Thursday, March 5, 2009

PiRiNg TeRBaNG!!!...

Alhamdulillah aku dah selamat pun pindah umah... pergh!! penat giler seh dok mengemas... kalau umah dulu tue ada 4 bilik umah baru nie 3 bilik jer tapi aku rasa umah yang nie laie besar dan kemas berbanding umah lama wakakak

Sebabnyer design umah lebih kurang sama cuma bezanyer agaknyer ler keluasan ruangan parking ngan belakang jer yang agak tak besar sangat tapi kira muat jugak ler kalau nak masukkan kereta. Sekarang nie kami dok 2 orang jer so ada laie sebuah bilik yang kosong so masih laie dalam proses mencari teman serumah laie sorang.

Tapi bila dah dok berdua nie aku rasa cam selesa lah plak bebas nak wat per jer sebab si Farah nie pun sekepala ngan aku so tak der ler masalah.

Aku seperti biasa dok kat master room wakkakakaka (mandat besar beb) Farah dok kat bilik ke 2. Barang semuanya dah kemas cuma bilik aku jer lom kemas bebetui sebab aku plan nak cat bilik aku ikut selera aku ler... memula plan nak letak kaler biru (kegemaran ku owh blue wakakkak) tapi rasa cam nak torai kaler purple plak biar nampak glak gitu wakakak... so bila nak tdo baru ler bernafsu sikit wakakaka kalau ijau kang nampak cam terang plak aku tak berapa suka terang benderang nie aku suka ala2 suram2 romantik jer...

Wahhh kemain laie aku nak cat bagai cam ler dah dapat permission dari tuan rumah wakakak... men blasah jer aku ni wakakak... argh lantakp arr wakakka yang penting aku selesa dan puas... kang kalau tuan rumah tanya, aku jawab ler 'sekarang nie saper yang duduk sini??? aku kan so aku nyer suka ler... asalkan umah ko aku tak jahanamkan dan tetiap bulan ko dapat duit... duduk dendiam jer arr wakakaka' leh ker aku jawab cam tue???? agak2 ler ada tak orang yg nak sewakan umah depa kat aku laie wkakaka

Keadaan persekitaran umah aku still laie kat kawasan perumahan... umah aku no 31 (no tak leh bla langsung wakakak) tapi dia nyer kejiranan memang superb arr.. sampaikan aku nak sidai baju kat ampaian pun aku rasa segan padahal bukan ada orang pun... wakakak mungkin sebab sebelum nie kawasan umah lama cam masing2 wat hal sendiri (leh usha mamat bujang depan umah wakakak) sekarang nie cam nak pakai seksi2 pun jadi seksa wkakak..

Selang sebelah umah aku umah pak imam surau Taman Muhibbah tue wakakak adoaiii malam tadi jer aku balik dia dah tegur...

'baru balik ker nak?' sejak biler ler aku jadi anak pak cik nie...konpius aku
'ah'ha baru balik pak cik...' sib baek aku tak cakap 'tak arr nak g keje nie' walaupun kete aku dah masukkan dalam garaj... mau nyer pak cik tue kasi aku jelingan maut kang..

Semalam aku ada roger si Panjang tuk minta tolong bukak kan piring terbang aku tue dari umah lama. lepas deal segala bagai dia setuju ler nak tolong bukak kan arie ni (kira semalam arrr dah terang2 baru arie nie aku masukkan n3).

Panjang nie nama dia Shahril merupakan salah sorang staff kat company nie cuma kami berlainan department jer... ngapa panjang??? sebab segalanya panjang wakakaka dia yang cakap taw bukan aku wakakak... sebab dia nie tinggi orangnya kalau tak silap aku adalah dalam 183 ketinggian dia pastue kurus wakakak kadang2 aku bahankan dia dari jauh... 'aku ingatkan papan plawood mana yng bergerak rupanya ang wakakka' abis satu opis dia kejau aku wakaka di nie bukan kira tempat, masa dan keadaan aku yang masa tue pakai baju kurung ker skirt ker dia blasah jer kejau asalkan dapat luku pala aku wakakaka

Aku pun berdesupppp balik umah sebab panas sangat... kepala otak dah bayangkan bilik mandi dah... aku ingat nak mandi dulu siap segala bagai so nanti Panjang dah sampai kira aku dah siap2 arr... kang buatnyer dia datang umah aku still laie ngah mandi tak ker nyaya mamat tue kena tunggu??? buatnyer aku still laie bertuala tak ker..... ??? wakkak (mangkuk!! korang pikir per??? wakakkaka)

' kang gerak roger' sms ringkas aku send sebelum aku mencapai tuala dan berendam dalam bilik air tue.

Aku ngah pakai baju dapat sms dari Panjang mengatakan yang dia otw. Siap2 arr sekali ngan tudung. Aku pun dok landing kat sofa sambil tengok tv...

Hampehnyer Panjang!!! dia punya otw tue sampai aku leh tertdo ler kat sofa ngan pintu sumer terbukak. Memang aku agak letih sikit semalam. taw2 dia dah tercongok depan pintu umah aku siap duduk kat pintu sambil dok isap rokok... tak ker caker namanya!! bukan nak kejutkan aku!!!

'oittt... bila ko sampai nie???' terpisat aku bangun sambil nengok jam ada ler dalam setengah jam aku tertdo wakakak
'dah lama dah sampai...' slumber badak sumbu jer dia jawab
'apsal tak kejutkan aku????' aku dah malu giler dah time tue sib baek pakai tudung... agak2 ada tak aksi2 aku tdo tadi yang agak ganas dan mencurigakan????
'kesian tengok ko tdo... lena sangat... comei jer ko tdo yek... cam baby.... malas aku nak kejut... kasi ko rehat kejap' lain macam jer muka dia.... tue ada ler riak2 muka ada niat tak berapa nak menjadi ler tue wakakaka
'mangkuk ko!!! leh plak skodeng aku tdo... dah2 jom gerak' malas aku nak panjangkan hal tue malu siottt!!!...

Apa pun di sini aku tegaskan dia tak der ler masuk umah aku masa aku tdo tue... tapi tak taw ler kot2 dia masuk ker apa ker... tapi aku caya kat dia sebab dia baek daknyer... pakal ler aku dah kenai dia rapat kalau tak maunyer aku hanj kan jer dia wakakaka

Dia dok usha bumbung aku... aku dah bantai gelak...

'oittt yang dok usha bumbung aku tue per kes??? mana ada piring terbang kat sini wakakak aku dah pindah ler... jom aku bawak ko g umah lama aku' tersipu2 dia aku bahan wakakak...

Sampai kat umah lama aku tue sib baek ler abg ngan akak tue ada umah...

'Assalammualaikum... akak sy nak cabut piring terbang nie...'
'Cis!!! dia nak jugak cabut ingatkan nak tinggalkan'
'tinggal mendanyer dah arr line tv kat sana problem... genap sebulan nek juling arr mata kmi sebab sumernyer double wakakak'

So si panjang ni pun menjalankan tugas dia dengan penuh dedikasi ... dedikasi ker???? aku kena buli ada ler wakakak depa wat pakatan 3B buli aku cisss!!!

abg : abg yer.... (lain macam nyer sengih)
aku : abg mendanyer??? kawan opis le...
abg : eleh memalu plak nak ngaku...
aku : loh!!! tak caya plak... siyes arr abg... kawan...

Tangan aku mengagau cari tangga nak menyandau masa tue muka still laie pandang abg tue sekali terpegang plak kaki panjang (sib baek pegang kaki wkakaka kalau lain yg aku pegang tak ker haru) Panjang dah batuk2 atas tangga tue... (lain macam jer bunyi)

aku : alamak!!! sorry tersalah pegang wakakaka (muka dah merah giler)
abg : hah!! kan dah kantoi (kemain besau nyer gelak)
aku : tak nampak lah abg...

Depa meneruskan kerja... akak plak kuar...

akak : bf yer....

Adoaiii jatuh rahang aku!! apa nie??? pakatan suami isteri ker dok kenakan aku nie???

aku : bukan lah akak...kawan opis...
akak : ngaku jer laaa... malu2 plak awk nie.. (sama!!!)
aku : adoaiii akak ngan abg wat pakatan ker ni kenakan saya... ayat pun sama nie....
akak : mana ada... awk malu2 ngan akak ngapa? ngaku jer laa bf...
aku : adoaiiii akak.... akak....
panjang : dia nie memang pemalu kak... mana nak ngaku...

wahhh jatuh rahang aku!!! oittt apa kes???

panjang : nak wat cam ner kak.. sy jer ler bf dia yang boleh di harap... yang lain semua mana leh harap!!!

slumber giler dia jawab cam tue... lepas cabut semua dan antar semula kat umah baru aku.. tak kan ler aku nak suh dia bla cam tu jr kan... so aku pun ban jer ler dia makan...

10 comments:

b-boy said...

sis.. lepas ni wusya la ustaz aka tok imam tu pulakkk.. mn tawda chance bibi muda... lalalalala...

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

agak puaka sikit ayat2 ang tue boy wakakak dari aku usha tok imam tue baek aku usha panjang wakakak susah tok imam tue nak cloroxkan otak aku ni weiii wakakak

menjadi aku said...

eleh2 kak nad..... bunga2 astro lah plakkkk

`S3R4CURlYl4` said...

`hah.. yg nie.. cinta piring terbang tersalah pegang.. wakakakaka`

rizz said...

hahahaha ngaku jela pnjg tu bf ko qilah ekke x ngku laksss.hikss kemen nk ckp pirig terbang g.astro lah wekk

[-suziey-] said...

pheww..gigih aku membaca entry ko nih Qla..xpnhnya pendek..sumenye memerlukan aku tarik napas panjang..nasib xkentut..ekekkek:D

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

fara : statement... statement... tak leh bla langsung oittt..

sera : kira ok ler tue kang wat nyer aku terpegang lain tak ker lain jadinyer wakakak secara terang terangan plak tue waakak

rizz : kemain laie ang kan wakaka kalau nak taw saper bf aku tue sumer ang men tembak jer yek wakaka

suziey : nak wat cam ner... nama pun novelis... so entry biasa arr.. aku nie kan berjiwa sikit so n3 tue jadi ler panjang (apsal aku type panjang nie?) wakaka org yg ada jiwa seni jer akan wat n3 pepanjang (laie???) maklum arr ada perasaan wakakakak

mummYaeesh said...

uols dok mana skang??dekat dgn rimba ke?

l0ti f00l garden said...

qielah dating ngan pakwe bw piring terbang...so sweet... :))

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

mummy ilang akai per nak dok kat rimba wakakak

loti : kamu yang bawa ku terbang wakakakak