Tuesday, July 28, 2009

SeRaNGaN HeNDaP Di TaiPiNG... UmaH KeLuaRGa Ma

Sambungan n3 sebelum nie... lepas uruskan hal Dak E aku pun bergegas shoot ke Taiping plak... kemain gegeh laie aku kan... walaupun keletihan melanda tetapi aku tak sampai hati nak hampakan permintaan orang... baik hatikah aku???? korunk jawab sendiri arr wakakaka (mesti ada yg cuba nak hantuk pala sendiri kan wakakak)

Sebelum tue aku nak ucapkan terima kasih kepada rakan2 atas sokongan yang di berikan dalam n3 sebelum nie pasal keadaan Dak E. Alhamdulillah keadaan dia tak berapa nak serius tapi yer lah... apa pun kena berhati2. Doakan yang terbaik buat adik aku... amin...

Berbalik semula kepada citer pasai ke Taiping...

Memula kalau ikutkan abah ada minta aku hantarkan borang nikah Dak E kat Batu Kurau tue... tapi memandangkan aku nie ingat2 lupa jalan tak der lah aku bawak dan Dak E pun akan serahkan borang tue kepada bakal abang ipar dia. Mungkin dia kesian dan risau kot kalau akk dia sorang nie jalan jejauh. (sorry lew dik oiii... akk ang nie dah panjang langkah dah wakakka nie kalau mak abah taw maunyer aku di perintahkan duduk kat umah mak semula nie kang huhuhu)

Aku, Kajang dan Tonto akan shoot ke rumah mak ma kat Taiping apa tah nama tempat tue kalau tak silap aku, Air Kuning rasanya arr (tapi sepanjang jalan idak lew aku nampak pun air kaler kuning wakakaka apa yg kuning tah... ker otak penduduknyer yang kuning??? wakakak maunyer aku di haramkan dari jejak sana kang)
Alhamdulillah penerimaan mak dan ayah ma terhadap kami cukup baek... sebelum nie mak ma hanya lihat aku melalui gambar dalam camera ma je... jangan mara arrr... mak ma cakap aku nie cantik orangnyer wakakakak (sah2 ada yg muntah biru kang wakakaka) apa pun aku tetap bersyukur dengan pemberian Allah kerna aku adalah ciptaan Yang Maha Esa... pada aku semua orang adalah yang tercantik dan terkacak... tak berani aku nak komen ciptaan Yang Maha Mencipta.

Kami gie naek Estima Kjg. Sib bek tak perlu nak drive wakakaka aku apa laie lepak belakang bantai membuta jew arr wakakakak kjg nie sama cam aku sebab tak suka nak berhenti kalau tak bersebab. Kami hanya berhenti kat Hentian Rawang jer wakakak.

Wanna tak ikut sebab dah terlepas flight wakakak (ilang akal pew aku nak nek flight wakakak) sampai2 jer umah ma, aku dah terbau sesuatu???? bau apakah itu???? wakakaka


Pergh!!! ayah ma dapat taw aku dan kjg memang suka makan durian dia dah beli 8 biji wakakaka si tonto ngan ma tak makan durian. Adoaiiii kemain rugi giler arr... kjg siap cakap mat saleh datang mesia semata2 nak makan duyan, org yg dok mesia leh lak tak makan... satu kerugian!!! aku sokong!!!! wakakaka

Bayangkan lah ma, awai2 laie dah cakap kalau nak makan, makan kat luar!!!
wahhhh... kemain laie... tamu datang jauh2 di suhnyer dok kat luar makan duyan!!!

Last2 aku ngan kjg bantai makan duyan kat dalam umah laie wakakak kat ruang tamu beb wakakaka


Paling kelakar... tonto dah cam orang mengandung lak sampaikan tak leh bau duyan wakakak banyak kali gak lew dia kuar masuk toilet wakaka

Ma lak... naik kembang tekak nengok aku ngan kjg balun duyan bagai nak rak wakakak aku dan kjg apa laie... laie lew galak usik depa wakakak

Sebenarnya kami ke Taiping tue ada misi... misi... nak berkenalan dengan family ma... dan akhirnya kami dah jadi anak angkat keluarga ma wakakak memang best arr mak dan ayah sebab sporting ngan kami... bayangkan aku ngan tonto memang tak der satu pun syarikat insurans yang sanggup nak cover mulut kami wakakak pantang nampak ataw dengar ada jer lah yang nak di bahan wakakak termasuk lew mak dan ayah wakakak tak pasai2 orang tua tue kena bahan ngan aku wakakak

Selain dapat makan tengahari, ngan duyan aku jugak dapat selimut dari mak ma... alhamdulillah selimut yang ada tue pun sekangkang kera jer wakakak kira rezeki lew wakakak aku siap pilihkan tuk wanna sekali. Aku amek kaler biru wanna nyer aku amek ijau sebab wanna mungkin penyokong pas wakakkaka. Aku???? sorry beb aku tak minat politik key... tak pernah undi pun key wakakak kalau aku nak undi pun aku undi parti aku jer wakakak parti per???? parti per laie... parti putus fius lew... lesung waakkakakaka

Sebelum balik macam2 ma rembat dari umah mak wakakak lebih kurang pangai sama cam aku jew ma nie wakakak stok beb...

Alhamdulillah misi berjalan dengan begitu lancar sekali. Aku ngan tonto dah leh senyum lebar manakala ma dah senyum tersipu2 wakakakak kjg lak dah senyum penuh kelegaan wakakaka

4 comments:

rizz said...

kelazz ang kemen mkn doyan bguni hajarnya kann ahhahak!!!

suhaila-ab said...

aku pun suka makan durian...kena lagi yg jenis pekat baunya tu dan pahit...pergghh...hehehe..

Hezesuze said...

amboiii smpai tepeng ang mkn duyan kekdahnye....huhuhuh

nek estima lagik....clust!

Corey said...

sygnya aku bukan pemakan durian klu x leh buat party durian. berlambak kat dusun nun tp seulas pun aku x sentuh hehe