Friday, May 22, 2009

DoNia...DoNia... BiaRLaH MeReKa DeNGaN DoNiaNy3...

Arie nie macam biasa tadi aku balik umah, mandi2 makan pastue tdo (sempat laie mentang2 arr arie jemaat wakakak). Tup2 aku dapat sms...
bai.. wa rasa wa bersalah kat TP sebab dia baca blog lu smlm tup2 kata dia tak bermaksudkan apa yg dia cakap tue tuk wa... dia kata sudah2 laaa... pelik wa... kita wat keras pun kena. wat kekwat (jatuh rahang aku sejak bila dia nie reti guna perkataan ni?) pun kena. Wa dah malas siyez!!! wa dah malas nak amek port!! wa nak pekak tinge wa. Hati wa dah tak der perasaan dah nie... wa malu kerja ngan mulut2 yang jadikan wa terasa nie...
Persoalannya dia rasa bersalah tak dengan apa yang dia buat????
Kadang2 aku tak paham ler kenapa manusia nie suka sangat wat onar sedangkan orang tak der pun usik ko??? sian aku ngan Fara nie... nak tak nak dia terpaksa hadapi dengan senyuman. Tapi selebar mana senyuman dia kalau di kelilingi orang yang cam nie? cam ner nak keje dalam keadaan cam nie??? hati dia happy ker kerja??? dah2 lah tue... ko cakap org suh sudah tapi ko sendiri yang buat balik. Dulu elok2 ko dah senyap ni awat ko berbunyi balik???? aku taw smlm ko ada bukak blog aku kan..(bai... aku dah kata depa silent reader aku) agaknya korunk tak taw link blog Fara kot... meh aku kasi link blog dia (mangkuk!!! mangkuk!!! dan mangkuk ang Fara wakakaka)... ko baca plak luahan hati dia... sebab selama nie aku ler tempat dia luahkan... aku ingatkan bila aku citer kat blog nie ko insaf... alih2 laie ligat plak...
Lantak lah bai... org cam nie ko nak pening2 kan kepala wat per... ko wat jer kerja ko... tiba masa balik, terus balik... anggap jer depa dengki...
Dalam pada aku dok berbalas pm ngan dia... aku bukak blog Fara... aku suka ngan statement nie:
orang melayu memang kuat dengan kaedah perli2 secara terbuka dan kemudian baru tersedar ada orang terasa. jangan judge seseorang dengan luarannya sahaja. jika dia jenis pendiam tak semestinya dia tak der perasaan timbang rasa. jika dia banyak bercakap tak semestinya dia berilmu kuat.
kalau kuat berblog cam ner plak??? wakakakaka

8 comments:

Kenek said...

saya setuju!! hehe

diary, fara said...

lawak macam bangkai!!! hikhikhik... lu link betui2 ker? habis la gua ngan citer ala2 seksual gua tuh. lepas ni gua di cop PAKAR BAHASA SEKSUAL. wa nak jawab pe....

rizz said...

orang melayu memang kuat dengan kaedah perli2 secara terbuka dan kemudian baru tersedar ada orang terasa. jangan judge seseorang dengan luarannya sahaja. jika dia jenis pendiam tak semestinya dia tak der perasaan timbang rasa. jika dia banyak bercakap tak semestinya dia berilmu kuat. <--yeyeh stuju ngeh3 tp klau kuat berblog?? lupikirla sediri wakakakakkakaka

Cik AniS GalaxY said...

hahaha...
ang ngan fara mmg gile kan.
politik opis nie korg buat x tau jer
buat pening kepala je kan.

Hezesuze said...

yeyeh stuju ngeh3 tp klau kuat berblog?? lupikirla sediri wakakakakkakaka

sis sambung laie...
wakakakakakakaka
hahahahahahahaha
kikikikikikikiki

gelang guling2 tahap kingkong ni...pecuttttttttttttttt!

Corey said...

makin dalam penulisanmu kebelakangan ni. baca n3 ni tetiba terngianang lagu Hadapi Dengan Senyuman.

mummYaeesh said...

seb baik weols tak keje!tp klu tmpt keje aku ada makhluk2 phd ni..mmg aku laser kasi bom tebabo biar dia meletop!ada aku kesah??cak cak cak cak..woohooo

Eazy Izzuddin said...

biarlah...
hiks...
i agre..
=P
xD