Thursday, February 26, 2009

DaPaT TaG DaRi RiZz!!!

Nah aku dok wat serangan hendap sambil melayan kepala yg tengah pening nie... rasa cam nak muntah jer depan pc nie uols... arie nie semua staff kat opis hampir2 memuntahkan isi perut masing2 di depan pc secara berjemaah wakakak....

Aku bukak ler blog dak rizz nie (aku suka lawat blog dia nie sebab dia ler yg rajin layan otak aku wakaka) sekali kena tag daaa wakakaka... dah ler tadi kena ngan suze... nie ngan rizz plak... ewah2 sehari sampai 2 tag sampai??? waakak

Soklan dia :


Sila berikan kegunaan lain yang digunakan oleh anda kepada barang-barang yang dinyatakan di bawah...(maksudnya bukan kegunaan sebenar barang tu tapi kegunaan tambahan yang anda buat la dengan barang tu, kira diaplikasikan oleh anda... konon kreatif la tu!)

laman blog
sendiri pikir laaa wkakak nawaitu aku sama jer cam korang wakaka...

komputer
kegunaan asal : digunakan sebagai alat untuk menyiapkan kerja2 ofis yang bertimbun
kreativiti : tp kegunaan nye skang ilah mengadap blog segala.coi.hungga3.. (sama ngan ang rizz wakakak)

langsir
kegunaan asal : menutup cahaya terang menembusi ruang bilik wakaka
kreativiti : kadang2 aku wat selimut pada mereka2 yang mai umah wkaka sebab stok selimut mana ada.. (so kepada yang ada nawaitu nak bermalam kat umah aku sila bawak selimut, tilam dan bantal sendiri yek wakkak) bukan cam rizzz... aku taw ler ang suka kesat hingus kat langsir wakakak kadang2 ang celet taik idung wakakaka pastu bila tanya tak ngaku wakakaka amik obat wkakaka

lesung batu
kegunaan asal : dok tumbuk cili api, bawang dan segala bagai
kreativiti : aku gunakan tuk ketuk paku menggantikan hammer wakakak (kalau hana kompom dia guna tuk ketuk pala para booters wakakaka)

duit syiling
kegunaan asal : wat beli jajan (sama ngan rizz owh... ang ler dulu masa kecik2 dok kecek wet syiling dari aku... ala.. yan berhingus tue wakakak kepala togel tue)
kreativiti : ngan wet satu sen dan lima sen aku wat gambar bunga rose, kapal, kalimah Allah dan Muhammad kemudian frame (haaa yang nie bebetul kreatif wakakak rizzz jeles arr tue)

suar dalam
malas nak jawab soklan yang langsung tak mencabar minda nie wakakak
tapi hana kompom suka sebab dia juai masker spender konkod wakakaka

surat khabar lama (gunakan bahasa kita wakakak)
kegunaan asal : baca wat seketika tue pun tengok mood... aku sebenarnya tak berapa suka baca surat khabar... kalau baca pun aku akan start dari belakang tah jadi tebiat wakakak
kreativiti : wat balut pinggan mangkuk yang tak guna wakakak

botol mineral
kegunaan asal : air...
kreativiti : aku wat tabung sama ngan rizz tapi sekarng tidak laie... asal nampak jer kompom aku sedekahkan ke tong sampah... wat semak jer...

penutup pen
kegunaan asal : utk menutup pen
kreativiti : aku suka men geget2 penutup pen ni wakakak kadang2 aku gunakan tuk cocok plug 2 pin (menjadi 3 pin) tuk charge hp aku wakakaka

anak kunci
kegunaan asal - memang ler wat kunci laie mau tanya kegunaan asal wakakak kira nie dulu dan selamanyer arr wakakak ada ker org wat subang?


So giliran aku lah kan nak tag saper wakakaka...
  1. hana
  2. mimi
  3. suze
  4. suzey
  5. darabdua
  6. fara
  7. pojie
  8. mummyaeesh
  9. honey
  10. cumi
  11. mayonnaise
  12. yna
  13. fizi
  14. jaja
  15. comoi
wakakaka kemain ramai aku tag padan muka....

8 comments:

rizz said...

ahhahahhah kejii nye jawapan hiks!! guleng2 aku kat opis ni bace hahahah

MaS-HaNa said...

aku suka entry kau yang ni wakkakakka yang paling kau suka bab spsender... tah yah aku jawab kau dah jawab=))itam mesti suka spender konkod=))

MaS-HaNa said...

qie cimoi ke comoi=))

hezesuze said...

kahkahkahkah...qlah..ko ni mmg best la...pandai tol buat org tguling2 gelak sakan...hehehehe

TAG hang ni nanT suze jwb ek...settle kan n3 yg da dicatat...kikikiki

[-suziey-] said...

suzey tu aku ke..
ko ni lawak btol la qla..pecah usus aku gelak..ekekke:D

mummYaeesh said...

pesstt.ingat kena serang jek..skali kena bom da...uols jgn gelakkan weols klu bln dpn baru siap k..woohoo..

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

wakakaka pepagi laie aku dah bukak blog wakakak

rizz : keji ker?? kira keji terhormat ler tue wakaka ang jgn cakap jer guling2 kat opis tue rizzz... pat guling2 skarang gak... wakakak aku nie bukan inger jer merata2 tapi mata laie arr... liar manjang... lebih2 laie orang weng cam aku gak wakakak termasuk ang ler waaka.. pat arr!!!! bertindak mengikut arahan...

hana : kita kan saling memahami wakakak aku rindu nak bahan itam ngan konkod arr wakakak x pasai2 spa q ko heret yek wakakaka

suze : hidup kena enjoy aku sekadar menghiburkan para pembaca waahhhh kemain ayat aku kompom rizz muntah berdarah cam citer koliwon malam tadi wkakaka ko jgn lelebih rizz kang aku santau kang send by blog kang wkkakaka

suzey : ang ler ada org lain plak gamaknyer wakakak sorg suze sorg lain suzey wakakak 2-2 aku tag wakakak oiiittt usus pecah??? aku tak bertanggungjawab arr abg baca blog saper tue? wakakaka

mummy : kalau jawab tang tahun depan alamatnyer santau bertubi2 ler wakakak apsal tak wat jer di abad yang akan datang.. itu pun kalau ada wakakakak

wakakakakaka hidup kena enjoy!!! nikmati kehidupan yang ada dengan penuh kegembiraan dan kesyukuran. apa pun aku happy kalau korang happy... ENJOY!!!!!

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

alamak suzey w typo kat situ nak type ang jadi abg wakakaka ang ingat saper nie suzy sampai aku typo wakakakak