Wednesday, February 25, 2009

KuiZ CoR3 VaLuES CaMpaiGN...

Sekarang nie aku nak citer pasai kuiz yang aku kena attend pagi tadi... kan sebelum nie aku telah lancarkan serangan hendap pada pah bedah opis aku nie... sepanjang start dia gtaw yang awang buncit suh masukkan nama aku laie aku memang tak bercakap ngan dia dan nak pandang muka dia pun aku cam tak berapa nak lalu. Memang aku bersikap dingin sedingin salju. Pada aku, ko kena gak arr ptotect anak buah ko kan dah terang2 ko taw yang dia tak pernah attend benda alah tue nie tup tup kena gie plak... tak ker aku berasap!!!

Suasana opis bagaikan di landa tsunami. Slogan 'Jangan Dekat... Jangan Rapat... aku ngah Bengang nie... agak2 nak kena penyepak silakan arr...' tetap terdedah di dada table aku nie. Semua langsung tak berani nak berkomunikasi ngan aku.

Pah bedah nie ada ler gak aku nenok usaha nak mengembalikan keceriaan (ceria ker) seperti sedia kala.

'Nadia, baca ler apa2 note utk kuiz nanti...' masa tue aku dah wat muka paling tenuk langsung tak berpaling pandang muka dia walaupun aku rasa ada ler 10 minit dia dok bertenggek tepi table aku tue. Sepatah haram aku tak berbunyi... dalam hati aku dah ada dialog dah...

'Ko... kalau takat datang sini nak suh aku baca nota... memang aku ongbakkan ko jer... mangkuk!!! terang2 ko taw aku tak attend kan... aku nak baca nota per??? kalau nota blog laju jer arr aku' wakakaka adoaiii...

Pastu pagi tadi dia ada cakap...

'Nadia... kuiz jam 9 pagi... kalau menang dapat hadiah'

Sekali laie aku wat2 bisu(owh tuhan... jangan ler ko mik salah satu anugerah dari mu ini... amin) mangkuk gak dia nie... nama pun kuiz dah tentu ada hadiah kalau memang.... ada orang menang dapat penampar ker??? kalau ada tue ko ler....

Owh jam 9... sempat ler aku wat serangan hendap terhadap beberapa blog wakakak pastu sampai pada masanyer aku terus shoot ke bilik persidangan. Sampai2 dep dok tanya aku satu team ngan saper??? aikkkk... ada team ker??? memang ler ada sebab terang2 aku dah nampak susunan table cam dalam pop kuiz tue wakakak

Dengan slumbernya aku cakap ler aku tak taw pun aku ada team wakakak aku datang sekadar memenuhi permintaan awang buncit wakakaka... sekali aku dapat taw aku satu team ngan Nana dan Zam adoaiiii laie ler pecah pala ngan dak2 nie alamatnyer jawapan merapu manjang ler wakakak... Nana ngan Zam sampai terus nampak muka aku dah bantai gelak2 memang caker sungguh ingat muka aku nie lawak per!!! keji!!!

Depa leh kata saper satu kumpulan ngan aku kompom jawapan lari dari topik tapi jawapan kompom betui... caker sungguh!!! wakakaka memang sah sepanjang kuiz kami asyik bantai gelak jer...

Aku siap kena sound ngan juri sebab asyik gelak pastu leh plak bisik2 ngan dak2 team sebelah wakakak depa dapat soklan aku yang dok jawab wakakak sampaikan juri tanya aku nie team mana nie??? aku cakap aku parti bebas wakakaka... suasana kuiz tue dah tak macam kuiz plak leh jadi santai jer wakaka bila team lain kasi jawapan aku plak leh betah jawapan dia wakaka tak ker mengelupur peserta tue wakaka... pengacara tue siap cakap services nie salah antar peserta arrr wakakak keji!!!! mempertikaikan kewibawaaan aku plak....

Apa pun team aku dapat tempat ke 3... korang ingat tak Zamri?? bos Paves hah dia ler salah sorang juri... pergh!!!! bila dia kasi markah sikit jer aku mula ler panas montot aku sound dia... kedekut markah sungguh patut ler apprisal staff dia markah sikit... member muka dah merah terus angkat no 10 dari 5 wakakaka peserta2 lain dah bengang ngan aku wakakak dulik per aku saper suh aku di hantar tuk kuiz nie silap2 aku yg bagi soklan wakakaka

Balik opis masuk dengan gaya gengster wakakak pastue kena bagi report kat pah bedah sebab ada org kirim... then dia tanya cam ner???

Aku jawab... 'Hah!! lepas nie nak antar sy kat mana plak? gtaw awal2 leh sy prepared' terus wa bla wakakaka
terasa terasa arr wa dulik per.... dalam hati nie dah membengkak lama dah ngah tunggu nak meletop jer nie...

5 comments:

rizz said...

hahahha kejii sgtzz..haha asal xlempang je pah bedah tu hahah

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

hah ang laie keji rizz wakakak laie mau menggalakkan aku lempang pah bedah tue wakakak...dari lempang dia baek aku ongbak kan jer dia wakakak

hezesuze said...

aik!!! ntah ntah zamri tu hubby aku tak???? no no no...hehehe

n3 ko ni qlah x smpat nak baca da ade new n3....ishhh ko xde keje len ke? kikikikikakakakakukuku

MaS-HaNa said...

QIE MEMANG TAK ADA KEJE LAIN HEZE WAKAKKAKA=))KALAU DULU ASYIK SIBUK KAT KL10 MEMBAHAN=))SEKRANG SIBUK MEMBLOG WAKAKKAKAKAK=))=))KALAU uols nak tau hana ngna qiela ni suka bahankan si konkod=))wey qie konkod pm aku tadi... wakkakaka memang nak kene bahan tu=))bukan saja konkod sampai spender dia pon kita orang bahan buat masker=))

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

wakakak hana aku rindu nak bahan dia arr wakaka nak wat cam ner kalau tak leh nak gurau p dok surau arr dan kalau rasa nak smart tag hah elok bonar arr tak yah maen ym nie wakakak memang aku kuat bahan org sekadar nak berhibur jer usik mengusik... bila aku tak der kompom org akan cari nyer wakakak 2 room aku dah kenai pasti wakaka yang pasti sampai ada yang sanggup call aku semata2 nak suh aku masuk room wakakak aku plak ngah baekkk punya dok landing atas katil wakakak