Tuesday, February 24, 2009

RuMaH DaRa VS RuMaH TeRuNa... (aKu NGan RaZiF taK TeRLiBaT aRR)

Tadi jaja ada pm aku... sembang segala bagai tetiba jer dia bukak citer pasai jiran aku.. ala umah bujang depan umah aku tue ler... yang aku taw nama dak faiz ngan razif hehehe razif nie naek myvi putih ker kelabu yek hmmm... tak berapa nak pasan arr wakakak...

Sebenarnyer aku dah banyak kali pasan dak razif nie kalau tak silap aku dia keje tnb bangi (aku baru nak apply keje situ dengan menggunakan mandat sedara aku... cancel) pastue dia mesti kuar keje jam 7.30 pagi... wahhh aku skodeng anak teruna orang wakakaka... bukan skodeng arr aku nampak sebab secara kebetulan aku g keje awal masa tue jam 7.30 pagi... sekali ternampak dia pun kuar gak... then senyum2... berbalas pandangan... wakakaka

One day masa tue aku ngah luruskan rambut si farah pakai straighter sekali aku dengar bunyi kenderaan..so aku jengah arr sekali nampak kete myv nie... sesambil tangan aku membelai rambut si farah nie aku pun pandang2 ler luar umah tue sekali aku nampak mamat tu dok kuar dari kete melambai kat aku...
aikkk...dia lambai aku ker farah... aku pun tengok ler farah

sekali dia tunjuk isyarat aku... aikkk aku ker... so sengih arr wakakaka

Setat dari arie tue wahhh aku cam rajin plak kuar umah kul 7.30 wakakak kalau tak aku kompom kuar jam 8 sampai opis jam 8.15 pagi wakakak...

Sampai ler satu arie tue aku balik agak lewat sikit... masuk2 umah jer, farah dok citer kat aku dia ngan sarah g serang umah bujang tue... aikkk... ngapa tak tunggu aku wakakak dalam ati arr...

Rupanya alkisah si sarah nie dapat notis yang di letakkan kat wiper kete berbunyi:

'jangan letak kereta anda di kawasan ini kerna rumah kami banyak kereta'

wahhhh... memang ler aku akui umah depa nie banyak kete kalau wat sale pun kompon ada yang nak beli wakaka kedudukan kete sarah yang membolehkan kete dia kena 'saman' dari dak2 umah bujang tue adalah kira sarah parking depan umah depa arr... tapi tue kan kawasan rizap... lgpun sarah parking bukan bebetui kawasan umah dia... sarah parking depan umah jiran dia... so ngapa plak sarah tak leh parking situ (wahhh wat pertama kalinya aku cam ada ler niat nak baking dak sarah nie) bila di risik2 baru taw adik faiz yang letakkan note tue atas arahan faiz.... kalau ikutkan hubungan farah ngan faiz nie kira baik arr gak tapi sejak kejadian tue mereka mulai renggang. Aku pun pelik gak yang kena surat 'saman' tue si sarah so ngapa plak farah kena tempiasnya. Mungkin sebab dia temankan sarah kot waakak

Alahai pasai parking pun nak kecoh aku sound dak2 umah aku nie ler... kan laie seminggu jer kita dah nak pindah umah... adoaiii... sebenarnya dalam atie dah punah harapan aku nak sembang2 ngan dak razif nie... aku tanya ler farah masa depa serang tue razif ada umah tak... farah kata ada tapi dia tak kuar umah... tdo kot... masa dak2 nie g umah depa, semua kuar tue pun setelah farah sound kete banyak... tv terbukak takkan sorang pun tak reti nak sambut salam... sebab sarah nie dah bg salam banyak kali sampai nak terkeluar anak tekak wakakaka

Sekali si pendek kuar (kami tak taw nama tapi mamat nie pernah tegur farah) dia tanya ngapa kak... sekali terdengar ler kata2 kat belakang tue...

aku tak taw pa per arr..

Bila dah dok bertekak depan umah tue... bukan bertekak arr slow talk arr... buruk nau kalau cakap bertekak anak dara dok bertekak depan umah bujang cam cari laki yang bawak pompuan balik umah jer gayanyer wakaka sekali adok faiz kena tembak arr ngan dak2 nie... bila depa balik dengar ler adik faiz tue dok merungut...

'aku dok sini nak abis kan cuti semester alih2 nie yang aku dapat??? org lain nyer keje aku plak yag kena'

wakakak saper suh ang ngaku ang yg letakkan note tue... dan dalam kata lain saper suh ang ngaku ang adik faiz wakakaka

Sekali ngah depa dok citer2 kat aku sekali nampak kete faiz baru balik arr tue... si sarah nie nyer ler berlagak nak jer aku hempuk dia ngan beluti... per tak nyer dia leh plak dok meroyan jerit dari dalam umah ...

'weiiii parking free weiii' pastue leh gelak2

Aku apa laie wat arr muka tak puas ati... cam mangkuk pun ada dia nie... ko takat aku ngan farah ada tak yah ler nak berlagak bran weiiii....farah dah taw aku bengang... terus dia bukak topik citer lain.. si faiz aku nengok dah jeling2 tak puas ati...

Aku rasa dia kena bambu ngan adik dia arr sebab esok arie nyer bila farah nak kuar g keje faiz dah ada depan umah dok peratikan farah... bila farah start kete nak g keje faiz dengan pantasnyer dok follow kete farah kemain rapat laie... pastu farah main brek... faiz dok hon... farah cakap bodoh!!! terbuntang bijik mata dia wakakaka

Apa pun antara korang jgn libatkan aku arr kang aku libas sorang2 kang wakakak... ko sarah sib baek arr ko dah kuar dari umah wakakak

Apa pun misi aku sebelum pindah nie wakakaka aku nak tegur dak razif tue wakakaka nengok saper bran??? takat lambai2 senyum2 dari jauh per barang beb wakakaka

Ish!!! dak rizz nie dok pm aku gtaw ada entry terbaru dari dia wakakak....wahhh dah cam satu perlumbaan plak nak nengok saper entry paling banyak wakakaka weiii rizz sampai kul 5.30 jer taw ang leh masukkan entry... kita nengok saper paling rajin wakakaka keji ang rizz wakakak

3 comments:

hezesuze said...

ha'ala...tersentap la plak ek...sal parking pun nak gado2...

x manis la anak dara bergaduh...ishhh poyooooooo je...hehehe

rizz said...

hahahahaha gedikss la angg qilah nk ngorat si razif tu muhahahahah!...gtaw kat mak ko..kekkeke.kemen nk blwan entry ngn aku..shiap angg! hahahahha

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

tue arr pasai wakakak aku balik2 umah lom bukak kasut laie dah ada berita kadang2 nak tergelak pun ada wakakak... kang aku parking kete aku bebetui dalam kawasan umah depa haaa baru taw wakakaka aku mmg menyampah ngn dak sarah tue poyo nak mampus wakakaka mlm tadi ada ler perbalahan sms antara aku ngan sarah nie kang aku citer wkakaka

Rizz : apa ada hal wakakaka mak aku kalau taw mawnyer aku kena kejau 1 kampung wakakak.... rizz keji!!!! mentang2 ler arie nie aku kena attend kuiz bodoh tue kompom arr ang ler entry paling banyak wakakka tak per just utk arie nie jer wakakaka