Tuesday, November 17, 2009

KeJaDiaN SeMaLaM...

Semalam aku tak dapat tunggu lama... lepas time lunch jer aku dah mula rasa sakit kepala yg teramat sangat... argh!!! ngapa lew sakit nie menyerang saat2 cam nie??? terus aku tersandar... kesakitan aku time tue telah di sedari oleh Fara dan Yana. Aku cuma katakan yg aku pening kepala... si Yana plak asyik ingat aku pening kepada sebab pakai perfume dia. Yang pasti ada benda dalam makanan tengahari tue yg aku tak boleh makan. Akibatnya nah!!!! aku cam nak lumpuh satu badan.

Apa pun aku bersyukur kerna kesakitan di kepala menyerang setelah kami tamat membuat persembahan. Syukur alhamdulillah...

Ada beberapa acara sedang di tayangkan tetapi minda aku langsung tak dapat nak fokus. Aduh!! sakitnya... hampir 10 kali aku asyik ulang alik ke toilet memuntahkan apa yang ada dalam perut sampaikan muntah yang keluar hanyalah air menandakan dah tak der makanan dalam perut. Adoaiii aku dah tak boleh nak bertahan lagi. Kecewa sungguh aku sebab tak dapat nak tunggu hingga akhir. Lepas di umumkan keputusan IKRAM CHALLANGE, kami mendapat tempat ke 2, aku terus memaklumkan kepada Fara dan Yana yang aku nak balik. Kalau stay lagi aku takut aku tak boleh nak drive.

Sijil Quiz aku minta yana ambilkan... melepas aku peluang nak naik atas stage tuk amek hadiah tapi aku harus bertindak lebih rasional... buatnya aku naik kat stage sekali pengsan tak ker nyaya??? wat malu jer...

Semasa menuju ke kereta 3 kali aku berhenti... adoaiiii ya allah... selamatkanlah hamba mu ini... kesakitan menyerang kembali... aku gegehkan jua tuk pulang.

Dalam kereta aku cuba melawan kesakitan di kepala... badan berpeluh2... aku memandang wajah di cermin kete, PUCAT!!! mata aku MERAH!!! apa dah jadi nie???? mengigil2 badan dan tangan aku... aku cuba gegehkan tangan tuk memegang stereng dalam hati sempat berdoa... moga Allah lindungi aku...

Ternyata aku tak mampu bertahan lagi... sudahnya kereta tersadai di tepi jalan kat serdang. Aku dah tak mampu nak bergerak... tangan kebas... kaki langsung tak terasa lagi... masa nie aku benar2 tawakal jer... hanya redha dengan ketentuan Allah.

Kesakitan kali nie berbeza sebelumnya. Aku sangkakan kesakitan masa kat Johor lah yang paling sakit rupanya inilah kesakitan yang paling hebat. Aku cuba meredakan kesakitan dengan memejamkan mata buat seketika. Terimbas kembali masa kat Johor dulu... patut lah doc minta aku membuat rawatan segera bila balik KL nanti. Tah mana lew dokumen yg doc sana bagi... kerap sangat pindah randah semua surat yang penting aku lupa kat mana aku letak.

Tiba2 ada orang ketuk cermin tingkap... kesakitan mengatasi segalanya... aku hanya mampu gerakkan kepala dan mata sahaja... nampak ada 2 orang lelaki berpakaian seragam polis... syukur... di saat2 aku memerlukan pertolongan muncul 2 hamba Allah nie... memandangkan pintu kerete aku tak lock terus dia bukakkan pintu kerete...

adik... kenapa nie??
sakit kepala...
meh... abg bawak g hospital...
tak payah!!! tolong hantarkan sy kat (alamat umah)
abg hantar hospital lah dik... berpeluh2 dah kamu nie... mata pun merah... muka pucat nie... ubat ada tak?
tak der... tolonglah hantar sy ke rumah bang... tolong lah...

Time nie air mata dah mengalir... bukan minta simpati tapi kesakitan teramat sangat... agaknya memang benar... lelaki lemah dengan air mata seorang wanita hehehe...

Kalau ada orang kat umah, kami hantar... kalau tak der abg hantar g hospital...
kakak...

Sememangnya aku dah tak mampu nak angkat tangan sekalipun... sudahnya sedar2 aku dah ada kat tempat duduk penumpang... tah bila di angkatnya aku pun tak sedar... taw2 aku dah sampai kat apartment selepas pipi aku di tepuk berkali2. Nasib baik polis tue taw umah...

Terima kasih lah bang... kalau abg tak der sy tak taw lew sampai bila sy akan tersadai tepi jalan tue...
kami hantar sampai atas...
tak per lah bang kang akk sy nampak polis antar sy balik laie dia pikir bebukan... laie mengelabah dia...
kalau cam tue kami hantar sampai lif... kang buatnya kamu pengsan cam ner...

Aku gagahkan diri tuk bangun dan bergerak ke depan lif... sampai kat lif aku dah menarik nafas lega... untuk membuktikan yg aku masih boleh bertahan depan polis tue jugak aku call ma...

ma... tolong bukak pintu... tunggu sampai qla sampai...

lepas letak phone... terima kasih sekali lagi bang...assalammualaikum...

Aku dah tak larat nak diri lelama sebab kaki aku dah rasa kebas... guard kat umah dah mengelabah nengok aku dalam keadaan lemah cam tue mesti dia pikir bebukan... polis tue pandang jer aku... sorry lah bang... sy dah tak larat dah... abg antar balik nie pun sy dah bersyukur dah... cepat2 aku bla takut kang dia follow plak...

Sampai kat umah aku dah tak tahan nak muntah... sib bek ma dah siap2 bukak pintu (bertindak mengikut arahan betul lew) meluru aku masuk umah dalam keadaan terhuyung hayang.

Ngapa nie qla???? ma follow aku sampai bilik...

Sampai jer kat toilet terus aku memuntah kan apa yang ada dalam perut... giler arr tak pernah aku muntah seteruk cam nie... sampai lembek aku di buatnya... meleleh2 air mata aku... argh!!! peritnya... aku cukup tak suka muntah... terus aku tanggalkan pakaian dan mandi sarung jer baju tdo dan terus landing atas katil... dengan harapan kesakitan nie akan berkurangan.

Ma aku halang dari masuk ke bilik aku... dalam erti kata laen aku tak nak di ganggu!!!... aku bantai tdo dalam kesakitan dan linangan air mata sampai ke pagi. Tah bila aku tertdo aku pun tak taw.

Bangun pagi kesakitan berkurangan... alhamdulillah... insya'allah jika ada kelapangan aku akan wat checkup... rasa cam tak leh nak hold laie dah... sakitnya kepala aku hanya Allah sahaja yang taw... tapi cam ner kalau..... minta di jauhkan lah...

Kenapa yek kesakitan laen dari kebiasaan????

1 comment:

farish H said...

adoi siannya.ang g la checkup kt spital weii degil kan!!