Tuesday, June 22, 2010

MaLaNG... CuRi?? RoMPaK??? DaDaH???BuNUh???aNCaMaN???

Pergh!!! jantung still lagi berdegup kencang... peluh dah memercik... sesak nafas... sabar nadia... sabar... tenang key...

N3 kali ni aku nak masukkan kisah yang baru sahaja berlaku x sampai 1 jam... kul 11 pagi tadi...

Masa aku tengah baca blog boboy tetiba aku dapat satu panggilan tepon dari dak opis aku, ravin...

"Nadia... apa u punya no plate kete??"
"....... (ceh!! cam lew org x taw kan wakakak) why ravin?"
"Eh!! i nampak ada org bukak bonet kete u lah..."
"What!!! r u sure???" hampir terjatuh aku dari kusi... dak2 opis yang lain terus terpingga2 ... mungkin sebab suara aku kuat kot...
"Very sure!! u park ur car sebelah kete ms ong kan?"
"Yes!!!" dah tergesa2 gie kat tingkap opis... nampak ravin g kat kete... dia cuba bukak bonet kete... tak boleh... then dia cek pintu kete sebelah co driver... pup!!! co pilot leh bukak!!! sama gak ngan pintu belakang!!! OMG!!!

Terus aku turun bawah... lif lambat terus pakai tangga... lantak lew terselak ker apa... belum sampai tangga terakhir aku dah lompat... masa ni dha x pikir per dah... baju kurung dah tak serupa baju kurung agaknya wakakak

Sampai bawah... ravin terus tanya samada aku ada lock pintu kete ataw tak!!! dah lock dah!!! cam ner boleh terbuka???

Tiba-tiba...

"Nadia!!! tu mamat yang buka kete u!!!" terkejut aku dengan laungan Ravin... bukan aku jauh pun depan mata dia jew...

Secara automatik kepala aku berpusing 180 darjah... budak yg ravin katakan tu pun terkejut... nampak macam ada nawaitu nak melarikan diri... aku apa laie... tak kan nak tengok sambil senyum2 plak... terus kejar mamat tue... tanpa mempedulikan keadaan sekeliling dan pakaian aku terus kejar!!! Ravin tengok aku gegeh kejar mamat tu dia pun turut serta...

Kali ni aku nekad... aku mesti dapatkan mamat neh... tak sangka walaupun berat badan makin naik ni aku masih mampu berlari kejarkan mamat tue... jangan tak caya aku berjaya tangkap mamat tue key...aku berjaya tarik baju dia... terjadi lew sedikit pergelutan dan akibat dari kecuaian aku sendiri satu penerajang padu di sedekahkan kat aku... memang celakak!!! senak nak mampus!!! terduduk aku...

Nasib kami malang sebab ada kereta yang tunggu mamat tue... dan aku hampir2 di langgar masa nak halang kete tu... (gaya badan tu kuat sangat kot) sib bek ravin tarik aku kalau tak... pergh!!! dah kat atas agaknya aku....

"U giler ker nak tahan kete cam tue!!!"

Pucat gak muka aku... betul gak yang aku nak tahan kete gaya cam nak bunuh diri per kes??? lgpun belum cek g apa yg ilang...

G kat kete baru tengok apa yang hilang... buka bonet tengok dah berterabur.. abis kasut2 aku huhuhu... bukak kat bahagian simpan tayar takut dia letak 'barang' lain plak... alhamdulillah tak der pa per... tengok dalam kete lak alhamdulillah... tak der pa per... tapi dah roger abah bgtaw apa yang berlaku... abah cakap dia datang ngan kawan dia (pak polisi) takut gak kalau ada benda lain...

Tak lama kemudian, abah datang ngan kawan dia... sempat kena marah sebab memandai sentuh kete dah tu siap kemas2 laie kat bonet tue... adoaiii mana nak pikir!!! bagi lew sebarang 2 statement kat bro polis tue pastu dia suh dtg balai... aku cakap balik kang lew... ada banyak keje... menggeleng bro dan abah aku... taw dah kompom mengata aku dalam atie lew tue...

Lepas tu baru naik opis... sib bek tak der apa2 luka just lebam jer kat powot... masih gie rasa sakit.. macam2 persoalan bemain kat pikiran... kenapa dia bukak bonet kete aku? bukak kete aku? apa dia nak??? org yg aku skodeng tu kew??? rasa cam bukan sebab yg ni muka ala2 org vietnam jew kekdahnya... nak amek duit kew??? memang lew ilang 100 sebab duit tu aku spent kan utk tol dan sebagainya... nak letak apa dalam kete aku sampai bukak bonet??? tetiba teringat plak beberapa bulan yang lalu... memang pernah ada sebuah kete wira dok snap kete aku... cam ner aku taw? sebab kete tu bebetul belakang kete aku, dan masa dia angkat camera aku secara kebetulan tergerak hati nak tengok cermin, ternampak dia tangkap gambar kete aku.. pastu memandangkan sememangnya jalan tak boleh nak berhenti dan aku sendiri masa tu tak terniat pun nak berhentikan kereta dan tanya nape dia amek gambar kete aku, terus jalan tapi aku sempat amek no plate kete dia...

Argh!!! macam2 hal lew... harap2 x der lah perkara buruk yang berlaku kat aku nie... harap2 dia sebenarnya nak mencuri jer tak der niat nak bunuh ke apa ker... minta di jauhkan lah...

Terima kasih buat eazy dan boboy sebab masa aku ngan wat n3 ni pun adik2 aku nie dok tanya apa yang berlaku... mekasih sesangat... sayang korunk...

6 comments:

bOyFeiZ said...

Peh..akak ni bahaye ar tahan keta..akak xdpt amik no plat keta yg akak tahan tu ke???

btw.. thank god la akak selamat..ati2 lepas ni..

iva saionji said...

weh nadia...gila kentang kau..dah macam drama melayu jek gayanya....kau ok x...??gi klinik weh check..dah ar kena penerajang....nasib baik kawan kau alert beb...weh aku risau ar...better kau wat masa ni jgn g keje naik keta...tumpang ar sesapa....and plez alwayz alert ngan sekeliling k...huhuhu...aku sayang kau nad...walaupon aku baru jumpa kau sekali ari tuh....jaga diri ek...please....

iva saionji said...

weh nadia...gila kentang kau..dah macam drama melayu jek gayanya....kau ok x...??gi klinik weh check..dah ar kena penerajang....nasib baik kawan kau alert beb...weh aku risau ar...better kau wat masa ni jgn g keje naik keta...tumpang ar sesapa....and plez alwayz alert ngan sekeliling k...huhuhu...aku sayang kau nad...walaupon aku baru jumpa kau sekali ari tuh....jaga diri ek...please....

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

boboi : mana sempat ngah tahan perut sakit laie... mana nak pikir...

iva : dah g dah klinik ... dekat jer klinik kat sini tu arr rasanya pun buat masa ni x drive kot g keje wat sementara waktu nie... tapi sanggap lew wei x der kete... patah kaki aku wakakaka

terima kasih atas keperihatinan... aku pun sayang ngan semua kawan2 aku walaupun baru 1st time jumpa...

iva saionji said...

weh...xpelah patah kaki sebab moto xde..dari patah kaki mmg lansung xleh jalan...mane kau nak..pilih ar yang terbaik....ala awal2 je kau rasa sanggap xde keta...macam aku..skrg ni aku dah xkesah pon..laki aku antar amik hari2...

Eazy Izzuddin said...

sesame akak...
uish baru tahu kisah selanjutnye...
smpi kejar tuh...
akak sempat cam no plat kete tu
klu cam mmg senang la..
kejap je dpt tgkp..
adoiai..
sian akak..
dugaan..
nk wat cmne..
huhu