Monday, October 5, 2009

aL-KiSaH MeRaJuK...

Sejak Dak E kawen lebih2 time raya adoaiiii aku sampai sekarang tak dapat laie wat serangan hendap terhadap rumah rakan2... sampai sabtu yang lalu hanya rumah miskim jer lew aku sempat wat serangan hendap raya... tue pun dah berkali2 dia dok pm aku sampai merajuk... yer arr dah berapa raya dah aku tak serang umah dia...

Asal cuti jer aku kena balik Kg Melayu Subang (umah mak aku) bantu apa yang patut... arie Jumaat laie aku dah balik... abis jer kerja aku terus shoot ke sana... ikut jalan Kuchai Lama... teringat abah aku pernah cakap...

cam ner dya leh taw jalan nie??? abah pun baru sekali jer ikut jalan nie... tue pun kawan abah yang tunjukkan...
erk... ala... kawan ajar...
nie mesti selalu kuar nie... cakap bebetul...
memang lew kuar... kuar umah... kuar kete... hehehe

toinggg!!! telinga ku di jentik oleh king wakakaka

Tapi tension tul balik... balik umah jer kena temankan dak e beli perabut sikit2 tuk umah dia... pastu kena sediakan bunga telor... adoaiii... yang dak adik leh plak pakat g open house umah kawan2 dia...

Sudahnya aku sorang2 jer arr... rasa cam tak berapa nak adil.. aku cakap kat mak nak g umah miskim... ada open house... sejak raya aku langsung tak beraya umah kengkawan... agaknya mak aku nengok kesian jer kat aku dia kasi lew g... tapi jangan balik lewat.

Dengan pantas aku roger remy a.k.a kontel, ros dan jaja ajak g umah miskim... remy on, ros on dan jaja plak off di saat2 aku dalam perjalanan amek ros sebab mak dia wat serangan hendap kat umah dia wakakakak... ada hati nak ikut wat serangan hendap kat umah orang laen alih2 umah sendiri kena serang ngan mak dia wakakaka.

Sampai umah miskim hampir jam 11 malam... aku nengok sedara mara dia ada yang dah nak tdo wakakaka keji!!! datang lambat... makan mee basah kat luar dengan remy sebab rasa segan plak nengok sedara dia dah bergelimpangan kat ruang tamu... ros dah melantak kat dalam lepak ngan bairie, art dan teja. Terima kasih miskim sebab jemput kami tahun depan jemput laie arr yek wakakaka

Balik hampir kul 1 aku sampai umah. Sampai2 nengok sumer tingkap dah tutup. Ketuk pintu slow sebab takut abah bangun... panggil mak... adoaiii tak dengar???? scan sekeliling umah... alamak!!! awat umah bujang nie pasang lampu dapur plak nie??? cam ner aku nak panggil mak... kang dia taw lew aku balik lewat... adoaiiii...segan dowh kang tak pasai2 kena rijek erk... wakakakaka

Aku call dak seni... sah!!! tdo mati... tak kan x dengar bunyi tepon??? adoaiiii... call dak adik... laie sorang!!! tdo tak ingat donia... agaknya kalau gempa bumi pun tak sedar kot!! erk... oitttt jari... aku ketuk kang!!!

Hampir setengah jam aku kat luar umah... dah nak majuk dah nie... last2 aku start enjin kete pakat nak balik kjg terus malam tue... tapi sempat sms dak adik gtaw aku nak balik kjg... ketuk pintu bagai nak pecah... panggil mak sampaikan satu kg dengar sorang pun tak nak bukak pintu... taw arr balik lambat tapi tak kan lew masing2 pakat tak nak bukak pintu!!! wahhh!!! ayat majuk tue... tup2 sms masuk...

akk kat mana nie???

Majuk!!! tak nak reply sms dia... tapi call abah... motip call abah akhirnya wakakak sebenarnya aku dah mengantuk giler masa drive pun aku leh pakat pejam mata... sib bek kete sumer dah masuk car park...

abah!!! bukak lew pintu... tak kan nak suh orang tdo kat luar kot???? (nada dah cam nak nangis dah... sebenarnya pancing abah.. supaya jangan marah aku balik lambat hehehe drama... drama...)
ok... ok... abah suh mak bukak... (yes!!!! berjaya wakakaka)

Mak bukak pintu aku pakat duduk laie dalam kete... majuk nyer pasai... ingatkan mak nak pujuk... rupanya mak bukak pintu pastu terus masuk bilik... hampeh tul wakakka

Esoknya citer kat mak... korunk taw mak aku cakap per???

Ngada2 nak majuk2... tue balik lambat mak ngan abah lom tanya laie tue... dah besar2... dah boleh jadi bini orang dah... dah leh jadi mak orang dah... pasai tak bukak pintu pun nak merajuk sampai nak balik kajang pepagi buta tue... buat lah perangai... bla... bla... bla...

Adoaiii salah on radio daaaa wakakakak mak kijammmmmmmmmmmmmmm!!!! wakakaka sah2 lew sekarang majuk aku dah tak laku laie huaaaaa

2 comments:

IMCurtain said...

Salam semua,

Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog mereka di laman web kami. Ia mempunyai fungsi yang sama seperti Digg dan Innit. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blog Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

farish H said...

haha kekdahnya kan qilah! pape pon njoy k raya!