Monday, August 16, 2010

RaGaM Si PeNiPu...

N3 kali nie aku nak bercerita pasal perangai makhluk tuhan sorang nie... aku just nak share ngan korunk tapi kalau korunk tak nak tambah dosa kering just ignore jer... cam biasa ler tak kan tah paham2 laie kot...

Ari Jummat yang lalu sedang aku dok ghairah berfb... tetiba aku ada dapat satu pm dari seorang budak fb... oleh kerana sememangnya aku tersangatlah angin dengan dia, so aku namakan jer lah sebagai mangkuk!!! (kira ok per aku bg nama... kalau aku letak nama yg bebukan tak ker haru!!!)

Mangkuk ni cakap dia umur 33 tahun asal Negeri Sembilan dan dah tak der saper2 dah kat dunia nie... kecuali 3 org adik beradik dia. Katanya dia dok kat Cheras. Sajer nak kawan2 so aku nie bila org nak berkawan tue aku tak kisah lew... kawan jer laaa apa ada hal...

Tup2 dia dok tanya perihal aku... adoaiii nie yg aku semak nie... kalau takat yg biasa2 tue tak kisah lew...

Mangkuk : dok mana
Aku : Subang
Mangkuk : kerja mana
Aku : area sunway
Mangkuk : company apa? (tang ni aku dah start nak angin... apsal lak ko nak taw company per..)
Aku : Supply medical equipment (jawab gak wakakak)
Mangkuk : opis u kat mana?
Aku : adoaiii kan dah cakap kat sunway (bunya2 menyampah dah berputik)
Mangkuk : sunway tu besar kat mana?
Aku : u kat mana nie? (tukar topik wakakak)
Mangkuk : cheras.
Aku : cheras tu kat mana (amek obat wakakak)
Mangkuk : batu 9
Aku : wakakak tak taw wakakak bla... bla...

So ada ler dok bersembang ala kadar jer aku jawab tak baik kan... tapi kalau ko sampai nak wat kaji selidik pasal aku apa kes? taw sikit2 dah lew...

Ari sabtu dia ada gtaw yg dia gie spital tadi.. aku tanya lew pose ker tak... dia cakap tak pose... pastu aku tanya nape g spital? normal lew bila bab2 spital nie mesti orang nak taw kan... ala... jgn cakap aku jer... korunk pun sama... pastu dia tanya aku pandai masak per? aku yg dah start nek pelik tanya arr apsal? dia cakap arie2 dok makan nasi bungkus dengan telor dadar jer so nak lew rasa masakan aku (huh!! time ni rasa nak letak racun tikus jer lepas dah taw citer) aku cakap lew kemain dekat laie nak tapau kan... (tak der maknanyer aku nak masakkan tuk ko... aku bukannyer kenal ko apsal lak aku nak masak???)

Dia cakap dia g spital sebab ada masalah kesihatan berkait rapat dengan saraf dan jangka hayat dia hanya ada 2 tahun saja... dan dia memerlukan kos sebanyak 15k utk rawatan. Time ni aku dah start jatuh rahang daa... kesian pun ada... rasa cam tak logik pun ada... kenapa aku cakap cam tue? jap gie aku wat kesimpulan key... baca dulu citer neh...

Mangkuk : awak ada 5k tak? saving sy ada 10k jer... klu awk kasi sy akan byr balik kat awk tetiap bulan rm500.. sy keje sebagai polis bantuan... sy dah bersumpah saper yg tolong sy, sy akan berkawen ngan pompuan tue...
Aku : apa yg membuatkan awk rasa sy akan bg? (dah start nak nek antu daaa)
Mangkuk : sy nak sihat cam dulu... sy dah bersumpah kalau awk tolong sy, sy janji sy akan bawak awk jumpa ngan kluarga sy...
Aku : cakap dah tak der saper2 dah... ni mana plak datangnya keluarga nie?
Mangkuk : keluarg angkat laaa

Terus tak layan wakakak ok kesimpulannya... aku dah rasa nie nak menipu...pasal:

1. keluarga : terang2 awal2 ko cakap ko dah x der saper2 nape plak tang ujung2 ko cakap pasal nak bawak jumpa keluarga lak nie? dah tue tak kan family ko langsung tak nak tolong???

2. jangka hayat 2 tahun : kalau benar lew ko nyer hayat 2 tahun semuanya Allah yg tentukan... bukan nak kata apa... pikir secara logik key nie sumer Allah yg tentukan (jangan ada yg salah paham plak key)... tak kan aku nak kawen dengan org yg hanya leh idup 2 tahun jer lagi? dah tue aku tak kenal... apatah laie tak der langsung perasaan cinta. laen lew kalau ada perasaan cinta...

3. kos perubatan 15k : agak2 lew kos perubatan yg di katakan 2 tahun tue hanya 15k jer...

4. 5k : makanya leh kawen ngan ko dengan hanya kasi 5k jer? adoaiii ingat aku desprate sangat ker nak berlaki?

5. saving : cakap saving ada 10k... so kalau tolak kos perubatan apa yg tinggal? so celah mana nyer ko sumpah nak kawen nyer? makan pasir lew jawabnya...

Aku cukup benci jantan yg dok menipu neh... agak2 lew... dah lah tak kenal pastu leh plak nak minta duit kat pompuan... aku cukup pantang lelaki minta duit kat pompuan key... dia nie tak terpikir ker apa yg dia buat nie kelak akan dapat sumpah seranah dari org laen? ada jugak manusia cam nie eh... Agak2 lew nak kencing... kira kali ni ko salah org lew mangkuk!!

*baeknya n3 aku kali nie... pasan tak??? wakakakak

6 comments:

Hezesuze said...

uiks kes naya nie Qlah....
sib baik ang pandai cerdik bijak segala bagai....huhu

AZIZUL HASIMIE OSMAN said...

macam2 org nak mnipu ni..jgn tpedaya wahai kwn2..

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

sis : taw x per... alhamdulillah... pengalaman mengajar supaya lebih berhati2...

aizul : insya'allah moga kita di jauhkan dari semua ini... amin...

lankapo said...

salam,

macam2 org skrg ni nak kaya. menipu tak abis2. Dia ingat pakai air liur je orang dah buleh percaya and buta2 nk bgi duit kat dia aduii..

p/s asal theme blog ni ada error. link image sudah putus hehe

cikhajar said...

apa id die?? fesbuk die???? nakkk adddddd.. wakakakakak

Eazy Izzuddin said...

uish..
naseb baek akak dpt detect awl..
klu x nanya kena tipu..
;)