Monday, April 27, 2009

aLhaMDuLiLLaH... aPa yaNG aKu uSaHaKaN m3NdaPaT k3PuJiaN...

Setiap hari selepas bersiap2 sebelum melangkah keluar dari rumah memang dari dulu lagi aku telah membuat perancangan arie nie nak buat apa... so arie nie aku dah buat satu rancangan yang aku akan siapkan 5 projek FBI.

Alhamdulillah berkat dari kesabaran dan ketekunan dalam menjalankan misi arie nie, aku akhirnya berjaya menyiapkan 8 buah report wakakkaka percaya ataw tak kalau aku katakan...

andaikata sedang kita membuat sesuatu dalam keadaan gembira insya'allah hasilnya pasti memberangsangkan dan tak pernah terduga yang kita akan berjaya melakukannya... so amat penting untuk kita happy dengan kerja yang kita lakukan...

Aku akui... kadang2 timbul rasa boring dan bosan tapi kita nie kan dok cari makan, so pepandailah timbulkan perasaan happy itu...

Berbalik pada citer aku tadi, dalam pada aku dok happy tue tetiba jew....


nadia... arie nie dapat siap berapa report? dapat satu report? (nie perli aku kew apa?)
alhamdulillah... dapatlah 5 report...
wahhh... pantas... selalunya berapa?
sebelum nie, dapat 3 ataw 4 report setengah jew... makarimi nyer target 5 report sehari... nie pun alhamdulillah arr dapat 5 report....
pantas gak u buat kerja...
yang penting happy bos... insya'allah semuanya under control

Dapat gak pujian dari bos... alhamdulillah... kalau nak taw bos baru aku nie agak susah nak bagi pujian kalau tak kena gaya. Memang aku selalu dengar orang dok cakap pasai bos baru aku nie... majoriti sumer negatif... tapi pada aku, aku suka sikap dia yang ramah dengan staff... tapi kalau bab kerja harus hati2. Pada aku dah oklah kalau bos cam nie so maknanyer dia frendly ngan staff dia. Terkejut gak aku masa dia tegur aku...

aikk... sampai dok bersila nampak
(jatuh rahang aku!! cepat2 turunkan kaki) kesejukkan bos... otak sy nie dah beku dah... opis nie cam dalam peti ais plak wakakka

Bos aku senyum dan gelak jew... siap suh aku abiskan pisang ngan kopok lekor laie wakakak (ingat aku nie DBKL kew??? ops... rhuddy wakakakka)

siap berapa report???
8 bos...
bagus... bagus... tak sia2 sy amek awk...

4 comments:

Corey said...

Syabas! tingkatkan usahamu. keseimbangkan santai dan tanggungjawab membawa berkat.
(hehe aku pun tak paham komen aku ni)

rizz said...

muahahha kendu ke x boss ang tu? harossla ang ngorat die.ekeke larikkkkkkkkkkk

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

bro corey : mekasih... mekasih... (senyum tersipu2 di sebalik selendang biru wakakaka) hampeh!! sendiri cakap tapi sendiri tak paham wakakak nampak nau tak ikhlas wakakka hah!! berjanggut aku tunggu n3 terbaru ang bro...

rizz : keji ang rizz! tak kan aku nak ngorat bos aku wakakka alamatnyer ilang nafsu aku wakakaka

Rhuddy said...

Bos aku senyum dan gelak jew... siap suh aku abiskan pisang ngan kopok lekor laie wakakak (ingat aku nie DBKL kew??? ops... rhuddy wakakakka)

sioll jer..ingt aku DBKL gak ker???? hahahahaa...