Thursday, February 26, 2009

OpiS PaNaS wakakak SePaNas BaHaNg GuNuNg BeRaPi...

Sebenarnya arie nie aku agak banyak gak ler keje yang nak di buat dan faktor utama yang melarang aku dari update blog nie adalah persekitaran aku yang tak berapa nak clear linenyer wkakak... tapi apa pun aku agak teruja nak gak masukkan entry nie setelah baca blog dak opis aku si fara nie wakakak tambah bonus laie bila aku teringatkan blog rizz yang berkisarkan politik di pejabat.

ni gara2 fail punyer pasal la ni
dah cari semua tempat kecuali cik hanim punyer tempat la. tak pernah pun terpikir kat tempat dia....
rupa2nya kat tempat dia fail benggang ni ada...
minah tuh boleh senyapppppp jer orang kecoh2 cari fail
cik hanim ni pekak ke apa?
ke memang macam tuh??(nukilan:fara)

Meh aku tolong jawabkan wakakaka

Sebenarnya kat opis aku nie leh aku katakan perkauman kuat gieler.. bukan perkauman bangsa ataw agama nie perkauman kroni.. ada sorang akak nie ler nama nie hanim (wahhh aku letak nama betui wakakak) masih single dan mempunyai masalah kesihatan yang mengakibatkan ataw membolehkan dia secara tak langsung mendapat mandat yang tah dari saper tah... apa sahaja yang melibatkan xtvt dia di kecualikan sampaikan tuk attend kursus pun dia tak nak g. Dari pagi sampai ler ke petang montot dah kena paku kat kusi tak gerak2. Aku rasa kalau ada toilet kat tepi dia sah2 laie keras dia kat table tue.

Dia nie dah kerja kat sini ada ler dalam 15 tahun. Korang bayangkan ler cam ner dia leh berkubu kat company nie dengan 2 skop kerja yang sama??? gaji naik harapkan increament hujun tahun... aku yang 6 taon nie pun dah mulai terasa bibit2 perpisahan ngah tunggu masa jer nak cari pengalaman lain.

Masalah yang ketara kami hadapi dengan kak hanim nie adalah :

  1. Kursus : jangan harap le dia nak attend. yang jadi mangsa aku ler... alasan dia kasi adalah dia ak larat nak naik tangga dan otaknyer tak leh terima apa2 input lebih dari 20 minit. Kalau aku tak pikirkan sebab nak tambahkan pengetahuan jangan harap ler... kat sini memang banyak kursus tue kelebihannyer. So aku memang kumpul jer ler apa2 jua pengetahuan yang selagi aku leh dapat.
  2. Komunikasi : bab nie paling ketara sebab dia nie cakap suka main lepas tanpa berfikir terlebih dahulu dan dalam tak sengaja dah wat ramai yang terasa hati dengan dia tapi sebab pikirkan dia nie bukan senormal kami so telan jer arr pangai dia nie. Kalau bercakap tue pergh!!! department depan leh dengar sore dia. Dia nie kalau bercakap memang sore paling kuat arr... aku pernah gak arr request biar dia jadi MC tak yah pakai mic so kat situ dah cut cost. Pernah dia sembang dengan sorang abg nie nama dia abzila age 50++. Korang bayangkan dalam dok bersembang tue biasa ler ada gurau2kan dia leh cakap... 'ishhh geramnyer aku.. abg jangan lebih2 kang saya sepak kang' kadang2 tue dia cakap nak tajang ler nak baling ngan komputer arr... nak angkat kaki pun tak larat ada ati nak tajang orang wakakak
  3. Kerja : skop kerja dia hanya 2 jer (jangan tanya per skop dia kompom koran rasa cam nak hantuk jer pala korang kat dinding wakakak) yang lain dok lambakkan kat aku. Kuat kipas pah bedah (setuju ngan rizz politik di tempat kerja) Aku ingat laie masa aku memula masuk kerja sini tak sampai 2 tahun aku di naikkan gred dan gaji (alhamdulillah syukur) dia leh mengamuk kat opis tak puas ati... dia dah bertahun2 kerja masih di takuk tue jer... aikkk... aku yang kena??? oleh kerana aku ada mandat spy kat IKRAM so ku dapat taw yang dia tak dapat naik sebab bos tak nak naikkan sebab skop kerja tak meluas so tak rasa ko patut dia naikkan. Tu ler len kali kalau dah kerja ko, jangan ler sub kat orang lain... kan dah sendiri rugi...
  4. Cuti : huh!!! bila masuk bab nie tetiba jer tinge aku kuar api wakaka... suka2 ati jer nak amik cuti alasan dia sumer related ngan kesihatan. Kadang dia cakap kat pah bedah dia sakit kaki so dapat ler cuti ngan mudahnyer macam ler dok kat umah tue langsung tak leh nak bergerak2 mengalahkan oran lumpuh plak (keji aku!! bukan mendoakan arr)

Persoalannyer yang sering melanda kami : dah taw dia nie sakit, ngapa amik keje laie???

pastu plak makcik mahani ni boleh jer baking si hanim ni.... okok aku tak kisah pun... puan mahani oiiiii... ko ingat semua orang tau ke sistem kerja ko macam mana???? dia plak salahkan aku napa tak jumpa fail... ewah2 ko bos aku ke? memang padan pun kalau aku malas nak dengar dia bising bagi ceramah cara kerja dia kat aku tak dapek la aku nak dengar makcik!!!! (nukilan:fara)

Mak cik mahani nie plak baru laie arr.. baru tak baru ler kira aku laie lama dari dia arr... dia nyer keje memang superb!!! sebab pergerakkan dia memang pantas... kalau dia lalu sebelah pun leh rasa kelajuan angin yang datang. Dia memang closed ngan kak hanim tapi masalahnyer tak semua orang leh terima cara dia bekerja... apa pun aku tak der masalah dengan dia nie so far apa aku nak dia bagi... cuma dia nie cam cepat mengelupur sikit... kalau bos minta sesuatu tue pergh!! ngalah super sonix... abis satu opis kena tempiasnyer wakaka

So tue ler alkisahnyer yang berlaku pagi tadi cara2 si fara nie dok cari satu file yang di minta oleh awang buncit sekali cari tak jumpa... yang aku, yana, pah bedah dan kak yan dok scan tempat orang dok cari file. Sumer pelik cam ner file projek tue leh tak der sedangkan dalam sistem aku ada projek tue. Kak hanim ada je kat tempat dia wat keras... tak amik port langsung... taw arr ang tue tugu peringatan tapi agak2 ler...

agak2 korng lah kan mana satu kak hanim??? hadiah RM1 juta menanti anda wakakak

Sekali scan nyer scan alih2 ada kat table dia... nie apa kes nie? sampaikan dak fara tue kena marah ngan awang buncit???? sib baek ler dak fara tue cool kalau aku ler ... memang sah2 aku sound ko pastue cakap kat awang buncit benda tue ada kat ko masa orang dok cari2 ko pakat jadi batu bersurat!!! sabotaj ker apa???

Adoaiii macam2 kisah.. yang penting aku tak jadi cam 'mereka' dari tadi laie aku dok gelakkan fara wakakak baru ang taw wakaka

7 comments:

menjadi aku said...

soalan aku:
besar ke mandat dia tu?
oku ke dia?
jawapnnya:
baik kompeni kita bukak kerja untuk orang oku jer... aku rasa lagi senang hati. sebab diaorang dah betul2 nyer cacat.
yg sorang lagi....mengelupur betol.... dah lama dah aku tau, masuk sini jer aku dah rasa tempiasnyer....
arghhhhhh....bawak2 bertenang

rizz said...

hahahahhh besa nye politik opis kau qilahh hikss.anda ditag yerr lalalaa

MaS-HaNa said...

qie....aku rasa hanim tu yang bergelimpangan tu kot=))wkakakakkakak ko sontot je montot dia qie...wakkakakka

cikhajar said...

aiyahhh org mcm ni pon ada kaaa..hahaha mengom btoi

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

fara : sabau jer ler kita.. kita tengok jer ler mandat depa nie... jangan sampai satu arie aku meletop dah arr wakakak

rizz : taw x per rizz ang ingat opis ang jer ler men politik wakaka kat sini politik siap leh bawak ker parlimen wkaka tag??? ang memang tapi aku pantas siapkan wakakak amik obat ar waakak

hana : kalau ler ang keje sini aku rasa kompom ang akan bergabung tenaga bahan dia silap2 tak sampai sehari dia dah resign wakakaka cuma aku jer namo bawak pangai ym ke dunia realiti wakakak

jaja : nie bukan mengom nie bangang namanyer wkakaka

mummYaeesh said...

standard la tu..kat mana2 pun ada jek kroni2 segala ni...tp nak wat camne..yg bleh kutuk belakang jeklah yek..woohoo..

menjadi aku said...

sabar?
dah malas..
sekarang ni buat bodoh jer...
tadi dengar tak dia kata '...kalau la aku jadi bos, tak lama dia kerja tu..'
chetttt podah!!
jadi assistant admin pun dah tak nak BEKERJASAMA ni kan pulak bos. chet podah podah podah !!!!!