Friday, February 27, 2009

Ma4F... SeLaMaT aRiE RaYa...

Arie nie aku dok godek2 blog aku dan atas bantuan fz aku berjaya masukkan lagu wakakak berjaya jua!!! (tunjuk ajar ku sifu) nak suh wat yg laie mantap aku rasa kang pala aku bersepai gak arr nak godek2 laie wakaka aku cakap kat fz cukup sampai di sini dulu wakakak skema sungguh!!!

Pastu aku dok edit nama blogger hah!!! lantak arr angpa nak marah ker apa ker dah nama pun blog aku kan wakakak tapi aku rasa angpa tak der ler meroyan sangat sampai nak marah kan wakakak angpa sendiri pun taw kan function blog nie... kalau agak2 tak taw... angpa p cari dinding pastue hantuk pala ang wakakak bertalu2 wakakaka

Masa aku ngah dok godek2 blog nie aku didatangi oleh pah bedah wakakak dia dah start cakap bebaik kat aku wat2 lawak manja ... aku plak tak suka benda berpanjangan, so layan kan jer arr... aku jenis marah memang kejap tak reti aku nak marah lelama tapi andai kata ler org yang aku marahkan tue dok mai menyerah diri... dok menebeng muka depan aku time tue arr dia kena sembur kaw2... pastue abis cam tue jer arr... esok bukak buku baru...

Sama cam kes aku ngan pah bedah nie... actually dia nie best fren mak lang aku (dah kawen arr... rizzz frust menonggeng wakaka) tapi yer arr bagi aku walaupun ko sedara aku sekali pun be professional arr kan... mamang aku akui gak arr setat dia gtaw aku pasai aku kena masuk kuiz tue sampai ler rabu lepas, aku telah lancarkan serangan silent kat dia... memang sepanjang dia cakap ngan aku berapa patah jer yang aku jawab, pastue bila dia cakap aku tak pandang langsung muka dia... dia wat lawak, gelak2 bagai pun aku wat keras jer... sampaikan fara sedar dan cakap...

'kot yer pun jgn ler nampak sangat'
'weiii aku rasa dah ok ler nie sebab aku dah cakap panjang dah ngan dia taw... ang leh kira berapa patah perkataan dah aku cakap'

Arie khamis aku dah cool ngan pah bedah nie... yer arr ko nak bermasam muka ker apa ker per kes satu opis... puasing2 pun ko nampak gak kan... kalau nak ego baek berenti jer kan... dia suh aku wat keje aku siapkan... so mana yang aku rasa aku leh bantu aku tolong arr... nie sumer bermula dari masalah komputer dia... dia tak der ler reti sangat gunakan program office kat computer tue (orang zaman jkr pepaham jer arr)... so dia minta tolong aku... pasai carta so aku pikir positif dan tolong dia... siap ajau laie... then dia cakap thanx arr... aku cakap tak der hal arr...

Arie nie masa aku ngah godek2 blog nie tetiba jer dia datang... terkejut gak ler aku... tapi aku tak der ler plak nak closed blog nie wakakak biar dia taw aku curik tulang wakakak then dia mai aku ingatkan dia nak minta tolong per laie kan... tetiba jer dia cakap..

'Nadia, akak minta maaf yer pasal kuiz tue... akak tak leh wat per... bos yang suruh..'

'benda dah lalu... just lupakan jer... memang sy tak puas hati... memang nak jumpa awang buncit tue tapi sib kurang baek dia tak masuk plak opis... kalau akak kat tempat sy, akak pun taw bengang'

'yer akak taw... '

'dah lah akak, sy marah memang marah tapi abis cam tue jer arr... sy nie bukan malaikat, manusia biasa ada perasaan gak... dah arr... lupakan jer... malas nak pikir arr wat semak otak jer... sy pun minta maaf kat akak sebab lepaskan kat akak tapi sy ada alasan... akak sbgai ketua sy patut nya akak lebih taw.. tapi akak tak protect anak buah akak tue yg sy cam geram jer kat akak... akak takut sangat nak cakap kat bos... sy taw akak pernah kena sound kat meeting room bila bg cadangan kat awang buncit tue sampaikan dia leh kuarkan ayat... awk saper nak lawan cakap sy nie... tapi kalau tak leh nak terima pendapat staff baek tak yah ada meeting, kalau nak sangat gunakan mandat, just kuarkan jer memo... abis citer'

'ish... nadia jangan cakap cam tue kang watnyer dia taw.. dah bermasalah...'

'sy bukan nak lawan dia... tapi bagi sy, seorg bos yg baik akan dengan pendapat dan masalah staff dia jgn main hentam kromo jer... walaupun dia bos tak bermakna dia sumer betui... dia bukannyer malaikat sampaikan tak pernah wat salah... sy taw skrg nie pun dia cam sedar sy lawan dia sikit2 sebab bila dia sentuh bab program sy, sy ada sound dia pasai program tue... lantak lah... sy tak kisah ... rezeki ada di mana2... yang penting ikhlas dan sy kalau bekerja pentingkan happy... bila kita happy ngan kerja kita barulah kita akan all out ngan kerja... pasai sy ngan akak... dah tak der hal.. sy minta maaf gak key'

Aku pun peluk ler dia... insaf sikit wakakak siyes beb sebenarnya bila semuanyer dah all out kita akan rasa satu perasaan yang lain dalam diri...

Apa pun sebenarnya dalam kehidupan kita, tak kira lah tua muda, laki, pompuan selagi bergelar hamba Allah tak salah kita saling maaf bermaafan (wahhh cam raya lah plak) sekurang2nyer pah bedah tue taw aku marahkan dia dan dia taw sebab per kan... dan aku plak ...

jangan ler cepat sangat nak melenting wakakaka
mangkuk tul!!!
dok ikut sangat dark heart wat per wakakaka...
dah nama pun aku bukan malaikat perasaan marah tue memang ler ada
kot yer pun cuba sabar
nie kira ok ler sebab x seminggu aku mogok...
dah2...
diam arr ko!!!! keji sungguh!!!!
wakakakak

PaNGai ToLoNG JaNGaN CaM CBai KeY....

Arie ni aku on9 hehehe... kat table kawan aku... on9 jer dapat pm mengatakan yang aku tak patut masukkan gambar 'seseorang' dalam blog tanpa kebenaran.

Pangai jangan cam palat leh tak??? bila aku tanya saper... sah2 dak nie dulu pernah aku jumpa, pernah wat palat ngan aku... kira tikam belakang... dia nie ingat aku tak taw tah apa yang dia dah buat kat aku. Aku bersabar jer sebab aku pikir dia nie dah tua. Pompuan nie bermuka2 depan orang kemain baik nak mampus... lembut ngalahkan sotong... tapi belakang cam kmak jer...

Siyes masa memula aku taw pangai dia (kes dulu) aku terkejut giler sampaikan aku bertekak gak ler ngan kawan aku... yer arr masa tue bila kawan aku sendiri yang cakap pompuan tua nie yang cakap sendiri kat dia, pergh!!!! aku rasa rahang aku jatuh sampaikan tak leh nak angkat arr...

Masa aku ngah marah tue biasa ler kan orang ngah marah mana nak pikir... rasa nak loding jer kali nie aku bukan nak kasi sikit2 kali nie aku memang suh dia beli jer pc baru tapi atas nasihat kawan aku nie terpaksa ler aku batalkan nawaitu aku tue.

Kes dulu dia nie ler master mind memporak perandakan hubungan aku ngan kawan2 aku, dia ler orangnyer yang dok dengki pasai hubungan baek sesama manusia. Adoaiii ko tu dah tua wat ler pangai matang sikit... nie sampaikan hal budak2 ko nak masuk campur per kes???

(pic aku rembat dari blog pojie wakaka oittt pojie aku nak minta kebenaran ang nie nak letakkan dalam blog aku wakakaka )

ko sbg sorg kakak arr (x layak) sorg yg lebih tua (g mampus) patutnya tunjukkan contoh yg baek pada adik2 nie ko plak pangai cam kmak

Huh!!! dia leh sound kawan aku komen pasai blog aku... wei pompuan!!! aku nyer blog... aku nyer suka ler nak letak pic saper... kalau aku ada gambar bogei ang pun aku letak jer taw (tu kalau aku dah sampai tahap tak berperikemanusiaan laie)

Laie satu... aku tak der masa ler asal nak letak gambar dalam koleksi aku nie, aku kena tanya sekor2 dok pm sekor2 dok tanya leh letak ker tak??? per jadahnyer!!! kalau ko dah dok menyelit bila orang lain nak bergambar tue secara auto matik ko benarkan gambar tue dalam simpanan ko... kemudian suka ati ler orang nak wat per ngan pic tue.. aku nie kira baek laie taw sebab tak edit pa per... kalau aku nie pangai cam gampunk dah aku santaukan jer ko taw... weiiii pompuan yg lebih2 ingat!!! aku leh jer dapatkan pic ko kalau aku nak taw... tapi takat gambar muka ko nie wat tercemar jer blog aku wakakaka... kalau ko rasa tak nak kasi kebenaran kat org pasai pic ko tue baek ko tak yah bergambar....

Kalau tuan nyer badan sendiri yang dok pm aku ataw call aku (dia ada no dan id aku) aku leh arr accept laie... aku leh delete entry tue dan say sorry kat tuan nyer badan... apa ada hal... kalau nak suh aku jumpa pun aku tak kisah arr... nak suh aku say sorry secara terbuka??? aku leh jer... nak suh aku wat press conference pun leh jer... cuma ada ker stesyen tv yang nak wat??? wakakaka

Yang bangang nyer... pompuan tua yang lebih2 nie... ko dah ler dok menyampai2... apsal ko sendiri tak cakap kat aku??? apsai tak pm aku... ok... memang aku jarang on9, tapi kan ko leh jer send off9 message... jangan cakap ko tak taw plak... bangang tul... no aku kan ko ada... apsal dah tak taw dah nak guna hp tue??? memang mangkuk tul!!!

Oiittt pompuan!!! kalau yer pun ko nie nak wat baik (kononnyer nak jaga kawan... cam kmak jer) agak2 ler weiii... kawan aku tu tak bersalah, yang nyer blog nie aku, yang dok menaip mengata memaki ni aku, so sound aku jer arr... apsal takut???? ko kalau nak buruk2kan aku tue aku tak kisah ler... aku tak matinyer kalau hilang kawan... tak luaknyer gaji aku... kawan2 aku sendiri lebih mengenali aku daripada ko... depa sendiri ada akai, otak yang di anugerahkan Allah tuk berfikir ... leh menilai mana yang baik dan mana yang betui... mana yang pangai elok dan mana yang pangai cam gampunk...

Pakal ler ko nie jauh teramat kalau tak arie nie gak aku shoot ke sana. Dah lama giler aku pendam nie ko wat laie... nie ler pangai dak2 ym... tak leh nak tengok org senang... x leh tengok orang bahagia sikit... mula ler ada PHD... dulu masa blajar tak nak plak kejau PHD tue nie dalam ym sebok terhegeh2 nak PHD.

Kalau akak senduk kenai ko kompom ko di hanjengkan wakakak di sundel kan wakakak adoaiiii pangai cam hanjeng!!! takat nak cari glamer ngan cara cam nie ko gie gantung tali pastue ko jerut jer leher ko tu wakakak...

Dak2 lama dah malas nak masuk room ngan pangai2 hanjeng cam nie ler!!! umur jer dah ningkat pangai cam kmak jer... aku sendiri dapat taw yang tuan nyer badan tue tak marah pun aku letak pic dia... yang ko pangai cam kmak nie ngapa???

Hah!!! ni dialog dari tuan nyer badan ngan kawan aku si KFC wakakaka (KFC aku kasi nama ko wakakka)

tuan nyer badan : tak pe la ..kalu qie letak tu tanda qie syg sy

tuan nyer badan: never mind
KFC : ook

tuan nyer badan: sy x kisah ....tapi kalu bg tau lagi best ...blh juga terperasan
KFC : ades

tuan nyer badan: kita hidup ni tak der kawan ..kalu kawan dlm ym pun kita nak marah2 ..adess baik jgn masuk ym

tuan nyer badan: sy ok je ...bg tau qielah tq ...sbb sudi leteka gambar sy

tuan nyer badan: tolong pomote sama tgh cari suami ...

Tuan nyer badan nie pangai dia memang tak berubah... wakakaka..... apa ada kesss beb???? ko sebenarnyer jeles yek aku tak letakkan pic ko???? ko nak aku letakkan yek??? wakakak

Mekasih KFC wakakaka aku wat penghormatan kehormat tuk ang nie wakakaka...

Aku very transparent ..
Kalau aku suka, aku akan cakap aku suka...
Kalau aku benci, aku akan cakap aku benci...
Kalau aku menyampah, aku akan cakap aku menyampah...
Kalau aku rasa cam nak maki, aku akan maki....
Kalau ko tak suka... ko g mampus...

Nie blog aku... aku nyer suka ler nak wat per... ada aku mintak ko bayarkan tenet aku??? aku aku guna duit ko??? bawak2 ler bertaubat!!! aku hanya akan meleting kalau orang dok usik aku... kalau ko tak usik aku, maka aku akan bersemadi dendiam dalam lubang kubur aku nie wakakak apsal nak join??? kalau manusia cam ko aku sepak pakai kaki jer arr... halau jejauh... tapi kira ko berminat gak lah yek baca blog aku wakakakaka

Kalau cam rakan2 ym dan blog aku yang leh terima cara aku dan kawan aku dengan ikhlas dan kerna Allah Ta'ala, aku sambut dengan hati yang lapang.

p/s: Ada gak aku bom yahoo nie kang wakakak biau sumer tak yah ym laie wakakaka wahhhh aku... terrornyer nak bom yahoo wakakaka....

Thursday, February 26, 2009

DaPaT TaG DaRi RiZz!!!

Nah aku dok wat serangan hendap sambil melayan kepala yg tengah pening nie... rasa cam nak muntah jer depan pc nie uols... arie nie semua staff kat opis hampir2 memuntahkan isi perut masing2 di depan pc secara berjemaah wakakak....

Aku bukak ler blog dak rizz nie (aku suka lawat blog dia nie sebab dia ler yg rajin layan otak aku wakaka) sekali kena tag daaa wakakaka... dah ler tadi kena ngan suze... nie ngan rizz plak... ewah2 sehari sampai 2 tag sampai??? waakak

Soklan dia :


Sila berikan kegunaan lain yang digunakan oleh anda kepada barang-barang yang dinyatakan di bawah...(maksudnya bukan kegunaan sebenar barang tu tapi kegunaan tambahan yang anda buat la dengan barang tu, kira diaplikasikan oleh anda... konon kreatif la tu!)

laman blog
sendiri pikir laaa wkakak nawaitu aku sama jer cam korang wakaka...

komputer
kegunaan asal : digunakan sebagai alat untuk menyiapkan kerja2 ofis yang bertimbun
kreativiti : tp kegunaan nye skang ilah mengadap blog segala.coi.hungga3.. (sama ngan ang rizz wakakak)

langsir
kegunaan asal : menutup cahaya terang menembusi ruang bilik wakaka
kreativiti : kadang2 aku wat selimut pada mereka2 yang mai umah wkaka sebab stok selimut mana ada.. (so kepada yang ada nawaitu nak bermalam kat umah aku sila bawak selimut, tilam dan bantal sendiri yek wakkak) bukan cam rizzz... aku taw ler ang suka kesat hingus kat langsir wakakak kadang2 ang celet taik idung wakakaka pastu bila tanya tak ngaku wakakaka amik obat wkakaka

lesung batu
kegunaan asal : dok tumbuk cili api, bawang dan segala bagai
kreativiti : aku gunakan tuk ketuk paku menggantikan hammer wakakak (kalau hana kompom dia guna tuk ketuk pala para booters wakakaka)

duit syiling
kegunaan asal : wat beli jajan (sama ngan rizz owh... ang ler dulu masa kecik2 dok kecek wet syiling dari aku... ala.. yan berhingus tue wakakak kepala togel tue)
kreativiti : ngan wet satu sen dan lima sen aku wat gambar bunga rose, kapal, kalimah Allah dan Muhammad kemudian frame (haaa yang nie bebetul kreatif wakakak rizzz jeles arr tue)

suar dalam
malas nak jawab soklan yang langsung tak mencabar minda nie wakakak
tapi hana kompom suka sebab dia juai masker spender konkod wakakaka

surat khabar lama (gunakan bahasa kita wakakak)
kegunaan asal : baca wat seketika tue pun tengok mood... aku sebenarnya tak berapa suka baca surat khabar... kalau baca pun aku akan start dari belakang tah jadi tebiat wakakak
kreativiti : wat balut pinggan mangkuk yang tak guna wakakak

botol mineral
kegunaan asal : air...
kreativiti : aku wat tabung sama ngan rizz tapi sekarng tidak laie... asal nampak jer kompom aku sedekahkan ke tong sampah... wat semak jer...

penutup pen
kegunaan asal : utk menutup pen
kreativiti : aku suka men geget2 penutup pen ni wakakak kadang2 aku gunakan tuk cocok plug 2 pin (menjadi 3 pin) tuk charge hp aku wakakaka

anak kunci
kegunaan asal - memang ler wat kunci laie mau tanya kegunaan asal wakakak kira nie dulu dan selamanyer arr wakakak ada ker org wat subang?


So giliran aku lah kan nak tag saper wakakaka...
  1. hana
  2. mimi
  3. suze
  4. suzey
  5. darabdua
  6. fara
  7. pojie
  8. mummyaeesh
  9. honey
  10. cumi
  11. mayonnaise
  12. yna
  13. fizi
  14. jaja
  15. comoi
wakakaka kemain ramai aku tag padan muka....

OpiS PaNaS wakakak SePaNas BaHaNg GuNuNg BeRaPi...

Sebenarnya arie nie aku agak banyak gak ler keje yang nak di buat dan faktor utama yang melarang aku dari update blog nie adalah persekitaran aku yang tak berapa nak clear linenyer wkakak... tapi apa pun aku agak teruja nak gak masukkan entry nie setelah baca blog dak opis aku si fara nie wakakak tambah bonus laie bila aku teringatkan blog rizz yang berkisarkan politik di pejabat.

ni gara2 fail punyer pasal la ni
dah cari semua tempat kecuali cik hanim punyer tempat la. tak pernah pun terpikir kat tempat dia....
rupa2nya kat tempat dia fail benggang ni ada...
minah tuh boleh senyapppppp jer orang kecoh2 cari fail
cik hanim ni pekak ke apa?
ke memang macam tuh??(nukilan:fara)

Meh aku tolong jawabkan wakakaka

Sebenarnya kat opis aku nie leh aku katakan perkauman kuat gieler.. bukan perkauman bangsa ataw agama nie perkauman kroni.. ada sorang akak nie ler nama nie hanim (wahhh aku letak nama betui wakakak) masih single dan mempunyai masalah kesihatan yang mengakibatkan ataw membolehkan dia secara tak langsung mendapat mandat yang tah dari saper tah... apa sahaja yang melibatkan xtvt dia di kecualikan sampaikan tuk attend kursus pun dia tak nak g. Dari pagi sampai ler ke petang montot dah kena paku kat kusi tak gerak2. Aku rasa kalau ada toilet kat tepi dia sah2 laie keras dia kat table tue.

Dia nie dah kerja kat sini ada ler dalam 15 tahun. Korang bayangkan ler cam ner dia leh berkubu kat company nie dengan 2 skop kerja yang sama??? gaji naik harapkan increament hujun tahun... aku yang 6 taon nie pun dah mulai terasa bibit2 perpisahan ngah tunggu masa jer nak cari pengalaman lain.

Masalah yang ketara kami hadapi dengan kak hanim nie adalah :

  1. Kursus : jangan harap le dia nak attend. yang jadi mangsa aku ler... alasan dia kasi adalah dia ak larat nak naik tangga dan otaknyer tak leh terima apa2 input lebih dari 20 minit. Kalau aku tak pikirkan sebab nak tambahkan pengetahuan jangan harap ler... kat sini memang banyak kursus tue kelebihannyer. So aku memang kumpul jer ler apa2 jua pengetahuan yang selagi aku leh dapat.
  2. Komunikasi : bab nie paling ketara sebab dia nie cakap suka main lepas tanpa berfikir terlebih dahulu dan dalam tak sengaja dah wat ramai yang terasa hati dengan dia tapi sebab pikirkan dia nie bukan senormal kami so telan jer arr pangai dia nie. Kalau bercakap tue pergh!!! department depan leh dengar sore dia. Dia nie kalau bercakap memang sore paling kuat arr... aku pernah gak arr request biar dia jadi MC tak yah pakai mic so kat situ dah cut cost. Pernah dia sembang dengan sorang abg nie nama dia abzila age 50++. Korang bayangkan dalam dok bersembang tue biasa ler ada gurau2kan dia leh cakap... 'ishhh geramnyer aku.. abg jangan lebih2 kang saya sepak kang' kadang2 tue dia cakap nak tajang ler nak baling ngan komputer arr... nak angkat kaki pun tak larat ada ati nak tajang orang wakakak
  3. Kerja : skop kerja dia hanya 2 jer (jangan tanya per skop dia kompom koran rasa cam nak hantuk jer pala korang kat dinding wakakak) yang lain dok lambakkan kat aku. Kuat kipas pah bedah (setuju ngan rizz politik di tempat kerja) Aku ingat laie masa aku memula masuk kerja sini tak sampai 2 tahun aku di naikkan gred dan gaji (alhamdulillah syukur) dia leh mengamuk kat opis tak puas ati... dia dah bertahun2 kerja masih di takuk tue jer... aikkk... aku yang kena??? oleh kerana aku ada mandat spy kat IKRAM so ku dapat taw yang dia tak dapat naik sebab bos tak nak naikkan sebab skop kerja tak meluas so tak rasa ko patut dia naikkan. Tu ler len kali kalau dah kerja ko, jangan ler sub kat orang lain... kan dah sendiri rugi...
  4. Cuti : huh!!! bila masuk bab nie tetiba jer tinge aku kuar api wakaka... suka2 ati jer nak amik cuti alasan dia sumer related ngan kesihatan. Kadang dia cakap kat pah bedah dia sakit kaki so dapat ler cuti ngan mudahnyer macam ler dok kat umah tue langsung tak leh nak bergerak2 mengalahkan oran lumpuh plak (keji aku!! bukan mendoakan arr)

Persoalannyer yang sering melanda kami : dah taw dia nie sakit, ngapa amik keje laie???

pastu plak makcik mahani ni boleh jer baking si hanim ni.... okok aku tak kisah pun... puan mahani oiiiii... ko ingat semua orang tau ke sistem kerja ko macam mana???? dia plak salahkan aku napa tak jumpa fail... ewah2 ko bos aku ke? memang padan pun kalau aku malas nak dengar dia bising bagi ceramah cara kerja dia kat aku tak dapek la aku nak dengar makcik!!!! (nukilan:fara)

Mak cik mahani nie plak baru laie arr.. baru tak baru ler kira aku laie lama dari dia arr... dia nyer keje memang superb!!! sebab pergerakkan dia memang pantas... kalau dia lalu sebelah pun leh rasa kelajuan angin yang datang. Dia memang closed ngan kak hanim tapi masalahnyer tak semua orang leh terima cara dia bekerja... apa pun aku tak der masalah dengan dia nie so far apa aku nak dia bagi... cuma dia nie cam cepat mengelupur sikit... kalau bos minta sesuatu tue pergh!! ngalah super sonix... abis satu opis kena tempiasnyer wakaka

So tue ler alkisahnyer yang berlaku pagi tadi cara2 si fara nie dok cari satu file yang di minta oleh awang buncit sekali cari tak jumpa... yang aku, yana, pah bedah dan kak yan dok scan tempat orang dok cari file. Sumer pelik cam ner file projek tue leh tak der sedangkan dalam sistem aku ada projek tue. Kak hanim ada je kat tempat dia wat keras... tak amik port langsung... taw arr ang tue tugu peringatan tapi agak2 ler...

agak2 korng lah kan mana satu kak hanim??? hadiah RM1 juta menanti anda wakakak

Sekali scan nyer scan alih2 ada kat table dia... nie apa kes nie? sampaikan dak fara tue kena marah ngan awang buncit???? sib baek ler dak fara tue cool kalau aku ler ... memang sah2 aku sound ko pastue cakap kat awang buncit benda tue ada kat ko masa orang dok cari2 ko pakat jadi batu bersurat!!! sabotaj ker apa???

Adoaiii macam2 kisah.. yang penting aku tak jadi cam 'mereka' dari tadi laie aku dok gelakkan fara wakakak baru ang taw wakaka

DaPaT TaG DaRi SuZe!!!

Aku ngah ada keje nie weiii... sambil2 aku wat keje aku g ler wat serangan hendap terhadap blog kengkawan sekali cam nr leh terperasan cam ada nama aku jer kat dalam blog suze wakakak aku ker tue yang di maksud kan??? wakakaka... aku ditag oleh suze!!! keji!!! keji!!! time2 aku ngah banyak keje nie leh plak aku di tag wakakaka wat pertama kalinyer aku di tag olehnya kerna satu jer... sebab aku wat serangan hendap kat blog dia wakakaka

So aku apa laie jalankan kewajipan wahhhh kewajipan ker tue?? wakakaka kewajipan sebagai seorang blogger arr wakakak.... aku copy paste ler dulu kang agak2 free aku wat yek wakakak rizz kompom jatuh rahang wakakak eleks arr sekurang2nya ada gak ler entry tuk ari ni walaupun lom siap wakakak...

  1. Go to your photos folder in your computer.
  2. Go to the 6th folder of photos.
  3. Go to the 6th picture in that folder.
  4. Put the picture on your blog and description of it.
  5. Invite six friends to join the challenge.
  6. Link them in your blog and let them know they have been challenged.

Apa aku nak citer nie??? wokeh... pic nie aku dapat dari partner sinju aku... masa tue kami dapat job di Penang. Masa tue best fren aku kawen so kami ler di pertanggungjawabkan untuk merakamkan detik2 bersejarah kawan aku tue. Masa nie aku diminta untuk mengambil pic pengantin bersama dengan adiknya dengan menggunakan camera mereka.

Bila dah cuci tue nengok2 ada plak pic aku wakakak pastu edit arr apa laie... masukkan dalam fotopages... dan tetiba dapat taw dari si 'dia' yang dia ada pic aku dan paksa dia tunjukkan tup2 dia kasi pic nie wakakak terkejut aku sebab aku tak pernah bagi dia link fotopages aku... memula dia agak merajuk ler sikit pastue pujuk (huh!! cam satu kemestian plak dalam perhubungan) dia siap gtaw laie yang pic nie dia wat wallpaper kat komputer... wakaka (angau... memula yer arr lama2 sendiri mau ingat ler) aku memula tak caya sekali dia tunjukkan wahhhhh wakakaka malu siottttt kira gambar nie ada kenanagan terindah kami ler wakakaka

Huh!! tak leh citer lelebih kang sumer kuar wakakak huh!!! suka arr tue baca... terutama si rizz tue... wakakak keji!!

ToM & JeRRY...



Malam tadi ngah aku dok packing barang tetiba jer aku dengar ada bunyi kat tong sampah umah aku. Apa laie si Jerry nyer keje ler... aku ada pasan siap ada anak laie... comei ler plak aku nengok... ada kaler perang, kelabu, itam wahhhh rasanyer cam banyak dah Jerry nie... cam hamster wakakaka port paling dia suka lepak adalah dalam tempat masak tue... pergh!!! tue silap2 ngah goreng ayam tetiba jadi goreng Jerry wakakak pastue dia suka lepak kat dalam mesin basuh tapi bukan kat tempat kita nak isi air tue dia lepak kat tepi dalam lobang tue... port baekkk punya...

Aku rasa ada ler dalam 6 ekor kot wakakak... dah tak larat dah nak jadi pembunuh bersiri dah aku nie sudahnyer aku biarkan jer arr... kerosakan tak yah cakap ler kemain banyak laie aku nyer tupperware dah berlobang sana sini mana2 stok makanan jahanam... meggi satu tupperware besau dah lobang2 dah wakakak

Masa aku nak tido, aku bukak lampu luar sebab si farah lom balik laie. So suasana bilik aku nie cam ala2 romantik yang tak berapa nak jadi ler wakaka

Allah sat laie sambung arr ada meeting arr plak wakaka

Wednesday, February 25, 2009

PeRBaLaHaN SmS aNtaRa NaDia VS SaRaH...

Malam tadi ngah aku dah Farah dok lepak berdua kat ruang tamu sambil nonton citer korea kat 8tv (sorry arr aku cam tak berapa minat ngan citer anak betong wakaka) biasalah kan kami dah tinggai berdua jer dak sarah tue kan dah berambus... aku tengok ada ler sikit saki baki barang dia yang di tinggalkan ker ataw tertinggal tak ler aku taw. Tapi menurut kata dak farah dia ada dapat sms dari dak sarah nie:

'sarah, ko nyer barang2 nie kena angkat sabtu pagi taw sebab abg tu (merujuk pada tuan rumah) nak basuh rumah'
'petang2 tak leh ker? ngapa dia tak nyempat2 nak masuk?'
'weiii... kita nie menyewa... umah tue dia punya... so ikut jer arrr...aku tak bawak barang ko taw'
'tengok arr kalau sy sempat'
'lantak ko ler'

Farah kata kat aku kang kalau sabtu nie dia still laie tak angkat barang2 dia... kita tak yah bawak barang dia... letak jer arr kat luar tue wakakaa... harussss!!!!

Bila dak bukak citer pasai dak sarah nie macam2 ler kuar wakaka... masa nie ler nak ngumpat...

'ko ingat tak masa dia ngah kemas ... kan kita tak tolong dia dok packing barang... kita tolong buangkan sampah jer kan'
'ha'ha ngapa? dia ada ngata ker? aku kalau bab mek nie memang aku berasap jer arr...'
'dia suh aku bersihkan peti ais dia... 3 kali dia minta tolong aku..'
'abis ko tolong ker?' dalam hati aku dah kata sib baek ler aku bawak peti ais sendiri... banyak jasa wei peti ais aku tue dah umur 30 taun dah... tapi tahap beku dia leh ngalahkan salji wakakak.. siyes beb still laie leh guna...
'aku memula nak arr cakap... bukan peti ais aku... tapi terinat ada 1 arie tue aku tumpang letak air.. aku diam jer.. dia kasi alasan pinggang dia sakit'

Wakakaka... dalam dok ngumpat tue tetiba jer aku dapat sms dari dia... wahhhhh cam taw2 jer aku dok kutuk dia wakakaka.. dulik arr kalau nak suh cakap depan2 aku memang tak der hal pun.. dia pun taw aku ngan dia memang tak leh berjumpa... kira masing2 taw masing2 tak puas hati...

Al kisahnyer bermula dari pasal tupperware.. (adoaiii pasai tupperware pun nak aduh ker??? aku nei kalau tak pikir memang dah bengang gegiler kat dia nie benda kecik pun leh kuar wakakak) memula dia ada pakai tuperware dak opis dia 2. Katanyer tuperware ais krem. Aku memula mana ler taw dia ada tuperware . Dalam pada aku dok berkemas2 tue aku buang ler mana yang aku rasa cam dah tak nak bawak dah... dan ada gak tuperware yang dah kena geget si Jerry tue (merujuk kepada citer tom & jerry) so aku buang ler sebab kalau nak tunggu nak tanya alamatnyer sampai pindah ler benda tak kemas laie.

Masa aku dok berkemas tue dak farah nie ada ler,.. so aku nengok banyak tuperware aku dan farah... aku tanya farah nak buang or not.. then farah pun setuju buang jer kang banyak2 bukan guna pun so aku pun buang arr... sekali bila dah siap2 kemas kira dapur dah clear arr sarah nie tanya aku...

'Nadia... mana tuperware?'
Dengan muka menyampah aku jawab 'dah buang... ngapa?' padahal aku lom buang laie... lori sampah pun lom amik sampah laie.
'sy nyer tuperware ada 2 arr... tue dak opis nyer'
'ada kat luar sat g aku amik ko pilih ler mana ko nyer'

Dah 2 minggu aku letakkan 1 beg plastik itam kat tepi pintu... nak kata dia bukak dan amik mana 1 tuperware dia jangan harap ler... pompuan nie lain sikit.. dia nie memang ler berpelajaran sikit (sorry arr aku kalau ko takat blajar sampai master tapi ko tak reti nak hormat org lain, nak or ikut cara ko, berkira bagai nak mampus... aku pandang ko tahap tapak kasut aku jer arr) tapi pangai dia adoaiiii... dia nie org kelantan (adoaiiii.. .aku taw tak sumer org kelantan buruk pangai... tapi apsal yg aku jumpa sumer pangai cam siakkkkk jer)

Korang taw tak sepanjang 2 minggu tue dia langsung tak nak cari tuperware tue... dengan alasan yang dia kasi kat farah... bukan dia yang masukkan dalam beg sampah tue... tak ker pangai cam hanjing!!! nak suh ko mengemas alamatnyer sampai mati lom tentu ko kemas... sebab tue ler bilik ko bau hanjing!!!! nasib baek bilik ko tue kira paling belakang aku gelarkan bilik org gaji.... wakakaka keji tak aku (kompom rizz setuju wakakak) sepanjang dia nie dok ngan kami lom pernah dia pegang penyapu taw... pernah ler dia tegur farah...

'rajin awak menyapu kan... sepanjang sy dok sini tak pernah laie menyapu'

Farah bengang arr dia ngah dok menyapu, baru balik kerja... yang ko tak keje satu apa tak buat, ngan sampah tak buang... dok tegur2 cam tue... orang menyapu ko dok atas kusi dok komen2... patut di sapukan sekali mulut dia tue...

'kalau awk tak pernah menyapu tue... suka ati arr skrg sy nak sapu... umah nie kalau tak der yang menyapu, alamatnya tak kemas ler jawabnyer... yang keje dah tentu bekerja... yang tak kerja nie... tak taw ler buat apa... dok membongkang agaknyer'

Farah sekali skala bersuara memang pedas gak wakakaka.... dengan aku kalau dia bersuara kompom kena tapi ngan Farah dia cam cool sikit walaupun farah sound dia. Aku ngan dia banyak sound dalam sms... tah tak taw ler plak aku ngapa dia tak pernah nak sound aku depan2... dia banyak ngadu ngan farah... si farah sound dia...

'ko kutuk ler nadia tue macam2 ... cakap ler macam2... aku lebih kenai dia dari ko'
'cam ner awak leh tahan ngan dia? leh paham dia? sy tak leh arr'
'sebab aku ngan dia lebih kurang.. aku tak suka cakap org cam tue... cam nie... sedangkan aku sendiri buat benda tue... so aku nie kira still laie sedar diri arr'

Terus terdiam dia...

Ni aku nak citer sms yang aku dapat dari dia malam tadi.

'saya terlupa nak amik tuperware yang saya cakap kat awak tue'
'masalahnyer aku tak taw yang mana 1. ngapa ko tak amik jer... sekarang nie benda tue dah tak der lori sampah dah amik... aku rasa dia inat memang sampah kot.. lagi pun dah 2 minggu benda alah tue kat luar. Aku nak ganti pun aku dah tak der tuperware. Aku tak leh wat per... oleh sebab ko nie jenis mmg berkira dok pikir bukan aku yg masukkan so nie ler hasil nyer...''
'bukan sy yg masukkan dalam beg pastik (wahhh maknanyer taw ler tuperware tue dalam beg plastik?) ngapa ko xresponsibility? aku berkira sebab aku mmg patut berkira... farah pun sependapat..''
'sebab ko nyer pangai cam tue... ni ler yang ko dapat... ko pepandai ler jawab ngan akak opis ko tue... cakap org xrespblty... ko tue ada ker??? jgn cakap or kalau diri sendiri tak betul.. ko x yah ler nak heret farah dalam hal nie... dia laie arif pasai aku... aku laie kenai dia... ko kalau dah x taw nak jawab per xyah ler nak heret org lain wakaka sendiri baking diri arr weiii... kalau ko rasa apa yg aku cakap slama nie betui x yah memalu nak ngakubukan org lain taw pun, aku ngan ko jer wakakaka'
'nadia... nadia... ngapa ler susah sgt nak paham ko'
'bukan susah pun nak paham... ko sendiri yg tak nak blajar memahami org... ko nak org paham ko, ikut rules ko sebab tue idup ko cam tue...'
'moga2 satu arie nanti ko akan taw ngapa sy cakap cam tue'
'yeah... moga2 kita sama2 taw wakakkaa'
'alhamdulillah ... terima kasih... we'll see'
'syukur... sama2... x der hal lah.... owh yessss wakakka'

Puas aku wakakak... aku ngan farah sama2 baca sms tue.. sekali sms farah masuk. Aku memang dah target dah kompom dari dia. Sah!!! Farah baca kekuat...

'macam mana sy nak amik barang sy awk?? sy dah x leh nak tgk muka dia benci, marah, menyampah sumer ada nie... ya Allah'

Pandai plak sebut Allah. Aku cakap kat farah... ko reply bawak2 ler baca al-quran wakakaka farah reply...

' kalau ko rasa nak amik barang ko, ko datang pakai topeng... wkakak bawak2 ler baca al quran... dia sentiasa menanti kedatangan ko kat umah nie sebab dia ada jer kat umah'

Terus keras!!! tak reply2 pun wakakaka...

Dulu aku pernah sound dia face 2 face... aku cakap aku tak puas hati ngan pangai ko... so batter ko berwaspada... jgn tanya apa yang aku tak puas hati sebab walaupun aku tak ada umah tinge aku ada di mana2 jer... wakakak

KuiZ CoR3 VaLuES CaMpaiGN...

Sekarang nie aku nak citer pasai kuiz yang aku kena attend pagi tadi... kan sebelum nie aku telah lancarkan serangan hendap pada pah bedah opis aku nie... sepanjang start dia gtaw yang awang buncit suh masukkan nama aku laie aku memang tak bercakap ngan dia dan nak pandang muka dia pun aku cam tak berapa nak lalu. Memang aku bersikap dingin sedingin salju. Pada aku, ko kena gak arr ptotect anak buah ko kan dah terang2 ko taw yang dia tak pernah attend benda alah tue nie tup tup kena gie plak... tak ker aku berasap!!!

Suasana opis bagaikan di landa tsunami. Slogan 'Jangan Dekat... Jangan Rapat... aku ngah Bengang nie... agak2 nak kena penyepak silakan arr...' tetap terdedah di dada table aku nie. Semua langsung tak berani nak berkomunikasi ngan aku.

Pah bedah nie ada ler gak aku nenok usaha nak mengembalikan keceriaan (ceria ker) seperti sedia kala.

'Nadia, baca ler apa2 note utk kuiz nanti...' masa tue aku dah wat muka paling tenuk langsung tak berpaling pandang muka dia walaupun aku rasa ada ler 10 minit dia dok bertenggek tepi table aku tue. Sepatah haram aku tak berbunyi... dalam hati aku dah ada dialog dah...

'Ko... kalau takat datang sini nak suh aku baca nota... memang aku ongbakkan ko jer... mangkuk!!! terang2 ko taw aku tak attend kan... aku nak baca nota per??? kalau nota blog laju jer arr aku' wakakaka adoaiii...

Pastu pagi tadi dia ada cakap...

'Nadia... kuiz jam 9 pagi... kalau menang dapat hadiah'

Sekali laie aku wat2 bisu(owh tuhan... jangan ler ko mik salah satu anugerah dari mu ini... amin) mangkuk gak dia nie... nama pun kuiz dah tentu ada hadiah kalau memang.... ada orang menang dapat penampar ker??? kalau ada tue ko ler....

Owh jam 9... sempat ler aku wat serangan hendap terhadap beberapa blog wakakak pastu sampai pada masanyer aku terus shoot ke bilik persidangan. Sampai2 dep dok tanya aku satu team ngan saper??? aikkkk... ada team ker??? memang ler ada sebab terang2 aku dah nampak susunan table cam dalam pop kuiz tue wakakak

Dengan slumbernya aku cakap ler aku tak taw pun aku ada team wakakak aku datang sekadar memenuhi permintaan awang buncit wakakaka... sekali aku dapat taw aku satu team ngan Nana dan Zam adoaiiii laie ler pecah pala ngan dak2 nie alamatnyer jawapan merapu manjang ler wakakak... Nana ngan Zam sampai terus nampak muka aku dah bantai gelak2 memang caker sungguh ingat muka aku nie lawak per!!! keji!!!

Depa leh kata saper satu kumpulan ngan aku kompom jawapan lari dari topik tapi jawapan kompom betui... caker sungguh!!! wakakaka memang sah sepanjang kuiz kami asyik bantai gelak jer...

Aku siap kena sound ngan juri sebab asyik gelak pastu leh plak bisik2 ngan dak2 team sebelah wakakak depa dapat soklan aku yang dok jawab wakakak sampaikan juri tanya aku nie team mana nie??? aku cakap aku parti bebas wakakaka... suasana kuiz tue dah tak macam kuiz plak leh jadi santai jer wakaka bila team lain kasi jawapan aku plak leh betah jawapan dia wakaka tak ker mengelupur peserta tue wakaka... pengacara tue siap cakap services nie salah antar peserta arrr wakakak keji!!!! mempertikaikan kewibawaaan aku plak....

Apa pun team aku dapat tempat ke 3... korang ingat tak Zamri?? bos Paves hah dia ler salah sorang juri... pergh!!!! bila dia kasi markah sikit jer aku mula ler panas montot aku sound dia... kedekut markah sungguh patut ler apprisal staff dia markah sikit... member muka dah merah terus angkat no 10 dari 5 wakakaka peserta2 lain dah bengang ngan aku wakakak dulik per aku saper suh aku di hantar tuk kuiz nie silap2 aku yg bagi soklan wakakaka

Balik opis masuk dengan gaya gengster wakakak pastue kena bagi report kat pah bedah sebab ada org kirim... then dia tanya cam ner???

Aku jawab... 'Hah!! lepas nie nak antar sy kat mana plak? gtaw awal2 leh sy prepared' terus wa bla wakakaka
terasa terasa arr wa dulik per.... dalam hati nie dah membengkak lama dah ngah tunggu nak meletop jer nie...

Tuesday, February 24, 2009

RuMaH DaRa VS RuMaH TeRuNa... (aKu NGan RaZiF taK TeRLiBaT aRR)

Tadi jaja ada pm aku... sembang segala bagai tetiba jer dia bukak citer pasai jiran aku.. ala umah bujang depan umah aku tue ler... yang aku taw nama dak faiz ngan razif hehehe razif nie naek myvi putih ker kelabu yek hmmm... tak berapa nak pasan arr wakakak...

Sebenarnyer aku dah banyak kali pasan dak razif nie kalau tak silap aku dia keje tnb bangi (aku baru nak apply keje situ dengan menggunakan mandat sedara aku... cancel) pastue dia mesti kuar keje jam 7.30 pagi... wahhh aku skodeng anak teruna orang wakakaka... bukan skodeng arr aku nampak sebab secara kebetulan aku g keje awal masa tue jam 7.30 pagi... sekali ternampak dia pun kuar gak... then senyum2... berbalas pandangan... wakakaka

One day masa tue aku ngah luruskan rambut si farah pakai straighter sekali aku dengar bunyi kenderaan..so aku jengah arr sekali nampak kete myv nie... sesambil tangan aku membelai rambut si farah nie aku pun pandang2 ler luar umah tue sekali aku nampak mamat tu dok kuar dari kete melambai kat aku...
aikkk...dia lambai aku ker farah... aku pun tengok ler farah

sekali dia tunjuk isyarat aku... aikkk aku ker... so sengih arr wakakaka

Setat dari arie tue wahhh aku cam rajin plak kuar umah kul 7.30 wakakak kalau tak aku kompom kuar jam 8 sampai opis jam 8.15 pagi wakakak...

Sampai ler satu arie tue aku balik agak lewat sikit... masuk2 umah jer, farah dok citer kat aku dia ngan sarah g serang umah bujang tue... aikkk... ngapa tak tunggu aku wakakak dalam ati arr...

Rupanya alkisah si sarah nie dapat notis yang di letakkan kat wiper kete berbunyi:

'jangan letak kereta anda di kawasan ini kerna rumah kami banyak kereta'

wahhhh... memang ler aku akui umah depa nie banyak kete kalau wat sale pun kompon ada yang nak beli wakaka kedudukan kete sarah yang membolehkan kete dia kena 'saman' dari dak2 umah bujang tue adalah kira sarah parking depan umah depa arr... tapi tue kan kawasan rizap... lgpun sarah parking bukan bebetui kawasan umah dia... sarah parking depan umah jiran dia... so ngapa plak sarah tak leh parking situ (wahhh wat pertama kalinya aku cam ada ler niat nak baking dak sarah nie) bila di risik2 baru taw adik faiz yang letakkan note tue atas arahan faiz.... kalau ikutkan hubungan farah ngan faiz nie kira baik arr gak tapi sejak kejadian tue mereka mulai renggang. Aku pun pelik gak yang kena surat 'saman' tue si sarah so ngapa plak farah kena tempiasnya. Mungkin sebab dia temankan sarah kot waakak

Alahai pasai parking pun nak kecoh aku sound dak2 umah aku nie ler... kan laie seminggu jer kita dah nak pindah umah... adoaiii... sebenarnya dalam atie dah punah harapan aku nak sembang2 ngan dak razif nie... aku tanya ler farah masa depa serang tue razif ada umah tak... farah kata ada tapi dia tak kuar umah... tdo kot... masa dak2 nie g umah depa, semua kuar tue pun setelah farah sound kete banyak... tv terbukak takkan sorang pun tak reti nak sambut salam... sebab sarah nie dah bg salam banyak kali sampai nak terkeluar anak tekak wakakaka

Sekali si pendek kuar (kami tak taw nama tapi mamat nie pernah tegur farah) dia tanya ngapa kak... sekali terdengar ler kata2 kat belakang tue...

aku tak taw pa per arr..

Bila dah dok bertekak depan umah tue... bukan bertekak arr slow talk arr... buruk nau kalau cakap bertekak anak dara dok bertekak depan umah bujang cam cari laki yang bawak pompuan balik umah jer gayanyer wakaka sekali adok faiz kena tembak arr ngan dak2 nie... bila depa balik dengar ler adik faiz tue dok merungut...

'aku dok sini nak abis kan cuti semester alih2 nie yang aku dapat??? org lain nyer keje aku plak yag kena'

wakakak saper suh ang ngaku ang yg letakkan note tue... dan dalam kata lain saper suh ang ngaku ang adik faiz wakakaka

Sekali ngah depa dok citer2 kat aku sekali nampak kete faiz baru balik arr tue... si sarah nie nyer ler berlagak nak jer aku hempuk dia ngan beluti... per tak nyer dia leh plak dok meroyan jerit dari dalam umah ...

'weiiii parking free weiii' pastue leh gelak2

Aku apa laie wat arr muka tak puas ati... cam mangkuk pun ada dia nie... ko takat aku ngan farah ada tak yah ler nak berlagak bran weiiii....farah dah taw aku bengang... terus dia bukak topik citer lain.. si faiz aku nengok dah jeling2 tak puas ati...

Aku rasa dia kena bambu ngan adik dia arr sebab esok arie nyer bila farah nak kuar g keje faiz dah ada depan umah dok peratikan farah... bila farah start kete nak g keje faiz dengan pantasnyer dok follow kete farah kemain rapat laie... pastu farah main brek... faiz dok hon... farah cakap bodoh!!! terbuntang bijik mata dia wakakaka

Apa pun antara korang jgn libatkan aku arr kang aku libas sorang2 kang wakakak... ko sarah sib baek arr ko dah kuar dari umah wakakak

Apa pun misi aku sebelum pindah nie wakakaka aku nak tegur dak razif tue wakakaka nengok saper bran??? takat lambai2 senyum2 dari jauh per barang beb wakakaka

Ish!!! dak rizz nie dok pm aku gtaw ada entry terbaru dari dia wakakak....wahhh dah cam satu perlumbaan plak nak nengok saper entry paling banyak wakakaka weiii rizz sampai kul 5.30 jer taw ang leh masukkan entry... kita nengok saper paling rajin wakakaka keji ang rizz wakakak

HaJaT taK KeSaMPaiaN aTaS SeBaB2 TeRT3Ntu...

Tadi aku lawat blog rizz mintak id dia... kalau dah mintak id dah tentu nak add laie mau tanya... walaupun aku dah jarang on9 tapi rasanya biar arr aku memenuhkan id dalam list ym aku tu wakakak... sekali rizz suh aku bukak blog dia coz ada entry terbaru katanyer...

Dia suh aku g nengok citer nie... keterangan lanjut pasai citer nie korang bukak ler blog dia baca... hentam dia weiii sebab dia dapatkan citer nie secara haram wakakaka (batu api aku wakaka eh silap... kasi up sikit... batu neraka aku wakakak) nak nengok citer nie cam ner...

citer nie pun aku lom nengok laie... wawawa... hampeh tul ler dak2 umah aku... depa sumer tak pernah masuk panggung wayang (perkataan paling skema tuk arie nie). Aku nie lain sikit... kalau orang tue tak pernah masuk, jangan harap ler aku nak ajak. Aku siap suh depa ajak ler saper2 p masuk dulu asalkan bukan aku yang bawak wakaka.. silap2 hb sampai citer ni dah abis di pawagam agaknya aku sampai sudah tak tengok huhuhu...

Dak Rizz nie ajak aku nyembang plak kat ym wakka kang keje tak siap nyalahkan aku plak wakakak... weiii rizz ang nie sajer jer suh aku jangan wat keje kan wakakaka.. caker rizz kutuk aku sebab 1 arie 10 entry aku wat wakakak

Weiii rizz aku rasa kalau aku masuk pertandingan antara blogger kompom aku leh dapat anugerah entry paling banyak taw wakakaka dan anugerah blogger paling rajin wakakaka... tue muncung sedepa arr tue... siap sengih arr tue... dalam ati mula ler dok kutuk aku wakakaka... jeles arr tue wakakaka...

Frust tul ler bila apa yang di hajatkan tak kesampaian... adoaiii biler ler ianya akan menjadi kenyataan???

RiNDu LaH pLaK...

Entah kenapa arie nie aku tetiba jer kerinduan... rindu pada si dia...apa khabar agaknya dia di sana? sihat ker? cam ner ngan kehidupannyer sekarng nie?

Harap2 dia sentiasa happy di samping kerja2 nyer yang berlambak tue... andai ada masalah aku harap dia sabar dan anggap ianya satu cabaran pada diri sendiri... ingatlah...

'Jangan benarkan masalah membelengu diri dan lihatlah peluang dalam masalah tersebut... insya'allah segalanya akan pulih... hadapi dengan senyuman'

Adoaiii sakitnya menanggung rindu... adoaiii ngapa ler aku leh rasa rindu nie??? wahai hati... tabahlah dikau... andai telah di takdirkan Allah, dia adalah utk kau, akan ketemu jua... bersabarlah...

KeNaNGaN KaRaOK3 KaT JaLaN iMbi...

KTV Jalan Imbi kena serang wakakaka

Bangula, Apak dan Remy menunjukkan skill menari wakakak

Dah naik antu dah wakakaka cam ner ler dak2 ktv tue tak pening adoaiii... silap2 hb asal nampak jer muka kami kompom dia cakap tutup wakakkaa
Liat kat atas table tue ... wakakak tue ler bangula ...

Bersama ngan proff (alamak dia nie proff per yek? aku dah lupa arrr plak wakakak) apa pun mamat nie dah bernikah dah wakakak selamat pengantin baru ... kepala dah dok terbayang saloma wakakak
Ratu dan Raja Karaoke wakakak...
Tengok ler gaya memasing adoaiiii sampaikan staff kat sana nampak jer group aku dah pening pala nengok kami... sah ler ngan huru haranya ngan sampah sarap nyer wakakak
Ros : saper suh ko tak roger John???
Iera : tah... ingat senang ker kita nak kumpul 5 MM nie? geram tul aku...
Qla : tak per... tak per... belasah jer dia... aku izinkan wakakaka
Remy : Adoaiiiii.....
4 MM... bukan senang tuk kami berkumpul menjadi 5 MM nie adoaiiii John tak der rasanyer masa nie dia ada job kat Skudai...
Tengoklah tue aksi memasing wakakak adoaiiii ranap KTV Imbi tue wakakak macam2 gaya ler dak2 nie adoaiii

Masa nie kami dah nak balik, tapi masih sempat laie dok bergambar depan tangga KTV Jalan Imbi. Sebelum kami wat serangan hendap kat sini port kami adalah kat Yew Chuan tue...

SaRaPaN PaDa PaGi iNi...

Hai saya Nadia... dan ini saya jugak.. Qiellah wakakaka... pepagi laie aku dah bukak youtube citer upin dan ipin... pergh!!! memang best tul silap2 ada gak arie nie satu keje aku tak siapkan wakakak yer arr sistem dah siap so aku sengaja jer bermalas malasan tuk submit pada bos... biar lambat sikit aku wat presentation wakakaka
Sarapan aku arie nie adalah tu... memang cukup lengkap arr sesambil nengok upin ipin cam kat umah plak wakakak . Tadi masa nak g keje tue aku sengaja jer masuk kat petrol pump. Ingat nak beli air jer... aku ngan air Ice Cream Soda nie cam ketagih plak... bila dah lama tak minum mulalah mengelupur wakaka kadang2 tu pepagi laie aku dah togak wakakak...
Snek Cheezels nie aku start ketagih sejak bulan Oktober 2008 laie... memula aku tak der ler amik port bila nengok orang dok makan benda alah nie... tapi bila dah sekali makan perg!!! rasa nak beli ngan gudang2 sekali arr wakakak...

Pastu untuk kesihatan, aku beli arr jugak Nestle Bliss Low Fat nyer perisa strawbery hehehe... member aku cakap elok kalau minum sehari sebotol. Aku laie suka yougart dia laie sedap wakakaka dan yang terakhir sekali cekelat wakakaka la nie time aku menaip nie pun mulut dok nyonyot cekelat nie wakaka...

Itu ler menu aku utk arie nie... arie nie taw means aku dah tak makan benda lain dah wakakak ngapa??? tak percaya??? wakakaka nak bedting??? wakakak

Monday, February 23, 2009

SuaSaNa GaTh RaYa MaSa KaT UMaH MaK aKu...

Alamak!!! sorry ler kengkawan sebab aku terlupa nak masukkan pic2 masa gath tahun lepas wakakak sebenarnya pen drive aku tertinggal kat kampung so bertahan jer arr wakakak wokeh nie sekembalinyer pen drive ke pangkal jalan nie alhamdulillah aku tengok tak der saper pun usik pen drive nie so selamat arr segala khazanah dalam nie wakakak nie aku masukkan entry pasai gath wakakak

Asalnyer semua gambar nie aku nak wat slide show cam fara nyer tapi oleh kerana komputer nie teramatlah slow aku masukkan jer arr mana2 gambar yek...

Suatu hari di sebuah rumah pasangan En. Mohd Ali bin Mohd Nor dan Pn. Rohaya binti Hj. Nipah bertempat di Kampung Melayu Subang suasana petang yang mendamaikan telah menjadi huru hara setelah kembalinya anak sulungnyer bersama2 dengan geng MM. Rumah bagaikan di landa todak penuh dengan gelak tawa membuatkan ramai jiran tetangga yang menjengukkan kepala.

Kepulangan dan kedatangan MM di sambut dengan gembira dan setelah perbincangan di lakukan kata sepakat telah di ambil untuk membuat sedikit jamuan makan2 wakakaka makan2 ada ker orang guna perkataan tue laie??? wakakaka

suasana dapur sebelum open house
oiiittt... jangan curik tulang arr... bekerjalah....


pembahagiaan tugas remy & ros kupas kulit telor
remy: ko ros, kalau bab telor, laju jer wakaka
ros : telornie aku berminat arr tolo lain aku pandang sebelah mata jer
remy : kira pandang gak arr kan wakakak
ros : erk (nie yg aku nak cari qla nie... kalau qla ada kompom ada jawapan nyer)


banyaknyer telor nak di kupas...
kupas elok2 kasi cantik2 aku tak nak ada cacat cela pun pada tolo2 tue wakakak


iera potong cili tuk di buat laksa..rajin ko bangkai

yang tak tahan tue... pakai kain batik weiii wakaka

kesian mak aku hehehe
amacam??? ada tak sama cam muka aku?? hehehe


apul tugas dia jemput dak2 yg tak taw jalan rumah

okey qla.. aku tunjukkan dak2 ke pangkal jalan wakaka

penat aku kopek kulit telor... rehat sat..

aku ler yg bertanggungjawab merakamkan aksi2 mereka

manalah kekasihku ini.. penantian satu penyeksaan taw tak...

rehat kejap... nak makan apa dulu yek...

betui ker nie umahnyer nie weiii

assalammualaikum... encik nie ker rumah yg ada wat makan2 tue

qla dah sound aku jgn makan bebanyk arr zali.. majuk arr

makan nyer pasai tak der hal weiii

makan... makan...

jangan gelojoh arr weiii

penutup nie leh makan tak...

belilah songket nie gerenti anda takkan terjongket wakaka

paksa depa pakai baju melayu siap ngan songket lagi wakaka

menyempit tul ler depa nie wakaka

cantik tak baju melayu aku nie proff

kami kan dak baek mesti ikut tema nyer

saper suh ko x ikut tema.. makan pisang nie pattt

beraya bersama keluarga KL10

selamat hari raya!!!!