Friday, March 27, 2009

KeLiWoN... BeNarKaH aTaW HaNYa S3bUaH iLuSi???...

Nie aku nak citer pasai malam tadi... entah lew antara reality ataw pun hanyalah mainan perasaan aku jer..

Malam tadi aku terpaksa stay kat opis sampai jam 11 lebih sebab nak menyiapkan satu sistem ni. Dalam pada aku dok kusyuk menyiapkan kerja dan sesambil tue aku nengok lew spa Q secara online. Citer upin & ipin dan 2 kali aku khatam wakaka. PM pun aku layan dengan rizz dan miskim adoaiii betapa sibuknyer aku.


Ada jugak aku bukak citer keliwon tapi tengok sekejap jew sebab tetiba jer rasa cam tak leh nak bla wakakak aku jeling lew jam hulamak!!! dah 11 lebih??? ish... aku perhatikan persekitaran... awat lew sunyi sangat kali nie?? selama nie aku ada gak ler lepak kat opis sorang2 sampai jam 1-2 pagi tapi idak lew terasa sangat cam malam ni... pelik semacam jew aku...

Aku cuba fokus pada kerja walaupun time tue aku rasa perasaan cam dah lain macam. Jeket yang tergantung kat kusi segera aku capai dan pakai. Awat sejuk jew? sedangkan hanya 1 ekon jew yang terbuka??? pastu aku wat kopi bagi menahan mata aku yang kian berpinar sebab asyik sangat mengadap komputer. Nasib baik lew aku nyer pantry nie dah di buat kat atas nie... rasa nak terkencing terpaksa aku tahan (alahai... batu karang lew aku) entah lew awat malam nie lain macam jew. PM rizz sembang ala kadar sekali dia cakap dia ngan nengok citer keliwon!!!! what!!! malam jumaat kew ni???? adoaiii tepuk dahi aku (sakit lah plak) cam ner lew aku tak pasan nie???

Dalam pada aku ngah kusyuk dok menaip, tetiba jew pintu opis terbukak besar!!! aikkk!!! bukan kew aku dah tutup rapat2 tadi??? terus berdiri aku!! dengan gaya bersahaja aku pun g ler jengah mana lew taw kot2 ada orang yang nak datang (panjang pada awainya nak temankan aku tapi last2 aku cakap aku nak balik) aik!!! tak dew orang??? wahhhh serta merta meremang segala bulu yang ada wakakaka

Apa laie??? tak kan nak tunggu plak... aku pun terus save... (walaupun tak siap!!!) off main suiz komputer (jahanam lew komputer), off ekon, tutup lampu... sambil baca ayat kursi kekuat (aku rasa aku nyer sore ler yang paling kuat sekali siap tak yah pakai mic). Tutup pintu opis dan terus turun tangga.

Chilakak!!! tangga nie gelap plak... sebelah tangga tue ada toilet... serta merta aku rasa cam nak terkencing... tahan laie... jangan harap aku nak mendinding time2 cam nie... dengan teraba2 aku terus terjun dari tangga aku rasa ada lew dalam 6 anak tangga aku dah terjun (sebab aku rasa cam tinggi jew) nasib baek aku pakai suar... sampai bawah aku terus punch card (time nie aku langsung tak pandang mesin punch card tue buatnyer tetiba kuar muka laen tak ker haru!!!) apa sahaja yang melibatkan cermin langsung aku tak pandang!!! masuk kete.. start enjin kete... terus jalan (langsung tak der istilah panaskan enjin dulu)

Sepanjang perjalanan aku langsung tak menggunakan khidmat cermin yang ada dalam kete tue wakakka (masa ni lew mengamalkan konsep Jangan Pandang Belakang)... kelajuan tak yah cakap lew...

Sampai jer umah.. terus basuh kaki, baca ayat kursi (kat luar umah sebelum masuk... mak farah yang ajar) dengan langkah kanan baru lew aku masuk umah... alhamdulillah... selamat sampai... keletihan malam nie aku rasa paling letih arr sepanjang penglibatan aku dengan xtvt malam nie... huh!!! tak lama lepas tue Farah pun balik dari spital... aku sembang ala kadar dengan dia... pastu terus cakap nak tdo... mandi??? non ada wakakak dah letih gegiler weiii... pastu dalam bilik aku ada cermin!!!! wakakaka

Peliknyer aku tdo lena giler wakakak

7 comments:

b-boy said...

hahahaha.. sis QILA ni apo guno lesung batu tu.. wat perhiasan yo ko..? wakakakaa

p/s: sah2 puaka dah xkuat.. wakakakaka

rizz said...

hahahah kompem mengigil gle kat opis kann hajarnya..mlm jumaat = mlm keliwon uola hahahahhaa

hezesuze said...

hahaha..takut jgak ang yek...alah ang tdo lena giler coz cermin tu ang da tutup ngan kain kan???

wakwakwakwakwak

p/s dah! pi btapa laie bg kuat ilmu puaka ang tu...

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

bot : lesung tue kan dah jadi cop mohor di raja negara putus fius wakakak

rizz : maunyer idakkk wakakak hampir2 terkencing aku ... tapi idak lew sampai wat sg tekala cam hana wakaka

Heze : takut tue idak lew cuma segan jew wakakak
cermin??? balik umah tukau bagu terus landing atas katil dan zZZZZzz

atty's said...

dah le malam tadi malam jumaat..
kty lepak kt luar..angin sepoi2 bahasa..

MaS-HaNa said...

waakakkakak rizz kejis nye =))=)) qie aku rasa mesti sungai tekala ko tu dah kuar=))tanpa ko sedari=))wakakkakkaka..... tu lah nuntut lagi ilmu mbok miah=)) sebenarnya cite kat keliwon tu cite dulu dulu lah qie.... orang dulu dulu kan suka mengamalkan.... tapi cerita dia dah di edit lah mengikut kesesuaian zaman... ko nengok tak cite kliwon yang tiang seri tu... tu di buat kat kampung aku tu.... kau tau nape dia buat kat situ... sebab orang kat situ dulu kuat mengamalkan menda menda tu dulu.... sampai ke keturunan dia... wakkakka.....

[-suziey-] said...

sume aku xlayan..tah pape tah..ekek:D