Thursday, March 12, 2009

KiSaH aKu MeNJaDi MaCGyVeR...

Salam bersahaja wat sumer...
Ok arie nie pada asalnyer aku ingatkan nak half day sekali rasa cam rugi ler plak... per tak nyer semalaman aku tak dapat tdo huaaaa.... sumernyer gara2 kuar karaoke ngan dak2 Selangor 2 nie... kang ler aku citer...
Sekarang nie aku nak citer pasai kisah arie jumaat yang lalu... pergh!!! aku jadi McGyver beb wakakak... pasai per??? huarg... kunci kete tetinggal dalam kete sedangkan pintu dah terlock!!!
Masa tue sempat laie ler aku dok ber sms ngan dak puaka wkakak siapa laie si rizz arr wakakak kan dia nak balik JB. Aku sajer jer minta pandangan dia nak balik malam tue ker esok jer sebab dak umah aku tak balik malam tue so kalau aku stay kat umh sah2 ler aku tdo sorang... bukan tak bran beb... cuma cam bosan ler plak wakaka. Rizz pun ngah tunggu bas kat pudu tue... dia leh cakap...

ang balik jer ler tahun depan.... tak ker puaka namanyer wakaka lebih puaka laie bila dia dapat taw kunci kete aku dah tetinggai dalam kete adoaiiii... kunci spare plak tah mana ler aku letak... tinggai satu tue jer ler..
len kali ang simpan kunci kete yang spare tue dalam wallet... masa nie aku rasa cam nak ongbak kan jer dak rizz tue wakakaka sempat laie dia suh aku minta tolong kat si panjang wkakak...
Aku memula tak nak ler nak bergantung harapan sangat pada org lelaki nie kang harapan hanya tinggal impian jer ler jawabnyer wakakak (ceh!!! ayat aku kemain wakakak) aku cuba ler scan mana2 lobang ker celah mana2 yang aku leh tebuk ker apa ker (tue ada yg dok pikir laen ler tu wakakaka sah2 belle dok kata aku wakakaka girl hahaha) sekali usha nyer usha aku ah tak der cara laen... terpaksa ler bukak alik tudung dah berpeluh bagai dah aku abis perfume aku wakaka... aku sms ler dak panjang nie (dah dia jer yg leh paling dekat dan rasanya dia cam taw jer bab2 kete nie)
Oiiittt... nak tanya taw tak cam ner nak bukak pintu kete yang dah terlock (cehhh kaber laie tue tak nk gtaw hal sebenar wakakak)
kunci mana? (kemain panjang laie aku type 2 patah perkataan jer yang dia reply adoaiii)
kunci dalam kete dan pintu dah terlock (dah berasap dah aku time nie jawab jer ler taw ker tak adoaiii)
cuba cari dawai ataw pembaris besi... cungkil kat tingkap tue
Sudah!!! mana aku nak cari dawai ngan pembaris besi??? aku baru pindah umah... nak p kedai nak beli pembaris besi ngan dawai pun... maunyer lencun badan aku ngan peluh jalan kaki.
Aku pun dok pikir cam ner nak buat... dah arr time2 maghrib org dok umah tutup pintu aku plak leh wat kerja2 jenayah wakakak kali nie jenayah yang aku wat adalah atas kete aku sendiri huhuhu... ni namanyer xtvt makan tuan wakakaka (ada ker?)
Tak kan aku nak gtaw cam ner aku wat kat blog nie??? perlu ker aku citer detail??? kang tak pasai2 angpa wat ujikaji plak kat keje aku... tak ker jatuh rahang aku di buatnyer nanti wakakak...

cam ner? ang dah berjaya ker bukak pintu kete tue? sempat laie dak rizz sms aku dalam pada dia dok tunggu bas dia kat pudu... dah cam tugu peringatan dah ang rizz wakakak padan muka bas delay setengah jam wakakak memang puaka niyang rapik sungguh bas ang tu wakakak sekali member naek bas sapu daaaa wakakakaka guling2 aku gelak kat depan umah wakakaka
aku dah sms si panjang nie dok tanya cam ner nak jolok?? mati agaknyer dak tue tak di reply2nyer sms aku tu wakakak
puaka sungguh ang qla... wakkaka
sib baek aku tak jumpa ang rizz kalau tak jadi puaka niyang rapik ler jawabnyer wakakak puaka bertemu puaka wakaka
Pendek kata... (panjang tak kata apa2 sebab bisu wakakak nak wat isyarat tangan pun tak leh sebab dia OKU wkakaka) aku berjaya dalam misi aku membuka pintu kereta tanpa bantuan lelaki wakakka bangga seh!!! peluh, penat dan sakit di jari akhirnya berbaloi apabila masa aku dok godek2 tetiba jer terdengar bunyi 'tock' (ada ker? sound effect dak boy pandai wakakaka) aku masa tue dah tersenyum ala2 penjenayah kelas satu dah wakakak.
oiiittt aku dah berjaya dalam misi aku (sms aku antar kat si panjang)
hah??? baru nak p umah nak tolong... sowi tadi mandi dan solat... ceh!!! alasan tapi betui gak arr wakakak time2 maghrib aku dok menggodek pintu kete aku wakakak kete yang dok lalu lalang dah usha aku semacam... per barang dok pandang2 tolongnyer idak beb!!! nak jer aku capai batu lemparkan kat kete depa wakakak
tak yah... aku dah berjaya!!! thanx atas nasihat pendahuluan ang ampeh jer ajau tak abis wakakak pat cakap tahniah kat aku sebab aku berjaya buat tanpa bantuan lelaki neh wakakak
hampeh jer... yer lah .... awak hebat!!! cayalah wakakak
Kembang kempis ler hidung aku laen yang aku mintak dia cakap laie up dia kasi aku wakakaka walaupun nada cam tak berapa nak ikhlas wakakak...

ko kat mana? ko balik kg biler? aku dapat sms dari farah
aku kat umah dan baru nak gerak tadi ada masalah sikit hhehe
pasai per???
kunci kete aku tertinggal kat dalam kete dan pintu kete ter lock plak
abis ko wat cam ner?
guess what!!!cam ner per laie... aku jadi macGyver arr wakakak
jangan cakap ko berjaya bukak pintu kete arr
u say....
mulut aku krem nie... tak caya ko leh wat.. panjang tolong ker per?
sorry beb... wa kan kaki jenayah... panjang tolong bagi mukadimah jer isi penting, kesimpulan dan penutup aku yang wat sendiri key...
wahhh hebat ang... pasni kalau nak suh ang pecah masuk umah org kompom lepasnyer arr
kemain laie nak suh aku pecah umah org... ang ingat muka aku nie ada muka cam pecah umah ker wakakaka puaka ang farah wakakaka
Itu kisah arie jumaat... lepas tue aku terus balik ke umah mak aku hehehe... aku sampai2 umah bagai nak terkeluar anak tekak aku dok bagi salam... sorang pun tak jawab rupanyer sumer dok pakat tengok raja lawak akhir... hampeh sungguh keluarga kesayangan aku nie wakakak wahhhh adik korea aku pun balik rupanyer wakakak rupanyer dia baru sampai jam 2 petang tadi... wahhh rindunyer aku... abis satu muka dia aku gomol wakakak dia plak tak nak dok diam jer dok geletek aku wkakak mak ngan abah aku dok gelak jer ler nengok gelagat kami... arie nie kira semuanyer berkumpul 7 orang keluarga bahgia En Ali ngan Pn Rohaya wakakaka... adik aku tue dok uitm sri iskandar so pepaham jer ler bila dia nak balik dan berapa lama dia balik kan wakakak

ni ler adik aku yang dok kat uitm sri iskandar Mohd Qayyum bin Mohd Ali


Sib baek sepah menang wakakak yang aku peliknyer cam ner ler dak amir tue leh terlepas masuk final??? aku dapat taw dia masuk final terus aku lepuk adik aku ngan bantal wakaka tak pasai2 adik aku kena si Herry wakakaka saper suh duduk dekat wakakak

Ni adik aku yg no 3 Mohd Husairi Mohd Ali yang kami panggil Herry kalau aku putus fius aku panggil dia jebon wakakaka

Mak aku cakap cam nak roboh dah umah kalau korang berlima nie ada wakakaka aku cakap.. ala... baru macam mak... lom bebetui laie wakakak

Memang seronok sekali sekala semua berkumpul cam nie lebih2 laie bila aku berkesempatan balik umah dan kira bonus ler kalau time tue dak Qayyum ada wakakak

Sepanjang aku lepak kat umah macam2 ler cerita dan topik yang kami sembangkan. Memang best arr wakakak

6 comments:

b-boy said...

akhirnya sis QILA mengaku kehebatan aku wat sound effect... lalalala (sambil main seruling)

MaS-HaNa said...

BBOY LOM DENGAR SOUND EFFECT SIS LAGI WAKAKKAKAKKA

rizz said...

hahahahhha part yg aku sms tu mmg klakoo mmg x caye k ko leh kopak keta ko tu qilah hahak tahniah! bravooo..aku cm knl je adik ang qayum tu ekekke

mummYaeesh said...

aku syak hang nak tackle panjang ye qla?!!whoops...lariksss..

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

kemain puaka gua laie komen koran yek wakakak

oitt rizz aku tak kopak kete aku ler wakakak aku sayang kete kebal aku tue laie wkaka aku ... hehhe rahsia kang ang dok pakat ngan boy pastue bonus laie si rhudy dok rembat kete aku wkakaka

oittt mummy mulut tak der insurans nak kaber ker? wakakaka suka2 jari ang jer... dak panjang nie dak team aku men bola tampar ler wakaka mmg ler rapat cuma sekrang nie jer dia bran sikit nak tegur2 aku kalau idak dia kata aku sombong wakakak ilang akal per kata aku sombong... muka suci bersih ni dikatanya sombong wakakaka

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

erk... ang kenai adik aku rizz?? katakan TIDAKKKKKKKKKKK wakakaka