Wednesday, March 4, 2009

TaNGga KaReN YaNg BeRPuaKa...

Bayangkan cam ner aku leh lari naik ke atas sedangkan ianya menuju ke bawah? wakakak aku rembat pic dari blog hana wakakak

Aku lawat blog hana tetiba jer dia citer pasai fobia dia ngan tangga karen nie (nak eja in english takut salah kang ada yang mengutuk kang aku dah scan dah saper wakakak) hana... hana... ngan benda alah nie kang leh fobia aku siap leh men lari2 laie wakakak

Al kisah...

Masa tue zaman sekolah menengah laie... masa tue aku ponteng sekolahg ler lepak kat Subang Parade, Subang Jaya tue... masa tue subang parade nie meriah laie... sekarang nie jer aku nengok suram2 jer... cam idup segan mati tak mau pun ada...

Aku ngah dak2 aku ponteng sekolah sebab ada kes. Aku masa tue plak pakai uniform baju jer yang tukar... skirt still laie uniform sekolah. Oleh kerana skirt aku nie kaler ala2 tak berapa nak nampak cam uniform sekolah so aku lepas arr... skirt labuh taw bukan pendek (punah harapan rizz wakakak)

Kami jalan ler berkumpulan sekali ada plak orang giler ni dok usha2 time tue bebetui depan tangga karen nie sekali orang giler tue dok kejaunyer kami... semuanyer bersepah menyelamatkan diri... aku apa laie dah tak der cara terpaksa ler naik tangga karen yang tengah turun ke bawah. Korang bayangkan cam ner tangga karen yang tengah turun aku leh naik sampai ke atas... wakakak ngan kasut itam (berat) dengan skirt labuhnyer wakakak adoaiiii bila tingat balik memang klakau giler... bila aku pandang ke bawah aku tengok org giler tue dok pandang tangga karen yang aku naik tue sambil gosok pala dia wakakak tah2 dia pun heran cam ner aku leh naik sampai ke atas wakakak sudah nyer tercunggap2 gak ler aku.

Ngah aku mengembalikan pengaliran pernafasan aku, aku dengar ler ada sekelompok dak2 sekolah dok gelak2. Tue tak lain tak bukan... gelak kan aku ler tue caker tul dah arr malu pastue penat laie... aku pasan dak2 tue sumer dari sekolah bawah... sebab salah sorang dari depa aku kenai owhhh ko ponteng yer... nak kaber malu nyer pasai aku pun apa laie dok sound arr dak2 tue kekuat!!!

'apa gelak2 dah arr ponteng sekolah gelak2kan orang plak!!! nie kalau aku report sekolah korang baru taw!!!' terus aku bla wakakak

Aku nengok muka sekor2 pucat kecuali muka dak sekor tue tetap sengih wakakak

Nak taw saper budak tue??? adik aku daaa wakakaka

4 comments:

MaS-HaNa said...

wakakaka qie kao pon pernah ponteng kelas ke... aku pon pernah...bukan salah aku... aku dah tunggu bas sekolah tak datang datang.... rupernya bas sekolah dah tinggalkan aku ... aku tunggu dah pukul dua tak datang datang... aku dah nak balik dah... pastu kawan aku kata....tak yah balik lah jom lepak... apa lagi aku ikut arr=))=))nasib ayah aku tak tau kalau tak nyaya aku=))

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

aku bukan ponteng class lai hana aku dah tahap penjenayah walaupun aku nie ketua disiplin (pengawas) kat sekolah tue wakakak

aku rasa guru disiplin tue amik aku jadi pengawas ada sebab tue wakakak

rizz said...

hahahhah kejii ekk ponteng skolah bgai hahahah.pastu kemen ajak adik skli ekekke

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

oittt aku mana ada adik aku ponteng sekolah wakakak nampak nau aku sorg kakak yg keji weii wakakak aku kantoi ngan adik aku ler wakakak aku ingatkan dia g sekolah sekali sama2 kantoi wakak aku nak marah dia pun tak leh sebab aku sendiri ponteng wakak tapi aku kena tiaw gak ar ngan dia sebab dia bahan aku per kes ketua disiplin ponteng sekolah nie??? wakakak berasap tinge aku wakakak tapi aku sound gak ler adik aku ... aku cakap ler jgn selalu sgt ponteng wakakak (ayat cam laie kasi galakkan dan kebenaran je gayanyer wakakak) yang best tak der saper taw tue adik aku sebenarnya wakakak depa sumer ingat bf aku wakakak mangkuk sungguh!!! utk pengetahuan kami berlainan sekolah wakakak utk keselamatan wakaka