Thursday, March 19, 2009

p3rTeMuaN RaTu & p3RDaNa m3Nt3Ri n3GaRa puTuS FiUs...

Adoaiii cadangnyer nak masukkan n3 dalam petang2 sikit tapi tak leh nak menahan diri laie lew wakakak dapat sms dari Fara dok kata dia masuk petang, aku per laie dengan pantas lew dok rembat pc dia masukkan n3 nie. Kedudukan tempat dia memang baekkkk punyyyyya (mesti ikut cara dafi!!! cehhh!!! dafi konon... suka lew rizz wakakak)

Al kisah... petang semalam aku cam rasa malam nie aku tak der program, so aku nie seperti sedia maklum mana ler leh dok umah lelama kompom cam cacing kepanasan nyer wakakak semalam aku kuar dari opis pun dah lewat ada lew dalam jam 7 lebih. Masa tue aku on id ym, sesambil dok wat kerja2 yang tak berfaedah tue aku dok layan dak rizz nyer pm. Dalam pada dok sembang2 tue tetiba jew aku terasa cam nak jumpa budak nie.. yer arr aku kan suka usik dia, bahan dia so aku nak lew wat serangan hendap secara realiti (nawaitu nak lew bahan dia depan2 wakakak) so kami dah decide nak jumpa malam nie.

kang aku kuar aku sms ang... aku p sana dalam jam 9
ang tak yah sms, ang call jer... aku tak der credit (kemain caker laie... hp sikit nyer mahai credit tak der wakakak aku bahan ang nie rizz wakakaka kompom dalam hati rizz dok kata dah agak wakaka)

Aku sampai umah dalam jam 7.30 lepak dulu dok sembang ngan Farah.

ko kuar tak malam nie?
kuar... ngapa? aku nak jumpa blogger rizz...
owh... tak per... ko kuar kul brapa?
9...
kang agak2 ko balik awal dalam jam 10 ko kejutkan aku yek...
kalau aku balik lewat?
kalau lewat tak per...
rasa cam lewat...
okey...
Alahai... demam plak dak Farah nie... pelik aku demam dia tak pernah2 teruk cam nie... tapi aku sempat lew ingatkan dia kalau pa per roger aku... rasa bersalah plak nak kuar tapi dah janji kan... laie pun aku nengok dia cam ok sikit. Keji aku wakakak

Jam 8 aku siap2 nak wat serangan hendap realiti kat rizz ni... adoaiii nak pakai baju per nie? memula plan nak pakai baju itam... kang kompom dia bahan aku 'taw lew nak wat serangan hendap tak kan serba itam kot wakaka' tak ker masa tue aku terasa cam nak belasah jer dia?

Aku call dia gtaw aku otw... mamat tue baru nak mandi??? celakak!! sib baek aku call dulu... kalau aku dah sampai sana, baru call masa tue jam tu plak dia baru nak mandi... ngan restoran2 tue aku letupkan wakaka

Pujian harus di berikan kepada aku (oitt mangkuk ang tak puji aku laie weiii pat cakap aku hebat!!! wakaka paksa nie!!!) kerna aku dapat cari umah dia tanpa sesat walau sesaat pun... (sorry asam boi... plan2 tak maen arr key) usha umah dia pastue cari lorong nak masuk ke kawasan Q Bistro tue... pergh!!! kemain ramai giler orang yang pasti memang kendu pun wakakak tapi motif utama aku adalah nak jumpa rizz so aku batalkan niat nak cuci mata tue wakakak

Aku lepak kat restoran kayu mamak maple sebab Q Bistro ramai giler... per jadahnyer aku nak dok control ayu sensorang kat di tengah2 kawasan yang di selubungi oleh mamat2 encem... aku call rizz gtaw lew aku dah sampai nak suh dia datang kat maple tue tapi dia leh pakat tak dengar!! tak ker cam hanj!!! penat aku cakap... siap maki laie wakakak sib baek dia tak dengar kalau dengar sah2 tak jadi jumpa wakakak

Sekali aku dapat sms dari heze... uiks... kemain terkejut laie aku heze sms aku jadi orang tengah pasai pertemuan aku ngan rizz nie wakakak sambil aku baca sms heze aku dah bantai gelak2 sorang2 kat situ cam orang giler... ada mamat tue pandang aku pastu aku tanya lew... ada masalah ker??? dia senyum jew... kompom malu lew tu wakakak

Aku lepak kat table tuk 4 org duduk (wahhh kemain tamak laie aku... padahal aku ngan rizz jer laie nak duduk tempat tuk 4 orang wakaka) lepak tunggu rizz sambil baca novel wakakak (sah nak bahan aku lew tue wakaka aku nie ada jiwa key wakakak)

Tetiba.... (jeng... jeng... jeng...)

Dari jauh aku dah nampak ada benda dok berjalan... cam papan plewod jer yang bergerak...betui ker papan plewod? wakakaka sib baek masa tue aku pakai lens... rasa cam orang yang di tunggu2 wakakak aku dok menten arr dok baca novel wakaka dalam hati masa tue aku dah gelak... kang kalau aku dok pandang jer plewod bergerak tue... ada plak yang dok bantai catwalk kang wakakak keji aku wakakak tak menahan mata aku? wakakak dia leh pakat pakai t-shirt ngan suar pendek wakakak kemain keji laie... mentang2 lew umah seberang jalan wakakak dah serupa papan plewod + apek juai sayur wakakak

Sekali dia datang dan tegur wakakak lepas salam bagai ayat pertama sekali dok kuar dari mulut aku adalah...
awat ang nie kering sangat??? aku ingatkan plewod mana yang bergerak wakakaka (tak ker puaka mulut aku wakakak bukan jari jew puaka ngan mulut sekali wakakak)
keji ang!!! (nie jew lew yang leh dia cakap wakakak)

nie lew pic bukti lepas aku cakap pasai dia kering wakakak mana lew daging2 ang nie rizz... saper lew dok sedut sumer daging ang nie wakakak kemain kering kontang laie nie wakakak keji!!!

Memang banyak giler yang kami bualkan so far rizz nie ok pada aku lew... memang giler nyer budak wakaka sesuai lew ngan gelaran perdana menteri putus fius tue wakaka aku idak lew banyak sangat cakap, rizz banyak bercerita... yer arr... kang kalau aku dah start bercakap kang susah nak berenti manjang jew ang terkena... tue pun dah dok cakap...

esok kompom lew tue aku kena bahan wakakak (bagus!!! dah taw dah wakakak)

Apa pun yang paling kelakar pada aku tentang rizz nie adalah.... dia kasi soklan pastue dia sendiri yang jawab pastue dia sendiri sedar yang dia jawab soklan tue wakakak tak kew gelak guling2 aku wakaka apa pun yang pasti kat situ hanya table kami jew yang dok galak bersuara wakakak ang pasan tak rizz?? table laen dok menikmati juadah wakakak korang nak taw tak?? nie aku nak selitkan iklan nie... kat restoran tue dia nyer roti tisu wakakakakak aku ngan rizz dah bantai gelak kaw2 dah... roti tisu dia kemain tinggi aku rasa dah leh wat kain sarung mamak tue dah wakakaka

Dalam pada dok sembang2 ngan rizz.. tetiba jew teringat dak boy wakakak terus call dia gtaw wakakak nie laie sekor putus fius... manjang jew gelak wakak gelak boy leh di kategorikan gelak keras wakakaka rizz nyer gelak... gelak kendu wakakak (cam lahanet jew) gelak aku plak... gelak puaka lew per laie wakakak ang tak yah nak cakap boy aku dah ngaku dah wakakak

Aku gerak jam 12 malam ... kalau ikutkan nak jew laie lepak ngan rizz tapi mengenangkan Farah tak sihat kat umah tue aku terpaksa stopkan perbualan kami. Apa pun rizz thanx coz sudi meluangkan masa dok lepak ngan aku dan apa yang aku leh katakan... ang memang best dan leh masuk kepala ngan aku... memang sama2 putus fius wakakak

Lepas nie kita wat serangan hendap realiti plak kat dak asam boy... takat sek 7 tue apa ada hal... tempat aku gak selama 3 tahun wakakak (tetiba jew terasa ada tanduk kuar nie wakaka) kita suh dia masak pastu kita makan, rasa masakan dia... selama nie dok gebang masak lew, sedap lew, per lew... kali nie kita sendiri rasa... tah betui tah idak dia masak wakakaka ang siap sedia lew boy... bebila masa jew kami akan wat serangan wakakaka


Harus di jadikan bukti wakakak giler dok bergambar bagai kat restoran wakakak yang pasti ramai kepanasan montot wakakak


Penambahan kroni2 Putus Fius wakakak dari boy...

1. sis QILA (Ratu Futus Fius)

2. abg RIZZ (Perdana Menteri Futus Fius)

3.sis Mas-Hana.. ala-ala mas aji gtew..wakakaka (merangkap ketua dayang ISTANA Futus Fius)

4.sis MIMI (tukang urut Ratu Fius.. sebab fius dah terbakar.. gelap je.. wakakakkaa)

5.Petani HANG KEBUN (Laksamana Futus Fius.. gtew.. wakakakaka)

6. Boy a.k.a asam boi (pelawak putus fius wakakakak nie aku yang letak nie wakakak)

8 comments:

hezesuze said...

hahaha cam papan plewod bergerak...kelakarla ko ni Qlah...

pepun aku sokong kalo nak buat srangan plak kt bdk boy tu...

I FOLLOWWWWWWWWWWWW

b-boy said...

wakakakakaka.. papan plewod.. caker punya sis QILA.. kutuk abg RIZZ.. huhuhuhu.. serang le.. eh jawatan boy adalah sebagai KETUA MENTERI KARUT FUTUS FIUS.. tukar2.. kalu xjawatan sis QILA dilucutkan.. orang lain jadik ratu nanti...

MaS-HaNa said...

wakakakkak.......qie.... nasib baik tak runtuh kedai mamak tu.. roti tisu tu aku rasa ada sikit sikit peluh mamak tu lah qie... wakkakakkakak

rizz said...

hhahahah kemen keji lg papan plewod hajrnyaa..tp aku tetap vouge kan mlm tu ahhakkk

fizzzy !an said...

pecah usus ketawa la baca entry kau!

wei qla, apsal masa aku jumpa kau takde ketara la sangat kadar putus fius kau tu melainkan masa naik "belon" tu..haha!

||| PöJìé PööH ||| said...

Papan plewod..
Hahahaha..
Klo hang jmpa aku ko ckp cam tong drum siap hang!

Remy.com said...

hahaha...

ahakzzzz...

kenapa remy gelak x henti2?

haha, rizz papan plewut...
huhu, blh panggil camtu lpas ni klau jumper rizz...

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

wakakak aku mengambil masa 10 minit gelak baru letakkan komen nie wakakak

heze : pasni kita wat plan serangan hendap kat dak asam boi tue key wakaka

boy : siap lew ang key... aku nak ang sendiri masak depan kami... pergh!! dalam blog kemain dok gebang masak lew tah2 beli kat kedai pastu masukkan dalam periuk letak atas dapur wakakak penat aku gelak ngan rizz pasai ang nie boy wakaka

hana : kemain laie peluh mamak tue yek hana wakakak dulu kawn aku pernah lew makan mee goreng mamak kat pelita tue sekali ngah sedap mencekek jumpa plak pencungkil gigi kemain kimak laie sumer tak jadi makan wakakak

rizz : kira aku idak lew kejam sangat rizz wakakak kalau buatnyer aku cakap ang cam tengkorak idup cam ner? wakaka tengkorak yang bergerak dengan tulang temeluangnyer wakakaka

fizy : sejak aku ilang ingatan lew fizi wakakak makin menjadi2 plak masalah putus fius aku nie wakakak

pojie : aku rasa kalau aku jumpa ang pojie harus aku anggap ang cam teddy bear kot wakakak geram tenok ang cute sangat wakakak (sambil mengasah gigi biar tajam wakakak)

remy : remy gelak sikit2 dah lew kang tak pasai2 putus urat kentut kang wakakak dah satu hal plak kena pinjam urat kentut rizz semata2 nak kentut wakakkakakaa