Tuesday, March 3, 2009

MiSi BeRJaYa waKaKa...

Malam tadi dalam jam 8.05 aku dapat sms dari Fara (dak opis) mengatakan yang dia dah nak gerak dah nak ke restoran (lokasi yang telah di tetapkan petang semalam) aku apa laie dengan pantasnyer suruh Farah (dak umah) bersiap. Aku dah brief Farah apa yang perlu di lakukan malam nie. Wahhh cam pelakon gayanya wakaka cuma kami tak pakai topi ngan ves jer wakakka (ada yang terasa ker?? wakakaka)

Seperti yang telah di janjikan aku sampai kat restoran tue dengan gaya bersahaja dengan Farah. Sambil2 tue mata aku dok scan mana ler table Fara. Pup!!! nampak depan pintu masuk minah nie landing wakakak... aku dah pandang Fara... scan sekeliling mana ler taw kot2 mamat tue ada ker... aku amik port berbetui bersebelahan dengan table Fara (nawaitu dah jaat masa nie sebab dah niat nak dengar perbualan depa sebenarnya wakakak) sekali Fara cakap mamat tue lom sampai laie ada kat tol Sg Besi... Cis!!! berasap tul aku kalau sendiri yang tetapkan masa dia plak leh slumber jer lambat!!!!

Aku apa laie dok nyembang ler ngan Farah dan Fara walaupun jarak antara table kami nie ada pisah. Slumber jer arr... aku terpikir persekitaran kat situ cam tak berapa ramai orang... so kang kalau dak Fara nie dok sorang2 sah2 mamat tue taw tue Fara last2 aku suh Fara lepak ngan kami.

Bila dah lepak tue sah2 ler table jadi huru hara walaupun hanya dengan 3 orang jer. Aku order sate 10 cucuk (wakakaka rizz ngan remy aku dah sebat dulu wakakak) ngan air neslo Farah makan bubur nasi ngan nescafe panas. Si Fara nie sebab nerbes dok bantai minum teh o jer wakaka agaknya dia tgk aku mkn sate dia sebat 2 cucuk wakakaka...

Setiap kali ada lelaki masuk jer kami dah scan nie ker mamat tue??? wakakak semua orang kami scan wakaka sampaikan mamat yang sampai dengan pak aji pun kami scan wakakak giler per datang nak dating siap bawak orang masjid wakkka tue bukan dating namanyer tue baek nikah jer terus wakakak

Sekali mata aku dengan pantasnyer dapat scan sorang mamat kat parking (wahhh hebat sungguh aku kat parking laie aku dah scan) terasa cam nampak kat pala dia ada lampu blink2 wakakak dengan pantas aku suh Fara wat biasa dan kasi aku jer yang scan mamat tue.

Mamat tue datang sorang berbaju t-shirt hitam dan berseluar jeans wakakak dia terus lepak kat meja selang 2 table ngan kami. Aku scan laie... aku nengok mamat tue menaip sesuatu kat PDA dia. Eleh... ingat ko jer ker ada pencik kat hp??? aku pun ada ler.... aku siap amik cucuk lidi tue terus menaip kat hp wakakaka gamat suasana kat table kami wakaka...

Sekali mamat tue sms Fara dan sah2 ler mamat tue ler blind date Fara. Aku pun halau ler dak Farah nie setelah scan muka dia ala2 pecah tingkap kira ok laie ler dari pecah rumah wakakaka....

Depa lepak berdua aku ngan Farah. Dalam jam 11 lebih aku dah nak gerak. Aku nengok Fara kian mesra ngan teman baru nyer wakaka... tetiba jer aku dapat call dari dak MM. Siapa laie dak Remy ngan John ler... adoaiii depa nak datang lepak ngan aku. Rindu ler tue... memalu plak nak cakap wakakaka aku lepak ngan depa sampai jam 12 lebih terus balik umah. Depa follow aku balik sebab dia nak taw umah aku kat mana.

Lepas taw umah aku depa pun balik arr... aku pun dok bantai membuta arr... si Fara mangkuk nie plak!!! aku sms dia tanya dah sampai umah lom dia leh pakat keras. Dah mati ker apa??? wakakaka...

Korang tunggu ler entry terbaru dak Fara nie kisah dia bersama dengan teman barunya wakakak

Wahhh nie anak ikan ker bapak ikan nie?? wakakak nie makan setahun tak abis nie wakakaka oiiittt Fara ... nie anak ikan ko ker anak ikan aku nie?? wakakak

3 comments:

`S3R4CURlYl4` said...

Wahhh cam pelakon gayanya wakaka cuma kami tak pakai topi ngan ves jer wakakka <-- kommg keji qiella... miahahahhahaha

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

sera sat laie ang nengok ler kot2 ada yg terasa ngan statement aku nie wakakak

rizz said...

hahhahahh jd gak kan plan ko qilah ahah salute la ang..kejiii ang mkn sate x ajak kanzzzzzzz