Monday, March 23, 2009

SeaT GeLoNgsOr Vs PoLiS KeNdu...

Kali nie aku nak citer pasai kejadian semalam (ahad 22hb).

Memandangkan dah 2 arie aku bertapa kat umah (jem otak aku weiii wakakak oleh kerana aku sememangnyer tak leh lepak umah sensorang aku start enjin kete terus ke kedai... angpa taw aku beli per??? aku beli eskrim soda sebotol wakakak terus balik umah asalkan aku kuar umah walaupun kejap wakakak) Farah ajak aku g spital nengok abah dia masuk IJN masalah jantung. Dengan tanpa berfikir panjang dan sememangnyer aku ngah sanggap aku pun kata okey... Lepas makan, mandi2 kami pun gerak lew ke IJN.

Masa dalam kete Farah tue (harus naek kete dia dah dia yg ajak aku kuar wakakak keji!!) aku dok lew adjust seat sebab Farah nie kalau dok kat bahagian co pilot tue dia suka sangat seat dia ke belakang dan aku plak tak suka sebab rasa cam tak balance ngan pemandu. Aku terik lew tempat adjust seat tue sekali stuck!!!! alamak!!!


oiitttt... awat ang nyer seat nie stuck???
tak leh adjust kew???
nak adjust lew nie masalahnyer ang nengok... aku dah cam men gelonsor dah nie wakakka (aku ngan Farah sama2 gelak wakakak)
dah loose arr tue wakakak... ang pakai lew belt...
alahai nie yang aku nyampah nie... belt ngan aku... alahai cam anjing ngan kucing lew... (aku sememangnyer tak suka pakai belt lew)
selalunyer kat tol tue ada roadblok...

Huh!!! aku pun pakai lew belt...

Sekali sampai kat pandan indah (kat ekonsave tue) Farah pakat brek emergency!!! aku apa laie... dah mengelonsor ke depan dah wakakak lawak giler keadaan masa tue sib baek aku pakai belt kalau tak kompom aku dah cium cermin... korunk bayangkan lew cam ner keadaan aku masa tue ngan melatahnyer... sekali aku terasa cam wat slide plak wakakak Farah dok bantai gelak kaw2 sampai berair mata dia... memang chikanos sungguh!! wakakak

Kami sampai kat IJN dalam jam 7 lebih naek atas tingkat 4 jumpa lew abah dia... kesian aku nengok abah dia dah susut dah badan...

Lepas sembang sikit2 (mana leh sembang lelebih kang bertambah bermasalah plak jantung abah dia tak kew aku puncanyer) pastu kami balik lew. Dalam otw balik ke kajang aku ada lew pasan kete polis. Aku dok usha lew kete polis tue aku nengok polis tue (yang kat bahagian co pilot) dok men sms... mulut aku nie kan memang puaka sikit aku pun cakap lew...

hah!! men sms... men sms...

Tak sangka plak mamat polis tue nampak!!! dia dok usha kami... aku apa laie usha lew dia...

hah!!! tak pakai belt!!! ooOOooo kalau kita tak pakai belt kemain laie dia nak saman... ni kalau dia tahan aku cakap ngapa tak pakai belt.. maunyer aku sound balik...
apa ko nak sound dia...
weiii ang slow sikit... kendu plak aku nengok mamat polis tue... aku sound lew eleh suh org pakai belt ang sendiri tak pakai per kes!!! (leh kew??? wakakaka)
kendu tue per weiii
adoaiii ang bukak kamus wakakak

Sekali kete polis tue nyalakan lampu dia caker!!!! kami di suhnyer ke tepi... malu giler dah arr banyak kete...

chaker!! dia suh berenti tepi arr... nak berenti ker tak nak nie weiii???
ang giler per!!! berenti lew...

Farah pun berentikan kete kat tepi jalan. Aku ngan Farah dah bantai gelak2 dah dalam kete.... yer arr dok kerek laie sekali polis tue gunakan mandat dia daaa wakakak. Polis tue kuar dan datang kat kete.

cik... tengok lesen...
ala.. kat belakang lew...
orang sebelah punya pun tak per...

Jatuh rahang aku!!!

aikk... apsal plak sy punya... dah terang2 kawan sy yang bawak kete, sy punya plak awk nak nengok... (wahhh tak nak ngalah tue wakaka)
yer arr dah sy tengok awk cam nak cakap sesuatu jew tadi... awk cakap per...

Masa nie Farah dah kasi lesen kat mamat tue... dan polis tue plak wat2 ngah tulis sesuatu kat buku dia wakakka berlakon lew tue wakakak

tak der ler sy cakap awk men sms...
bukan sy yg bawak kete
sy x kata pun awk bawak kete (serangan bermula wakakak)
awk nak no sy kew sorry lew sy dah kawen (wahhh balas serangan nampak wakakak)
tak tanya pun.... (serentak aku ngan Farah jawab wakakak)
kerek yek ... dari mana dan nak ke mana...
dari melaka... ke negeri pahang.... (sambil nyanyi wakakakk)

Polis tue datang kat tempat aku wakkaka bengang kot...

bak sini awk nyer ic...
nak saman sy kew???? belt sy pakai... sumer lengkap...
sy leh saman awk sebab menyusahkan keje polis...
eleh... apa nak susahnyer... awk nak ic sy??? hah amekkkkkk (aku kasi ic aku kat dia) nak apa laie... lesen???? amek.... business card??? amekkkkkkkkk apa laie? wakakaka
nazaitul nadia binti mohd ali... sy akan ingat nama awk nie... (ic ngan lesen di pulangkan) business card awk nie sy simpan.... hahaha (leh plak dia gelak wakakak... kendu seh!!!)
amek lew... sy taw awk x der keje kan... sebab tue tahan kami kan wakakak tak per lew kang agak2 awk free call je wakakak...
awk nie nakal kan...

Lepas tue dia bla wakakak sah2 abis idea nak betah aku wakakak Farah siap cakap giler lew aku nie wakaka ngan polis wat memain... memain mendanyer dah tak wat salah apa nak takut wakakak....

Lawak... lawak... alahai mamat polis....

8 comments:

hezesuze said...

mak aii Qlah..ngan polis pun ko tunjukkan kegarangan ko ek...

mmgler xbsalah tp kompem bile polis suh ketepi...haaa ati da berkata2 dah tu...huhuhuh

rizz said...

wahah mmg puaka!!! haha gile bpk brani lwan polis..ke ko gebang je nek? hahahah larikk

b-boy said...

makaihh.. polis pun kena bahan.. gewd job sis QILA..berjaya menjadik citizen yg cemerlang.. wakakakaka

p/s : mak latah jugak si RATU nie.. ekekekeke

[P][u][T][R][i] [B][o][N][D][a] said...

wawawaaa...memang sis qiela ne ratu futus fiuss lew..ngan polis pown ley wat cekadak camtu...ahaksss (x tahan sey gelak)

`S3R4CURlYl4` said...

`ternyata sah... ratu futus fius.. jan memain o0o0o0o.... mcm kata boy.. Qla mmg citizen yg mulia... polis pun kena bahan... wkakakakaka...`

P3tani is my nama said...

wah sungguh berani yer..
kaget sebentar...kagum lagi bertambah...
sujud pada ratu!

Madu Beracun said...

nakalnya engko wahai cik nadia!

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

heze : bukan garang lew.. tue bran2 takut tue wakakak

rizz : bukan lawan polis lew... tue namanyer beramah mesra wakakak tak men lew gebang2 beb sedangkan tayar kete aku bran pancitkan nie kan plak takat nak berbicara ngan polis kendu nie wakakka

boy : kalau dah berdepan sesuatu yg menari tetiba jew semangat dan keberanian hang jebat mulai menguasai diri wakakaka

pu3 : gelak sikit2 dah lew .. ang gelak banyak pun polis kendu tue bukan dapat kat ang wakakak

sera : wakakaka bran kew aku nie? wakaka aku pun x taw aku bran wakakak sumernyer terjadi secara spontan

tani : oittt ang nie sujud menda nyer... tampo lelaju kang wakakak

honey : nakal2 manja gitew wakakak