Wednesday, March 4, 2009

NaMa aKu SaMpai Ke JePuN waKakak NgaPa aKu FoBia??? Huh!!!

Nama aku ker tue??? wakakak sampai ke Jepun ko bawak yek jaja patut ler aku tersedak2 wakakak

Jangan Jeles!!! wakaka tadi aku lawat ler blog kawan2 aku sekali ternampak ler benda nie wakkak nie sumer keje si jaja arr wahhh sampai ke jepun nama aku wakakak tuan nyer badan tah biler ler nak sampai ke jepun tue wakakak mungkin lepas ilang fobia kot wakakak

Cam ner nak sampai kalau naek kapal terbang pun seriau wakakak aku nie memang suka xtvt xtreme semua aku dah torai... paling giler aku dah torai masa tue zaman aku jiwa ingin mencuba yang terlalu melonjak2 wakaka masa tue abah aku still laie berkhidmat dalam TUDM... kat mana??? kat Subang ler mana laie... masa tue kalau tak silap aku ler ada hari keluarga kot lebih kurang cam tue arr... aku nie plak selagi boleh aku nak mencuba... masa tue ada persembahan paracut (payung terjun ler) aku dok usha jer benda alah tue rasa cam geram jer nak cuba. Abah aku dah lama scan aku dah siap bagi arahan 'jangan nak buat perangai arr' aku hanya mampu tersengih jer arr... lama weiii aku park kat tepi tue sanggup berjemur semata2 sebab minat dengan xtvt cam tue.

Aku rasa cam hebat jer mamat2 yang dok wat terjunan cam pergh!!! aku tabik spring arr kat depa ue wakaka yang buat terjunan tue ada ler beberapa orang yang kenal abah aku wakaka sekali depa wat ler terbuka saper2 yang nak wat terjunan. Tapi tak der ler terjun solo giler ko tue namanyer tempah tiket naik ke atas tak turun2 nama nyer wakaka tapi dia offer pada yang mempunyai ketinggian dan umur yang di benarkan arr... oleh kerana aku nie comei sangat memang arr tak lepas tapi ada sorang bro tue dia memang baek ngan family aku dia datang kat aku

'betul ler nak cuba nie?'
'yer arr.. abis ingat org dari tadi dok berpanas kat sini sajer2 nak gelapkan kulit ker??'
'kang Encik taw cam ner?'
'ala... abg arif lepaskan jer org masuk dalam tak der nyer abah nak taw nyer... leh arr... sekali jer...'
'adoiii cam ner ni?'
'ala... leh arr sekali jer' merengek2 aku bila tingat balik geli pun ada wakakaka melentok2 keji!!!

Mamat tue dok pikir sekali cam ner tetiba jer dia sambar lengan aku tanpa kasi sebarang isyarat.

'oittt... apa men tarik2 lengan org nie??? ilang akal per???'
'abg usha line arr... tengok Encik ada ker tak... sory2...'

Aku sengih jer arr sib baek alasan memberangsangkan kalau tak mau kena ongbak ngan aku time tue gak. Mamat tue seludup aku masuk dalam heli... dalam tue aku nengok ada ler 3 laki yang nak torai dan hanya aku sorang jer pompuan.

'eh!! nie anak encik kan??? ko biar betul... kan encik awal2 laie dah cakap kalau anak dia nak cuba jangan kasi'
'oittt pakatan bersama nampak!!! argh tak kira org nak gak... org tak kan turun!!!'
'aku kesian arr tengok dia... dia nak sangat try... kasi jer arr...'
'tah kasi jer arr bukannyer abah taw pun... kalau org kat atas tue bukannyer dia nampak pun adoaiii org janji org akan ikut jer apa arahan asalkan org dapat torai. lagipun abah tah sibuk2 kat mana2 nie... cayalah'
'boleh ker dia wat terjunan nie? pompuan plak tue' tetiba jer ada sore sumbang... saper ler yang dok bran sungguh mencabar kemampuan aku nie???? keji!!!

Aku ingat laie nama mamat nie Zarith Haikal... aku ngan dia nie memang berbulu jer... alahai... mamat nie memang ada ler sikit2 nawaitu nak adjust aku.... cuma tah arr apsal aku ngan dia nie memang asal jumpa jer berapi satu badan. Muka leh tahan arr cuma aku tak ebrapa berminat ngan lelaki yg berlagak cam bagus...

'huh!! mangkuk nie pun ada!!! abg arif (mamat yang tolong seludup aku dalam heli) cancel arr' aku dah berura2 nak turun dah...
'aik... tadi nak sangat... tak kan nampak abg aikal terus cancel' abg arif nie memang arif nau pasai aku ngan dak aikal nie.
'kan aku dah cakap... budak nie mana brani nyer nak wat terjunan... poyo jer lebih... kalau dah pompuan tue pompuan gak arr' masa nie aku dah pandang dia cam nak tajang jer...
'ko nie ngapa??? tak puas hati ngan aku nie per kes?? aku nyer suka arr nak terjun ker nak baring jer nak terlentang ker ko dulik per!!' aku ngan dia memang ber 'ko' 'aku' jer...
'huh!!! pompuan memang menyusahkan... sy taw awk bukan berani pun nak terjun lebih2 lagi secara solo ... cam ni laa sy cabar awk terjun dengan arif... '
'huh!!! ko nie silap org cabar arr....??? 'wakakak (memang gelak jaat giler masa tue)
'awk takut kan??? dah arr arif buang masa jer layan budak nie... bawak dia turun!!!'

Aku yang memang pantang di cabar terus setuju. 'Baik... tapi dengan syarat!! kalau aku berjaya seminggu kete ko aku pakai bawak g class dan ko g hq jalan kaki... dan make sure lalu depan umah aku... aku taw jadual ko.... u know my abah rite???' aku dah sengih jaat.
'deal' kami bersalaman tanda setuju.

Masa nak wat terjunan tue memang cuak giler weiiii... aku akan terjun bersama2 dengan abg arif. Memula abg arif nak terjun secara terlentang kira dia dulu arr terjun sebab dia risau kalau2 aku takut... aku pun ada gak ego aku.. aku cakap kat abg arif biar aku yg terjun dulu. Bagaikan nak jatuh rahang abg arif... Apa ingat aku memain ker!!!

Sebelum nak amik port nak terjun tue aku nyer ler geram kat aikal nie sempat gak aku tendang keting kaki dia... geram giler... bila dah amik port tue memang dah kena dalam keadaan bersedia... so dia tak leh nak balas wakakak puas hati aku bila nampak dia terduduk gosok keting dia... memang aku tendang kekuat weiii...

Dengan lafaz bismillah aku ngan abg arif wat terjunan... aku tengok rahang aikal dah tak leh nak tutup dah... aku nengok gaya dia cam nak tarik aku jer balik... sorry beb wa kalau dah nekad wa akan wat bebetul... tak kan pandang belakang laie...

Pergh!!! pemandangan kat atas memang cantik ... subhanallah kuasa Allah... insaf seketika aku... tapi perut rasa cam melayang2 mengelodak pun ada... tapi tak kan aku nak muntah time tue gak maunyer abg arif kena muntah aku wakakaka... free2 jer wakakaka... perut aku dah kecut muka dan naek kebas aku rasa kalau time tue kasi cermin aku rasa cam dah tak serupa orang dah agaknyer wakaka

Masa landing laie best... memang memerlukan kecekapan abg arif memang pakar arr... aku landing dengan selamatnyer dan very da smooth wakakak alhamdulillah... landing jer terus aku cari longkang wakakaka lepaskan hajat... adoaiii aku dah ler paling tak suka muntah!!!! rasa ringan giler badan aku... tekak perit dengan muntah... aku dah pasan mak aku dah... mak aku nie sporting jer... sekali tetiba jer ada tangan dok hulur air mineral... aku pun rembat arr ingatkan mak... aku siap suh urutkan sikit tengkuk aku sebab aku rasa nak muntah laie... bila urut jer... berdeburrrr.... kuar ler segala isi perut aku ... aku rasa cam dengan usus2 sekali arr dok kuar wakakaka....

'lega sikit?' oitttt apsal sore mak aku lain nie?? dengan pantas aku berpaling ibarat lipatan kilat petala ke 8.
'huh!!!' aku pandang aikal dengan rasa tak puas hati... sambil tegok air mineral.
'nah!!!' dia hulurkan kunci aku wat muka pelik arr...
'deal??' dengan pantas aku rembat kunci wakakak kunci kete beb kete dia kete satria GTi... aku memang minat kete satria GTi... lebih2 laie bila dia make up kete dia... pergh!!! memang superb arr... terus berbunga2 muka aku wakakak
'deal tetap deal... so seminggu ler ko menapak wakakaka'
'tapi sebelum tue sy nak test awk drive... oiittt saper tak sayang kete weiii... buatnyer awk memang tak reti nak drive wat penat jer' pasan plak dia aku wat muka tak puas hati wakakak...

Petang tue lepas abis jer semua acara aku drive kete dia keliling TUDM tue... mangkuk tul tak caya aku plak... tak pasai2 dok berdua2an dalam kete tue...

Aku pas bawak kete dia dan selama seminggu ler dia kena menapak... aku balik umah parking kete dia jauh sikit wakakak kena jaga line beb kang kena dolat abah aku tak ker nyaya.

Sampai umah jer malam tue aku kena tiaw ngan abah sebab langgar arahan dia. Rupanyer dia nampak aku wakakak mana ler aku taw... abah marah arr sebab aku ni main berani jer kan bahaya katanya arr... wakaka aku pun dok diam jer arr... dah salah kan so memang patut ler diam kang tak pasai2 kena tibai wakakak... sakit whoooo tapi sebelum aku masuk tdo sempat gak arr aku shoot abah.

'org kan ikut pangai abah... kira ok per org landing dengan selamat... '
abah baling aku ngan bantal kusyen 'masalahnyer kamu tu pompuan... jangan brani sangat'
'brani tak brani... yang peting anak abah nie brani wakakaka' terus aku lari masuk bilik...

Aku g sekolah bawak kete wakakak mandat aku besar kat sekolah tue saper nak larang??? wakakaka... selama tue gak arr abah aku tak taw aku g sekolah bawak kete siap angkut adik2 aku ngan besfren aku laie wakakak... yang paling bestnyer bila abah aku tanya aikal mana kete dia leh cakap kete masuk bengkel wakakaka best tul aku melaram ngan kete tu wakakak...

Kapal terbang aku memang fobia nak naek. Memula tak der saper yang taw... aku cam takut plak kalau terhempas... giler per... pernah 'dia' nak ajak aku naik flight dari KL ke tempat 'dia' pastu patah balik ke KL... giler per wakakak bagi ler apa pun jangan arap!!!! wakakak

Ada satu arie tue aku ngan dak2 MM dok melepak kat kg medan... 2 arie kami tak tdo dok melepak. merayau biasa ler asal berjumpa jer kompom ada ler jenayah nak buat .. ngah dok2 lepak tue ada plak yg bagi cadangan nak g langkawi. Aku dengar langkawi jer kira oklah tapi aku tak der ler terlalu xcited. Sekali bangkai kasi idea...

Iera : Ok gak g langkawi sebab ada promotion naek flight.!!!

Terus automatik badan aku tegak cam tiang bendera!!! diam laie...

John : ok gak kita g naik flight balik kita naik bas... tak yah bawak kete... baru ada trill

Trill otak ang !!! dalam ati aku dah berperang!!!

Remy : kang dah sampai langkawi kita guna arr kabel... senang... penginapan dan pengangkutan tak yah risau beb
Ros : aku on weiii... korang cam ner??

Yang lain sumer pakat on aku jer yang pause wakakaka

Iera : Ketua MM cam ner??? ko ok tak???

Aku : Aku pause!!! (slumber jer sambil togak air neslo ais)

Sumer jatuh rahang!!!!

Aku : korang nak g bila???
Remy : dalam bulan 5-6 arr
Iera : yup sebab promotion tue dalam bulan 6 abis rasanya.
Aku : kita g bulan 7!!!

Sumer pakat pandang tak puas hati wakakak

Apsal!!!! serentak.... uiks... aku plak jatuh rahang wakaka sebab kemain kuat laie sore depa!!! abis satu kedai dok pakat tengok aku...

Aku : tak der sebab... sajer... bz...
John : lain macam jer...

Sumer pakat tengok aku...

Aku : korang kalau jgn wat muka mencurigakan aku leh tak
Ros : masalahnyer ko yang mencurigakan kami...
Remy : Ah'ha... (petik jari) jangan cakap kat kami yg ko takut naik flight arr...

Sumer pakat gelak kaw2 aku tetap ngan muka slumber... tinge aku rasa dah panas dah....

Iera : ko biar betui beb... selama nie ko sumer benda ko bran buat beb... takkan flight ko takut...
Aku : aku bukan takut arr... leceh arr kalau naik flight... kejap jer sampai (padahal aku dah tak der idea nak kasi alasan wakakak) baek naik bas... lama sikit baru rasa advencture sikit... baru nampak macam pelancong..
(pelancong tengkorak ko).kompom kita cam terkial2 nak solve problem kita sepanjang nak ke langkawi...
John : betul gak...

Lama diam... masing2 sok pikir kot.. aku dah sengih sinis dah sebab aku berjaya racun depa wakakak tapi senyum tak leh tunjuk kat depa aku senyum sambil cover minum air wakaka

Tapi kami prefer naek flight!!! serentak depa cakap!!! jatuh rahang aku... caker plan tak menjadi...

Aku : korang naek flight aku bawak kete wakakak

Terus aku bla dari kedai makan tue wakakak putus fius per ajak naek flight wakakaka

6 comments:

MaS-HaNa said...

wey :((:(( ko naik belon je pegi jepon :))wakkakak tak pon kau berenang kat laun atlantik... wkakakkaka nanti leh masuk guinese book off rekod.... orang pertama yang berenang nak pegi jepon... pegi dan tak kan kembali... wakakakakaka

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

caker ang hana wakakak keji!!!!!!!!! lahanet sungguh cadangan !!! wakakaka

MaS-HaNa said...

ades qie.. aku pon takut gak naik flight.... bukan takut tapi tak pernah naik... wakakakkaka tapi cuba kau try nak gi mekah.. orang kata semua takut hilang... betul ke .... itu aku kurang pasti... bila nak blik dari mekah je baru orang terasa takut

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

harap2 ler hana mana ler taw kot2 bakal suami aku nak ajak honeymoon kat mekah ker kan... jangan plak masa tue aku fobia laie... maunyer aku suh doc enjet aku kasi pengsan wakakak sampai sana baru sedar wakakak

rizz said...

haah bru bce entry ni..waa x sangka r qilah hebatt ang tejon pyung tju tuh..hehhee..aku bilee la nk merasa kann..weii asal ko takut nek flight rr..mesti pobia sesuatu nih wakakkaka

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

sebab aku takut kalau2 kapal terbang tue terhempas ker...meletop ker... adoaiii tah2 dalam kapal terbang tue ada banyak2 ular wawawawa aku paling takut ngan ular wakakak

jawapannyer senang jer... sebab pengaruh tv wakaka abah aku suka bawak balik cd2 pasai kapal terbang terhempas dan sebagainya masa aku kekecik dulu wakakak