Tuesday, March 3, 2009

JaWaPaN TaG DaRi HoNeY... CiSS!!! bRaN SuNgGuH Dia TaG aKu!!!...

Arie ni aku telah di tag oleh honey wakaka cam tak caya jer dia tag aku wakakak..

Tag from Cik Belle : My Wedding Plan. (ada ker??? sampai ker hajat tue wakakak)

1. How old are you?
ko pernah dengar tak kata pepatah mengatakan jangan tanya bab gaji pada org lelaki dan kalau org pompuan plak jangan tanya bab umur wakakaka

2. Are you single?
masih kepunyaan mak dan abah aku apa pun hati ini telah di miliki oleh seseorang dan akan selamanyer begitu wakakak
kemain laie ayat aku wkakak sah2 rizz, hana, heze dan suziey muntah darah wakkak

3. At what age do you think you’ll get married?
entah... serah pada Yang Maha Esa
paling malas nak jawab bab jodoh nie... saper tak nak nikah weiiii ... sumer telah di tetapkan oleh Allah cuma bezanyer cepat dan lambat jer...

4. Do you think you’ll marrying the person you are with now?
adoaiii soklan pecah pala nie....
sat2 nak carik dinding nak hantuk pala sat wakakaka

5. If not, who do you want to marry?
mangkuk gak soklan cam nie... kalau tak der nawaitu nak bernikah ngan pasangan tue baek tak yah berchenta....
oiittt meh sini aku hempuk pala ang

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
entah

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
aku tingin nak mengekalkan cara tradisional di mana semua orang kampung dok rewang, makan pun berhidang dan pastue siap maen simbah2 air laie... orang melaka mengamalkan adat cam nie hehehe
best weiii nengok muka mamat2 yg encem siap kena arang laie wakakaka

8. Where do you plan to go on honeymoon?
g umrah ataw haji pastu g paris wahhh tapi persoklannyer leh ker aku g???
wakakak aku fobia naek kapal terbang weiii wakakak kalau leh g naek kete aku sanggup drive walaupun memakan masa selama bertahun2 nak sampai wakka tak kisah ler asalkan dia tak bawak aku masuk dalam lubang kubur dah arr wakakka sah2 ramai jatuh rahang wakakak

9. How many guests do you think you’ll invite?
suka ati ler berapa ramai nak datang... kalau datang tue make sure ada hadiah dan duit lebih afdal laie kalau bawak makanan sendiri wakakaka
sah tak der yang nak datang kompom wakakaka yang pasti dak2 chatters ngan blogger mesti datang kalau tak kompom kali nie aku boom yahoo

10.Will that include your exes?
no komen .. yg lepas biarkan berlalu tak baek bermusuhan wahhhh
wahhhh ayat artis tue wakakaka

11.How many layers of cake do you want?
agak2 semua tetamu merasa
berapa tue? wakakaka sekurang2nya aku ingat ler kat para tetamu wakakak

12. When do you want to get married, morning or evening?
sepanjang hari dan takkan stop
wakakak mampus bakal suami aku wakakaka

13.Name the song/tune you’d like to play at your wedding.
Careless Whisper heheh lagu wajib weiiii lain ikut kesesuaian arr
aku lupa plak ejaan dia blasah jer arr

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork/knife?
suka hati para pengunjung arr asalkan tak minta di suapkan sah2 kena penampau wakakak

15.Champagne or red wine?
giler per??? sah2 jadi pesta buih pastue wakakaka

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
sah2 kena pelangkung ngan family gile per... dah tentu kena spend masa ngan family dan saudara mara agak2 masing2 free baru ler g
aku tak der ler kemaruk sangat nak berhoneymoon sampai tak menyempat nyempat wakakaka

17.Money or household items?
bergantung pada rezeki
aku tak kisah... asalkan dapat bersama susah dan senang alhamdulillah... wahhh tetiba jer malu wakkaka

18.How many kids would you like to have?
kalau boleh nak cepat dan agak2 terlarat nak jaga wakkak apa pun terima pemberian Allah dengan penuh kesyukuran hehehe
chayok!!! chayok!!! usaha tangga kejayaan wakakaka kalau lambat sangat naik lif... tapi tak nak arr tak best wakakaka ada yang paham ker?? wakakaka hana mungkin!!

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?
lokasi sudah semestinya wat kenangan terindah hehehe
kalau aksi2 manja halal tue tengkorak korang arr wakakaka

20. Whose wedding plan would you like to know next?
1) fara(harussss!!!)
2) rizz (amik obat wakaka)
3) boy (walaupun ko tahap budak aku nak taw gak wakakak)
4) heze (tak kira wakakak)
5) suzey (amik ang)

Itulah dia impian wedding plan aku, harap-harap tercapailah adanya. Apa pun kita hanya mampu merancang Allah Menentukan Segalanya. Apa pun ingat!!! elakkan pembaziran wakakaka

7 comments:

Madu Beracun said...

wakakak aku fobia naek kapal terbang weiii wakakak kalau leh g naek kete aku sanggup drive walaupun memakan masa selama bertahun2 nak sampai <<< ahahaha sungguh berjiwa kental rupanya mak cik ni, snggup driving bertahun2 wakkakaka.. sengal la ang nihh =))=))=))=))

hezesuze said...

weiii Qlah..soalan ni tuk yg lom kawin jek....poyolah ko Qlah...

hahaha...takut naik kpl tobang ek...wakawakwakwak...

weiii sume...Qlah takut naik kapal tobang weii... (ni aku guna pembesar suara ni 1 kmpung dongar ni)...larikkkk

b-boy said...

apa status org dah kawin xngaku kawin ek..?lalalala..

rizz said...

hahahhahah kemenn nak aksi2 mnja rakam g wakaakakk..oit tag ni da bkurun la.taun lepas aku da jwap..ekk bg tag len hihii

`S3R4CURlYl4` said...

mcm pepatah omputi ckp ' age is alwayz a woman's secret` ngeee..

[-suziey-] said...

waaaa..aku ditag lagih..si Qlah ni kalu xbg tag penpanjang mcm highway xsah gamaknya yek:p

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

n3 seterusnyer aku akan citer pasai plan dak2 MM nak g bercuti sumer akan terjawab wakakaka

honey : fobia weiii buatnyer terhempas cam ner???

heze : aku tak kira nak jugak taw ang nyer angan sebelum kawen dan apa yg berlaku selepas kawen wakakak dapat ker tak hajat tue wakakaka caker ang heze kemain laie kalau dapat bahan aku...

boy : tue namanyer nak mampus wakakaka

rizz : mana ler aku taw ang dah buat lom wakka dulik ang kena gak wat walaupun 10 tahon lepas dah wat wakaka nie ler motif aku wat tag.. nak nyusahkan org nak tengok ada masa ker tak der masa nak wat wakakaka

sera : setujuuuuuuuuuu wakakaka soklan tu rizz pernah tanya aku tak pasai2 kena mangkuk mamat tu wakakaka

suziey : dulik sib baek bukan aku yg wat tag wakakaka

sekian, terima kasih wakakaka