Wednesday, March 11, 2009

0TaK NaK BeRSePai MaNaKaLa BiJi MaTa DaH NaK TeRTaNGgaL... aKu HaLf DaY NaMO WiNDu2 aKu TaW... KaNg aKu MiMpi NgEri...

Memandangkan masa masih ada laie 1 jam dan atas desakan semua pihak dan aku plak sememangnyer tak suka menghampakan orang lain so aku masukkan ler sikit2 n3 ni...
Ok aku nak citer dah 2 arie aku langsung tak dapat nak lelapkan mata. Malam tadi aku g horey2 sampai umah dalam jam 4 pagi. Lepas mandi dok golek nyer golek, mata tak leh nak lelap!!! argh sudah... tak kan tak leh tdo laie kot??? last2 aku jadi jaga kat umah...
Nengok jam kul 6 bangun terus mandi laie siap2 nak ke opis... siap kemain awai tapi kuar umah jam 8 pagi gak wakakak aku masuk keje jam 8.15 pagi. Kuar dari bilik nampak plak dak Farah kuar bilik... aikkk!!! minah nie tak keje ker per? loh!!! demam rupanyer housemate aku tue.. mc terus. Masa nak kuar dari bilik aiseyyyyyyyyyyy tepuk dahi aku!!! aku terlock pintu bilik sedangkan kunci bilik tak der (tuan rumah kata dah letak kat tombol pintu tapi aku nengok tak pernah pun ada kunci tue) adoaiiii tak kan nak suh aku jadi MacGyver laie kot!!!! Farah dah dok racun2 aku supaya tak yah keje arie nie wakakak adoaiiiii... adoaiiii dan adoiiii laie... nie ler bahananyer tak cukup tdo!!!
Oleh kerana aku nie salah sorang pekerja contoh (bersepah tulang beluang (ada ker perkataan nie?) si boy wakakaka) aku gegeh kan jua ke opis. Aku pandang sepi jer pintu bilik aku!! sepi tak sepi.. sempat gak aku tajang pintu tue geram nyer pasai wakakaka terkejut si Farah...
Alhamdulillah arie nie jalan tak jem agaknyer ramai pengguna jalan raya dok bawak roti kot dalam kete. Apa pun aku slamat sampai ke opis 8.13 pagi... pergh!!! kemain riang ria laie aku masuk opis. Sampai opis aku di beritahu ada core value talk jam 9 pagi. Adoaiii laie ler membuatkan mata aku mengantuk. Aku g ngan Fara malas nak drive. Sampai jer kat auditorium (jangan tak caya company aku nie ada auditorium wakakak kepada yang terasa cam nak wat persembahan, meh roger aku wakakak persoalannyer sejak bila company ni jadi company aku wakakak mengaku company tu) aku nengok dah ramai orang. Yang bagi talk nie aku nyer TD so kami sumer di wajibkan hadir... nasib baek ler Jamal Abdillah Cina nie yang bagi talk kalau awang buncit... alamatnyer sah2 aku ngular ngan panjang wahhh panjang laie wakakaka
Tapi ternyata walaupun aku gegehkan diri tuk menjadi pendengar yang paling setia walaupun sudah puas aku membayangkan Jamal Abdillah Cina dok sing atas pentas dengan lagu Takdir Penentu Segalanya wakakak akhirnya aku tak dapat menahan tuntutan mata yang mulai mengantuk nie... Adoaiiii... salah satu cara aku wat supaya leh ler ilang kan sikit rasa mengantuk adalah sms... saper aku sms?? cuba teka wakakaka (bukan panjang arr wakakak punah harapan heze wkakaka)
hari ke 2 aku tak tdo... ngah ada ceramah nie.. ngantuk giler aku (kononnyer dengan harapan dapat ler simpati)
hahaha pdn muka ang. karok lagi lah tue. aku dok baca emel 4 arie tak bukak 400 inbox jer noh!!! (baru 4 ratus aku nie dari start ada email tak pernah bukak2 pun wakakak)
baca sampai lebam la.. ang keje ker tak ni? apa lah jamal cin nie cakap.... aku type nie pun dalam keadaan mata hampir tertutup wakakak (dengan harapan dapat ler dia wat lawak kat aku)
Aku pun tdo kul 3 smlm...lol (dan2 tah iyer tah idak wakakaka atleast ang dah tdo:(aku nie tak tdo2 laie... sah2 tak lehpakai nyer org wakaka)
Siapakah mangkuk ayun nie? wakakaka coba tekaaaa!!
Semalam aku kuar ada projek baeeekkk punya tue yang sampai balik lewat. Dak mangkuk rizz dok sms aku jam12.20am sergah aku tanya dah membuta ker. Sib baek arr aku kat luar kalau idak memang aku bahankan jer wakakaka aku cakap aku g club wakaka dia bantai gelakkan aku memang caker sungguh!! wkakak leh slumber jer dia bahan aku cakap mata dah rabak de ati nak p club choi!!! agak kojaq jer wakakaka
Kisah semalam akan aku masukkan apabila otak aku tak mereng key... so korang, harap bersabar key aku nak balik nak bantai tdo kaw2 (walaupun tika nie aku dok pikir cam ner aku nak buka pintu bilik aku huh!!!) adakah aku akan tdo kt ruang tamu??? alahai... cahaya!!!! silau!!! aku kalau nak tdo suka gelap2 wakakaka ada motip gitu!!! kasi ler aku rehat weiiii penat giler... ada gak aku telan obat tdo nie kang....
pesanan aku:
hana : aku taw ang nyer n3 dah banyak esok!! dok gesa2 aku ang nyer pun takat tue jer wakaka
rizz : namo kacao aku nak beradu kang aku boot ang melalui hp wakakak ang pun sama cam hana
Fara : amaran keras!!!! kaber mesti cemerlang gemilang dan terbilang key!!!
boy : aku nak mimpikan ngah lepuk ang wakaka
rhudy : aku nak jumpa ang dalam mimpi nak bayangkan ang dok men netball wakakak leh ker aku request mimpi? wakaka yang pasti bukak mimpi basah arr wakakak mimpi ngeri ada ler jantan dok men netball wakakak kompom lawak
heze & mummy : nakal!!!! tetap setia pada perampas hati nie wahhh rampas gitu wakakak
p/s : aku tak wat serangan hendap laie kat blog korang taw jangan ada yan nak gantung diri plak wakaka tak pun jgn ada yang windu akan serangan hendap dari aku wakakak aku taw saper!!! wakakaka

8 comments:

hezesuze said...

emmm...otak bersepai manakala bijimata dah nak tertanggal...

ada laie...+ pintu bilik xleh bukak coz kunci kt dlm...wakwakwakwak...

haa ni da half day...pegi tido puas2 tau...jgn plak plan lain plak...

btw, take care ek...

oyen said...

harini tak jem.... org bwk roti lam kete....

*BLUR*

tak lame pastu

OOOoohhhh...<--lampi!

XD

rizz said...

aku bce mlm nti

-sekian- hahahah skrol je

b-boy said...

hahaha.. abg RIZZ gtew statement.. ekekeke

-Kisah semalam akan aku masukkan apabila otak aku tak mereng key...

wakakakaka.. baru sis QILA ngaku otak beliau mereng..lalalala

mummYaeesh said...

pesanan utk pjg takde ke uols!whoops..
takpun aku rasa rizz yg ngorat hang kot...sampai kul tgh2 mlm msg hang...kat dlm bus pun msg hang!ayok..larikssss

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

heze : thanx wakaka mmg rest tak pernah nyer nak cukup aku nie wakaka asal aku nak rest ada jer ler makhluk tuhan paling sengal dok roger aku wakaka

oyen : p masuk kelas bahasa dan kelas lampi wakaka hanya org yg ada soul jer paham apa yg aku type wakaka (ada ker? wakaka)

rizz : x kisah ler ang nak baca tahun depan ker apa asalkan ang masuk wakaka (paksa ngan mengacukan muncung senapang gajah kat pala wakaka)

boy : sebab ang pun mereng gak wakaka sebab tue ang leh layan aku wakak

statement di sini nak gtaw yg korang pun otak mereng, putus fius gak cam aku wakak

mummy : ada kisah dari si bangkai panjang nie wakak nanti aku masukkan... rizz??? mangkuk mana tue?? wakakaka dia putus fius sebab tue cari member yg putus fius gak wakakaka (kejau mummy ngan kapak di tangan wakaka di belakang aku si dia (hak milik rizz) dok kejau aku ngan berkaki ayam wakakakak)

rizz said...

hahaha pdn muka ang. karok lagi lah tue. aku dok baca emel 4 arie tak bukak 400 inbox jer noh!!! (baru 4 ratus aku nie dari start ada email tak pernah bukak2 pun wakakak)
baca sampai lebam la.. ang keje ker tak ni? apa lah jamal cin nie cakap.... aku type nie pun dalam keadaan mata hampir tertutup wakakak (dengan harapan dapat ler dia wat lawak kat aku)
Aku pun tdo kul 3 smlm...lol (dan2 tah iyer tah idak wakakaka atleast ang dah tdo:(aku nie tak tdo2 laie... sah2 tak lehpakai nyer org wakaka)

kah2 kemen g nk copy paste ayat2 sm aku tuh keji ang ahhahaha

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

aikkk ang ker? wakakaka tetiba plak terasa aku rasa tak plak aku mention nama wakakak aku dah gelak gulin2 ngan fara kat opis dah nie wakakak mmg keji katanya wkakakak