Wednesday, April 15, 2009

Owh HuJaN...

Arie nie rasa cam malas jew nak ke opis ... pagi tadi tepat jam 4 pagi tetiba hujan turun dengan lebatnya... argh... lamanya tak dengar bunyi ujan time2 cam nie... lantas tangan dok meraba2 bukak tingkap (bayangkan cam ner keadaan aku yang sedang meraba tingkap dengan mata yang tertutup) menderu2 angin menampar muka aku... lantas ku selak langsir... pergh!!! angin sepoi2 bahasa.. argh... sedapnyer... aku memang suka ngan hujan... rasa segar bila dapat bau hujan... terus aku tarik selimut... kipas plak kemain laju... nak bangun malas... nak bukak mata laie arr malas... aku nie kalau dah tdo pastue tetiba plak bukak mata... alahai kemain seksa nak tdo balik... nengok jam pun bukak mata ala2 sipi jew...
Best nyer ujan... hmmm... kalau lah time2 nie... (sis heze paham lah tue wakakak bak kata sis heze pantang tersentuh pasti jadi jew wakakak keji dok libas nafsu aku lew tue hajarnya wakakak) terus peluk bantal guling... guling2 jew lew kekdahnya...
Apa khabar agaknya family kat kampung tue yek??? alangkah best nyer kalau time2 ujan cam nie ada kat kampung... mesti dapat dengar bunyi ujan bergomol dengan bumbung umah... hmmm... pernah gak wat kerja giler tengah2 malam bila ujan turun jew... dengan pantas aku tukau baju pastue terus kuar dok basuh kete... basuh kete tue just syarat jew... yang selebihnya dok men ujan... mak jengok kat tingkap nengok anak dara dia dok syok mandi ujan... menjerit mak aku wakakak dengan pantas kilat masuk umah mandi semula cecepat wakakak sebab takut abah marah...
Argh!!! rindu mak kat kampung...

2 comments:

hezesuze said...

hahaha..caker ang bahan kan sis ek...owh ujan...i like ujan...

ermm kalo windu kg tu..balikler jguk org kg...

p/s kg ang kt ner arr???? lupa plak nak tnye aritu..hehehe

rizz said...

muahahha kemen suka men air hujan g hajarnyaaaaaa