Tuesday, March 31, 2009

aLhaMduLiLLaH... aKhiRnYa K3BeNaRaN t3RbUKti Jua...

Ahad, 29 Mac 2009
Keletihan begitu terasa sehinggakan aku hampir2 nak mencium bontot kete orang lain masa memandu. Terasa semangat aku melayang lew kejap pergh!!!! tapi dengan pantas aku merembat balik semangat yang hampir2 ilang tue wakakak...
Adoaiii cam ner lew aku leh nak terlena masa ngah drive... giler!!! bukan jauh lagi padahal dah nak sampai umah dah... alhamdulillah...Allah masih panjangkan umur aku...
Sampai umah... nengok si Farah dah ada kat umah... tak balik agaknyer budak ni... hati berdetik... mandi manda siap segalanya aku pun lepak lewkat ruang tamu dengan Farah. Segar plak nawaitu nak tdo terus pas mandi. Sekali dah alang2 masing2 dah lepak kat ruang tamu ada lew perkara yang di sembangkan... tetiba...
alamak!!! (sambil tepuk dahi)
apsal??? gaya cam ada gempa bumi jer??? (terkejut... per taknyer sore aku satu taman leh dengar wakakak)
alamak beb... aku lupa lew... esok jaja balik dari Jepun... dia minta aku amek (tak der maknanyer aku nak una perkataan jemput tue wakakak) esok... aisey...
hah!! amek jew lew...
ada 2 masalah beb...
loh... apa plak masalahnyer???
pertama : aku tak apply cuti dan aku ada nawaitu ingat esok nak half day arr... sebab katanya dalam jam 5 dia sampai...
kalau dia cakap jam 5 baru sampai, aku rasa jam 7 baru dia kuar...
ko biaq betui??? (jatuh rahang aku)... jam 7...kang buatnyer aku gerak dari umah jam 6.30 taw2 dia dah bla ngan family dia kang... aku nak jadi chtters pertama yang jumpa dia nie (niat jaat... berlagak nak mampus wakakak) hmm... tengok arr cam ner nanti...
tu yg pertama... cam banyak jew masalah??
idak lew banyak wakakak ada 2 jew (sambil wat jari peace wakakak)
hah apa laie???
masalah yang terakhir... (tersipu2) aku tak taw jalan ke klia lew (terus buat muka ketat)
masing2 terdiam... aku pandang Farah, Farah pandang aku... terburai gak gelak kami...
chikanos ang.. aku dah agak kompom ang gelakkan aku nyer.. (baling bantal kecik)
adoaiii.. nadia...nadia... cam ner lew aku tak gelak.. duduk KL dah bertahun2, klia pun tak taw wakakak itue arie ko tanya aku klcc... mau terburai perut aku nie wakakaka
dah2 lew tue... gelak sikit2 dah lew...
wahhh pandai ko... tang ko, aku kena gelak sikit...tang aku, ko nyer gelak tue mau seminggu tak stop wakakak
huh!!! (jelingan maut) aku bukan tak taw... aku cuma ingat2 lupa.. ang pun taw kan aku pernah citer kat ang pasai aku dating kat klia tue wakkaka kisah lama.. mana nak ingat!!!!
ok... ok... ko ikut jew dengkil pastu nengok lew signboard...
hmm... ang ada ngadate tak mlm nie?
tak der... ngapa?
jom...
p mana???
g jahanam wakakaka
wayar berselirat tul lew ko nie...
g klia lew... usha..
Dengan pantas kami bersiap ala kadar dan terus usha jalan ke klia (tue kompom ramai dok gelak guling2 silap2 siap ngan lesung sekali wakakak gelak sikit2 dah arr... kang ada gak monitor korunk kuar lesung kang wakakaka)
Masa ngah drive tue tetiba aku dapat satu panggilan. Pergh!! aku rasa masa tue jantung berenti lew kejap... selama setengah jam aku kat tepi jalan. Farah dah tak terkata hanya diamkan diri... nak tegur aku agaknya dia takut kot.. sebab keadaan aku masa tue agak 'lost'. Last2...
ko, ok tak nie??? apa kes???
(diam sambil merenung ke hadapan)
nadia... jangan cam nie... takut aku... cakap lew... (dah nak nangis alahai... cemengnyer...)
(diam laie...)
nadia.... (dah laen dah sore dia... ada getaran..)
kasi aku relax dulu... 15 minit...
Suasana sepi.... setengah jam berlalu. Farah dah gelisah...
ok... jom shoot... (senyum)
ko ok tak ni??? nak aku drive kew??? (mula risau)
ok lew... ang dah lupa kew? kan aku kalau nak taw jalan, aku kena drive... kang kalau org lain drive alamatnyer sah2 lew aku tak ingat jalan...
aku ternampak sebuah senyuman paksa tue...
atleast aku senyum kan... yer arr aku pun rasa kelat jew
tak nak share???
not at this moment...
ok... apa pun kalau ko perlukan some1 aku ada jer key... please... jgn berahsia laie...
aku berahsia kew ngan ang?
ko taw tak.. ko nie aku tak taw ler pakai ilmu apa... ko leh taw orang tue ada prob or not, but u r different... org susah nak taw ko ada masalah...
erk... cam tue kew???
yer arr... happy jew manjang... tah bila masa ko sedih, ada masalah pun aku tak taw. Betul kata ros.. aku yang kenai ko dah lama sejak zaman kolej laie pun tak dapat nak baca ko... ni kan plak dak2 ko... dan apa yang terjadi tadi, bebetui wat aku terkejut. Aku rasa ko dapat call 'sesuatu' yang penting... tapi ko leh handle benda tue. Ko hanya amek masa setengah jam jer tuk cool semula dan sekarang... see... ko leh sembang ngan aku cam biasa... aku tabik spring ngan ko, nadia... ikhlas nie...
hmmm... aku anggap tue satu pujian... mayb tue kelebihan aku.. dah2 cut...
Kami masih meneruskan perjalanan dan akhirnya kami sampai gak kat klia. Pastu usha kat balai ketibaan. Dan agak2 aku dah taw jalan so aku pun meneruskan perjalanan balik ke rumah.

Adoaiii yang kelakar nyer datang tak der tol, balik plak leh ada tol adoaii sah lew aku salah masuk lorong wakakak
sepanjang aku balik dari klia, tak pernah plak aku kena tol weiii
abis aku pernah kew?? mana jalan ke dengkil wei??? wakakak
sah2 lew dah sesat wakakak
belasah jew lew asalkan selamat sampai ke rumah.. pelik aku mana jalan ke dengkil? wakakak
nak kata malam keliwon tak weiii...
argh!! molot puaka berpenunggu ang!!!! keliwon2 jgn sebut arr...
aiii... fobia kew???
bukan fobia... segan wakakak
Dah satu hal kami balik ikut arah ke shah alam... mangkuk tul masa tue nampak jew signbord ke bangi, tapi tangan punya ler malas nak pulas stereng ke kanan... sah!!! keliwon sudah!!! wakakak... sudahnyer masuk signbord ke putrajaya melalui highway ke shah alam.Akhirnya kami sampai jer kat umah dengan bersahaja wakakaka
Alhamdulillah... aku bersyukur sesangat dengan apa yang di anugerahkan oleh Allah. Akhirnya aku dah mampu tersenyum walaupun dalam keperitan. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui... aku hanya mampu berdoa dan terus berdoa... aku taw kalau tak der orang nak tolong aku, tapi aku ada Allah Ta'alla yang sentiasa di sisi. Allah maha Berkuasa... berdiam diri tak semestinya mengalah... berdiam diri adalah satu2nya jalan yang terbaik dari membuat apa2 statement. Satu hari kebenaran pasti akan terbentang depan mata.
Andai suatu hari nanti kebenaran telah terbukti, jangan cari aku dan jangan sesekali menyesal dengan apa yang telah di lakukan.

6 comments:

rizz said...

ecewahh rasie apekah la tuh cpt share ngn aku wakakakk!..n then kemen g nk sesat2 g klia.nih cner nk g pd ni..kang de smpaike jb jap g ahahhah larikkkkkkkkkkkk

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

siot ang rizz... kemain awai laie dah komen wakakak PD tk der hal wakakak

jb??? wakakaka harusssssss wakakaka

atty's said...

ko follow je..signboard..mesti sampai..

hezesuze said...

wah ye2 ckp ngan aku nanT tggu kt tol KLIA..hampeh!!! ghupe2nye x penah laie ke KLIA...

pepun jgn lupe event kite ahad ni...haruss tuggu kat tol KLIA jam 8pg sharp okey....

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

heze aku pernah lew balik PD ikut jalan sepang tue wakakak oittt mangkuk!!! jam 8 katsana??? biar betui!!! air laut pun lom kuar laie wakakak

b-boy said...

Ting Tong... selamat datang ke lawatan CIK QIE..lwatan sambil mengetuk lesung ke KLIA..wakakakaka