Thursday, April 16, 2009

TeRuBaT KeRiNDuaN...

Semalam aku balik kerja agak lewat sikit rasanya adalah dalam jam 7 malam. Yang ada kat opis masa tue si Fara ngan si Fazli. Dak 2 orang nie tetiba plak awang buncit suh print ada report tue wakakaka aku apa laie...
bai... balik lambat sikit yek arie nie (sambil wat muka toye wakakak)
set... aku pun kena print out kerja si awang nie...
Kalau dulu, aku lah yang jadi mangsa awang buncit dok print out kemain banyak laie sampaikan abis ink printer aku hajarnya... sekarang oleh kerana dah menyampah sangat kot nak nengok muka aku Fara lah jadi mangsa wakakaka keji!!!!
Aku ngan kerja2 aku si Fara ngan printer wakakaka lepas siap sumer dokumen yang di perlukan aku teringat aku nyer surat beranak!!! adoaiiii kat umah mak... pantas aku call abah kononnyer nak minta abah faxkan kat opis esok pagi... alih2 korunk taw abah aku cakap per??
nak surat beranak balik!!! kalau tak balik, beranak kan jew surat yang ada kat opis ang tue...
Jatuh rahang aku... putus fius ker abah aku nie??? wat lawak plak... nak tak nak terpaksa rela lah balik... terus gtaw Farah (dak umah) balik jap amek baju (kompom kena tdo umah lew tue... kang watnyer abah gunakan mandat dia tak kew terkujat aku kang)
Sampai umah makan dulu wakakak hajarnya!!!! lapau seh... pergh!!! mak masak ikan parang masak asam pedas... kecur liur aku wakakka lama nau rasanya tak makan masakan mak (nak makan celah mana dah susah nau nak nampak muka tue kat kampung)
Siap segala urusan terus lah aku bermesra2 ngan dak adik wakakak rupanya dak adik nie rindu sangat kat aku selain dari mak lew... per tak nya bagi salam jer mak dah gomol satu muka aku nie wakakak terharu seh!!!!
Dak adik langsung tak nak berengang dengan aku wakakak rindu gak kat adik dan keluarga tapi nak wat cam ner dah nasib merantau wakakak (cam lew jauh sangat waakakak)
Good news adik aku si dak e tue dapat duit socso (men belasah jew eja wakakak) RM 12 ribu wakakaka jadi OKB lew adik aku tue .... dah jadi OKB jangan plak wat2 lupa kat akak ang sorang nie wakakak lepas lew wat duit kawen nanti wakakak insya'allah kalau ada rezeki dan jodoh, hujung tahun kot adik aku yang no. 3 akan membina masjid. Nanti korunk datang taw umah aku...

6 comments:

hezesuze said...

hahaha....abah ang putus fius gak ek Qlah...nak surat branak!! balik!!..satu arahan tu...

uik! kg ang celah mane ler???

Corey said...

Padan muka! tular eksen nak senang aje suro abah faxkan.ekeke. tau pun akur dengan kelaseran abah ang ekeke.

ok nnt ang nak bina masjid jgn lupa jemput aku.

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

sis : ala... bukan jauh pun kg aku wakakak kompom korunk hantuk pala nyer wakakaka mak dan abah serta ahli2 keluarga merangkap adik beradik aku sumer dah ada kat Kl nie... wakakak kat kg melayu subang wakakak kampung gak arr...

bro corey : bukan eksyen... gunakan kemudahan yg ada wakakak oittt seputus fius aku pun idak lew aku nak jadi anak derhaka weiii wkakak

jgn kata aku bina mesjid... tebas rumput nak wat jalan pun aku jemput ang bro wakakak sharin is caring kan wakakak apa yg penting? kerjasama wakakakaka

rizz said...

muahahha adik da nak kawen? akk lak haha? xkan nk tgu abg polis yg aku pass itew?.muahhaaaaaaaaaaa

Rhuddy said...

oitt qiella aku nk makan masak asam mak ko.tak kira aku nak gak makan.......ko wajib bg aku makan .......sapa suruh ko membangkitkan nafsu selera aku waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa keji tolll

atty's said...

leh suh adik banjer lappy baru satu.