Wednesday, September 30, 2009

aMaRaN BuaT Ko.... BoLaT!!!!

Arie nie aku nak naek antu kejap (siap gtaw laie wakakak) per tak nya... aku rasa kalau korunk pun kompom korunk bengang... tapi mungkin tak sebengang aku kot... sebab perkara nie aku yang alami sendiri...

Al kisah...

Semalam aku balik kerja cam biasa, lepak2 kejap kat umah sambil sembang2 ngan ma. Malam nie kami nak men bowling jam 8.30 malam. Kira oklah tue time... sebab leh arr balik awai sikit... dalam pada dok lepak sembang ala2 lite2 jer tetiba ma cakap pasai sewa umah.

Yer arr dah nama pun menyewa dah x reti2 nak bayar sewa umah kew??? aku baru teringat aku tak bayar laie... dalam wallet cash cam tak cukup jer... so aku decide nak g cucuk malam nie masa kuar tue... sekali jalan arr... sib bek aku dah siap2 asingkan... yer arr time2 raya kan ramai dapat gaji awai... memang lew sedap tapi bila dah nak dekat hujug bulan mula lew ikat perut, makan meggi paling bernasib baek arr ada benda leh di makan dari makan angin jer... tak kew kembung perut di buatnya.

Masalahnya ada sekor dak umah nie adoaiiii aku tak taw lew nak cakap per... memula aku malas nak lepaskan geram dalam blog nie tapi di sebabkan sakit hati sesangat... lantak arr ko nak cakap per pun... blog aku kan... aku nyer suka arr... kira okey arr aku x mention nama dari ko... siap ngan gambar2 laie ko tepek... lantak ko lew... blog ko ada aku kisah!!! aku akan kisah bila ianya melibatkan aku... aku tak usik ko, so jangan usik aku... alamatnya harus aku bertukar menjadi ijau kekdahnya wakakaka

Budak nie dah lama tak balik umah sejak kena H1N1 laie... memula masa dapat taw dia kena H1N1 tue memang lew risau gak walaupun sikit... mungkin apa yang aku kata agak kejam... tapi aku bukan hipokrit... mana yg aku tak suka, aku akan cakap... dak2 lama kenai lew pangai aku cam ner... apa yg aku risaukan??? yer arr nama pun dak 1 umah buatnya terkena jangkitan cam ner??? oleh kerana kami nie keluarga jauh... aku dah bincang dengan ma, tuk minta budak nie duduk dengan keluarga dia. Memula dia agak bengang gak lew tapi 2 lawan 1... nak tak nak kena lew ikut... kalau otak tue di penuhi rasa bengang jer manjang ko memang akan pikir diri ko jer... tapi bila otak ko tue ada sikit cahaya keimanan (walaupun sikit) ko akan pikir tindakan kami nie betul key...

Tue satu hal...

Ko dah lama tak balik umah, tue ko punya pasal lah kan.. apa ko nak buat tunggang tebalik ko... ko sendiri tanggung... kubur laen2... tapi kalau ianya melibatkan kami ataw lebih tepat laie... aKu... memang ko cari nahas arr...

Dengan ma ko boleh arr dok perkotak katikkan dia tapi dengan aku sorry beb... dari memula kenai laie aku dah bgtaw perangai aku dan aku rasa ko pun taw kan... kalau tak... tak kan lew sampai sekarang ko tak balik rumah bersemuka dengan aku... apsal??? takut!!! dah taw wat salah kan... so larikan diri cam pencuri plak... per kes???

Orang laen pun ada masalah.. tapi tak der ler sampai ludah jilat balik... adoaiii kang kuar gak sumer citer nie kang.... cut!!! cut!!!

So kalau dah taw ko duduk menyewa, BAYAR!!!! kalau ko tak taw mana nak cari duit... tue masalah ko!!! jangan nak call ma plak buat luahan masalah ko kat dia... kang dia rujuk kat aku jugak... tue yang aku kata jangan usik aku... jangan nak semakkan otak aku dengan nak pikirkan cara nak settlekan masalah ko!!!

Caker gak ko kan... jangan sampai aku kena kuar lebih dari sepatutnya ... memang nahas ko aku kerjakan!!! yang pasti sampai malam nie jer peluang ko ada kalau tak... jangan sampai aku cari ko!!!

Orang dah sikit nyer baik malam tadi dok sms ko, suh ko baik umah nak bincangkan pasai sewa umah... ko leh men bangsat plak balik umah do packing kain baju ko pastu bla kan... memang k'*mak tul pangai...

Ko dok melenjan ke hulu hilir dulu tak plak pikir nak asingkan duit rumah... apa laie... gie lew minta kawan2 ko duit!!! bila melenjan tak ingat dunia tapi bila ada masalah apsal ko x minta tolong depa!! pandai plak ko cari kjg ngan ma!!! kami dah cukup bersabar dah ngan ko nie!!! malam tadi puas dah aku basuh depa... skrang giliran ko plak... call ko??? laie bangsat!!! dok off jer... sms jangan cakap arr... siyes!!! jangan sampai aku cari ko!!! ko tak pernah kena laie ngan aku kan... aku cakap elok2 nie... baek ko settlekan duit umah lepas tue ko berambus dari situ... saper aku suh ko berambus???? wakakak aku dapat mandat diraja tuk halau ko... tapi aku tak kan lepaskan ko cam tue jer... settlekan sumer baru aku lepaskan ko...

Aku rasa ko pun taw kan apa akan aku lakukan... so beware key... kalau dengan tonto dan org laen leh arr ko men2 kan tapi bukan aku!!! sebab aku akan buat apa yang aku cakap!!!!

Aku dah kata awal2 dah... jangan men bangsat dengan aku!!!! elok2 aku diam jer ko dok nyusahkan aku plak... nasihat aku tuk ko... bek ko jumpa ma kasi duit sewa... jangan sampai aku nampak muka ko key... ko bernasib baik mlm tadi kjg, ma dan tonto dok tahan aku... sampai kunci kete umah sumer depa simpan... tak kasi aku cari ko... kalau tak... ko tak kenai aku saper laie... saper dah kena ngan aku dia taw arr saper aku... aku senyap2 ko men taik plak ngan aku kan...

Aku ingatkan kat ko... sampai malam nie jer peluang yang ko ada... just bayar!!! yang laen aku akan tutup mata... esok lusa... ko jangan tanya kenapa key... dah banyak sangat lemak ko aku kumpul... aku nak tengok kali nie saper brani tahan aku kalau aku dah putus fius!!!!

1 comment:

farish H said...

adoi siang ang..mmg ssh bebb dpt hsmate cmni..sakitt siottt