Wednesday, January 7, 2009

KoNFLiK...

Assalammualaikum...

Tahun Baru 2009 menjelma... 2008 telah aku tinggalkan. Persoalannya selama mana aku akan terus menjadi Qiellah??? Sejak munculnya Qiellah, Nadia seolah-olah sudah aku lupa kan... kadang-kadang aku rindukan Nadia... Kenapa aku rasakan Nadia berada jauh dari aku??? aku rindukan Nadia... Nadia yang serba kekurangan, degil, keras kepala, tidak sesekali membenarkan hatinya sendiri terluka, Nadia yang 'pandai membawa diri' yang tahu bezakan mana yang buruk dan baik untuk dirinya, Nadia yang sentiasa happy go lucky, Nadia yang tidak kisah dengan pandangan orang lain terhadap dirinya, Nadia yang walaupun seringkali 'gagal' namun masih mampu tersenyum menghiburkan orang di sekelilingnya. Nadia yang susah untuk di selami apa yang terbuku di hatinya sehinggakan orang seringkali tertanya 'Nadia nie tak pernah ada masalah ker?'aku rindukan kau Nadia... kembalilah... argh... kusutnya kehidupan aku!!!

Qiellah... sejak kau muncul kenapa aku rasakan terlalu jauh keperibadian kau??? Aku bencikan Qiellah... mana niat asal kau menjadi Qiellah??? kenapa kau jauh terpesong??? kenapa kau tak kasi Nadia balik?? pulangkan Nadia... aku rindukan Nadia... terlalu rindu.. Nadia tak pernah berputus asa dengan kehidupan yang di lalui. Kau lemah Qiellah!!! Nadia Kuat dan Tabah!!!.

Pulanglah Nadia... hanya kau yang tahu rintihan hati ini... hanya kau yang mampu memberikan aku kekuatan. "Sahabat" bantulah aku mencari Nadia.

Walaupun aku lemah, tak sehebat Nadia tapi kau happy kan bersama dengan aku? aku telah tunjukkan kau 'kehidupan' sebenar. Aku tengok kau happy jer dengan aku. Kau dapat mengenali lebih ramai orang, bebas melakukan apa sahaja. Kini kau dah pandai membuat sesuatu yang selama ini tak pernah Nadia ajar kan?

Terkadang aku menyesal mengenali kau Qiellah!!! Ya Allah bantulah aku... aku ingin menjadi Nadia... aku rindukan Nadia. Nadia tak selemah kau Qiellah! Nadia tahu apa yang perlu dia lakukan apabila berada di tempat kau. Kau sekarang seolah2 membenarkan masalah membelengu diri kau... Kalau Nadia, perkara cam nie tak pernah berlaku. Nadia pandai menangani masalah yang dia hadapi. Kau dah jauh Qiellah.. jauh dari landasan kau...

Kenapa kau tak benarkan Nadia kembali???

Kau nak kehilangan apa yang kau ada ketika nie? segala kegembiraan, kenangan kau???
Biarlah... mungkin dia sendiri tidak perlukan aku... bukan mungkin lagi... kalau dia perlukan aku... sekurang2nya dia bertanyakan khabar aku... tapi dia langsung menghilangkan diri walaupun aku memerlukan dia... memang aku rindukan dia... aku akan 'mati' tanpanya... tolong jangan gunakan cara ini utk aku mendapatkan semula Nadia!!! jangan paksa aku membuat pilihan!!!

Kau patutnya berterima kasih dengan aku. Kerna aku, kau mengenali nya, kerna aku kau dapat merasa di cintai dan menyintai... walaupun...

Aku rindukan Nadia... dalam masa yang sama aku memerlukan Qiellah.. Ya Allah... kau bantulah aku... aku dah berada terlalu jauh... aku takut dengan keadaan aku sekarang nie... aku tak nak keberanian yang ini... Jiwa aku hilang sekelip mata... seolah-olah sudah mati...

Mak dan abah pun cakap aku seolah2 menjadi orang lain.... bukan Nadia tetapi Qiellah!!!

No comments: