Wednesday, March 4, 2009

KeJe GiLeR... KoMuTeR YaNG aKu PaNGgiL MoKuTeR Ny3R PaSai....

Masa aku baca blog sorang member blog pasai mokuter tetiba jer aku teringin nak kongsi kisah giler aku dengan Farah.

Oleh kerana antara aku dengan Farah nie tak pernah naik mokuter tetiba one day tue kami decide nak amik cuti 1 arie dok bantai naik mokuter semata2 wakaka

Kami pilih arie Khamis, masing2 pakat amik cuti (sanggup tue wakaka) dengan berbaju t-shirt lengan panjang, dan berseluar jenas, beg selempang dan kasut sport kesayangan(aku ler... takkan korang plak wakakak) manakala (wahhh rasanyer ni ler kali pertama aku gunakan perkataan nie) Farah plak berbaju t-shirt dan berseluar jeans, beg sekolah dan kasut sandle. Plan nak gerak pagi sekali bangun lambat jam 10 pagi baru bangun terus gerak dalam jam 11 tengahari. Naik kete Farah park kat depan deretan kedai sebelum sampai Mines. Serdang kot nama hentian tue.

Kami plan nak ke KL Sentral pastue tukar mokuter ke Seremban plak then patah balik ke KL Sentral pastue Serdang wakakak

Masa nak bayar tue sumer dah tak der duit kecik dah... tak ingat plak brapa hinggit... aku dengan gaya bersahaja terus ke kuanter.

'KL Sentral 2 Hala 2 orang' nasib baek aku tak cakap berhala2 tadi wakakak...

Wahhh bab tiket aku berjaya!!! masuk ke bahagian nak tunggu mokuter plak... Adoaiii sebelah mana plak? sebelah sini ker sana??? adoaiii memula jalan seberang sana kononnyer gaya nampak cam confidance jer wakaka dalam hati Allah jer arr taw...

'oiittt ko tanya akak tue sebelah sini nak ke KL Sentral ker?' aku bg arahan ala2 komander pencen pada Farah.

Farah pun tanya ler akak tue... Sah betui!!! wahhhh berjaya laie... punya ler suka sampai naik merah tangan dok hi 5 wakakak orang sekeliling dok pakat tengok kami tapi kami tetap wat slumber jer wakakak

Naik mokuter dapat tempat duduk... port best arr.. sepanjang jalan kami dok bersembang jer memang jakun sungguh wakakak padahal topik kami adalah pasai tak pernah naik mokuter wakaka... bila sebut mokuter nie orang tak pasan so kaber cemerlang gemilang dan terbilang arr wakakak

Pastue sampai KL Sentral kami lepak makan mcD sat lapau weii... jenjalan kejap pastue plan tak jadi nak ke seremban memandangkan masa dah lambat. Pastu kononnyer nak ler balik ke Serdang sekali korang taw per kes??? wakakak dengan gaya confidance nyer kami naik mokuter... sekali tetiba jer terdengar 'Angkasapuri' !!! erk masa nie ler rahang aku dah krem wakakak sah2 dah salah train wakakak cuak giler... last2 kami turun kat pelabuhan klang wakkak dah alang2 kan... jalan terus jer arr jangan pandang belakang wakkak bila dah sampai ke pelabuhan klang tue kami cross jer wakakaka mangkuk tul!!!! brani mati nyer keje wakakak

Sampai KL Sentral kami tanya org train nak ke Serdang kat sebelah mana? sepanjang perjalanan dok bahan sesama sendiri wakakak dah akhirnya kami sampai ke destinasi dengan selamatnya. Sampai2 Serdang ujan selebat2nya... pergh!!! memang di tunggu2 aku apa laie mandi ujan arr wakakak Farah dah bising kata aku giler org jalan kat tepi deretan kedai supaya tak kena ujan aku plak leh jalan kat jalan raya tue wakakak dah kata motif nak mandi ujan tunggu laie???wakakaka

Sampai jer umah pas mandi sumer bantai membuta sampai ler ke pagi wakakak sumer langgar beb wakakak letih sebab mokuter nyer pasai ler nie wakakak

3 comments:

hezesuze said...

hahaha...tu arrr bosom lagik...haaaa rasekan ko Qlah...

ko rela sesat dr malu nak tanye ek...poyoooo betoi arr ko ni..

apsal tak call aku je...da dkt ngan rmh aku tuuu....wakwakwawakwak

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

mangkuk gak ang nie heze wakakak macam ler masa tue ang dah wujud kat mata aku nie wkakaaka

rizz said...

kakakah..aku dh gelak jaat kat ko qilah.aparaa!! tnya laa.ni main redah je tu yg smpai port klang.hahahah..adoila ang ni kemen jejalan nk smpai seremban..ktm lembap lah weh hehehehe