Friday, November 13, 2009

KePeNaTaN SeMaLaM... & LaKoNaN...



Hari nie aku kerja dengan penuh bersemangat sebab malam tadi aku tdo awal sesangat... erk awal kew??? awal lew kot sebab sampai2 umah (kul 8.30 mlm), lepas mandi, lepak kejap makan sebiji durian, pastu lepak dengan ma dan ros kat ruang tamu dengan longlainya aku mencapai sebiji bantal terus landing depan tv... dalam tak sedar aku leh tertdo.... aku dengar gak lew ma cakap...

ish... budak nie dah membuta plak... tension tul lew... dia kalau dah balik lewat cam nie memang cepat sangat tdo nyer... tak dan nak bersembang ngan ma...

tue la ma... ros tengok pun si qiellah nie, sejak kebelakangan nie cepat sangat letih arr... kalau tak di lew raja mlm... lemah tenaga batin tul lew... nanti ros tanya kakak ros pasaiada satu minuman tue dia bagi tenaga...

Cis!!! celakak!! aku di katanya lemah tenaga batin!!!! tapi kepenatan sedang menguasai diri, apa yg di bualkan aku abaikan...

Lepas lunch aku terus bergegas ke bilik props... apa laie perlu menghabiskan beberapa props yg belum siap laie... sib bek lew masih ada laie bakat arts tue... dapat lew aku bantu team props siapkan mana2 yg perlu.

Sebenarnya Isnin nie kami ada satu persembahan ala... pasai core value arr... setiap team yg mewakili 'BEST' kena buat persembahan dan aku dalam team 'S' stand for Services. Ingatkan tak nak terlibat laie dengan apa2 persembangan ataw aktiviti ikram tapi masuk jugak sebab tak nak hampakan hajat rakan2 lebih2 lagi... aku akan tinggalkan IKRAM hujung bulan nie.

Setelah perbincangan di buat, kami telah sepakat nak wat cam ala2 teater muzikal kekdahnya. Jadi ataw tak tue normal lew... yer arr kami nie bukan lew professional sangat... kalau ada pun hanyalah sorang 2 jer....

Aku, Fara, Kak Zu, Kak As, Mek, Saf, Zam, Coi, Palek dan beberapa orang lagi akan berlakon dan aku jugak terlibat dengan nyanyian... giler glamer tul... tue pun aku tolak tawaran tuk kuayer ikram...

Kami nak citer pasai per??? tunggulah next n3... nie adalah persembahan aku yg terakhir sebelum meniggalkan IKRAM.

Teringat kata2:

Ipah : kalau ko berhenti, ilangnyer aku nyer sharp shooter netball...

Tasha : ilang lew aku nyer defender futsal...

Adoaiiii... sebak aku di buatnya...

1 comment:

farish H said...

PEHH TEATER MUZIKAL TUUU