Tuesday, February 17, 2009

BowLiNg iKRaM c3NtRaL Vs Mo3...


Pada Jumaat lepas iaitu 13 Febuari 2009, telah di adakan satu perlawanan persahabatan Bowling antara kakitangan IKRAM Central dengan pihak MOE. Bertempat di Mines Bowl jam 6 petang. Rasa lain macam plak aku tetiba wat entry ala2 skema nie adoaiii... bertukar!!!

Ok nie aku nak citer pasal opis aku wat bowling ngan MOE. Sebenarnya Mat Khir telah di tugaskan untuk mencari pemain. Memandangkan ianya hanya melibatkan kakitangan services, so kami tak boleh nak invite semua player IKRAM. Tapi alhamdulillah, services sendiri ada 2 player IKRAM so tak der lah susah sangat nak cari. Dalam kepala otak dia dah nampak muka aku ngan muka Hisyam bila dak2 MOE cakap 'sesekali per salahnya entertain kami main bowling plak, asyik2 makan jer'.

Bagus gak bila dak2 MOE nie ajak main bowling yer arr kali nie aku gunakan mandat aku wakaka aku siap sound Mat Khir gie 'kalau nak suh aku main, tarik sekali bos. Yer arr... asyik2 antar orang main, kali nie per kata kalau dia sendiri turun padang dan join kami... ngan ko2 sekali main'. Aku siap berpakat ngan Hisyam 'Beb, kalau bos ngan Mat Khir tak main kita tak yah main weiii... geram aku ngan depa ni' wakakak Hisyam memang sekepala ngan aku apa jer cadangan aku dia setuju. Hisyam di tugaskan utk cari player dan aku plak di suruhnya booking lane kat Mines tue. Memula aku bengang gak arr yer laaa ko yang nak entertain customer aku plak yang kena settle sumer. Aku gunakan mandat aku deal ngan dak2 Mines. Hari Khamis baru aku booking wakakak dak2 Mines cakap aku giler sib baek kenai kalau tak jangan harap depa nak kasi. Esok nak main arie nie baru nak booking wakakak. Aku amik 9 lane, rate kurang hehehe.

Antara dak2 opis aku yang dipaksa rela main adalah:
  1. Faradilla
  2. Yana
  3. Syuri
Golongan pihak atasan yang aku paksa main adalah:
  1. Ir. Haji Abdul Ghani Shaaban
  2. Haji Rahmat Abd Samad
  3. Mohamad Khir Mat Zain
  4. JimJaly (IRDC)
Antara player IKRAM:
  1. Nadia
  2. Hisyam
  3. Shahira (IRDC)
  4. Fairuz (IRDC)
Dak2 opis aku yang lain:
  1. Fazli
  2. Safrizan
  3. Asmida
  4. Firdaus
  5. Azizah (IRDC)
Mata aku dok tengok jam nak ngan tak aku terpaksa deal ngan Hisyam tuk minta pelepasan kuar awal jam 5 petang sebab takut jalan jem. Kebanyakkan dari kami duduk jauh so, kalau boleh nak abis cepat arr.

Hisyam main giler tak nak cakap kat bos besar. Dia cakap kat bos ke 2, Hj Rahmat. Hj. Rahmat nie ok sikit dia kata ok saper yang main bowling g gerak cepat. Dia tak nak tengok muka kami kat opis selepas jam 5.01 petang. Hampeh!! wakaka.

Sampai kat Mines aku terus ke kuanter nak gtaw ler aku dah sampai kang tak pasai2 depa ingat aku tak jadi nak main depa kasi kat orang lain plak lane. Tak ker haru!!! kang ada plak yang main bowling kat longkang tepi Mines tu plak. Sampai kat kuanter, dak2 Mines dah pakat gelakkan aku ... memang caker!!! ada ker depa gelakkan nama betui aku!!! siap sound aku:

'Siot jer main ngan dak2 sendiri pakai nama Qiellah, bila kena main ngan dak2 opis guna nama Nadia' wakakaka

Aku antara ikhlas ngan tak ikhlas jer gelak ngan depa. Dalam hati dah terbakar dah... leh plak pakat gelak reramai kat situ.

Seperti biasa deal jam 6 petang, start main jam 6.30 petang memang janji melayu sungguh!!! wakakak nasib baek aku bukan 100% melayu wakaka so leh jer aku bahasakan or melayu yek wakakak.

Kami main 2 games jer. Permainan berjalan dengan lancar dan abis jer 1 game, kami stop kejap beri keutamaan pada mereka2 yang nak bersolat. Memandangkan aku yang mempunyai mandat besar (bendera merah) aku plan ngan dak2 pompuan (kak as, fara, kak ira dan yana) kami bantai karok kat green box wakaka nie kalau bos aku baca blog aku nie mesti aku kena tiaw nyer arr per taknyer orang dah start main si yana ngan fara still lagi dok karok wakaka aku ngan kak as dah selamat dah wakaka...

Kat sini aku ada lampirkan keputusan perlawanan wakakaka... jangan ada yang makan ati dah arr wakaka... yang dok baca tue jangan jatuh rahang yek wakakaka...

Keputusan Perlawanan Persahabatan Antara IKRAM Central dengan MOE :


Pemain Terbaik Wanita :
Nama : Nadia
Team : Central C
Pungutan Mata : 331

Pemain Terbaik Lelaki:
Nama : Fairuz(Wak)
Team: Central B
Pungutan Mata: 287

Pemain Terbaik Keseluruhan
Nama : Nadia
Team : Central C
Pungutan Mata : 331

Juara Keseluruhan Berpasukan
Team : Central C
Pungutan Mata : 938


Juara : Central C dengan pungutan mata 938


Naib Juara : Central B dengan pungutan mata 875
Tempat ke 3 : MOE A dengan pungutan mata 857




8 comments:

Remy.com said...

remy suker sgt ngan bowling, da lamer x men, nnti kiter men erk?

hehe...

nadia hebatlah, x sangka, cewwah...

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

heheh leh jer remy kalau nak maen boling roger jer anytime wakaka tak der ler hebat mana pun setakat baling2 jer wakaka ikut nasib beb wakaka

menjadi aku said...

patutnya nama fara tuh, tak yah la tulis...
dah la fara kat kompeni ni satu jer
kang theyall tau la aku tak terer main..
tapi kan time aku strike tu, anak shaaban tu tepuk tangan!!!
kehkehkehkeh....

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

wakakaka yang penting anak shaaban tue nampak ang strike fara wakakak aku nengok anak shaaban tue masa wat balingan cam nak tergolek pun ada wakakak macam2 stail depa main wakakak

menjadi aku said...

aku xberapa sangat tengok geng2 besar main..
sebab besar sangat, aku tak nampak bola tu kemana...

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

fara... x baek ko wakakak aku taw ler bos kesayangan ko tue besau wakkak aku rasakan kalaulah di terbaca blog aku nie ngan aku2 sekali kena terminate wakaka yang pentin team ikram tak der baling bola ke belakang wakaka dak2 moe ada sorang baling bola ke belakang sorry arr minah wa tergelakkan lu tak ingat dunia punya wakakak aku punya ler berhajat nak tengok bos kesayangan fara ni baling bola ke belakang ker tak pun tersungkur sekali tak kesampaian plak wakaka kalau le apa yg aku impiankan menjadi kenyataan kompom aku sanggup berlari ke lane dia dok bantai gelak kaw2 depan dia wakakaka

rizz said...

hahah jom r qilahh lawan boling ngn aku ahaksss

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

rizz nak maen ker wakaka aku on jer ko set time dan date kita maen kat mines wakaka tak pun kat alamanda wakaka