Thursday, February 19, 2009

aKu PoW aGeN UmaH KfC waKaKaKa...

Sekadar hiasan..

Macam dah menjadi satu kebiasaan lah plak masuk2 jer opis perkara pertama yang aku buat adalah dengan pantasnya menuju ke table aku... sapa fara ngan yana ala kadar pastue on komputer... pas on jer komputer terus capai mouse mata melirik kepada mozilla firefox. Pastu cari link blog. Apa gie bukak ler blog 'bicara bersahaja' tue wakaka...

Bila dah bukak memula sekali aku say 'hai' kat pic bangunan tue wakakak... pastue tengok tagbox balas ler apa yang patut wakaka... then tengok mana2 entry yang ada komen. Kalau boleh balas aku akan balas... tapi seboleh2nya aku balas arr... terasa cam balas kad raya lah plak wakaka... anggap jer ler cam tue wakka... sekarang nie pun kalau raya nak tengok posmen datang umah serahkan kad raya memang susah ler wakaka kebanyakkan semuanya menggunakan kemudahan yang ada iaitu dengan sms... pada aku cam kedekut pun ada walaupun caj di kenakan wakaka per ler salahnya kalau p kedai pilih kad2 yang menarik, pastue hantar ler kepada yang nak di hantar tue barulah terasa cam 'hari raya'. Bila pakai sms nie kenikmatan suasana hari raya tue cam dah kurang plak wakakak...

Semalam aku balik awal setelah menjawab segala tag yang di bagi dak rizz nie wakaka bila baca balik jawapan cam kelakau pun ada wakaka lantak p ler... aku nyer suka ler nak jawab per kan... yang penting ikhlas hahaha (gelak jaat) sebelum balik aku sempat ler sound dak opis aku si fara nie...

'fara... ko bukak blog aku nengok entry terbaru ada 'sesuatu' tuk ang wakak... buat jangan tak buat... aku suka bila nengok ang kelam kabut dan terkaber2 nak buat 'benda' tue...'

Dengan pantas dia bertindak mengikut arahan wakaka sat g aku nak nengok jawapan dia plak wakaka... si jaja nie :-w hajar tue ang ler.. ang nak aku letak nama sebenar ang ker siap ngan nama abah ang gie? wakakka... sat g aku nak wat serangan hendap terhadap blog2 yang ada dalam list ku nie sementara mood nak wat kerja lom timbul gie wkaka...

Persoalannyer...aku nie, time keje pun dok tibai wat blog wakaka sesambil wat... agak2 bos lalu belakang aku closed arr wakaka kadang2 tue aku sajer jer tak closed biau dia nampak... lantak p ler oiiittt robot pun taw rehat weiiii...

YM aku dah jarang dah layan kalau layan pun masuk room then wat onar kejap pastue layan blog wakaka... ada gak ler dak2 nie dok call aku suh masuk room wakaka tapi aku kasi alasan aku dah sampai umah dan sedang beradu wakaka aku cakap arr aku ngan mimpikan shah rukh khan nak kiss aku... jangan kacau wakakak cam ler mimpi tue leh bersambung kalau dah di ganggu wakakak...

Malam tadi masa aku ngah lepak2 kat umah ngan dak2 umah aku nie (pelik aku dalam bulan nie barulah semua ada kat umah) ngah tengok citer anak betung... geram aku ngan citer nie... rasa cam nak sula jer si jagat tue... ngah tengok2 citer tue ada ler sms yang masuk dok puji2 si jagat tue adoaiiii... yg sms aku tue dak laki. Kompom ler dia sokong si jagat tue, yang aku ni dah berapi dah. Last2 aku type sms kat dia...
'rasa nyampah plak nengok citer nie... si jagat tue elok jer di cincang halus (hiris nipis2) anunyer baru dia taw langit tue tinggi ker rendah. main ikut sedap dia jer yang kesiannyer bini dia yg no 1 tue..'

budak tue antar sms...

'otak lu... giler apa...'

wakakka padan muka... aku dah bantai gelak sesorang dah wakaka dak2 umah sumer pakat pandang aku heheh kaber sengih arr...

Pastue aku nak g kedai tutp jer gate umah, aku di tegur oleh agen umah yang aku duduk sekarang nie. So aku nie rasa malas nak masuk umah balik sebab jam ala2 menunjukkan yang kedai tue boleh tutup bebila masa jer.
'ada orang kat umah. uncle gie lah... i nak g kedai sat naaa...'

Setelah membeli apa2 yang patut... aku malas nak bawak kete sebab kedai tue belakang umah jer wakaka sajer jer nak amik angin malam wakaka... sampai umah jer nengok uncle tue ngan sembang lebat ngan farah dan sarah nie. Sembang nyer sembang... uncletue sajer jer datang umah nak jenguk kami sebab yer arr kami sampai ujung bulan nie jer stay situ pastue dah pindah wakaka...

Paling best yat uncle tue sehinggakan si Sarah menjeling tajam pada aku yang dah gelak guling2 dah wakaka...
'i tengok u 2 orang arr (merujuk kepada sarah dan farah) makin gemuk arr... yang nie (tunjuk aku) dah kurus'
Masa uncle nie kuarkan statement dia tue si Sarah nie dok sibuk cakap kat uncle tue bila nak banjer makan wakaka memang terkena arr batang idung tue wakaka...aku dah bantai gelak kaw2 dah ... si farah pun dah gelak ... farah nie ok sikit dia nie jenis tak der ler nak nyentap si sarah nie jer yang cam kristal tak der harga wakakak...

Farah plak leh cakap...
' i nie mak... nie bapak (sarah) dan tue anak sebab dia kecik ...' slumber jer farah kenakan sarah. Tue menunjukkan bila sebut bapak tue kira besau ler wakakaka.... jaat aku ... aku ngan Sarah nie memang tak ngam cam serbia weiii...

Sebelum uncle tue balik aku sempat arr pow uncle tue kfc wakakak
'uncle, memandangkan kami nie dah last month dah duk sini per kata kalau u wat amal jariah (tanp memikirkan samada dia pahm ker idak) apa kata kalau u banjer kami kfc lagi pun u dari kami duduk sini lagi u cakap nak banjer tapi tak banjer2 pun. Tahun baru cina pun dah abis, limau pun u tak kasi nie kan plak angpau... silap2 kalau i mintak gak angpau... i dapat penampau so banjer arr kami kfc... u beli dinner set jer wakakak'
'ok... ok... i banjer u olang kfc... tapi i tak makan sekali taw ngan u... i terus balik'
'oklah tue uncle... i pun tak bercadang nak suh u makan ngan kami wakakaka' jaat tak aku... dah ler pow org tua tue pastue leh plak loyar buruk. Farah ngan Sarah dah bantai gelak.

Bebetui weiiii dia beli wakaka... aku ngan Farah sebenarnya dah makan da... si Sarah nie aku tengok dapt jer makanan terus terkam wakakak memang lapau kot... sepanjang dia makan, aku dok perhatikan pastue seperti biasa ler otak aku nie dok berperang sesama sendiri sampaikan aku gelak sensorang. Farah dok ayen baju dia dengar aku gelak2, dia pandang aku... aku punkasi ler isyarat mulut tunjukkan minah sorang tue wakakak last2 kami bantai gelak2 oran beriman wakakaka... peliknya pas jer makan minah tue leh masuk bilik pakat tdo... apa kessss???? teringat aku satu iklan... 'bila mula sekolah, demam pun datang lah yer sayang...' tapi nie lain pesen sikit... 'bila dah kenyang, mata mulalah mengantuk yer mangkuk!!!' wakakaka

4 comments:

rizz said...

ahhahahah lucu la wei cte ko ni qilahh hahak kemain g ko nak pow uncle tu kanzz bile nk pindah umah.. awat pindah? nthen weii ape kesss mkn kfc?????// boikot la israellllllll hahah

[-suziey-] said...

ekekeek...good job..aci la kan.asyik kasi uncle tu duit je every mth..skali skala minta kfc..patutnya minta secret recipe..mahal sket:p

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

rizz : kira okey ler tue aku pow dia kfc dari aku pow dia rumah wakak silap2 kalau aku pow dia rumah maunye dia ajak kawen wakaka namo aku cina tak sunat wakaka pindah rumah sebab baru aku sedar slama nie aku dok umah tuk di beli rupanya wakaka so dah ada pembeli aku pindah 28hb ni meh2 ringan2kan tulang tue.. skali skala wat amal jariah wkaka ala tingin nak makan sebenarnya terlepas cakap masa tue x pikir pun bab2 boikot neh wakaka

zie : masa tue tak terpikir pun nak secret recipe...wakaka

MaS-HaNa said...

wey ziana zain pon ko sempat pow kan=))=))wakakkakak jawab tag aku tu... sambil jawab tag dengar lagu :-w