Monday, March 2, 2009

DaPaT PoW KaWaN bF FaRaH KfC... KeJi aKU!!!!

Ni aku nak sambung n3 nie wakaka (masih tak nak kalah pada rizz wkakak) sementara aku masih ingat bak kata orang yang sedang bercinta masih segar di ingatan wakakak tapi aku tak bercinta arr...

Arie sabtu lepas kan aku pindah umah dah siap kemas mana2 yang patut aku dok landin depan tv ngan tilam dan bantal (semua tue Farah baru keluarkan dari dalam kete dia) dok main baling jer depan ruang tamu wakakak... aku plak ngah rehat rasa nak patah pinggang weiii....(oitt pinggang nak pakai lama arr)

Sekali aku dapat call dari no yang tak di kenali. Arie ujan lebat giler...

Pemanggil : Nadia!! Farah ada?

Oittt mangkuk mana plak nie call orang dok tinggi kan sore nie??? dah arr salam tak kasi.!!!

Aku : Assalammualaikum... yer Encik nak tuntut mayat siapa arie nie?

Amik ko... kojaq laie... wakakak

Pemanggil : Eh!! nie 017-397**** ker? boleh saya bercakap dengan Nadia?

Hah!!! taw pun cakap bebaik wakakak...

Aku : Nadia bercakap nie... siapa nie?
Pemanggil : Nadia, Hairie nie... Abang farah... dia ada tak? sy call dia tak dapat lah...

Wahhh dah ngaku abang wkakak abg Farah si Ujang tue waakakak cam ler aku tak taw ang Hairi.... Hairi...

Aku : (wakakak) sat yek...

Aku terus panggil kan Farah. Lepas Farah berbual dengan hairi terus Farah lepak sebelah aku

Farah : Hairi cakap dia ingatkan rumah mayat mana tadi
Aku : Saper suh dia call tak reti nak bagi salam pastue dok tingikan sore kat aku wakakak
Farah : Sorry la... dia call hp aku tak dapat tah pesal hp aku tak der line plak kat umah nie...
Aku : Oitt apsal plak ko yg nak say sorry kat aku nie??? putus fius per??? tak der hal ler aku sajer jer usik Hairi... no heart feeling arr... dia call apahal?

Nasib baek Farah bukan otak cam aku... kalau tak kompom kena shoot. Yer arr dah boyfren dia... suka ati ler nak cakap per wakakak sibuk nak taw jer...

Farah : Dia nak pakai kete kang dia datang ngan kawan dia

Angguk jer arr... tak lama lepas tue ada sebuah kete wira yang sporty... pergh!!! kaler itam beb... smart giler.. dok prking depan umah aku.

Aku nengok ada sorang tue dok kuar dari kete (bahagian co pilot) dia kuar terus lepak kat parking kete umah kami. Aikkk aku kenai ker??? Sekali baru nampak Hairi kuar dari kete.

Aku apa laie... panggil ler Farah. Sementara Farah ngah berbual ngan Hairi, mamat tue tanya aku...

Mamat : Baru pindah ker?
Aku : tak arr lama dah dok sini hampir 20 tahun daaaa... (laie mau tanya dah terang2 taw aku nyer barang kat ruang tamu tue cam tsunami...)

Jatuh rahang mamat tue ngan jawapan aku wakakaka

Farah : Awk jangan layan kawan sy tue dia ngah putus fius masa dok angkat barang2 nie tadi wakakak

Humang aiiii kenakan aku alik... aku nengok mamat tue senyum jer...

Mamat : berapa sewa rumah nie?
Aku : ngapa nak bayarkan ker???
Farah : kan sy dah cakap jgn layan dia wakakak
Hairi : beb, member ngah lapar tue
Aku : oitt pakatan PBB ker apa nie sumer shoot aku nie wakakak tanya laie soklan agak2 nak putus fius tue ngapa wakakak
Mamat : awk nie kelakar laaa... elok masuk raja lawak (erk... jatuh rahang aku... ayat pernah aku dengar... 'dia' pernah suh aku masuk raja lawak... kembar ker apa nie???)
Aku : putus fius per.... (masih tak nak kalah wakakak gelak dalam keadaan terkedu)

Past Hairi bla ngan kawan dia... aku dan Farah meneruskan xtvt kami iaitu mengemas. Tak lama lepas tue Hairi call cakap...

Farah : Nadia... kawan Hairi kim salam
Aku : Kim salam jer ker??? wat2 ler kerja amal sikit kim2 arr KFC ker... orang dah arr ngah lapau nie... kim salam bukannyer leh kenyang

Dalam tak di sangka2 Hairi bebetui cakap kat mamat tue... tetiba jer ada bunyi hon kete dan bila aku ngan Farah jengah nengok kete wira itam... kete tadi!! aku pandang Farah, Farah pandang aku.

Sekali hp Farah berbunyi. Hairi cakap mamat tue dah ada depan umah nak kasi KFC. Jatuh rahang aku ngan Farah masa tue gak. Bebetui dapat KFC???? wahhhhh mandat aku besar wakakakakak

Aku : Ko gie ler amik..
Farah : ko yang suh mamat tue kasi KFC
Aku: Kang ko gak dapat ... kan ada share...
Farah : Ko ler amik...
Aku : Hampeh!!!! nie aku ler yang kena gie nie??? ujan2 nie???? aku kena pakai payung ler nie???
Farah : Have 2....

Dengan malas dan bersahaja (wahhhh) aku gie ler redah ujan2 tue dengan payung. Aku ketuk tingkap kete dia.

Aku : Apa hal???
Mamat : Masuk dulu... ujan tue kang awk basah...

Aikkk... nak cakap pun kena masuk ker??? mata dah dok usha KFC dah wakakaka keji!!! keji!!! Aku pun masuk ler...

Mamat : nak KFC tuk awk ngan Farah
Aku : hehehe ikhlas ker tak nie?
Mamat : ikhlas laaa... kalau tak ikhlas wat per sy patah balik... sy dah ler nak terus ke Perak...
Aku : sy memain jer arr yg awk wat gaya jadi kenyataan nie ngapa?
Mamat : tak per... sy ikhlas...
Aku : Mekasih hehehe

Cam kerang busuk aku sengih waakakak dapat makanan saper tak suka beb dah arr ujan lebat.. memang ler lapau giler... aku rasa kalau rizz maunyer merangkak dok cari makanan wakakkaaka

Mamat : tak kan mekasih jer
Aku : aik... nak per? tak kan nak penampar kot
Mamat : ganasnyer awk wakaka tak der laaa... nak no phone (pandang cermin tingkap dia)
Aku : wahhhh nak no tepon sampai cakap pun tak nak pandang yek wakakak apsal malu???

Mamat tue senyum jer... aku kasi no yg laie satu wakakaka no wajib aku tak kasi

Petang tue memang rezeki kami ler... makan KFC wahhhh kalau ari2 cam nie kan best wakkaka

7 comments:

menjadi aku said...

sepantas kilat dapat kfc
ko plak ngada2 la nak masuk kete dia....
bau kfc la tu sampai redha nak masuk kete

[-suziey-] said...

dasatnya..ingt tiap2 kata:p

hezesuze said...

pancitkan tayar kete org len...tup tup org len plak blanje KFC...fuyooo hebat ko Qlah...

cam gengster la ko Qlah...aduyaiiiii

rizz said...

haahahh gile r ko qilah..pow kfc bgai ni yg aku jeles ni wekkkkk..hahahahh weh asal xreply sms aku..kemen nk ckp aku merangkak g cri mknan jerry sunggoh no hahaha

joey said...

pingsan...membaca entry pasal kfc langsung takde gegambar ayam goreng yang terkenal itu.....

matilaaa..larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


hebat tul ko ek...bleh pow orang blanjer kfc...hahaha

cikhajar said...

HOITTTTTTTTTTTTTTTTTT ilmu pengasih apa yg ko pakai nehhhhhhhh... cis cis dan cissssss

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

fara :aku masuk pun sebab kete dia smart wakakak kfc nyer pasai dan perut plak lapau giler beb wakakak

suziey : ingat beb nama pun kenangan indah wakakaka

heze : bukan gengster aku gangstar wakakakak

rizz : giler??? ang pun giler tak sedar diri cakap aku plak wakakak aku pakai no laie satu ler ... ang try ler mana2 no yang dapat.

joey : memula nak gak letak pic ayam goreng tue sekali pikir dah arr ramai dok boikot ayam tue... aku plak dok bantai makan... kang ada yang boikot baca blog aku plak wakakaka

jaja : tah... sebab aku nie jenis slumber jer kot pastu cakap muka cam tak der perasaan jer wakakaka