Tuesday, February 3, 2009

DuNia CyBeR...

Semalam aku dapat pm dari hana wakakaka... yang berbunyi cam nie...

natasha hana (03-Feb-09 5:47:12 PM): wey nanti kau baca blog ak
unatasha hana (03-Feb-09 5:47:20 PM): aku nak stori pasal boling ari tu
natasha hana (03-Feb-09 5:47:23 PM): yang kau tak di jemput tu
natasha hana (03-Feb-09 5:47:27 PM): tetiba kau datang tu

Kemain bersemangat dia nak suh aku baca blog dia. Setelah aku baca blog hana aku tersenyum sendiri itulah yang aku maksudkan. Dalam diam aku dah bantai gelak kaw2 sebab terasa jugak hana pasai aku nyer entry sebelum nie padahal aku tak maksudkan dia dan aku langsung tak terpikirkan dia masa aku masukkan entry sebelum nie. Sebenarnya aku citer lain tapi lain plak yang timbul wakakaka.

Oklah berbalik pada blog hana tue so kat sini meh aku simpulkan menjadi lebih susah dah nak di rungkaikan balik.

Masa tu aku rasa aku ngan qiela dingin sikit kot sebab ada satu cerita. Cerita yagn membuatkan aku dengan qiela renggang. Ada seorang chater tu bagi tau aku yang qiela ni kutuk aku (wey betul ke ni qie) Wah aku dengar pon panas gak hati. Tapi aku jenis cool. Aku diam je. Aku iya kan je apa orang kata. TApi dalalm hati aku tak mungkin qiela buat macam tu. Macam tak percaya je. Sebab qiela pon memang baik ngan aku. Selalu cite masalah dia kat aku. Tapi dalam syakwasangka tu aku masih lagi layan pm qiela. Sebab aku tak nengok or dengar sendiri dengan mata kepala aku apa yang chaters tu cakap.

aku : sebenarnya semuanya berpunca dari sorang hamba Allah nie yang aku gelarkan mangkuk. yang mengaku orang lama dalam dunia ym nie tapi dalam dia dok riak mendabik dada dok pukui kompang satu room nak bgtaw yang dia orang lama, aku dan beberapa kawan2 yang lain yang kenai dia nie dok gelak2 pasai dia nie tak pikir plak dah berapa lama dia tak masuk room? dok kecoh nak gtaw kat room yang dia dak lama. pasai nak ngaku dia dak lama nie per kes? aku pun tak paham... aku rasa ler kan isu ngaku dak lama nie aku patut masukkan dalam entry sebelum nie arr wakaka.

berbalik pada citer, entah cam ner tah tetiba aku terdengar dia dok nangis kat room kata pasai orang dok kutuk dia. aku terkejut ler sebab masa tue aku baru jer nak pasang earphone kat laptop aku so tak der ler aku dengar esakan dia dari awal. so aku pm ler dia sebab atas dasar kawan dan aku kenai dia siap dah jumpa face 2 face tanya kenapa. wahhh tetiba jer dia dok kata nie semua aku, masa dan rush punya pasai. tak ker aku terkejut giler nie per kes plak nie tetiba nak kata pasai aku dan dak2 yang sudah berkurun dalam ym nie?? (haa nie aku gtaw nie adalah golongan dak2 lama wakakaka) aku tanya ler apa kes? aku baru jer masuk, baru dengar ko dok teriak tetiba ang dok cakap aku nyer pasai? dalam hati aku dah ada ler bunga2 nak nyalakan api da nie wakkakak.. rupanya pasai kes kutuk mengutuk fizikal orang... adoaiiii... katanya nie org yg x kenai dia, yg x pernah jumpa dia dok kutuk dia.

dalam hati aku dok detik dah.. mangkuk gak dia nie... kes tahun 2003 dia ungkit balik neh aku pun sebenarnya dah lupa kisah2 yang lalu. pada aku biarlah yg berlalu tetap berlalu aku kena pandang ke hadapan just toleh sikit2 sebagai peringatan jer. nie salah sorg yg x leh kena bahan tapi tak sedar diri dok hebat bahan org. bila org bahan dia, dah nyentap. katanya dia x kisah bab2 bahan tue tapi nie bahan fizikal. aku sendiri cukup pantang kalau org dok hina ciptaan Allah nie cam ner dia leh kata aku, masa ngan rush bahan fizikal dia? bila aku refreash balik dan contact balik masa dan rush ada ler beberapa info yang berjaya aku refreash.

nie aku nak citer ler nie moga2 ko bukak otak ko ingat balik jgn asyik nak menunding jari pada org lain sedangkan semuanya berpunca dari diri ko sendiri. masa nie aku rasa cam nak jer aku ongbak kan ko. masa tu kami jumpa budak neh (budak ker?) siap makan kat kedai mamak. yang ada aku, spectra, ila, masa, rush dan budak neh. (dulu kami nie mmg kaki jalan dan suka wat gath) dalam pada dok sembang2 tue masing2 dok bahan antara satu sama lain. aku seperti biasa mmg ler kaki bahan tapi apa pun sebelum aku masukkan peluru berpandu dalam corongnya, aku lebih suka memerahati dulu tgk perangai dia nie cam ner samada leh tahan bahan ataw tak dan tahap level bahan dia. so aku still diamkan lagi bila dia bahan pasai bulu roma di tangan aku. nak bahan aku suh kawen ngan mamak tue sebab sama lebat. aku cool x kisah ang nak bahan aku bahan ler tapi jgn plak nanti ang x tahan aku bahan ang. so aku jawab ler... ok gak tue kawen ngan mamak tue sebab untung ler aku tak yah susah2 masak, mamak neh leh masakkan aku wakakak... sumer pakat gelak sebab depa taw aku sememangnya ada jer jawapan. masa kat lokasi aku still lagi tak bahan dia. si masa, rush dan spec ada ler bahan dia. aku tgk dia nie cam tak berapa boleh nak terima bahan aku so aku diamkan jer dulu. idak ler aku lancarkan serangan.
so bila masing2 dah balik ke kawasan yang sepatutnya, ada ler 1 arie masuk room. masa tue semua ada ler dalam room tue (room mana ko sendiri ingat ler). sekali mangkuk nie masuk. si masa ngan rush dok seru2 nama aku kata 'qiellah budak (depa kasi icon yahoo yg ada gambar spek mata ada gg tu) masuk'. dia memula ok jer dok gelak2. so aku assume dia tak der ler dok nyentap. aku gelakkan jer arr. pastu aku nengok dia dah hampir setahun lebih tak on9. so ada aku kisah??.

bila ko masuk room lain, jumpa semula kami, ko dok aktif balik dalam room tue, pastu ko dok kata kt semua org aku kutuk fizikal ko??? kepala hangguk ko.... ko sedar diri x? yg kutuk ko saper? aku ker? bukan masa ngan rush ker? aku sendiri dah dapat kepastian dari depa... depa sendiri cakap depa yg dok bahan ko. so apsal plak ko petik nama aku? meh aku jawabkan... sebab depa sumer tue dah lama x on9 kan... so yg ang nampak kat room, yg sentiasa ada aku jer kan, so tak dapat busuk kan nama 'punca sebenar' ang petik ler nama aku. lagipun aku kan glamer kat room tue so ang plak baru jer nak aktif semula. ada yang tak kenai ang kan, yg kenai ang pun berapa kerat jer tue yg dok kata aku macam2 kan. so tahniah ler sebab ang berjaya ler jugak membusukkan nama aku sebab ada yg percaya citer ang kan. pada aku tak berkudis pun sebab pada aku ang nie ada ker tak der ker sama jer. sama gak ngan dak yg caya citer ang tue. aku tak dapat kawan ngan angpa pun aku tak rugi pa per tak luak pun gaji aku.

berbalik pada kisah hana tue, sebab Allah Maha Mengetahui kini terbukti saper benar dan sape salah. aku pm hana dok tanya awat dia dingin ngan aku pasai aku nengok dia dah x cam dulu masa kami dok menghuru hara kan KFC kat nilai tue. sekali hana citer. satu jer soklan aku pada hana... sepanjang ang mengenali aku ada ker aku org cam tue? kalau ang caya cakap budak tue, maknanyer ang tak kenai aku. so hana, jawapan hanya ang ngan aku jer taw dan aku rasa kat blog ang dah tulis kan. ang pikir satu jer arr... kalau aku nak kutuk ang, dari dulu lagi lepas kita meranapkan KFC tue kompom aku dah kutuk ang kan? nie apsal bila munculnyer budak nie tetiba kuar plak citer pasai aku kutuk ang kat KFC tue? pikir logik arr beb. kisah gath KFC tue kan dah lama dan munculnya budak tue selepas gath KFC. sebelum tue ada ko dengar aku kutuk ko? ko sendiri taw kan aku cukup pantang bab kutuk ciptaan Allah nie. hana... hana... lawak tul cam ner pada mulanya ang leh cam nak caya plak... wakakak.

Pasai gath bowling ngan karok tue aku nak gtaw neh. hari 'kejadian' tue hanya aku, iera dan ros (3MM) sahaja yang deal melalui hp. kami plan nak karok dan men bowling. memula kami plan nak karok kat kajang nie jer then baru g main bowling (port bowling kegemaran kami sememangnya mines sampai dak2 mines pun dah kenai kami) tapi ros cakap jumpa terus kat mines arr sebab kat situ pun ada karok dan bowling so, satu tempat jer. so nak jimat masa dan minyak nyer pasai kami pun setuju. si iera sememangnyer dah tercongok depan umah aku so dia g ngan aku. ros jer dari BTS so, memang jumpa tetengah arr. masa dalam perjalanan nak ke mines tue, aboi ngan lebai roger aku. depa kata 'owh main bowling tak invite'. aku terkejut ler mana depa taw kami nak main bowling? last2 aku kata ler kami baru jer plan nie nak main bowling ngan karok kat mines. kalau nak join meh arr, leh menjahanamkan mines tue. terus depa kata otw. so??? nak kata apa??? wakakak.. nie bukan gath sebab aku bukannyer cakap kat room. aku dok tanya iera ngan ros depa ada gtaw saper2 ker yang kami nak men bowling dan karok kat mines neh? depa kata tak der... so persoalan aku bawak sepanjang g ke mines.

sampai kat mines, kami menuju puncak karok dulu sebab ros sms kata dia dah sampai bilik no 12 kalau tak silap aku ler. sampai2 bantai ler karok beberapa buah lagu. sekali aboi sms kata dah sampai, aku suruh ler dia mai kat bilik no 12 tue. nampak jer muka dia aku tanya ler mana ko taw kami nak men bowling ngan karok neh? dia dok mencakerkan aku sebab tak ajak. aku gelak jer arr xplain kat dia. sekali terbongkar ler segalanya. baru ler aku taw korang ada wat gath bowling. aku, iera dan ros dah berpandangan kami dok bantai gelak. plan memang tak nak join korang tapi di sebabkan orang yg korang invite tue dok ajak kami so salah saper? yg kami pulak takkan nak bla? per jadahnya kami nak bla sedangkan kami mmg plan nak main bowling. kami minta line lain so kononnyer nak jauh ler sikit dari korang sekali aboi dan dak2 yg sememangnyer rapat ngan kami selalu join gath kami (yg korang invite tu ler wakakak) bengang sebab kami cam asingkan diri. aku xplain lagi dengan alasan x nak ganggu korang nyer gath tapi depa dok cakap per jadahnya bukan tak kenai cam lahanat. kami di lahanatkan wakakaka... tak ker panas... last2 setelah perbincangan di buat antara kami so kami join jer arr...

kesimpulannyer adalah kalau korang nak invite, just invite jer mana2 dak2 yg korang nak invite pastue kat hujung ayat tue cakap. 'aku tak invite ramai ko jer nie... so jgn invite dak2 lain plak'. wakakak ada bran??? dak2 yg korang invite tue sememangnyer lagi rapat dengan kami, lagi banyak join gath kami... hubungan kami mmg dah closed so nak kata per wakakaka. tapi aku rasa kalau korg cakap cam tue kompom depa tak mai nyer sebab tak der geng sekepala wakakak.

yg aku citer pasai gath karok tue... gath karok yg org tua (hana yg panggil aku sambungkan jer kang dia tak ingat plak saper) tue buat. masa tue jgn nak gebang ngan aku ler... mmg dia dok kecoh2 kat room kata pasai nak karok. so dak2 kat room dah decide dan dah start roger meroger. mmg aku akui, aku tak di invite masa kat room sebab aku pun just park jer id kat room tue. stail kami samada ko ada ker tak kat room kalau ada apa2 gath mmg saling roger meroger. kerjasama lah katakan wakakak semangat muhibbah wakaka. so bangula call aku ajak karok. katanya ada gath karok aku pada mulanyer tak nak g, yer arr sebab aku ada ler dengar serba sikit pasal invite tak di invite neh wakaka. bangula ugut aku kata kalau aku tak g mmg putus kawan. cam caker pasai karok nak putus kawan. dia kata dak2 dah ajak dia kalau antara dak2 kami tak gi dia malas nak g. si aboi dah banyak kali roger dia. so aku g ler demi kawan ... aku, ros, super ngan butter g ler atas dasar kawan... kawan sebab bangula ngan aboi taw. kalau takat yg lain lantak p arr. apa aku kisah... bak kata ko hana, takat belanja karok dok ungkit2 per jadahnya. bangula siap kata lepas nie kita tengok saper yg bukak citer pasai invite tak invite nie. so lepas nie sendiri mau ingat arr..

tue satu kes... nie kes lagi satu wakakak banyak tul PHD dalam dunia ym nie... pada aku org cam nie mmg golongan bangang arr... berpuak2 mangkuk tul.

nie kes karok gak. kalau tak silap aku ler sebelum ker selepas gath bowling gee buat tue, tak sure lah plak. mangkuk nie ada. mmg aku memula kata nak main bowling tue tapi sebab urusan keluarga yang perlu di dahulukan aku terpaksa tarik diri di saat2 akhir. aku sanggup kehilangan kawan dari kehilangan keluarga weiii wakaka. itu pun aku ada dengar citer kata aku tak nak bersemuka dengan budak neh wakakak dulik apa aku kalau dia ada pun. aku rasa aku leh masuk list kontroversi 2008 arr wakakak...

pastue korang ada wat gath karok. nie aku dengar citer arr korang karok pun sebab ada yg payung tak kisah ler saper payung kan yg penting meriah dan korang enjoy. sekali mangkuk tue dok roger west ajak karok. dalam masa yg sama dak2 aku neh sememangnyer dok karok kat satu tempat neh. west siap cakap dia ngan dak2 aku kalau nak g pun dia akan bawak dak2 tue sumer. mangkuk nie plak kata boleh jer datang jer tak kisah bawak ler saper ko nak bawak. so si west nie pun cakap ler kat dak nie sumer. dah mmg kaki karok masing2 pun g ler. hana sendiri cakap bila dak2 aku datang baru ler keadaan agak meriah dan huru hara dalam erti kata yang lain depa happy ler. apa yang berlaku dalam karok tue malas arr aku nak citer. saper yang ada taw lah yek...

selepas semua tue masuk ler room macam biasa masing2 dok citer ler pasai bowling dan karok dalam room. aku yg hanya dok on9 bila time kerja nie dok baca ler sesambil menyampuk sesekali sebab tugasan kat opis penting kan. so dengan kuasa Allah ada plak kuar citer pasai invite tak invite. perkataan tue kuar dari mulut mangkuk neh sendiri wahhhh aku dah terdetik... bersyukur pada Allah kerna perkenankan doa aku. aku pun menaip ler kat room tue dengan ayat " owh... jadi selama nie dalam dok citer pasai invite tak invite nie dari ko ler mangkuk (nama di rahsiakan) aku dan dak2 aku mmg dah lama dok cari saper ler yg dok cakap pasai invite tak invite neh. arie nie baru bertemu rupanya" pastu aku kasi icon gelak2 aku wakaka... terdiam terus dia agaknya dalam bercerita tu dia tak pasan aku ada agaknya wakakaka. paling best ada ler sumber gtaw kat aku kata mangkuk nie siap cakap "mangkuk(merujuk pada diri sendiri) tak nak ler doa kan dia (sesaper jer) yang tak elok sebab pernah terjadi mangkuk terlepas kata cakap kat sorg budak nie alih2 seminggu lepas tue dia meninggal dunia". Ya Allah ada gak org cam nie...

tersimpul rapi : aku rasa kalau mangkuk neh tak wat hal mesti masalah2 nie sumer tak timbul apa pun ianya semua bergantung pada nawaitu masing2. kalau ko tak buat hal x der saper nak cari pasai ngan ko. apa pun dunia ym nie hanyalah sekadar ym. aku bebas nak wat per lantak p ler selagi tak melanggar prinsip aku. wah dalam nie aku mention nama seh wakakak... dulik per aku angpa nak marah??? marah arr blog aku... suka ati aku ler nak type per wakakak

pesanan ikhlas tak yah bayar : dapatkan kepastian dari tuan punya badan jgn maen percaya jer. lagi satu kalau yer pun nak glamer tak yah ler nak memburuk kan orang lain. cari ler cara sendiri tuk glamer mangkuk!!!

1 comment:

fizzzy !an said...

yeye aku faham, eventhough aku tak faham satu apa still nak sibuk.haha

btw..welcome to blog world. it's a "free" world here.

p/s err aku tak ajar kau lagi pasal layout. Tguu malam kalau aku on9 aku beritahu kau. Nanti kau boleh touch-up bebanyak kat sini.