Friday, February 27, 2009

Ma4F... SeLaMaT aRiE RaYa...

Arie nie aku dok godek2 blog aku dan atas bantuan fz aku berjaya masukkan lagu wakakak berjaya jua!!! (tunjuk ajar ku sifu) nak suh wat yg laie mantap aku rasa kang pala aku bersepai gak arr nak godek2 laie wakaka aku cakap kat fz cukup sampai di sini dulu wakakak skema sungguh!!!

Pastu aku dok edit nama blogger hah!!! lantak arr angpa nak marah ker apa ker dah nama pun blog aku kan wakakak tapi aku rasa angpa tak der ler meroyan sangat sampai nak marah kan wakakak angpa sendiri pun taw kan function blog nie... kalau agak2 tak taw... angpa p cari dinding pastue hantuk pala ang wakakak bertalu2 wakakaka

Masa aku ngah dok godek2 blog nie aku didatangi oleh pah bedah wakakak dia dah start cakap bebaik kat aku wat2 lawak manja ... aku plak tak suka benda berpanjangan, so layan kan jer arr... aku jenis marah memang kejap tak reti aku nak marah lelama tapi andai kata ler org yang aku marahkan tue dok mai menyerah diri... dok menebeng muka depan aku time tue arr dia kena sembur kaw2... pastue abis cam tue jer arr... esok bukak buku baru...

Sama cam kes aku ngan pah bedah nie... actually dia nie best fren mak lang aku (dah kawen arr... rizzz frust menonggeng wakaka) tapi yer arr bagi aku walaupun ko sedara aku sekali pun be professional arr kan... mamang aku akui gak arr setat dia gtaw aku pasai aku kena masuk kuiz tue sampai ler rabu lepas, aku telah lancarkan serangan silent kat dia... memang sepanjang dia cakap ngan aku berapa patah jer yang aku jawab, pastue bila dia cakap aku tak pandang langsung muka dia... dia wat lawak, gelak2 bagai pun aku wat keras jer... sampaikan fara sedar dan cakap...

'kot yer pun jgn ler nampak sangat'
'weiii aku rasa dah ok ler nie sebab aku dah cakap panjang dah ngan dia taw... ang leh kira berapa patah perkataan dah aku cakap'

Arie khamis aku dah cool ngan pah bedah nie... yer arr ko nak bermasam muka ker apa ker per kes satu opis... puasing2 pun ko nampak gak kan... kalau nak ego baek berenti jer kan... dia suh aku wat keje aku siapkan... so mana yang aku rasa aku leh bantu aku tolong arr... nie sumer bermula dari masalah komputer dia... dia tak der ler reti sangat gunakan program office kat computer tue (orang zaman jkr pepaham jer arr)... so dia minta tolong aku... pasai carta so aku pikir positif dan tolong dia... siap ajau laie... then dia cakap thanx arr... aku cakap tak der hal arr...

Arie nie masa aku ngah godek2 blog nie tetiba jer dia datang... terkejut gak ler aku... tapi aku tak der ler plak nak closed blog nie wakakak biar dia taw aku curik tulang wakakak then dia mai aku ingatkan dia nak minta tolong per laie kan... tetiba jer dia cakap..

'Nadia, akak minta maaf yer pasal kuiz tue... akak tak leh wat per... bos yang suruh..'

'benda dah lalu... just lupakan jer... memang sy tak puas hati... memang nak jumpa awang buncit tue tapi sib kurang baek dia tak masuk plak opis... kalau akak kat tempat sy, akak pun taw bengang'

'yer akak taw... '

'dah lah akak, sy marah memang marah tapi abis cam tue jer arr... sy nie bukan malaikat, manusia biasa ada perasaan gak... dah arr... lupakan jer... malas nak pikir arr wat semak otak jer... sy pun minta maaf kat akak sebab lepaskan kat akak tapi sy ada alasan... akak sbgai ketua sy patut nya akak lebih taw.. tapi akak tak protect anak buah akak tue yg sy cam geram jer kat akak... akak takut sangat nak cakap kat bos... sy taw akak pernah kena sound kat meeting room bila bg cadangan kat awang buncit tue sampaikan dia leh kuarkan ayat... awk saper nak lawan cakap sy nie... tapi kalau tak leh nak terima pendapat staff baek tak yah ada meeting, kalau nak sangat gunakan mandat, just kuarkan jer memo... abis citer'

'ish... nadia jangan cakap cam tue kang watnyer dia taw.. dah bermasalah...'

'sy bukan nak lawan dia... tapi bagi sy, seorg bos yg baik akan dengan pendapat dan masalah staff dia jgn main hentam kromo jer... walaupun dia bos tak bermakna dia sumer betui... dia bukannyer malaikat sampaikan tak pernah wat salah... sy taw skrg nie pun dia cam sedar sy lawan dia sikit2 sebab bila dia sentuh bab program sy, sy ada sound dia pasai program tue... lantak lah... sy tak kisah ... rezeki ada di mana2... yang penting ikhlas dan sy kalau bekerja pentingkan happy... bila kita happy ngan kerja kita barulah kita akan all out ngan kerja... pasai sy ngan akak... dah tak der hal.. sy minta maaf gak key'

Aku pun peluk ler dia... insaf sikit wakakak siyes beb sebenarnya bila semuanyer dah all out kita akan rasa satu perasaan yang lain dalam diri...

Apa pun sebenarnya dalam kehidupan kita, tak kira lah tua muda, laki, pompuan selagi bergelar hamba Allah tak salah kita saling maaf bermaafan (wahhh cam raya lah plak) sekurang2nyer pah bedah tue taw aku marahkan dia dan dia taw sebab per kan... dan aku plak ...

jangan ler cepat sangat nak melenting wakakaka
mangkuk tul!!!
dok ikut sangat dark heart wat per wakakaka...
dah nama pun aku bukan malaikat perasaan marah tue memang ler ada
kot yer pun cuba sabar
nie kira ok ler sebab x seminggu aku mogok...
dah2...
diam arr ko!!!! keji sungguh!!!!
wakakakak

7 comments:

boy said...

hmmm....urusan orang tua..no komen..erkkk tua ke dia..?bleh la kan...hak3

rizz said...

hahahahakk kejii ang qilah hikss kemen gado cm nak rakk je cte kat blog last2 siap bpelok pelokan mtk maaf ahaa.cmtulah bru betui.ngeeeee~~~~~~~~~~~~

hezesuze said...

hahahaha...ingatkan raye ape tadik....rupe2nya majlis berpeluk2an ngan pah bedah...ahaksss!!!

tu arr sbbnya dolu2 ze x suke pompuan jd boss @ ketua...ginila jadinye...kikiki

IDOP QLAH....auwwwww

[-suziey-] said...

dgn gigih kubaca smpai abis..skali last2 peluk2 la plak..mmg samat ari raya la..hahaha:p

joey said...

amboi...amboi..amboi

meghelit blog hangpa


cheq datang ....dah kena serang haruslah datang kan.....


hehehe

p/s hang ikut kuiz apa ni..roda impian ka....larikkkkkkkkkkkk

menjadi aku said...

napa aku tak sedar sence tu wei?
apa aku buat ek...

pengajaran kat sini, kita semua ni memang tak layak nak tego pengurus besar kita tuh.

dulu time din mahmud g lawan bos, bos siap kata 'kalau tak suka kerja kat sini, awak berhentilah'
cuma dia tak brenti sebab dia kena tanggung keseluruhan family dia jer...

moral nyer, selagi kita fikir kita ada tanggungan macam kak ina tu, memang tak layak la nak benti kan. bukan takot, tapi bersabar...

bukan tak nak melawan, kalau melawan pun..macam la tak pernah ada orang melawan dia sebelum ni.

alla bersama dengan orang2 yang beriman key...

chayok :)

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

boy : waklu tua.. nie bukan kisah tua ataw muda semua org akan lalui.. mangkuk tul!!! wakakak

rizz : wakakaka maaf bermaafan di arie raya wakakak

heze : loh!! terkena ker ngan tajuk wakakaka idup aku!!!

suziey : wakakak penuh kegigihan yek wakakak usaha tangga kejayaan... ada kena mengena ker? wakakak

joey : rasa cam pembaca baru nie ... wakakak salam bersahaja dari aku... rajin2 ler add url yek wakaka

wahhh tak sampai sehari aku masukkan entry nie kemain berdesup komen aku dapat wakakak utk pengetahuan, komen nie aku sempat baca arie sabtu dalam jam 11 lebih masa tue aku lari dari umah cari port (nanti aku citer pasai per) lepak kat opis bukak blog sat... tapi tak sempat nak reply wakaka suka korang yek waakaakakak