku dia dah bantai gelak2... kojaq... kot yer pun nak gelak, biau lew gelak berduet... nie gelak solo per jadahnya!!!
Kisahnya cam nie...
Pagi tadi dia dah agak lambat ke pejabat... si Hery (bf dia) plak datang lambat... lambat tue tak der lah lambat sangat sebab hery sampai jam 8.15 pagi ... Farah masuk kerja jam 9 pagi balik jam 5 petang ... hajarnya kan!!! aku masuk kerja 8.15 pagi-5.30 petang... tapi Farah sabtu kerja wakakaka aku tidak!!! cis!!! dah menyimpang jauh dah nie... berbalik semula pada citer...
Kelam kabut dia dok tutup pintu dan tv bila nampak hery dah sampai... sekali member dah tersalah sarung capal daa... kan pagi tadi ujan so aku nyer car park tue cam licin lew sikit sebab dah basah (marmar) sekali member leh plak jatuh terduduk wakakaka pastu dah tak leh nak bangun2 katanya sakit giler pinggang... bayangkan depan bf leh jatuh terduduk wakakkak tak kew malu giler???? si hery nyer reaksi apa laie... dok bantai gelak arr dalam kete wakakak hajarnya!!!!! member dah senak... susah nak bernafas.. ngan sakit montot laie...
Lepas puas gelak dalam kete baru si hery nie kuar wakakak datang kat Farah leh slumber jer tanya cam ner leh jatuh nie??? keji kan!!! Farah apa laie...dah ler sakit ... malu plak tue... dengan slumber cicak dok salahkan hery... kata nie sumer hery nyer pasai sebab datang lambat... kalau datang awal mesti dia tak terkocoh2 nak kuar... wakakaka dah jatuh... malunyer pasai leh plak salahkan orang lain wakakka
Sepanjang cerita aku dok bantai gelak guling2 dah sampai bos aku kuar dari bilik dia wakakaka gaknya nak nengok pontianak mana dok sawan wakakak padahal tepon tue dekat ngan bilik dia wakakaka

Owh HuJaN...

Arie nie rasa cam malas jew nak ke opis ... pagi tadi tepat jam 4 pagi tetiba hujan turun dengan lebatnya... argh... lamanya tak dengar bunyi ujan time2 cam nie... lantas tangan dok meraba2 bukak tingkap (bayangkan cam ner keadaan aku yang sedang meraba tingkap dengan mata yang tertutup) menderu2 angin menampar muka aku... lantas ku selak langsir... pergh!!! angin sepoi2 bahasa.. argh... sedapnyer... aku memang suka ngan hujan... rasa segar bila dapat bau hujan... terus aku tarik selimut... kipas plak kemain laju... nak bangun malas... nak bukak mata laie arr malas... aku nie kalau dah tdo pastue tetiba plak bukak mata... alahai kemain seksa nak tdo balik... nengok jam pun bukak mata ala2 sipi jew...
Best nyer ujan... hmmm... kalau lah time2 nie... (sis heze paham lah tue wakakak bak kata sis heze pantang tersentuh pasti jadi jew wakakak keji dok libas nafsu aku lew tue hajarnya wakakak) terus peluk bantal guling... guling2 jew lew kekdahnya...
Apa khabar agaknya family kat kampung tue yek??? alangkah best nyer kalau time2 ujan cam nie ada kat kampung... mesti dapat dengar bunyi ujan bergomol dengan bumbung umah... hmmm... pernah gak wat kerja giler tengah2 malam bila ujan turun jew... dengan pantas aku tukau baju pastue terus kuar dok basuh kete... basuh kete tue just syarat jew... yang selebihnya dok men ujan... mak jengok kat tingkap nengok anak dara dia dok syok mandi ujan... menjerit mak aku wakakak dengan pantas kilat masuk umah mandi semula cecepat wakakak sebab takut abah marah...
Argh!!! rindu mak kat kampung...

Tuesday, April 14, 2009

OpiS Ku...

N3 kali nie aku bercerita pasai tempat duduk aku dalam opis nie hajarnya wakakak okey kalau korunk tengok pic kat bawah nie hah!! tue lew tempat aku wakakak kalau korunk nak taw aku baru jer tukar tempat pagi tadi... tue yang cam n3 pun masuk lambat hajarnya wakaka
Alahai.. agak berserabut plak opis aku nie wakakak nak wat cam ner kan... yang pastu ada pooh hajarnya wkakak (pojie suka lew tue psssttt... masa aku nak snap pic nie pun aku terpaksa nyorok2 wakakaka) hah!! nmpak tak ada pc yng terpasang tue??? kat situ lah mamat kendu tue duduk wakakak walaupun aku dah tukar tempat, aku masih leh scan laie mamat tue wakakakak tapi malangnya aku dapat taw mamat tue kena wat kerja kat lab... hajar sungguh!!! tapi 3 bulan kemudian dia akan naek kat atas wakakaka ala... agak2 aku nak cuci mata apa laie... harus turun ke bawah laaa wakakaka

Milik siapakah gadis ini??? wakakak nie lew Fara... nengok lew tempat dia tak ker cam best jew sebab leh lepak. Sebelum nie aku suka lepak kat tempat dia sambil gosip2 wakakak tempat lama aku bebetui depan dia (korunk nengok lew pic aku ngan mamat kendu tue) kat tempat lama tue aku leh laie dok bergosip ngan dia sebab ada lobang hajarnya wakakak

Tara!!!! wakakak nie lew tempat baru aku hajarnya wakakka depan aku tue plak si yana... dia nie satu2 nyer yang paling muda kat opis dan ops... sorry dah jadi tunangan orang key wkakak (tak menahan agaknya) wahhh banyak tul file belakang aku tue ... jangan plak kang esok kuar surat khabar... 'ratu putus fius di temui mati sebab terhempap dengan file' dah lew wakakak korunk nengok lew banyak piala atas kepala aku tue wakakak dan ada sebahagiannya merupakan acara yang aku masuk dan menjadi juara wakakaka

Sempat laie pose kat tempat baru hajarnya wkakak kira ok gak lah sebab aku nie tak berapa suka tempat yang terlalu lapang sebab kang ada jew ler yang aku nak sumbatkan wakakaka

aLaHaiiii SiS HeZe... aGeN PeNCaRi J0D0H KeKDaHnYa...

Beberapa arie yang lalu sis heze ada ler call aku gtaw dia ada kat Cyberjaya tadi lalu kat Opis aku so dia cakap nak p nengok rally. Hajarnya tak gtaw aku awai2 kalau tak dengan sepantas pelesit aku shoot ke sana wakaka

Ngah dok sembang2 tue tetiba jer terdengar ler ada sore laki wakakaka pastu sajer jer aku ngah putus fius time tue sajer arr dok cakap kat sis kim salam kat mamat tue... yang membuatkan aku jatuh rahang adalah sis leh plak on da spot cakap kat mamat tue... adoaiiii tepuk dahi aku time tue wakakkaa pastu sis jadi orang tengah dok tanya solo kew, nama apa... pastue da end salam berbalas wakakaka

Nie lew mamat tue wakakaka sis baru kasi tadi... memula dia send kat hp tapi tak leh bukak hajarnya wakakak giler per send kat hp maunyer tetiap malam aku dok letak lengan atas dahi sebelah tangan dok usha tak pasai2 wakakaka namanya zali orang klang wakakaka budak laie kot wakakaka sis dah sound aku awai2 dah... umur tolak tepi... jadahnya!!! buatnya dak baru abis sekolah nak suh aku tolak ke mana??? tolak ke belakang kew??? keji!!!

Ngah dok sembang2 tue tetiba jer sis leh ajak aku bercuti kat Langkawi... adoaiiii bukan tak nak gie... si rizz plak dok racun aku ajak p bulan 5 nie... katanya cuti arie pekerja wakakak hajarnya racun angpa guna tak berapa nak kuat arr wakakak rizz siap minta simpati laie kata dia tak pernah sampai ke Langkawi laie... paling jauh perak wakakak aku dah bantai gelak guling2 dah... bukan tak nak gie.... adoaiiii cam ner nak cakap nie.... aku siap cakap korunk gile lew nek flight ... tak per aku nek kete jew... jumpa kat jeti... (cian aku... ada saper2 nak temankan aku tak?) nengok lah pic bawah nie ngapa sebab aku fobia nek flight wakakak

Tah nie AA zaman bila tah wakakak zaman tok kadok kot hajarnya wakaka fobia lew... xtreme games laen sumer aku leh jew men tapi bab benda alah satu nie jew aku terus jem wakakaka


Abah aku seorang pesara TUDM kat Subang tue, bahagian enjin arr (otak anak dia nie tak nak plak dia oberhol wakaka) so falken tue selalu lew abah dok godek2... kira abah aku nie bab kapal terbang VVIP jew lew... so one day tue dia bawak lew aku ngan adik2 dok g tempat kerja... pastu yang adik2 aku nie sikit nyer gatai nak nek kapal terbang tue... so abah pun suh ler nek nengok keadaan dalam kapal terbang tue... aku dah cuba nak nek (den torai... jangan kata aku tak cuba arr) pijak jer tangga falken tue terus keras di situ!!! per kes??? kaki aku cam dah kena paku kat tangga tue...

Adik2 aku kat belakang dak tolak2 aku hajarnya!!! abah tanya ngapa tak nek laie... kuar peluh jantan aku wakakak (ada kew?) sudahnyer sumer staff kat situ (kendu giler mamat kat situ wakakak) dok keliling aku... sumer pakat pelik wakakak taw ler masa tue aku ala2 wanita melayu terakhir wakakak malu giler... aku cakap kat abah kaki aku tak leh gerak... panik abah aku... cian abah... sampai nangis2 gak arr aku masa tue... per tak nyer aku rasa cam dah lumpuh plak kaki aku... abah ketuk2 kaki langsung tak rasa pa per... masa tue aku comei laie... kira kalau nangis pun... masih lawa wakakak hajarnya!!!

Last2 dengan bantuan beberapa mamat kendu kat situ, aku di angkat dan di baringkan kat tepi falken tue... paling best ada mamat tue dok pangkukan kepala aku wakakak (kemain hajar laie ingatan aku nie kan... sikit nyer kuat leh ingat wakakak) abah gosok2 kaki aku ngan minyak panas... dalam setengah jam kemudian baru lew aku leh rasa kaki aku... panik giler wei... sudahnya aku dok intai jew lew dari tepi pintu... punah harapan... (pulang sambil seret kasut)

Adik2 aku leh plak pakat gelakkan aku sambil wat lambaian ala2 model kat tempat pilot... masa tue aku rasa cam nak geget jew tangga tue... nie sumer salah abah sebab suka bawak balik cd citer kapal terbang terhempas lah..

Monday, April 13, 2009

w3Lc0Me BaCk RaTu PuTuS FiUs...

Memula sekali aku nk ucapkan terima kasih kepada semua kengkawan yang begitu prihatin terhadap aku dah maaf andai n3 sebelum nie buat kalian risau dan mana lew taw kot2 secara langsung dan tidak membuatkan kalian teringat kisah silam.

Bukannyer apa... dah lama rasanya aku tak membenarkan otak nie berfikiran negatif wakakak hajarnya kan!!! sesekali nak gak lew dok biarkan kisah duka menyelubungi diri wakaka asyik putus fius jew aku nie sekali sekala nak gak biar sampai tercabut fius nie wakakak


Dah cukup!!! aku dah kembali tenang sekembalinya aku dari Perak, kawasan yang satu ketika dahulu pernah aku lepak sewaktu aku down dulu... Alhamdulillah segalanya akan kembali seperti sedia kala... insya'allah. Aku sebenarnya terpanggil nak masukkan dalam blog nie sebab teringat akan kisah2 bro corey (sah bantai gelak guling2kan bila dapat taw suku dari kisah aku nie hajarnya!!) tapi yer lah sebagai manusia biasa yang berusia 30 tahun, bohonglah kalau aku katakan aku tak pernah merasai kekecewaan kan dan aku jugak begitu pasti... teramatlah pasti kalian semua pun cam tue gak kan... (kalau ada yang kata tak!! memang aku libas ngan ibu lesung) Apa pun kita harus teruskan kehidupan kita dan jangan sesekali membenarkan masalah tue terlalu lama membelengu diri key... So selamat kembali RaTu PuTuS FiUs wakakak!!! teringat satu sms yang aku terima pada ari Sabtu jam 9 malam yang berbunyi...

Sejarah silam jadikan kenangan, masa sekarang adalah kenyataan, masa hadapan adalah perancangan... kadang2 orang yang kita sayang x semestinya jadi milik kita... cukuplah kita lihat dia gembira dan bahagia... aku harap ko dah ok dan ceria2 selalu - rhuddy

Pada mulanya aku cam terlampi plak.. apsal rhudy antar sms nie??? rupanya pasai n3 aku sebelum ni wakakak hajarnya leh plak lupa!!! anyway thanx dan aku pas balik nasihat ang tue pada bro corey wakakaka share is carring kan wakakak hajarnya!!!

p/s : ada mamat kendu lew kat opis aku nie... adoaiiii aku dan fara dan meroyan dah nie hajarnya!!! selama 6 bulan lew aku dan fara akan menatap wajahnya wakakak dak paktikal weiii