Wednesday, April 29, 2009

baLiK KaMPuNg oOOOoo baLiK KaMPuNg...

Tadi aku ngah dok lepak makan, tetiba dok teringat... Jumaat nie cuti sebab Hari Pekerja... so kepada para pekerja aku nak ucapkan selamat bercuti dan teruslah memberi perkhidmatan yang memberangsangkan (aku??????? wakakaka) dan bekerja demi mencari rezeki yang halal... wakakak ok x??

Ngah dok wat blog terbaca lew blog rizz dan sis heze di samping tue dapat plak pm dari depa dok ajak aku melepak wakaka keji sungguh!!! time aku balik kampung time tue lew nak wat sesi meroyan wakakak

Sorry lew abah ajak balik kampung (Melaka) katanyer ada kenduri kawen... tah saper kawan tah aku pun tak taw... bila di tanya dia kata sedara sebelah mak.... ala... kalau aku terangkan kat sini pun last2 aku sendiri yang konpius wakakak pening aku kemain banyak sedara aku rupanya...

Bila tak nak balik.... seperti biasa kasi lew alasan banyak kerja (caker time nie lew nak jadi pekerja contoh kononnyer waakakak) mula lew abah aku akan membebel kata masa nie lew nak kenai sedara ... dah lew jarang balik kang bila selisih bahu buat2 tak kenai sedangkan sedara. Adoaiiii.... abah aku nie laen sikit dia memang menitikberatkan hubungan kekeluargaan nie... so nak tak nak aku terpaksa lew ikut...

Bila tak p kenduri tue kang mula lah kata 'nanti ko kawen aku tak nak datang....' nie laie aku menyampah... suka men ugut2... ko nak datang, datang jew ler.. tak nak datang sudah!!! ada aku kisah??? adoaiii... mula lew aku nak menyusun stratergi nak menjawab ngan orang kampung pas nie wakakaka

Rindu plak ngan suasana kampung huhuhu ada laie kew pokok kelapa yang tinggi melampai tue? wakakak agak2 leh kew aku dok melepak kat serambi??? panjat pokok... ada kew buah??? tak der buah pun tak per asalkan dapat panjat kejap pun jadilaaaa...

Kemungkinan besar aku akan balik ke rumah mak arie Khamis lepas abis kerja dan Jumaatnyer terus shoot ke Melaka... agak2 jalan jem tak????

4 comments:

rizz said...

hehehe haross laa ang p mlka tu.kang xpasal2 ade 2 org je dtg mse ang kawen t.hahak.tp ade ke org nk kawen ngn ang yg ganas ni wakakak larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Corey said...

ekeke aminnnn rizz. kata2 seolah doa. ok aku pun doakan nnt kat kampung ada la jejaka yang jatuh ati dgn ang dan terbuka utk menerima ang seadanya..

p/s. Melaka kat Tangga Batu ke?

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

rizz : hohoho... keji sungguh ang!!! tah aku pun dok pikir ada kew org nak kawen ngan aku nie? wakakak yer arr cam biasa memula segalanya indah.. syg lew apa lew... kang ada plak yg kuar statement "kalau awk tinggalkan sy, mati gantung diri lah sy" wkakaka akhirnya saper yg gantung diri??? bukan mintak... tapi kalau yer pun cinta, jgn lew sampai lupa agama key...

bro corey : aku pun dok pikir saper lew mamat yg dok putus fius nak kat aku nie? wakkakaka kompom sengal wakakak

meh aku tangga batukan ang nak x bro? wakakak melaka kat umbai lew bro... wakakak

Hezesuze said...

ahaaaa...abah yg suh blik kg kan...aaaaa tu ade ler org yg duk da tnggu ang kt sana...wakaka

kate kanlah mmg ada mmat yg dok tunggu ang pastu encem plak...haaa xkan ler jual mahal lg kot...uek!!!

kompem ang blik kg ni ari2 dok ketuk lesung kan...nak masak kekdahnye..huhuhuh

kalo ketuk lesung ingat2 ler weols kt sini...lalalalala balik kg ooooo blik kg..ati girang...