Thursday, January 15, 2009

BoWLiNg...

Adoaiii kepenatan melanda setelah 3 hari asyik balik lewat dah tak terbendung dah... malam selasa) plak ada training bowling kat mines... tah per mimpi tah dak mines nie dok call aku minta main tuk tournment arie rabu... ada tournment couple kat mines... persoalannyer aku couple ngan saper? mana aku kenai... ingatkan dia suh aku tarik ler memana mamat tuk jadi couple aku... so aku dah plan arr beberapa nama dalma kepala otak aku neh tinggal nak roger jer.. alih2 dia kata dah ada couple untuk aku... wahhh ini boleh mendatangkan marah neh... aku tingin gak arr nak ong bak (amik perkataan dari darabdua wakakaka... cam best plak wa guna ayat lu nie bro) dak2 mines nie...sib baek just carikan couple main bowling jer kalau dia carikan jodoh tak ker haru...

Adoaiii jam menunjukkan pukul 7.45 malam, sempat ker aku nak balik rumah, mandi2 dan bersiap2 nak ke mines tepat jam 8.30mlm nie?? dengan pantasnya aku meninggalkan opis tanpa off computer, lampu pejabat (nie kalau bos aku baca blog aku neh kompom aku ler staff pertama yang di berhentikan lebih2 lagi ekonomi sekarang nie dah tak berapa nak cantek)satu jer aku tak lupa iaitu untuk mengunci pintu opis... wakakak itu pun aku just lock jer pagarnya aku rapatkan jer ...

Sampai umah dah sah tak sempat dah .... nak tak nak dengan pantas giler aku bersiap dan terus shoot ke mines. Berapa kelajuan aku bantai jangan di tanya laa... sampai2 bebetul tang parking kete jam 8.30 malam. Berlari aku naik ke atas... agaknya kalau masuk acara lari 100 meter kompom leh menang apa tak nyer dengan slumber jer aku berlari dalam shooping complex tue dan dengan muka tak berapa nak rasa bersalah aku langgar sekumpulan mamat yang dok jalan ala2 pengantin lelaki nak bersemuka dengan pengantin perempuan yang bergelar isteri kat tengah2 kompleks tue.

Sampai2 jer aku tengok dak2 dah standby... aku dah lambat tapi kenalah control... dengan lagak yang agak tenang aku jumpa ler mamat mines neh... dalam hatid ah debau dah ... dok terpikir saper ler couple aku nanti... aku dah ler tak reti maen... takat maen baling2 tue aku boleh laaa... wat lepas tension...

Couple aku nama dia Razif Alif, umur 32 tahun, kerja area Bangi (lokasi sebenar di rahsiakan), asal Serkam Pantai, Melaka (dah dekat lah tue), masih bujang lagi (masih mencari katanya)badan agak tegap, ketinggian macam seseorang... hmmm.... tingat plak... tah2 dia langsung tak ingat yang aku dok gatai ingat anak orang neh pesal???...

Abis semua biodata dia aku tanya wakakaka... dah serupa cam polis tak diterima jer neh... tapi mamat neh not bad arr rasanya cam sekepala jer... awal2 gie aku dah cakap kat dia aku tak reti maen bowling... aku hanya pakar cuci longkang bowling dan lap bola jer... mamat tue tersenyum jer dia pun cakap kita main suka2 jer... (bertambah debau aku... suka2 yek... main suka2...wakakaka)proses permainan berjalan dengan lancar... kita boleh arr markah paling tinggi pun mlm nie... 181 jer... mamat tue mmg pakar arr ...

Training sampai jam 12 malam... rasa cam nak tercabut jer tangan aku... per taknye korang pikir ler berapa games kami main kalau dari jam 9 sampai 12 main... paling best mamat tue yg banjer aku wakakaka...

Abis jer games tetiba jer aku cam emo plak..wakaka... lepak pantai lagi...

Esoknya aku terlajak tdo sampai jam 4 petang baru aku masuk opis... pergh!!!! nak masuk opis pun debau neh... dengan memulakan langkah bismillah... masuk opis wat muka slumber... mata sesambil tue dok usha line dan tgk2 ler kot2 bos ada ker... alhamdulillah bos tak der.. bos kecik aku wat2 tak nampak jer... sekali dak opis dok sound aku... baru masuk kerja ker??? adoaiiii... menyirap tul aku... dah arr aku masuk secara curik2... sekali dia pakat wat announcement plak... dah 1 opis pakat pandang aku... aku pun dah kantoi... alang2 kan... aku cakap arr tak arr baru balik umah neh.. dari opis tadi banyak plak keje arie nie... sumer pakat gelak...

Lepak table Hisyam (dak opis aku, pengantin baru) aku bukak ym wakakaka... bukannyer nak wat keje dok bantai men ym plak aku neh... ala... dah alang2 lewat jam 5.30 dah nak balik... nak wat keje pun malas... tepat jam 5.30 aku pun capai kunci kete terus shoot balik... malam nie plak aku ada games...

Balik umah mandi2 tengok tv, pastue jam 8 dah bersiap. Aku sampai mines jam 8.45 games start jam 9 malam. Si Razif tue dah berkali2 dok call aku tanya lokasi... wakakaka takut sangat aku tak datang... rasa cam disayangi plak wakakaka ... gatai aku... kami main cam biasa... alhamdulillah arr permainan agak memberangsangkan malam nie... wahhh ayat skema aku... akhirnya kami mendapat tempat ke 4 daripada 34 pasangan. Alhamdulillah arr kan... hehehe...

Abis main games... biasa lah dah jadi cam geng plak kan... aku dan dia deal akan bermain lagi sekali apabila berkesempatan.

Masa otw nak balik tue dapat call dari Apul Dodolz... arie nie birthday dia so kami celebrate kat Imbi... kalau imbi tue per gie karok ler... yang ada Apul (yg diraikan), aku, remy, bahar, ros, super, aly, bf dia, dan 3 orang dak selangor 1. Pergh memasing pakat meroyan mlm tue ngan aku2 sekali... wakakaka...

2 comments:

DarabDua said...

aaah.. mende ni?
kosong saja!
lu dah langgar kod etika membelog ni.
haha~

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

lu lawat time wa ngah type mmg ler wakakaka...