Sunday, May 3, 2009

p0RT uMaH PaK Uda...

Aku balik Melaka arie Jumaat pas solat Jumaat (apa2 hal kewajipan kena utamakan dulu). Bertolak dari KL dalam jam 4 petang sebab cuaca agak panas.
Aku nengok dak e dah port kat bahagian co pilot hampeh sungguh!!! tue tak lain tak bukan nak suh aku yang drive lew tue... abah aku dah memang tak kasi drive sejak dia ada masalah jantung.
Sepanjang perjalanan tue keadaan jalan agak lancar lew sikit agaknya malam tadi kompom dah jem gegila ramai yang balik kampung kot....
Lepak makan2 kat hentian Ayer Keroh banjer makan mee kari... dah tak berapa nak sedap cam dulu arr (tu kata abah sebab aku tak der ler gemar sangat). Sampai Umbai dah petang gler...
Aikk!!! nenek tak der? lepak kat umah mak long... katanya nenek, mak usu dan busu sumer dah g Bukit Piatu (umah pengantin) mayb depa bermalam kat sana. Hmmm.... wahhh jumpa plak dak along wakakkaka aku nengok dia aku dah bantai gelak wakakakak mak buyung dah along aku nie... katanya 6 bulan dah wakakakak adoaiii aku sendiri tak taw dia mengandung... nampak sangat dah lama tak balik kan huuhuhuhu...
Abah ajak port kat umah pak uda kat Merlimau... dengar citer banglo dia dah siap dan depa dah masuk banglo tue. Wahhhh merasa aku bermalam kat banglo nie wakakaka adik aku dak e port umah mak long sebab dah jumpa ngan dak olol ngan dak e (anak mak long aku... kira ada 2 dak e wakakka)
Sampai2 aku port kat bilik dak eka... mak aku kat bilik tamu wakakak dak eka kat bilik adik2 dia... cian plak aku nengok tapi tak per bila laie nak layan aku wakakak keji!!!
Nak taw dari mana aku dok update n3 nie? wakakak kat bilik dak eka ada lappy apa laie rembat arr wakakakka
Semalam mak ngan abah dah p Bukit Piatu (sampai la nie aku tak taw kisah dia ngapa kasi nama cam tue?) aku ngan dak adik tak p coz hehehehe aku mengalami sakit orang pompuan wakakkaa (cam ada peluang jew nak mandi air terjun 10hb nie wakakak) sengugut bai... lepak kat umah kasi mak dan abah dating berdua wakakak sebenarnya aku memang tak nak ikut kalau nak gie awai2 kat sana yer arr aku bukannyer kenai umat walaupun mungkin depa tue sedara mara aku... kang aku jadi makhluk asing kang so aku gie arie nie jew lew...
Tak banyak benda yang di buat kat umah nie... kalau tak nengok tv, aku lepak kat bilik... sebenarnya aku tak berapa rapat sangat... tapi kira boleh arr.
Sat gie aku nak gie Bukit Piatu plak... harap2 perut ni jangan lew wat hal key...sayang kamo wakakkaa
Wokeh sampai sini dulu n3 aku tuk korunk ... selamat key waakkakaka

5 comments:

rizz said...

ng bdera merah kew? wakakka ley la mndi sugai ek ahad dpn? hahahahh

Corey said...

aduh cepatnya ang buat n3. tak sempat aku nak mmbalas yg bawah tu.

gigih gak nak mmblogging.. rehat2 ler nnt isnin sambung balik yer

cikhajar said...

perghh ni mmg lintas langsung dr melaka.. pic beb pic... mana picccc

Hezesuze said...

wakaka sib baek ada lappy rembat kan...kalo idak arini bru ler update blog kekdahnye...huhuhu

uik! period time ke...wah ada chance le ang gi ulu yam ek...yehaaaaaaaaaa!!!

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

rizz : kali nie aku xkan lepaskan peluang laie wakakak

bro corey : lampi arr ang nie wakakak pantasssssssssssss

senin??? wakakak memang rehat betui aku wakakak

jaja : lop u jaja.... windu kamoooo.... pic??? huh camera aku wat hal laaa... keji!!!

sis heze : rembat jgn tak rembat wakakak taw x per harus!!!