Tuesday, September 29, 2009

SaMBuNGaN : KeTiBaaN RoMBoNgaN PeNGaNtiN LeLaKi...

Alhamdulillah begitu gegeh aku pepagi dok load pic masa kat batu kurau.

Aku ada bertanyakan masa bersanding pada mak dak liza (adik ipar aku lew... dah sah kan... giler arr aku jadi akk ipar dah wakaka) selepas akad nikah malam tadi (merujuk pada tarikh nikah) yer arr... perak ngan selangor bukan sama... kalau biasa kat selangor majoriti orang akan bersanding dalam jam 2-4 petang tapi kat perak nie mungkin laen. Tapi jawapan yang aku dapat dari sebelah dak liza nie, mak dia tak taw jadual budak2 nie nak sanding kul brapa... adoaiiii sib bek orang ramai kalau tak maunya aku tepuk dahi sendiri...

Balik dari umah pengantin perempuan malam tue aku terus terlupa nak tanya kul berapa depa sanding esok. Taw2 dak e cakap kita g umah pengantin perempuan dalam jam 12.30 tengahari.

Aku suka gambar nie... nampak cam segak jew...

Entah lew nak kata dak e nie mengelabah, dah lepas akad nikah dah... korunk taw, pepagi laie dia dah hilang ingatkan dia g umah dak liza... yer arr dah ada isteri kan harus makan minum di jaga... rupanya dia ngan dak liza gie butik tuk amek baju pengantin dan make up. Loh... aku ingatkan dak liza akan make up kat umah dia... rupanya dia gie butik tue sebab yang make up dia tue lelaki lembut. Ayah dak liza nie kira alim gak arr... tue yang dia tak nak make up kat umah... kekdahnya.

Sempat belek muka di cermin kete selepas di touch up...

Dak e balik aku nengok dah jam 12 tengahari... ada laie 30 minit tuk bersiap. Sampai2 kat bilik, terus di gamitnya aku...

ngapa???
akk!! ada masalah...
masalah apa???
hehehe... tadi e g butik amek baju... tapi suar tertinggal lew...
loh... lom pa per dah jadi pelupa??? abis... saper g amek???
e suh dak olol ngan dak seni g amek...
k2... tak per sekarang nie siap apa yang ada jer dulu... laie 30 minit ko kena ada sana... jangan kalut2...

So, aku pun siapkan dak e... kasi touch up sikit... pakaikan dia glose...

dah cam pondan dah e nengok wakakak
oittt... akk just tepekkan powder jer ngan glose key... lom akk make up kan bebetui... mau jadi pelakon teater bangsawan kang wakakak

Langkah seorang lelaki bergelar suami...

Last2 kami sampai ke perkarangan rumah pengantin perempuan lepas Zohor... amek obat... tapi aku nengok memasing elex jer... tak der yang mengamuk ker apa...

Encem plak aku nengok adik aku wakakaka yer arr nengok lew akk dia saper wakakak nak jugakkkkkkk...

Gambar kat atas nie adalah sebahagian dari rombongan kami... barang2 hantaran kami bawa masa nak bersanding... ada sesetengah akan kasi masa nikah kan... tapi memandangkan barang hantaran lom sempurna sepenuhnya tue yang kami bawa masa sanding wakakaka... kaber cemerlang beb... yang buat barang hantaran tue mak ngah, mona dan aku... bila orang tanya dengan pantas aku jawab...

kita bawak masa kenduri... masa sanding... nanti tak der ler kita datang umah pengantin perempuan dengan tangan kosong... masa nikah bawak duit ngan gelang batal air sembahyang jer...

Mak ngah ngan mona sama2 menyokong aku wakakak padahal benda tak siap sepenuhnya... letih weiii...

pergh!!!! alasan memang mantop...
kaber kena cemerlang gemilang dan terbilang beb

Kami bantai gelak berirama malam sebelum kenduri wakakak siapkan barang2 hantaran sampai jam 4 pagi... terus bantai tdo kat luar sebab kami wat kerja kat luar umah tue... ala... masa tue hanya keluarga kami jer yang ada kat situ....

Gambar kenangan bersama keluarga... ops...ada kawan abah... memang spoil tul lew...

Dak e ngan kawan2 dia... thanx guys... coz gegeh datang dari jauh... KL sama lokasi wakakak kira oklah jugak sebab orang kata time nie lew kita leh tengok saper kawan2 yang benar2 bersama dengan kita... sanggup datang dari jauh...

Aku ingatkan kompang ramai... tapi idak lew ramai mana pun ada lew dalam 6-7 orang jer... kira okey lew... ada gak kompang...

Haaa... yang pakai baju batik tue lew pak lang aku... merangkap ketua rombongan... kemain dok depan laie pak lang aku tue wakakak pak lang dah cakap... bertindak mengikut arahan dia... ada lew agenda dia... nanti aku citerkan kat bawah key...

Yang berbaju putih sebelah pak lang aku tue adik ipar dak e...

Dak qayyum tak nak lepaskan peluang bawak barang hantaran tuk akk ipar nya wakakak pelik aku... tetiba ada lelaki plak bawak barang hantaran sebab plan pompuan yang bawak... nak gak menyelit kan....

Yang bawak bunga pahar tue busu aku... pengapit tue lew dak olol... elok arr tue... masa ko kawen dak e jadi pengapit ko... skarang ko plak jadi pengapit dia... apa yang penting???? kerjasama... wakakka

Rombongan pengantin lelaki...

Segak gak lew adik aku wakakak...

Tema kat sebelah perempuan grey... teringat masa pakaikan tanjak... dak e kata dah cam hang tuah dah muka dia wakakak... memula dia tak nak pakai tanjak tue... dia sanggup pakai songkok jer wakakak apa taw lew raya agak2 lew... kan kawen nie... bila masuk jer abah aku terus senyap dia wakakak

Pengantin perempuan menyambut ketibaan pengantin lelaki...

Lawa gak grey + hitam... cantik adik ipar aku nie heehehe

Salam... salam... jangan tak salam...

Sama padan... yang tak padan pengapit lelaki wakakak adoaiii cam ner lew baju ko tak masuk nie olol... wakakak awat lew tak sediakan sama kaler...

Erk... aku tak jadi camerawomen sebab nak enterprame gak wakakak... sanggup bawak barang hantaran tue wakakak

Masa nie pak lang dah tunggu depan pintu rumah sebab nak mainkan peranan wakaka... bagus tul pak lang aku nie... semua anak buah dia kawen, yang sepatutnya kena kasi tol.. lepas... agak2 kalau anak buah perempuan kawen, dapat tol x??? wakakaka dapat!!! sumer kat pengantin perempuan wakakaka

Pengantin bersiap sedia nak masuk ke rumah pengantin perempuan... korunk perasan tak aku pandang ke mana??? masa tue pak lang aku maenkan peranan... suh masuk cecepat terus duduk atas pelamin wakakaka langsung tak der tol wakakaka...

2 comments:

farish H said...

cntekk bju pngntin nye hehehee

Remy.com said...

pak pak pak...
selamat...
pengantin baru...

remy nyanyi ni, sila tepuk tgn,...