Thursday, September 16, 2010

BeRaYa Di KaMPuNG MaWi aT BaGaN DaToH...

Semalam... memandangkan satu mesia cuti, aku, mya dan fifie telah buat satu program... sebenarnya bukan baru buat... dah lama buat pun hehehe redah kampung mawi kat sungai sumun (adik beradik semak samun dah wakaka) kat Bagan Datoh...

Bangun pepagi siap2... pastu kuar bilik... erk...

abah : nak gie mana cantik2 neh? (wahhh abah kata aku cantik wakaka)
aye : nak g beraya..
abah : jgn balik lambat...
aye : insya'allah...
abah : dalam selangor jer kew? (cam taw2 jew wakaka)
aye : tak... dalam mesia... selamat arie mesia...
abah : (diam jew...)

Terus shoot g umah fifie.. sebab dah janji dengan mya jumpa kat sana... sampai umah fie terus lepak kat kedai mamak... sarapan... sampai jer mya terus bertolak... pergh!! kemain jauh laie... sampai nek lenguh pinggang... dah macam2 stail aku dok dalam kete tue..

Mekasih lew kat mak mawi sebab jamu kami mee kari... memang sedap ingat nak tambah tapi agak tak berapa nak selesa sebab ada org dok perhati wakaka

Kat bawah nie adalah pic2 kami yg otw balik ke KL... sebab baru beli bateri kat billion mawi (kekdahnya wakakak kemain kaya laie ko kan wakakak)

Dalam Kereta...


Dapat jer bateri terus dok berposing dalam kete wakakak suka lak nengok pic nie hehehe


Our driver yg leh tdo sambil memandu... giler arr wakakak


2 budak itam yg terlepas wakakak

Pemandangan sepanjang balik...



Subhanallah... cantiknya...


Perjalanan jauh tak kurasa... sesungguhnya aku sakit pinggang daaa...


Ingat nak wat photoshoot kat sawah bendang... nampak cantik jer tapi tak berkesempatan sebab asyik terlepas simpang jer wakakak mungkin bukan rezeki laie kot...

Kat Pantai Remis...

Memandangkan perjalanan agak jauh dan keadaan mata masing2 agak keletihan, Mya telah membawa kami ke Pantai Remis tuk lepak santai sekejap...


Aisye... sampai2 jer air surut lak... dak2 ni lak tak nak redah panas kononnyer takut itam wakaka kalau ikutkan putus fius aku ni maunyer aku g wat photoshoot kat tetengah tue wakakak


Kuar dari kete lepas merenggangkan otot2 yg hampir kejung... harus bergambar lew wakakak


Sebok arr budak neh... nak jugak tue wakaka


Berterbangan wakaka best tul angin laut neh walaupun panas...


Dengan Mya...


Dengan Fifie...


Dengan T... wakakaka


Nek suka lak pakai tudung jenis cam nie... pakai sarung jer tak yah men tiup2 nak make sure elok wakakak dah bertambah tembam dah aku...

2 comments:

Hezesuze said...

ye ler Qlah...ko very the tembam...hehehe tapi tetap maintain cute tau...

BLOG PUTERA YUSOFF said...

selamat hari raya