Friday, July 31, 2009

SaKiT GiGi... GiGi BoNgSu NaK TuMBuH KeY!!!...

Hari rabu yang lalu sememangnyer aku balik kerja jer terus lepak kat umah. Entah lew kemalasan melanda bagaikan menjadi2 plak kali nie. Tapi alhamdulillah kerja aku semuanya berjalan dengan lancar. Kalau dulu nak siapkan 5 report pun cam susah jer... sekarang tidak laie... nak siapkan report sehari 8 buah jer dah tak der masalah bagi aku. Kadang2 sebelum lunch aku dah berjaya siapkan 6-7 buah report. Bila lepas lunch aku siapkan lah baki... asalkan sehari pasti 8 report siap. Kadang2 tue aku sempat gak lew melayan fesbook dan blog wakakak.

Cuma bila sampai kat umah jer... aku cam dah blur tak taw nak wat per... ma plak ada jer kat umah. Balik2 nengok umah dah kemas. Kerja aku sampai umah lepak jap nengok TV, pastue mandi dan basuh baju jer ar...

Tapi sejak kebelakangan nie aku kerapkali sakit gigi... asal malam jer sakit gigi... sakit gigi jer asal malam... adoaiiii sakitnya hanya Allah jer lah yang tahu. Jangan tak caya gigi bongsu aku lom tumbuh key... 4 plak tue... orang kata gigi bongsu nie kalau nak tumbuh bukan sekali harung... dia akan tumbuh sikit2... tahun lepas gigi bongsu aku sebelah kanan bahagian bawah dah nak tumbuh... memang betul kata orang sakitnya Allah jer taw (tetiba jer teringat kat si dia huhuhu rindukan kata2 carring dari dia...erk... motip aku letak kaler merah siap bold laie nie???) sampaikan doc pernah sarankan aku tuk jalani satu pembedahan kecil di mana mereka akan memotong rahang sebab tak der space gigi tue nak kuar.

Oleh kerana terlalu sayangkan rahang yang ada ni aku tak nak operate... aku minta doc koyakkan sikit gusi dan buang daging... sib bek aku tak rasa pa per wakakak bius lew... per laie... kalau tak maunyer satu hospital tue dengar sore aku jer... adalah dalam seminggu lebih aku tak leh nak bukak mulut bebesau huhuhu tapi doc ada cakap nak tak nak satu arie
aku pasti kena potong rahang tue sebab memang langsung tak der space... adoaiiii aku bab2 spital nie aku memang lemah arr... kalau tak idak lew aku sampai lari spital masa kat Johor dulu wakakak


erk... kalau cenggini lew gayanya... aku sanggup tak p... kemain kejam laie ko yek doc... meh sini aku gerudi inul gigi ko plak wakakak

Ingatkan dah tak kan sakit laie... sekarang sakit plak hampir seminggu arr... adoaiii aku bantai telan ubat tahan sakit jer arr...

Masa ngah dok baring2 atas katil sambil layan sakit gigi, tetiba ma masuk bilik...


qla... wanna tak balik malam nie
mana ma taw??? tak balik ngapa?
dia kena tahan wad...
loh... kena tahan wad ngapa plak nie??? adoaiii ... bolat... bolat....
tah... dia pengsan kat opis... nie dia antar sms... kat nilai cancer hospital
erk... cancer???? (jatuh rahang aku) ma call bolat...

Cis!!! wat cuak aku jer lah bolat nie!!! rupanya spital tue dah open pada semua jenis penyakit... aku ngan ma dah gelabah dah ingatkan bolat ada cancer... ish... minta di jauhkan lah...

Malam tue jugak kami shoot ke spital lawat bolat sambil2 tue bawak lew pakaian dia... Bolat leh nak eksyen ngan aku... yer arr... memula aku ada lew tanya


ko nak kami datang kew (padahal masa tue aku ngan ma dah bersiap2 dah nak gie sana)
tak yah arr... dah lewat (memang dah lewat pun... jam 11 lebih)
ko tak nak spentot kew???
wakakaka dengar jer spentot terus suh datang wakakaka

Gegeh aku ngan ma redah nilai memalam buta tue wakakak dah arr tak taw jalan bantai redah jer... alhamdulillah kami sampai pun tanpa sesat (bangga neh wakakak).

Alamak!!! tetiba dapat taw wanna kena H1N1!!! adoaiiii patut lew dia demam lama then batuk teruk... adoaiii. So dia kena tahan kat spital.

Aku ngan ma??? alhamdulillah kami tak der lah plak demam, seselma ataw batuk... tapi kena hati2 gak lew sebab takut gak... tengok dalam masa 2-3 arie nie kami demam ataw tak... apa pun kami akan wat jugak check up... takut kena jangkitan!!! huaaaa... tak nak aku... aku tak demam key sakit gigi jer...
(sakit gigi ada kew masuk dalam tanda2 kena H1N1???)

2 comments:

Hezesuze said...

hahaha sepentot yek....ishh time ang lawat si wanna tu kai tutup mulut tu tak??? bahayo wooooo cegah lebih baik dari mengubati siut..ekeke

aik! gg bongsu lom kuar lagik...heran bin ajaib ni..ekeke tu bkn gg bongsu tu gg gatei nk kuar...wakakaka

rizz said...

hahah kemen kejam lagek doc tu wakakkaa