Thursday, July 8, 2010

DuGaaN DaRi Nya...

Mesti ramai yg tertanya2 kemana menghilangnya aku kan semalam? cam ner leh taw mana aku ilang sebab aku kan selalu ada jer kat fb... cuma semalam seharian aku tak der... kat sini aku nak story sikit apa yg berlaku kat aku semalam...

Tarikh : 06/07/2010
Lokasi : Office

Sakit kepala. Itulah yang aku alami ketika ini. Sakitnya lain macam bagaikan nak pecah segala urat di kepala. Pandangan mata mulai kabur dan berpinar. Kenapa jadi cam nie???? tak pernah2 pun sakit cam ni. Rakan office sorang2 balik dan akhirnya tinggal aku seorang di office. Nak balik, jalan jem tapi sakit kepala makin teruk.

Bangun terus pergi ke pantry... memandangkan office kosong tak der orang aku terus tanggalkan tudung dan basahkan kepala dengan air sejuk... sedikit lega tapi badan dah start berpeluh, tangan dah menggigil. Argh... tak boleh jadi ni... kang buatnya aku pengsan kat opis ni tak pasal-pasal jer...

Terus gagahkan diri untuk balik juga. Terus kemas-kemas barang dan tak lupa jugak tuk amek ikan talapia 3 ekor yang Hakeem bawa. Cadanganya esok nak masak2 sejak ada microwave ni semua nak test hahaha. Sampai kat car parking aku dah tak tunggu lagi... terus start kete dan balik.

Sampai kat fedral highway aku dah rasa tangan kanan kebas... aikkk puas aku cubit2 tangan dan siap hantuk lagi tangan kat stereng tak rasa pa per... kepala dah pening sampaikan baju aku basah. Rasa nak muntah... aku dah nekad muntah jer lah dalam kete... mana leh berhenti kat highway!!! aku genggam stereng kete kuat2.

Walau macam mana sekali pun aku mesti sampai kat rumah. Tapi terus terang... sepanjang dalam perjalanan tu aku men tawakal jer... kalau Allah panjangkan umur aku, insya'allah aku sampai kat rumah dalam keadaan selamat... kalau tak... pergh!!! ke atas aku... per taknya... dalam keadaan jalan jem aku tetap gak nak redah balik umah, dengan kepala makin menyengat rasa cam nak meletop jer... pandangan mata mulai kabur... aku tetap gak nak sampai rumah... mesti ada yg tertanya2 kenapa aku tak berhenti kat tepi jalan dan terus call ahli keluarga? malang nasib aku sebab credit x der huhuuhu moralnya ... make sure credit ada...

Sampai depan airport lama aku dah start menyandar kat seat kete... adoaiiii sakitnya kepala... kete dah ke kiri ke kanan... serupa macam org mabuk todi jew... bezanya aku kat dalam kete ngah dok lawan kesakitan... asyik kena hon jew...

Sampai kat rumah, aku sempat masuk dalam rumah... nampak mak dan abah ngah makan... tapi pandangan aku dah kabur akhirnya aku rebah...

Kata adik dan ahli keluarga...

Aku pengsan tak sedarkan diri sampaikan dah kena penampo jepun pun aku still laie tak sedar. (sah2 kalau aku sedar kena balik penampo wakakaka) dak adik siap geletek aku.. dia ingat aku main2 sampaikan cakap " kak!! tahniah!! lakonan ang berjaya... dah2 bangun!!" hampeh nyer adik...

Mak plak dah nangis2 risaukan aku... dak adik kata mak paling lama dok tampo aku huaaaaaa sampai hati!!! dak e terus start kete bawak aku g klinik tapi klinik tak terima... dia suh bawak spital!! mangkuk tul... abah dah angin dahhh...

Berpusing2 adik dan abah aku tak taw nak bawak p mana... aku tak salahkan mereka mungkin mereka panik... maaf... susahkan kalian.. Last2 nak bawak g spital baru nak masuk highway aku dah terbatuk dan muntah2... mereka terus bawak g spital... syukur aku dah sedar. Tersadai lew aku kat sana seharian sebab seperti biasa aku x suka dok spital. Ko x kasi aku kuar dengan cara baik aku kuar cara lain... mlm semalam baru aku keluar dari spital itupun setelah di desak berkali2. Aku di benarkan keluar tapi dengan syarat .... syarat dia tu biarlah....

Pada aku asal aku ada ubat dah... yg lain tu biar lah... moga akan ada kesempatan tuk aku menghirup udara yg segar ini amin....

3 comments:

diary, fara said...

no komen. just take care dan ucapkan alhamdulilah dengan setiap minit Allah beri untuk beribadat dan menjadi hambanya.

Yang buruk datang dari manusia. yang suci sesunggugnya milik Allah jua.

TAKE CARE

Hezesuze said...

Walaweeiii Qlah...gi arr wat medical check up..lenkali jgn wat camgitu lagi tau..seriau akak dgr...

betul gak tu lenkali make sure credit ade leh calling2 kan...xpe yg penting ko selamat smpai ke rmh wlpun byk kali kene penampo katenye....hehehehe

ko ni ada sakit migrain ke?? better g wat check up arr...susah ati lak akak dgr ko camni...ajal maut sume ditangan ALLAH swt...kita harusler berusaha n bertawakal padaNYA...jgn dok berserah camtu jek tnpa usaha ...tu org putus asa namenye...

lenkali kalo jdi camtu call jek akak insyaallah akak dtg n bantu apa yg perlu...

lastly take care tau...don selfish ingat ada org yg sayang ko tau...muaahh!!

joven said...

beautiful blog..pls visit mine to,and be a follower..thanks and God bless..http://forlots.blogspot.com/