Tuesday, March 3, 2009

SeSi PeRjuMPaaN BeRSaMa DeNgaN DaTo...

Arie nie agak lambat sikit aku update blog sebab baru lepas ada sesi perjumpaan dengan Dato. Ala... malas arr aku nak gtaw saper dia nie, pasai apa laie pasai produktiviti kerja dan sebagainya. Aku yang sememangnyer mengantuk dan bila masuk bab2 ceramah dan yang seangkatan dengannyer nie mula ler mata dah mengantuk.
Dengar jer awang buncit dok bagi kata2 aluan mata aku dah start mengecil...

Aku : humang aiii slow nyer sore dia... bila gelak tak ingat dunia cam bangunan nie nak runtuh jer...
Kak Yan : slow sikit... kuat ler sore Nadia.
Aku : erk... kuat yek hehehe... (mulai slowkan sore) yer arr... kemain slow sore dia tak padan ngan badan.
Kak Yan : ala... tak kan tak paham2 laie...
Aku : Eleh depan big bos kemain ko yek awang buncit... slow giler sore ko...

Korang bayangkan ler slow giler sore dia... badan dia besau cam kuman ku2 tue... bila dia cakap slow cam tue alahai naik geli geleman aku. Apa!!! ingat sesi mengorat ker apa??? mula ler idea jenayah aku sampai... wakkak ada gak yg aku rakam sore dia gelak nie kang pastue sebarkan wakakaka

Siyes masa dia kasi ucapan sikit aku memang langsung tak pandang muka dia... aku wat2 ler menguap, betul2 kusi, baju dan sebagainya. Alahai... dah2 ler tue ko nak kipas... menyampah plak aku... orang kat sini kalau nak cakap leh jer cakap... tapi sebab dah ko pun namanyer bos so masing2 kena ler jugak jaga air muka ko. Tapi yang paling aku bengang tue dia leh cakap semuanya adalah tanggungjawab dia... apa yang berlaku kat opis nie adalah tanggungjawab dia... kewak jer... cam ler orang lain yang dok kat opis nie langsung tak bertanggungjawab... aku rasa rata2 kalau Dato nak jumpa staff sahaja (bos g ler lepak memana macam tak biasa) maunyer semua kuar dari mulut dak2 nie wakakak

Ada sorang Technical Director nie cina, aku suka sikit ngan cara dia, pemakaian dia, cara dia bercakap... very da smooth jer... cool beb (nasib baek ler ang nie cina tak bersunat kalau tak... lama dah wakakaka) aku panggil dia Jamal Abdillah Cina wakakak... dia nie kalau bercakap kompom mata aku terang jadi nyata wakakak rasa cam tak nak berkelip arr mata pandang dia... kalau mata terkelip terasa sangat kerugiannyer wakakak...

Aku amik port paling belakang sekali pastue apa laie bantai membuta arr wakaka... tak der ler sampai datang mimpi (datang mimpi nie rizz jer yang lebih arif wakakakak) takat terlelap tue biasa ler wakakak

Sambungan... (wahhh siap ada sambungan laie wakakak)

Tadi kan aku ada cakap depa wat perbincangan pasai masalah2 di tempat kerja. Dato nie dia memang akan datang setiap department dan adakan perjumpaan dan perbincangan dengan setiap pekerja. So kira oklah kan tapi yang tak berapa nak bestnyer adalah bos ada. Aku nengok sekor pun tak der nak bersuara. Sebenarnya masing2 taw apa kelemahan dan masalah yang di hadapi tapi tak nak bersuara sebab???? sebab awang buncit ada!!! aku berani kerat kepala rizz ngan boy arr... kalau awang buncit tak de kompom ler berlambak2 masalah yang dapat di keutarakan oleh setiap staff.

Sedangkan dalam meeting bila staff bagi cadangan dan rasa cadangan tersebut relevan dengan apa yang ingin di praktikkan, awang buncit leh cakap 'u saper nak lawan cakap i'

Nie kan plak nak suh cakap depan Dato wakakaka... asal awang buncit tak der jer kompom Dato leh taw luahan hati staff. Sekarang nie hah!!! amik ko... aku kekadang terasa cam nak maen rondes jer kepala awang buncit nie... menyusahkan orang jer... sekarang nie dia dah menyusahkan semua orang... Dato bagi tempoh dalam masa seminggu nie semua orang kena kenal pasti apa masalah dan perancangan masa depan company nie... cam caker yang penting aku tak yah pikir wakakaka aku gelakkan jer arr...

5 comments:

rizz said...

kejiss kemen nk dtg mimpi.:p wek

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

wakakak yer arr dah ianya membosankan... kalau tak der jamal abdillah cina tue maunyer aku tak bangun wakakaka

fizzzy !an said...

kehdapan cik qieela,

bertubi kau update. yang sebelum ni pun aku tak habis baca. ho, jawabnya nantilah.

btw nanti aku ajar lagi godeks2. Tahniah!!

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

fizi sila tingkatkan kemahiran membaca anda wakakaka

MaS-HaNa said...

wah qie nak lepaskan gian ni=))wakkakakkakakakak