Thursday, November 19, 2009

MuTiaRa KaTa...

Arie nie aku dan Fara berym seperti biasa... tetiba jer aku ajak dia berkongsi kata2 semangat tuk di jadikan panduan hidup... bukan bermakna aku dan dia baru nak idup... tapi bila masing2 ambil keputusan tuk memulakan kehidupan baru, bagaikan ada satu semangat yg bertiup kencang dalam jiwa ini...

Antaranya...

Ketika satu pintu kebahagiaan tertutup, pintu yang lain dibukakan. Tetapi sering kali kita terpaku terlalu lama pada pintu yang tertutup sehingga tidak melihat pintu lain yang dibukakan bagi kita.

~ ya... aku akui perkara nie... belajar dari kesilapan. Tue lah yg berlaku dalam diri aku... rasanya sudah terlalu lama aku abaikan... sehingga tetutup pinta mata hati... moga2 Allah bukakan pintu mata hati aku hendaknya...


Dalam hidup,terkadang kita lebih banyak mendapatkan apa yang tidak kita inginkan. Dan ketika kita mendapatkan apa yang kita inginkan, akhirnya kita tahu bahawa yang kita inginkan terkadang tidak dapat membuat hidup kita menjadi lebih bahagia.

~ renung2kan lah...

Janganlah berputus asa. Tetapi kalau anda sampai berada dalam keadaan putus asa, berjuanglah terus meskipun dalam keadaan putus asa.

~ chayok!!!! chayok!!!

Sahabat terbaik adalah dia yang dapat duduk berayun-ayun di beranda bersamamu, tanpa mengucapkan sepatah katapun, dan kemudian kamu meninggalkannya dengan perasaan telah bercakap-cakap lama dengannya.

~ masih adakah sabahat sebegini???

Masa depan yang cerah selalu tergantung pada masa lalu yang dilupakan.

~ betul!!! kerna apa yg berlaku pada masa lalu harus di jadikan satu pengalaman tuk kita lebih maju di masa hadapan...

No comments: