Wednesday, June 17, 2009

PiLiHaN KeLuaGRa Vs PiLiHaN SeNDiRi...

Wahhh... kemain gempaQ laie tajuk n3 kali nie kan wakakak bukannya apa... hah!!! tue ada yang dah pikir lain lew tue... jangan plak ada yang kata aku dalam dilema plak key wakakkaka

Aku just nak share dan tanya pendapat korunk jer... mana pilihan korunk????

Ada orang kata pilihan keluarga laie baik dari pilihan sendiri???? antaranya???

Pilihan keluarga :

* lebih afdal (tah dari segi per tah??) kalau apa yang berlaku di kemudian hari, keluarga tak kan salahkan kita... tapi persoklannyer tak kew kita macam memperjudikan kehidupan kita sendiri?

* selalunya orang yang terima pilihan keluarga nie samada dia sebenarnya sememangnya tak der calon ataw dia dah muak dengan sikap lelaki2 yang dia kenali dalam erti kata lain serik dalam bercinta... serik kah???

* mengambil masa yang lama tuk mengenali hati budi masing2.. tapi orang kata 'bercinta selepas nikah lebih indah dari bercinta sebelum nikah' yer arr... masa bercinta nak lebih2 pun tak boleh kan... bila dah tentu kita nie halal untuk di sentuh, laie best...

Pilihan Sendiri :

* apa2 berlaku sendiri tanggung
* sudah taw hati budi masing2
* proses mengenali antara satu sama lain dah tak der masalah

Sebenarnya aku sendiri konpius mana satu yang baek??? pilihan sendiri ker keluarga??? apa pun ikut kata hati... kadang2 aku terpikir gak cam ner ngan jodoh aku nanti??? adakah pilihan keluarga ataw pun pilihan sendiri???

Kalau aku ikut pilihan keluarga, bolehkah aku hidup bersama orang yang langsung aku tak cintai??? tapi cinta kan boleh di pupuk... cam ner kalau aku tak bahagia nanti??? kebahagiaan akan datang setelah kita sama2 mencarinya...

Bercinta bagai nak rak tapi kecundang jugak... sebab per??? sebab penipuan??? tiada keserasian??? ataw pun tiada jodoh??? saper yang harus di persalahkan apabila berlakunya perpisahan??? rata2 akan salahkan takdir... tak kurang juga yg salahkan perempuan... kononnyer tak alert masa member ngah ada masalah... padahal dalam masa yang sama si pompuan nie dah puas call tapi tak di angkat... so salah saper???? tak payah ler nak sembunyikan apa yang hampir2 terbongkar... pelik aku ngan pangai sesetengah lelaki nie... sanggup menipu semata2 nakkan couple ngan sorang pompuan nie... sama gak ngan pompuan...

Moralnya... jadilah diri sendiri dan jalinkan hubungan dengan penuh keikhlasan dan kejujuran... jangan pandai cakap jer sedangkan satu hari nanti ko sendiri yang mungkir janji...

Korunk plak cam ner???? prefer yang mana satu??? pilihan sendiri ataw keluarga??? aku???? entahlah... masih lom ada jawapan laie... ngah semak otak aku nie penuh ngan fius2 yang terputus wakakakakak cam ner nak pikir wakakkaak

p/s : motip?? tetiba wat n3 pasai jodoh nie??? wakakakak mmg sah putus fius

4 comments:

rizz said...

pilihan sdirik arr besh hahahha

b-boy said...

segala yang ditanya dijawab sendir.. sah2 title RATU xleh nak rampas.. ekekeke

Cik AniS GalaXy said...

jodoh...
alamak...lareeekkk
aku serik bila cite psl jodoh nie.


anyway
plhn sape pun. asalkan kite kenal dulu org tu. jgn buat keputusan trs nk kawen jer tau

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

rizz : aku taw selera ang wakakaka

boy : wakakaka akk ang nie dah weng lew wakakaka ada yg berhajat nak rampas title kew??? amek arr wakakaka

anis : ang lari lew kemana sekali pun andai dah sampai jodoh ang tetap ada gak wakakaka