Thursday, March 12, 2009

PuaKa aPa DoK m3NiMpa aKu : PiNTu BiLiK TeRKuNCi DaRi DaLaM...

Kambek!!!
wakakaka arie nie aku g kerja cam biasa setelah semalam aku half day. Alasan? memula aku memang dah rasa cam nak terjun ke lauatan atlantik dah... aku dok bisik2 ngan dak Fara...
wei... aku rasa kan aku cam nak half day arr arie nie aku ngantuk giler nie... caker sungguh time aku kat umah tak nak plak tdo bila masuk opis... alahai mata tak leh tahan2 dah nie...
tinggal aku sorang...
ala... ang dok ler opis jadi spy wakaka
ang sms pah bedah gtaw dia
amasere
Sebelum jam 1 aku dok ler update sikit n3 kat blog (kang ada yang dok bising2 tanya mana n3 wakakak) sambil2 tue aku dok sms kat Farah (dak umah)
lokasi
kat klinik... awat?
aku half day... ngantuk giler... amik ubat aku yek dah alang2 ang kat sana (nampak sangat aku putus fius selama ni sebab tak makan ubat wakaka)
wokeh
sat laie aku balik
wokeh
Tepat jer jam 1 terus jer aku shoot ke rumah. Sambil bawak kete mata dah separuh bukak dah... alahai ada gak yang tak sampai umah nie... kete dah terhuyung hayang cam org mabuk todi wakakak aku bukak radio kekuat pastu sing sambil jerit2... dulik arr walaupun kat trafik light ada org dok pandang2 aku wakakak
apa pandang2? mana ada aku gtaw awex ko yg kita kuar mlm tadi... Terkulat2 mamat tue pandang aku wakakak padan muka saper suh wat muka teruja sangat nak taw hal org?
Hijau jer terus aku shoot wakakak dalam kete aku dah bantai gelak kaw2... muka sikit nyer encem tapi kena sergah cam tue jer terus terkedu wkaka kuar terus muka ketat wakakak. Sampai umah aku nengok Farah dah ada umah. Parking kete terus campai kunci rumah. kunci kete awal2 laie aku dah masukkan dalam handbag (takut sejarah mungkin berulang... serik aku weiii).
Assalammualaikum... wahai Farah, dah mencekek ker belum? (ngan berirama cam kumpulan sepah wat wakkak)
Siot ko terkejut aku... ko dah gtaw pah bedah lom ko half day nie
lom!
aikk...
wakakak sat laie aku sms ler
shoot now!!!
amasere
Aku capai hp terus sms (nak call kang banyak plak soklan cam nak soal siasat penjenayah jer gayanya)
Akak! sy half day. Otak nak bersepai dah nie...
Pending!!! aik... pr jadahnyer pending plak nie??? ker hp aku nie terlalu memahami aku sampaikan dok blok mereka2 yg telah menguris ati aku ni? wakakak kemain baek laie pangai hp aku nie..Send laie... tapi ayat laen plak!
oittt mangkuk!!! otak dah bersepai dah nie, semua anggota badan dah tertanggal dah nie... so dengan menggunakan mandat yang sengaja di adakan dengan ini mengistiharkan arie nie half day...
Pending!!! wakakaka sib baek watnyer deliver mampus aku wakakaka...
oittt aku sms pah bedah pending! ang gtaw dia aku half day. otak dah bersepai. TQ
Send katFara... aikkk lepas!!! muskil aku wakakak
Makan!!! aku lapau nie... pat (Farah ajak aku makan...)
Sardine jer??
Oitt mangkuk! makan jer ler .. aku dah ler demam. Sib baek aku masak kalau tak ang balik kebulur taw... (sambil pegang senduk kayu! tetiba jer ternampak muka akak senduk sambil memegang sepanduk awas ko nok!!!wakakak mampus aku!!)
Len kali kita import cheff nak tak? aku suh dak boy, budak blog tue mai sini masak wakaka
boy nama plak nie? ramai tul anak ikan ang... pening aku
boy mangkuk namanyer wakakak budak laie tue tapi pandai masak.. asal masak jer kompom blog dia penuh ngan pic cara2 memasak tapi lom pernah laie arr nampak pic dia ngah masak wakaka
entah yer entah idak wakaka
taw tak per... gebang lebih dak tu wakaka tapi kira ok ler... slalu jadi partner gado dalam blog... dak rizz dia tue...
rizz mana?
adoaiii... aku kan dah giler berblog skrg nie... dah malas ngan ym. dak2 nie aku tak pernah jumpa laie..
oitttt brek... (sambil wat gaya tarik hand brek... caker sungguh!!! wakakak) nak cakap sikit leh tak?
shoot! sejak biler ang nak cakap ang minta kebenaran nie?
hehehe... aku rasa kan... kalau dak2 tue jumpa ang kompom rosak akhlak depa wakakak
caker ang... dah makan!!!
citer ler laie... dah ler nak dok sembang ngan ang bukan senang... sibuknyer ngalahkan PM... ang balik petang aku tak balik laie... g spital... malam aku balik, ang plak kuar... jumpa pun pepagi biler nak g keje... tue pun kira ikut nasib kalau aku bangun awal..
sorry my dear wakakak wa nie kalau tak der, dak2 aku sumer meroyan wakakak aku kan penyeri majlis wakakak
ah'ha penyeri ler sangat!!! ang tue bukan penyeri majlis... meranapkan majlis ada ler wakaka
agak2 ang nak tak nengok episod baru dalam keliwon minggu nie tak? tajuk dia cara2 nak kuatkan ilmu kebal adalah dengan meratah daging kawan masa ngah lunch?
puaka mulut ang (gelak) pat arr citer laie pasal dak2 blogg ang
aku suka berbahas ngan rizz ngan boy. 2 mangkuk tue aku tak pernah jumpa tapi dak rizz tue insya'allah sabtu nie jumpa kot!! meroyan sangat nak jumpa aku. aku pun nak gak nengok puaka niyang rapik mana nak jumpa aku tu wakakak dak boy tue mungkin tak dapat kot... student kat uitm shah alam... member ngah bengang ngan ketua group wakakkaa dak2 nie memang lawak dok layan aku saper suh wakaka
ang jumpa rizz kat mana?
tepi loji... wakaka
celaka!! ngah makan mangkuk!!!
wakakaka entah lom decide laie nengok la cam ner... aku pun mungkin ke bentong kot kalau jadi ler.. tapi harap2 tak jadi ler ... g sorang tue, kang watnyer aku tersesat ke alam laen tak ker nyaya?
ikut highway laaa bro
ada aku cakap ikut arah angin? 1st time ler aku drive long distance alone... per kata ang ikut aku... jauh pemandangan luas pengetahuan wakakak
jauh perjalanan luas pemandangan... ler mangkuk!! waaka
eh!! mulut aku... suka ati aku ler nak cakap per wakakak (kaber mesti cemerlang gemilang dan terbilang)
Baru teringat pintu bilik terkunci. Aku ngan Farah dok perah idea cam ner nak bukak pintu tue... nak di pecahkan terasa sayang (wahhh cam lagu plak)
cam ner nak bukak pintu bilik ang nie??
sat2... kasi aku elex dulu... kasi otak aku tenang tuk berfungsi...
kemain lama laie... dok pikir... kang lelap ler tue...
sat ler.... ang ingat senang ker nak jadi spider women? ngan nak tukau uniform laie...
spiderwomen? itu arie ang jadi macGyver nie spiderwomen plak... hmm... jgn cakap ang nak panjat plak...
abis... ang ada cara ker??
macam2 ang nyer bakat pening aku wakaka jadi muka pecah rumah pun ok gak wakaka
pecah umah??? mulut longkang sungguh ang wakakaka
Aku try dulu bukak pintu dengan menggunakan kad tapi tak berjaya gak... abis jahanam kad aku wakaka pastue tak der cara laie aku terpaksa masuk ikut tandas... (sib baek tandas aku bersih taw wakaka bukan cam tandas boy ngan rizz wakakak)
Aku amek meja bulat (meja makan) pastue rasa ketinggian tidak tercapai dek akal aku tindihkan laie ngan kusi wakaka baru ler tercapai dek akal... pergh!!! tinggi nak mampus...
Ok dah Farah... ang panjat (wahhh kemain aku wakak dah ler pintu bilik aku yang terkunci sekali aku leh plak suh Farah yang memanjat).
ilang akal per suh aku??? ang ler... ang kecik...
adoaiii... aku tak sampai ler...
ngada2.. ujan lebat nie... tdo best gak nie... baek ang cepat sementara aku nak tolong ang nie kang kalau aku dah masuk bilik jangan arap aku nak kuar wakaka
caker men ugut2 plak...
Aku pun panjat arr adoaiii ngan baju2 kurung aku dok panjat wakakak
oittt putus fius per panjat ngan baju kurung wakakaka kang tak pasai2 aku dapat tayangan perdana (sah korang dok gelak2 kan wakakaka)
ilang akal per!!! dah terang2 aku nyer pakaian sumer dalam bilik ang nak suh aku pakai per???
pakai jer baju aku...
ang cam tak kenai aku wakakak tak per arr bukan orang lain ngan ang jer wakaka cam tak biasa... agak2 nak ternampak tue ang pandang tempat laen wkakak aku pakai suar pendek ler bak mai tshirt ang...
Tukau uniform... aku mula panjat humang aiii kemain jauh laie nak turun ke sebelah sana... adalah dalam setengah jam aku dok atas tue... pikir cam ner nak terjun... kang terjun tak pasai2 korang tak jumpa aku wakakak korang tak minta maaf laie kat aku terutama rizz ngan boy tue termasuk ler rhuddy yang dok cam puaka bahan aku plak wakakak padahal bahan tak der ler gempak mana wakakak kalau hana tue laen arr sebab memang sama2 puaka kebal wakakak
Last2 aku gegeh kan gak dengan gaya yang paling bersahaja tanpa bagi hint pada Farah aku terus turun ke bawah (dah serupa monyet daaa wakakak suka ler boy tue wakakak) sib baek ler aku nyer air kolah penuh wakaka sempat gak ler aku jadikan bath tub wakakak. Farah kat luar dah panggil2 nama aku... aku plak pakat wat keras jer wakakaka panik gak aku dengar sore dia... cam nak nangis pun ada
Nadia... nyahut ler ko jangan wat cam nie... nak memain pun agak2 ler... risau aku bongok!!!
Bongok di panggilnyer aku wakakak setengah jam aku seksa batin Farah wakka.. dia dah dok tendang2 pintu bilik aku wakakak aku kuar siap dah tukau baju laie... dia luku pala aku wakaka ala... bukan selalu dapat gurau2 cam tue kan wakakak
Alhamdulillah aku berjaya dengan misi aku kali nie tanpa bantuan seorang lelaki laie waakak bangga!! bangga!!! oitttt korang yang pompuan tue!!! kalau aku leh buat... tak mustahil korang tak leh buat so kurang2 kan ler nak gunakan perkhidmatan orang lelaki nie wakakak depa selalunyer tolong tak ikhlas wakakak ada jer nawaitu laen wakakak (sah2 kaum laki dok pakat blasah aku wakakak tue kompom dah berbakul2 dok maki aku tue wakakaka)
Berakhir dengan penuh kebanggaan!!! wakakak

10 comments:

diary, fara said...

penat tau nak karang alasan bagi mak angkat ko semalam. akak ko pun bz bz gak tanya. ada gak dia bau2 nak perli tapi tak der dengar plak...hheheh

fizzzy !an said...

cik qla,

aku konfius kenapa entry kau tulis

14 march, 2009 - Saturday? sedangkan hari ini baru sahaja 12 March, 2009.

adakah kau menggunakan waktu Negara Uganda?

joey said...

amboi amboi hang...

pasai apa bleh terkunci neh??

bleh2 plak jadik charlie's angel 3t 3 Dara katenyer



wakakaka

a'ah..betul gak kata cik adik manis kat atas neh..

ko tinggal planet utarid ker?


larikkkkkkkk

b-boy said...

hahaha.. waktu uganda..? bukan la waktu NIYANG MEREPEK... ekekekeke

Tandas boy bersih la.. setiap mggu cuci.. xbaik tuduh2 taw... sesungguhnya.. (sis QILA tau apa yg aku nak tulis..lalala)

-wakakaka entah lom decide laie nengok la cam ner... aku pun mungkin ke bentong kot kalau jadi ler.. tapi harap2 tak jadi ler ... g sorang tue, kang watnyer aku tersesat ke alam laen tak ker nyaya?-
hik3..dah title NEK MOH NIYANG pun leh takut lagi ke...?

huhuhu.. sampai ati kata boy auta pasal masak2 tu.. majuk la mcm nie.. (berlalu pulang sambil seret kasut..)

hezesuze said...

mak aii dpt ku bygkan ko pakai baju kurung dok memanjat Qlah...

tol la kate fizzzy !an, ko ikut waktu negara mane ek??? awal 2hari tu...

pepun kalo ko jadi jumpa rizz, kirm salam kt dia ek...

eh??? ko xnak jumpa aku ke???? wakwakwakwak

rizz said...

mlm nti bce tett hahaaa

-scrool/..sekian larikkk-

MaS-HaNa said...

qie tu kan pakar jam.... sesuka hati dia je nak letak jam berapa.... tu arr qie.. pompuan sekarang tak perlukan lelaki nak buat apa apa kerja kecuali kalau nak buat anak wakakkakkaka....
macam kes kawan aku tu... mamat tu nak pow $$$ kata timing belt dia rosak... wakkakak motor kuasa kecik ada timing belt ke =))waakkakakk jangan ingat kita wanita ni leh di perbodoh bodohkan.... see the leg men... wakkakak mesti menanah tinger dak boy ngna rizz dengan komen aku ni... wakkakakkakakkaka

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

wakakak ku putus fius sikit wakak sikit jer tw wakakak dah betuikan ler wakaka komputer aku weng wakaka

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

Ulasan kepada semua wakaka (wahhh ulasan tue wakak PEMBALASAN BERMULA)

fara : aku takat dak2 opis nie senang jer aku nak dajal beb.. aku malas nak tunjukkan kepuakaan aku tunggu ler bila aku berenti nanti masa tue kan ada makan2 taw ler cam ner aku nak sembur ngan bisa ular nanti wakaka jgn tanya ngapa kalau tetiba muka masing2berkuar jadi muka org kat sebelah depa wakak (cuba bayangkan awang buncit tukau muka ngan tugu peringatan wakaka)

fz : aku dah betui kan ler malas nak setting balik menyampah aku dok adjust tiap kali nak publish wakaka psst!! sebenarnya tue sumer time NEGARA PUAKA namanyer wakaka aku kan advance wakaka pantasssssssss!!!

Joey : terkunci sebab nk cepat g opis wa lambat ler pagi tue wakaka kira terror kan aku berjaya!!! (kejau sambil pegang kapak)

boy : nek moh waklu wakaka ang jgn heret kasut jer boy ang mengesot balik ke rumah sekali wakaka (ngah bayangkan cam ner dari kajang ke shah alam boy dok mengesot sepanjang jalan maunyer berasap ponggong wakakka dah gelak guling2 dah nie wakakak)selaie ang tak masak depan aku dan kasi aku rasa selagi tue ler wakakak (sebenarnya nak rasa masakan ang wakaka)

Heze : arie nie jer dengan pantas add ang wakaka kalau ang nengok aku invi tue maknanyer aku ngah sibuk berblog wakaka jumpa ang tak der hal beb set date ngan time tak pun join sekali sabtu nie... amacam rizz?? kira kita kekahkan rizz beramai2 wakakak (wahhh ngah bayangkan cam ner agaknyer wkakaka) tak elok kalau aku makan sorang wakaka gelak lahanet wakaka

rizz : memang lahanet wakakaka

Hana : memahami wakakak weiii sabtu nie jom!!!

rizz said...

hahaahha kemen pnjat lg kannn mau terlucut kain tu sape nk jawap? wakakkaakk tula ang ni ptus fius sunggoh suma nk terkunci keke keta la bilik la .pasni pe lak? tandas? wakakka tdo la ang dlm tandas hahaha