Wednesday, December 16, 2009

KeRJaYa BaRu...

Salam bersahaja buat semua...

Wah!!! wat pertama kalinya aku update blog setelah hampir 2 minggu bekerja di tempat baru.

Syukur alhamdulillah,semuanya berjalan dengan lancar...rakan sekerja semuanya muda mudi wakakak untuk pengetahuan, kat sana aku da only one staff melayu perempuan... apa laie saham naik tinggi lew wakakaka ada 2 org cina,sorang india, 4 teruna idaman wakakaka nie yg opis kat subang jaya lew... yg kat johor tak yah cakap arr...memang agak ramai staff dia.

Scope kerja aku berkenaan dengan kerja2 admin dan aku di bantu oleh sorang staff india kat situ... alhamdulillah sib bek dia ok. Dan sekarang nie ada lew sikit2 aku buat kerja2 programmer.Pecah laie ler otak aku wakakaka

Minggu lepas wat pertama kalinya bos besar dari Johor naik KL... cuak aku yer arr pertama kali jumpa dia... bos besar cina... ok gak lew kerja very da frenly...

Tup2 soklan pertama yang dia tanya adalah...

kenapa u tak nak lapor diri 1hb? kalau tak u dah leh join kami dinner kat JB.

Kekdahnya wakakak aku per laie...

sorry lah bos, banyak urusan yang perlu i settlekan tu yg tak dapat lapor diri 1hb lagipun i ada family day 6hb under company lama.

Peramah tul bos aku nie... rupa2nya orang melaka beb wakakaka memang peramah dan terlebih ramah wakakak

Boleh plak berebut dengan bos sini... masing2 nak aku bekerja under mereka. Wah memang hot staff lew wakakaka

Persoalannyer selesa ker aku kalau menetap kat Johor? Pasir Gudang lak tue... adoaiiii... nie semua gara2 resume aku yg Fara buat lew nie... leh plak mention pasai travel wakakak padan muka aku wakakak

Kerja kat sini memang best... bebanan kerja tak banyak... rakan2 sekerja pun ok... yer arr 3 org jer perempuan wakakak masuk kerja pun kul 9 pagi - 5.30 petang. Yang peritnya sabtu minggu pertama ngan ke dua kerja plak sekerat arie... adoaiiii tapi tak per lah asalkan berbaloi...

Dan untuk pengetahuan, opis aku nie akan berpindah insya'allah bulan 3 tahun depan kat sunway plak area pyramid wakaka kopak lew... shoping jer arr jawabnya wakakka

Memandangkan aku mempunyai kemahiran dari segi IT dan agak hebat berbanding yg ada wakakak tugas aku sekarang nie adalah kena buat satu transform.Actually kat sini banyak guna manual... aku plak adoaiii lantang sangat bersuara dan bg komen pasai kerja kat situ sudahnya aku di tugaskan tuk buat satu program di mana semuanya kalau boleh gunakan komputer.Semak aku nengok banyak yg guna manual. Alhamdulillah arr semua boleh terima cadangan aku wakakaka

Key lah tue kisah aku di tempat kerja. Dan tentu ramai yang tertanya2 kenapa aku dah lama tak on9? biasa lew permulaan kan... kalau boleh imej biar baik... orang kata suci murni...sesuai dengan id lew wakakak dan manalah taw kot2 ni adalah permulaan bagi aku tuk melupakan dunia yg penuh dengan kepura2an.

Sekarang nie matlamat aku adalah tuk bina kerjaya yang boleh aku banggakan.

1 comment:

farish H said...

wahh gud luck qilah yaa!